Japan in Stijl

9-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in luxe accommodaties
 • Bewonder de vele tempels en schrijnen
 • Ontdek de Geishawijken in Tokyo en Kyoto
 • Dineer samen met een Maiko
 • Vaar over het beroemde Ashinoko meer
 • Vang een glimp op van de Mount Fuji

Ontdek het schitterende Japan in stijl! Verblijf in luxe accommodaties en overnacht in een traditionele ryokan. Ontdek het bruisende Tokyo, bewonder de majestueuze Mount Fuji, verken de omgeving van Hakone en in Kyoto verdiept u zich in de traditionele Geisha cultuur tijdens een onvergetelijk diner met een Maiko!

Ontdek Japan in luxe tijdens deze bijzondere reis. Maak de eerste avond kennis met de Japanse keuken tijdens een speciaal Kaiseki diner in het bekroonde restaurant Wadakura. Verken de hoogtepunten van Tokyo samen met een gids waarbij u onder meer een bezoek brengt aan de Senso-ji tempel en de oudste Geisha wijk van Kyoto. Laat het drukke Tokyo achter u en reis naar Kamakura waar u het op een na grootste bronzen Boeddhabeeld in Japan bezoekt. Overnacht in een zeer luxe ryokan nabij het Fuji Hakone Nationaal Park. Het gebied is bekend om zijn hotsprings, de mooie wandelingen die u hier kunt maken en het uitzicht op de beroemde Mount Fuji, een van de mooiste symmetrische bergtoppen ter wereld. Ga samen met een gids op pad om de schitterende omgeving te verkennen en hopelijk een glimp op te vangen van de Mount Fuji. Per bullettrein reist u door het prachtige landschap naar Kyoto, de thuisbasis van maar liefst 2000 schrijnen en tempels. Een gids neemt u mee op pad door de culturele hoofdstad van Japan. Bezoek de houten, boeddhistische tempel Kiyomizu-Dera met haar 13 meter hoge veranda die zonder spijkers is gebouwd. Het uitzicht vanaf de veranda is adembenemend, met name wanneer de kersenbloesems in bloei zijn of wanneer de bladeren in de herfst van kleur veranderen. U bezoekt tevens het eeuwenoude stadje Nara ten zuiden van Kyoto. De rustige sfeer die er heerst, is bedoeld om de voorvaderen niet te storen. In en om Nara staan prachtige heiligdommen en tempels, die onmisbaar zijn tijdens uw reis door Japan. Aan het einde van de reis krijgt u een exclusieve kijk in de Japanse Geisha cultuur. Uw gids vertelt u over de Geiko, de lokale naam voor de Geisha's in Kyoto, en u wandelt door de sfeervolle straten van de Geishawijk van Kyoto. U bezoekt het theater waar Geisha's en Maiko's hun traditionele dans uitvoeren en vervolgens dineert u samen met een Maiko. Geniet van uw laatste dag in magisch Japan alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, transfers, treintrajecten, overnachtingen inclusief ontbijt en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Er in Japan ongeveer 24 miljard eetstokjes gebruikt worden per jaar?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Tokyo

  U vliegt vandaag rechtstreeks met KLM naar de hoofdstad van Japan, Tokyo. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wacht uw privéchauffeur op u en brengt u vervolgens naar uw hotel. In het luxueuze hotel kunt u zich opfrissen en op eigen gelegenheid deze bruisende stad verkennen. In de avond maakt u kennis met de Japanse keuken tijdens een speciaal Kaiseki diner in het bekroonde restaurant Wadakura. Geniet van de uitmuntende seizoensspecialiteiten die zorgvuldig zijn bereid en opgediend door de chef. Complimenteer uw gerecht met een bijpassende wijn uit de uitmuntende wijnselectie. 

 • Dag 3: Tokyo

  In de ochtend wordt u door uw privéchauffeur opgehaald om de hoogtepunten van Tokyo te ontdekken. U bezoekt vandaag onder meer Asakusa in Shitamachi, onderdeel van de oude stad in Tokyo. In Asakusa vindt u de oudste boeddhistische tempel van Tokyo, Senso-ji en is tevens de oudste Geisha wijk van de stad. De bekendste schrijn van Tokyo is de Meiji Jingu, gewijd aan keizer Meiji en tevens een populaire plek voor traditionele Shinto bruiloften. Een verblijf in Tokyo is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de Ginza wijk, het Imperial Palace en de beroemde Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld waar bij groen licht maar liefst 2500 mensen oversteken. 

 • Dag 4: Tokyo - Hakone

  Laat het drukke Tokyo achter u en reis samen met uw privéchauffeur naar Kamakura waar u de ochtend door brengt. Het nederige en historische stadje Kamakura herbergt veel oude tempels. In de Kotoku-in Tempel bewondert u de beroemde Daibutsu, het op een na grootste bronzen Boeddhabeeld in Japan. Tijdens het bezoek aan dit 13 meter hoge beeld leert u meer over de constructie en over Boeddha zelf. In de middag reist u naar Fuji Hakone Nationaal Park waar u overnacht in een luxe ryokan. Het gebied is bekend om zijn hotsprings, de mooie wandelingen die u hier kunt maken, de prachtige omgeving en natuurlijk het uitzicht op de beroemde Mount Fuji, een van de mooiste symmetrische bergtoppen ter wereld.

