Jungle & Beaches in Belize

10-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.475 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Grootste en mooiste Maya-site van Belize
 • Natuurbeleving in de dichtbegroeide jungle
 • Uniek avontuur in de Actun Tunichil Muknal grot
 • Wonderlijke onderwaterwereld van het koraalrif
 • Ontspannen op witte zandstranden

Ontdek de jungle van Belize, waar de indrukwekkende Maya-site Caracol verscholen is en een aantal bijzondere grotten zoals de Actun Tunichil Muknal wat behoort tot een belangrijke offerplaats van de Maya's. De reis wordt gecombineerd met de prachtige witte zandstranden aan de Caraibische kust.

U verkent het onbekende binnenland van Belize, waar u kennismaakt met de Maya-cultuur die hier ook volop aanwezig was. U bezoekt de Maya-site Caracol, de grootste en mooiste van Belize gelegen midden in de jungle. In de omgeving treft u ook schitterende grotten aan waarvan de Rio Frio-grot de meest toegankelijke is. Uit deze grot, die is omgeven door enorme stenen, stroomt helder water. Een hoogtepunt van de reis is Actun Tunichil Muknal grot, een offerplaats van de Maya's waar u zich waant in een prachtige omgeving van druipstenen. U gaat verder naar de prachtige kust van Belize met witte zandstranden en het bijzondere koraalrif. Dit is één van de beste plekken ter wereld om te snorkelen en duiken.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids/chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Het koraalrif van Belize het één na grootste rif ter wereld is

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Panama City

  U vliegt naar Panama City. Bij aankomst gaat u per transfer naar uw accommodatie bij de luchthaven voor overnachting. 

 • Dag 2: Panama City - Belize City - Cayo District

  U gaat per transfer naar de luchthaven van Panama-City, vanwaar u naar Belize-City vliegt. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw chauffeur die u per privétransfer naar het Cayo-District brengt. 

 • Dag 3: Cayo District

  Verscholen in de jungle ligt de Maya-site Caracol. Deze grootste en mooiste Maya-site van Belize lag meer dan 1000 jaar verstopt in het regenwoud. In 1937 werd de bijzondere plek pas herontdekt. Op deze archeologische site zijn meer dan 100 tombes te vinden en het is een uitzonderlijke ervaring om rond te lopen in deze verlaten stad in de jungle! Naast de indrukwekkende bouwwerken is de eeuwenoude en immense 'Ceiba boom' een ware bezienswaardigheid. Deze boom is heilig voor de Maya's en de wortels zijn tweemaal zo groot als een mens. Hierna stopt u bij de Rio Frio grot. Uit deze grot, die is omgeven door enorme stenen, stroomt helder water. Zo is er een klein zandstrand ontstaan. De grot heeft aan beide kanten grote openingen, waardoor u zonder zaklamp in de grot kan kijken. De laatste stop is het natuurspektakel van de rivier Rio On die door een prachtige kloof stroomt of zijn de 490 meter hoge Thousand-foot falls (de hoogste watervallen van Centraal Amerika). Aan het eind van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.

 • Dag 4: Cayo District

  In de ochtend vertrekt u voor uw excursie naar Actun Tunichil Muknal. Deze bijzondere grotexcursies is een waar avontuur en vereist dan ook een goede conditie. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt door de jungle naar deze indrukwekkende grotten, die een heilige plaats waren voor de Maya's. Het grottencomplex bestaat uit een serie kamers, die eindigen in een 300 bij 50 meter grote 'kathedraal' waar ooit offerceremonies plaatsvonden. Tijdens deze tour reist u echt terug naar het Maya tijdperk! Het avontuur begint met een wandeling van ongeveer 45 minuten door de jungle, waarbij u een oversteek maakt door twee rivieren. Bij aankomst bij de grotten wordt u uitgerust met een helm en lamp en krijgt instructies voordat u de grot ingaat. In de grot zult u soms moeten zwemmen of klimmen. U komt stalagmieten en stalactieten, bijzondere rotsformaties en overblijfselen van de ceremonies en gebruiken van de Maya's tegen. Uiteraard wordt u begeleidt door een ervaren Engelssprekende gids. Dit is één van de meest uitdagende tours in Belize! Wanneer u de grot weer verlaat wordt er een picknicklunch voor u verzorgt bij de ingang en gaat u dezelfde route terug. U wordt daarna naar uw accommodatie gebracht.

 • Dag 5: Cayo District - Ambergris Caye

  U wordt per privé transfer naar de luchthaven van San Ignacio gebracht. Vanaf hier vliegt u naar San Pedro op Ambergris Caye. Na aankomst wordt u per transfer naar de haven gebracht om vervolgens per boottransfer naar uw accommodatie te gaan. 

 • Dag 6-8: Ambergris Caye

  Deze dagen geniet u van het prachtige privé strand waar uw accommodatie aan gelegen is. Een van deze dagen gaat u een snorkeltour maken naar hhet bloeiende zeeleven bij Mexico Rocks, net buiten North Ambergris Caye. Bewonder de prachtige koraalformaties met haar inwoners bij dit prachtige rif. Ga opzoek naar de maanvis, vlindervis, verpleegsterhaaien en pijlstaartroggen. De kalme en ondiepe wateren van Mexico Rocks maken het tot een ideale plek voor zowel gevorderde als beginnende snorkellaars.

 • Dag 9: Ambergris Caye - Belize City - Panama City - Amsterdam

  U gaat per transfer naar de luchthaven van San Pedro. Een korte vlucht brengt u naar Belize City. U vliegt naar Panama City, waar u overstapt op een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. 

 • Dag 10: Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam. 

 • Blancaneaux Lodge is een luxe accommodatie, opgericht door de beroemde Amerikaanse regisseur Francis Ford Coppola. De lodge ligt op weg naar de Caracol Maya ruïne in het Cayo District en biedt een combinatie van luxe en ontspanning in een prachtige, natuurrijke...
 • Matachica Resort & Spa ligt op Ambergris Caye, een rustig stuk paradijselijk strand. Het ligt op korte afstand van een van 's werelds grootste koraalriffen en middenin de tropische begroeiing. Matachica bestaat uit diverse privébungalows, die allen...
Route
Vanuit Amsterdam komt u aan in Panama City voor overnachting. Hierna vliegt u verder naar Belize City. U wordt per privétransfer naar het Cayo district gebracht in het binnenland van Belize. Vanuit het Cayo district vliegt u via Belize City naar San Pedro op Ambergris Caye aan de Caraibische kust waar u de reis afsluit. U vliegt vanaf San Pedro met een korte vlucht in een klein vliegtuigje naar Belize City waar u overstapt op de vlucht via Panama City naar Amsterdam.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.