Karakteristiek Cuba

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.575 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Diner in één van de beste Paladares van Havana
 • Rol uw eigen Cubaanse sigaar
 • Wandelen door Trinidad
 • Duik de natuur in van Parque El Cubano
 • Oud, nieuw en onbekend Havana
 • Ontdek het onbekende Sancti Spíritus

Ronkende oldtimers, rokende sigaren, vers gemixte rum cocktails, vrolijke salsamuziek en gebouwen waar de verf vanaf bladdert. Welkom in Cuba!

De moderne Westerse wereld mag dan een stapje dichterbij zijn gekomen, toch is ze nog steeds ver weg. We nemen u mee naar plekken waar u het echte Cuba gaat beleven. Verblijf tussen tabaksvelden, droom weg op een hagelwit strand, koop een door de zon gerijpte mango langs de weg en geniet van het historische stadje Trinidad. Havana is een stad om eens in uw leven gezien te hebben. Slenter door de straatjes van het oude centrum en bezoek de vele pleinen, parken en musea die de stad rijk is. Paard en wagens passeren Amerikaanse oldtimers en op de hoek van de straat wordt de Cubaanse krant de Granma verkocht. Iets verderop speelt een salsabandje en de muziek verleidt de mensen om swingend hun pad te vervolgen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner zoals genoemd, alle omschreven excursies inclusief de bijbehorende entreegelden, de reis per airconditioned minivan en deskundige Engelssprekende privéchauffeur/gids inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Paladares, restaurants zijn in Cuba die van privé eigenaren zijn waar u de traditionele Cubaanse keuken kunt proeven. Dit in tegenstelling tot de vele restaurants die door de staat worden beheerd.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Havana

  Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM naar Havana José Martí International Airport. Hier wordt u verwelkomd en begeleid naar uw prachtige hotel in het oude historische centrum.

 • Dag 2 Modern & koloniaal Havana

  Na kennismaking met uw gids verkent u het oude Havana, met plekken als Revolution Square en de Avenida de los Presidentes. Al wandelend krijgt u ook een indruk van het dagelijkse leven van de inwoners. Natuurlijk is er ook aandacht voor een van Cuba’s beroemdste exportproducten: sigaren. U bezoekt een exclusieve sigarenzaak waar een demonstratie sigaren rollen wordt gegeven, met de mogelijkheid om het zelf ook te proberen. ’s Middags verkent u in een klassieke cabriolet het moderne Havana. ‘s Avonds dineert u in één van de beste Paladares in Havana: Chef Ivan Justo. In Cuba worden veel restaurants door de staat beheerd. Paladares zijn daarentegen restaurants in privé-eigendom, waar u de traditionele Cubaanse keuken kunt proeven.

 • Dag 3 Vida Real Havana

  In de ochtend reist u in een klassieke Amerikaanse auto door het onbekende Havana. U bezoekt het Cementario de Cristóbal Colón, een mooie begraafplaats vol mausolea, kapellen en familiegraven. Het is een plek vol verhalen en legendes. Ook bezoekt u het standbeeld van John Lennon en neemt u een kijkje in het dagelijks leven van Havana: de bonnenwinkel, de dollarwinkel en de groentemarkt. De middag is vrij in te vullen. In de avond dineert u in een van de meest elegante Paladares in Havana, La Guarida, waar de Cubaanse film Fresa y Chocolate is opgenomen.

 • Dag 4 Havana – Viñales – Havana

  Vandaag reist u met uw chauffeur/gids naar Viñales. Op de vruchtbare grond van deze groene regio wordt de beste tabak ter wereld geteeld. De steile ronde kalksteenheuvels die her en der in het landschap staan, ‘mogotes’, maken dit een uniek gebied, net als de talloze grotten. De traditionele levensstijl van de bewoners geeft deze plek bovendien een gevoel van teruggaan in de tijd. Aansluitend aan uw bezoek aan een beroemde tabaksplantage maakt u een wandeltocht. Terug in Havana heeft u de avond geheel ter vrije invulling. 

 • Dag 5 Havana – Varkensbaai – Cienfuegos

  Onderweg naar Cienfuegos bezoekt u de beroemde Varkensbaai. Hier vond in 1961 de mislukte invasie plaats, uitgevoerd door Cubaanse bannelingen en met steun van de CIA. De geschiedenis van Cienfuegos gaat verder terug. Voordat Columbus Cienfuegos ontdekte in de 15e eeuw droeg het nog de naam van de Indiaanse godin van de vruchtbaarheid, Jagua. De grond bleek inderdaad erg vruchtbaar en de stad groeide uit tot een belangrijke exporthaven voor suiker, tabak en tropische vruchten. Aan het fraai gerestaureerde centrale plein vindt u onder andere het Palacio de Valle, een architectonisch juweel en tevens nationaal erfgoed.

 • Dag 6 Cienfuegos - Trinidad

  Langs de mooie kustroute rijdt u vandaag naar het beeldschone en romantische stadje Trinidad, dat sinds 1988 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Trinidad werd in de 16de eeuw gesticht door de Spaanse veroveraar Diego Velazquez en is de best bewaarde koloniale stad op Cuba. In het oude centrum lopen vele smalle, gezellige klinkerstraatjes en rond het centrale plein staan koloniale woonhuizen, nu meestal musea. Uw gids laat u graag het oude centrum zien en neemt u mee naar een van de musea. In de middag kunt u zelf verder op ontdekking gaan of naar het strand van Ancon, net buiten de stad. Bijzonder vanavond is het diner in Paladar Museo 1514, waar u dankzij de klassieke inrichting compleet met antiek servies het gevoel heeft een museum binnen te stappen.

 • Dag 7 Trinidad en El Cubano

  In de ochtend wordt u naar de Sierra del Escambray gebracht, net buiten Trinidad. Het gebergte is onderverdeeld in twee gebieden en heeft een geheel eigen biosfeer. In het Parque El Cubano maakt u een wandeltocht onder leiding van een lokale gids naar de verfrissende Javira waterval. Als u wilt kunt u hier een frisse duik nemen. Bij terugkomst in Trinidad heeft u de middag ter vrije besteding. ’s Avonds ervaart u de heerlijke Cubaanse sfeer op straat, naast de kathedraal op het Plaza Mayor. Iedere avond komt het hier tot leven met een salsa band, dansers en een geweldige ambiance!

 • Dag 8 Trinidad – Sancti Spíritus

  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Valle de los Ingenios. Van het einde van de 18de eeuw tot het einde van de 19de eeuw was deze vallei het centrum voor de productie van suiker. In Sancti Spíritus, waar u aansluitend naartoe reist, treft u een stadje met een rijk koloniaal verleden. In vergelijking met Havana en Trinidad komen hier weinig bezoekers, maar de sfeer en zeker ook de bezienswaardigheden zijn een niet te missen onderdeel van uw bezoek aan Cuba. Zoals het koloniale kunstmuseum, gehuisvest in de voormalige villa van een vooraanstaande familie die Cuba ontvluchtte na Fidel Castro’s revolutie. In het centrum van de stad overnacht u in een klein en sfeervol hotel.

 • Dag 9 Sancti Spíritus – Santa Clara – Remedios

  Na het ontbijt wordt u naar Santa Clara gebracht. Hier vierde Che Guevara zijn grootste overwinning en vond hij zijn laatste rustplaats. U kunt een bezoek brengen aan het mausoleum, museum en monument van deze beroemde volksheld. ’s Middags brengt uw chauffeur u naar het historische stadje Remedios. Het staat in Cuba bekend om de Parrandas, een zeer unieke en traditiegetrouwe viering in aanloop naar Kerstmis, van 16 tot 24 december. Vanuit uw hotel bent u zo op het hoofdplein met de Parroquia San Juan de Bautista kerk uit de 16de eeuw.

 • Dag 10 Remedios – Havana

  In de ochtend bezoekt u het suikerfabriekmuseum Marcelo Salado in Caibarién, waar ook een stoomtreinenmuseum is gevestigd. Stoomtreinen werden gebruikt voor het binnenhalen van de suikerrietoogst. Uniek feitje is dat Cuba eerder was met een spoorwegnetwerk dan Zwitserland! In de avond komt u aan in Havana, waar u de komende twee nachten in een mooi boetiekhotel verblijft. 

 • Dag 11 Havana

  U heeft de gehele dag ter vrije invulling. Volg bijvoorbeeld de voetsporen van Ernest Hemingway met een bezoek aan zijn laatste huis. Ga naar het vissersdorpje waar hij veel kwam en waar hij zijn inspiratie vond voor The Old Man and the Sea. Lunch in het restaurant waar Hemingway altijd naar de verhalen van de vissers luisterde en drink een Daiquiri in zijn stamkroeg El Floridita. Ook kunt u een fietstour door Havana maken of uw dag bijvoorbeeld het thema Cubaanse dansen geven.

 • Dag 12 Havana – Amsterdam

  U neemt afscheid van dit indrukwekkend eiland en wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugreis naar Nederland.

 • Dag 13 Amsterdam

  In de ochtend komt u aan in Amsterdam.

 • De letterlijke betekenis van casa particular is privé huis en in Cuba betekent het dat u in een accommodatie verblijft van privé eigenaren, vergelijkbaar met een zogenoemde bed and breakfast. Een casa particular varieert van een geheel eigen...
 • Te midden van en omgeven door de authentieke Cubaanse ziel, het stadsmuseum van Cuba en UNESCO Werelderfgoed ligt één van de meest indrukwekkende accommodaties op het eiland waar luxe, traditie, historie en cultuur samensmelten tot een perfecte...
Route
Na aankomst op Cuba maakt u kennis met het oude, moderne en onbekende Havana. Vanuit de stad reist u via de kust met Varkensbaai en Cienfuegos naar de mooiste stad van Cuba, Trinidad. Het gebergte van Escambray en de natuur van Parque El Cubano worden gevolgd door de minder toeristische stad Sancti Spíritus. Via Santa Clara en Remedios keert u terug naar Havana.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.