 • Dag 5: Hakone

  Vandaag gaat u samen met een gids de adembenemende omgeving verkennen. Met de kabelbaan gaat u naar de top van Mount Owakudani, de bron van het warme water in de hot springs van Hakone. Hierna bezoekt u Togendai, een dorpje aan het Ashinoko meer dat 3000 jaar geleden is ontstaan door een vulkanische uitbarsting. Stap in Togendai aan boord van een majestueus piratenschip en vaar over het schitterende meer waar u geniet van een adembenemend uitzicht. In het Hakone Openluchtmuseum bekijkt u een expositie van verschillende sculpturen met uitzicht over de omliggende valleien en bergen. Gedurende de dag zijn er meerdere kansen om een glimp van de Mount Fuji op te vangen. Houd er echter wel rekening mee dat de Mount Fuji vaak verlegen is en een heldere dag nodig heeft om zich volledig zichtbaar te maken. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw luxe ryokan waar u in uw eigen kamer geniet van een smaakvol diner. 

 • Dag 6: Hakone - Kyoto

  U wordt in de ochtend door uw privéchauffeur naar het treinstation van Odawara gebracht vanwaar u per bullettrein naar Kyoto reist, de thuisbasis van maar liefst 2000 schrijnen en tempels. Eenmaal aangekomen in Kyoto wordt u door uw privéchauffeur en gids opgehaald om de hoogtepunten van de culturele hoofdstad van Japan te verkennen. U bezoekt de Heian Shrine waar u onder een van de grootste toriipoorten van Japan rijdt. Na een bezoek aan de Heian Shrine reist u naar Kiyomizu-Dera, een schitterende tempel op Mount Otowa. Deze houten, boeddhistische tempel die letterlijk vertaald 'Helder Water tempel' betekend heeft zijn naam te danken aan de bron die hier ontspringt. Het meest indrukwekkende deel van de tempel is de 13 meter hoge veranda die zonder spijkers is gebouwd. Het uitzicht vanaf de veranda is adembenemend, met name wanneer de kersenbloesems in bloei zijn of wanneer de bladeren in de herfst van kleur veranderen.

   

  * De Kiyomizu-Dera tempel wordt momenteel gerenoveerd, waardoor bepaalde delen van het gebouw niet bezocht kunnen worden. 

 • Dag 7: Kyoto

  Ontdek in de middag samen met een gids de voormalige keizerlijke hoofdstad Kyoto en het historische Nara. Deze tour brengt u onder meer naar het prachtige Nijo Castle en de beroemde tempel Kinkaku-ji, ook wel het gouden paviljoen genoemd. Vervolgens reist u naar het zuiden van Kyoto, naar het eeuwenoude stadje Nara. In de achtste eeuw was Nara de hoofdstad van Japan. De rustige sfeer die er heerst, is bedoeld om de voorvaderen niet te storen. In en om Nara staan prachtige heiligdommen en tempels, die zo oud zijn dat het een wonder is dat ze bewaard zijn gebleven. De meeste monumenten bevinden zich in het bosrijke Nara-Koen Park, waar u gedurende uw wandeling vergezeld wordt door tamme herten die vrij rondlopen. U bezoekt in dit park ook de Todai-ji tempel, het grootste houten gebouw ter wereld, waar u park het grootste bronzen Boeddhabeeld ter wereld bezichtigt.

 • Dag 8: Kyoto

  De ochtend heeft u ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Ondanks de moderne gebouwen en drukke straten kent deze historische waardevolle stad nog tal van oude keizerlijke paleizen, boeddhistische tempels, fraaie tempeltuinen en onontdekte romantische plekjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. In de middag krijgt u een exclusieve kijk in de Japanse Geisha cultuur. Uw gids vertelt u over de Geiko, de lokale naam voor de Geisha's in Kyoto, en hun Maiko, de leerlingen van Geisha's. Wandel door de sfeervolle straten van de Geishawijk van Kyoto. U bezoekt het theater waar Geisha's en Maiko's hun traditionele dans uitvoeren en u vervolgt de wandeling, via een theehuis, naar een lokaal restaurant voor een onvergetelijk diner samen met een Maiko. Geniet van een traditioneel gangendiner genaamd Kaiseki Ryori. De Maiko vergezelt u tijdens het diner en vertelt u over haar beroep en de wereld van de Geisha. Na het memorabele diner neemt u afscheid van de Maiko en keert u terug naar het hotel. 

 • Dag 9: Kyoto - Amsterdam

  Helaas is uw reis naar Japan tot een einde gekomen. U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en vervolgens brengt uw privéchauffeur u naar de luchthaven van Osaka. Vanuit Osaka vliegt u rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam waar u de dezelfde dag aankomt. 

 • Midden in het hart van de zakenwijk Marunouchi ligt het luxe Palace Hotel Tokyo. Het hotel biedt een adembenemend uitzicht over de stad en het Keizerlijk Paleis met zijn prachtige tuinen. Dit hotel staat garant voor gastvrijheid, rust en luxe. Het luxueuze...
 • Gora Kadan is een luxe Japanse ryokan nabij de hotsprings van Hakone. Vanuit hethotel heeft u een prachtig uitzicht op Mount Fuji. De ryokan is omgeven door keurig onderhouden Japanse tuinen. Alle kamers zijn verfijnd ingericht en hebben een uitgebreide...
 • Het Ritz-Carlton hotel in Kyoto is het eerste luxe stadsresort in Japan. Het ligt aan de oever van de Kamogawa rivier en biedt panoramisch zicht op de beroemde Higashiyama berg. Er heerst een rustige sfeer ondanks dat het hotel over ruim 130 kamers beschikt...
Route
Start uw reis in de bruisende hoofdstad van Japan, Tokyo. Reis vervolgens naar Hakone en bewonder bij helder weer de schitterende Mount Fuji. Eindig uw reis in Kyoto waar u onder meer een bezoek brengt aan het stadje Nara en dineert met een Maiko.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen