Iran, het oude Perzië

16-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 2.295 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Oude woestijnstad Persepolis
 • Verblijf in het schitterende Shiraz
 • Indrukwekkende architectuur in Isfahan
 • Bezoek de stad van de windvangers
 • De oase Kashan
 • Bewonder Unesco erfgoed Pasargadae

Iran is een bijzondere bestemming, een authentiek oosters sprookje. Tijdens deze 16-daagse reis stapt u terug in een tijd ver voor Christus en treedt u in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers en handelaren die via de Zijderoute naar China trokken.

Het oude verleden in Iran is goed zichtbaar in onder andere de woestijnstad Persepolis terwijl de hedendaagse ontwikkeling niet heeft stilgestaan in de hoofdstad Teheran. Ontdek de grootsheid in Isfahan met haar indrukwekkende architectuur en wandel door de Armeense wijk Jolfa. U overnacht in comfortabele tot luxe accommodaties en kunt optioneel kiezen voor een wat avontuurlijker, meer authentieke slaapplaats zoals in een herberg langs de oude Zijderoute. U komt tijdens deze reis in aanraking met de innemende, liefdevolle bevolking en ervaar hoe gastvrij u wordt ontvangen. Bezoek Iran en ontdek de parels van Perzië.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht naar Teheran met Emirates, overnachtingen met ontbijt en het vervoer met chauffeur en gids inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Iran de grootste exporteur van kaviaar is?
 • Een Perzisch tapijt altijd bewust imperfect is? Dit is om te symboliseren dat alleen God iets perfect kan maken.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Teheran

  Uw rondreis door het oude Perzië begint vandaag. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt u, via Dubai, naar de hoofdstad van Iran, Teheran, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u opgewacht door de lokale vertegenwoordiger van Experience Travel en vervolgens met een privétransfer naar uw hotel gebracht.

 • Dag: 3 - 4: Teheran

  De komende twee dagen heeft u de tijd om met een gids deze imposante stad en haar inwoners te leren kennen. In de vele musea is een indrukwekkende collectie van Perzische kunstschatten te bewonderen. Met uw gids maakt u een stadstour en bezoekt u onder andere de Grand Bazaar en het Archeologisch Museum. Dit museum bestaat uit twee gebouwen. In het eerste gebouw liggen artefacten gewijd aan de pre-islamitische tijd, terwijl het andere een post-islamitische collectie heeft. In het National Jewels Treasury and Archealogical Museum liggen de duurste juwelen die door de eeuwen heen zijn verzameld en ook het Sadabad paleis mag niet ontbreken in de stadstour. Het paleis bestaat maar liefst uit 18 kastelen. Sluit uw bezoek af met een wandeling over de indrukwekkende Nature Bridge aan de rand van de stad.

 • Dag 5: Teheran - Qom

  Na de eerste indrukken trekt u vandaag verder het land in. U gaat op weg naar Qom. Qom staat bekend als bedevaartsoort en is het middelpunt van de religie in Iran. In Qom bezoekt u het heiligdom van Fatemeh Masoumeh, een van de belangrijkste en religieuze plaatsen in Iran. Masoumeh is de zus van shi'itische heilige Imam Reza, die op weg naar haar broer stierf. Aan het begin van de 9e eeuw maakte Masoumeh een reis naar de voormalige verblijfsplaats van zijn zus. Onderweg werd hij ziek en stierf hij in Qom. Na het bezoek aan het heiligdom gaat u naar de Mar’ashi Najafi Libary, de derde-grootste bibliotheek van Iran. U eindigt uw tour door Qom in het oosten van de stad, bij Gonbad Sabz Garden. In dit kleine park staan drie koepels die dateren uit de achtste eeuw. De inwoners van Qom beschouwen de drie koepels als graven van drie belangrijke Arabische persoonlijkheden die tijdens het Islamitische tijdperk belangrijk waren voor de stad.

 • Dag 6: Qom – Yazd

  U laat Qom achter u en gaat op weg naar de woestijnstad Yazd. In Yazd heeft men zich generaties lang moeten aanpassen aan het hete woestijnklimaat. De stad heeft een unieke Perzische architectuur door de vele windmolens en staat bekend als ‘Stad van de windvangers’. De oude en smalle straten geven een goed beeld van het vroegere leven. Na aankomst in Yazd bezoekt u het Amir Chakhmakh Complex. Deze moskee staat prominent in Yazd en is onmisbaar tijdens uw bezoek aan deze stad. De moskee ligt aan een plein met een groot, rechthoekig zwembad. Bewonder de indrukwekkende architectuur van de moskee en wandel langs de vele souvenirwinkeltjes rondom de moskee.

 • Dag 7: Yazd/Zein-o-Din

  Het Zoroastrisme is een religie die dateert uit de 10e eeuw voor Christus en hoewel de Zoroastrianen een minderheid in de totale Iraanse bevolking vormen, circa 5 tot 10rocent, is Yazd nog steeds een belangrijk Zoroatrisch centrum. Iets buiten de stad bezoekt u de Torens der Stilte waar vroeger traditionele begrafenisrituelen werden uitgevoerd. Vervolgens bezoekt hier ook de vuurtempel. Hoewel de in 1940 gebouwde tempel relatief modern is, brandt hier al sinds 470 na Christus het heilige vuur. Ontdek tijdens een wandeling de smalle straten van de wijk Fahadan en eindig de tour met een bezoek aan Dowlat Abad Garden, welke bekent staat als de hoogste windmolen ter wereld.

 • Dag 8: Yazd - Shiraz

  Onderweg naar Shiraz bezoekt u de oude karavaanstad Abarqu en de archeologische vindplaats Pasargadae. Pasargadae ligt ten noordoosten van de historische stad Persepolis en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad, gebouwd door krijgsheer Cyrus II, was in het oude Perzische rijk de eerste hoofdstad. De ruïnes van Pasargadae steken af als een prachtig silhouet in de woestijn. Deze ruïnes vormen de koninklijke tuinen van Cyrus II die door een netwerk van 900 meter kalkstenen leidingen werden voorzien van water. Het woord paradijs is afgeleid van 'Pairidaeza', het Perzische woord voor ommuurde tuin. De ommuurde tuinen van Cyrus II golden voor de bevolking namelijk als iets wat de hemel het dichtst benaderde. Hierna bezoekt u de archeologische vindplaats Naghsh-e Rostam en het complex van Persepolis.

 • Dag 9: Shiraz

  Vandaag gaat u samen met een gids de stad van ‘rozen en nachtegalen’ verkennen. Shiraz is een van de oudste handelssteden van Iran en een geliefde stad voor dichters. Na de Iraanse revolutie in 1978 heeft de stad veel geld gestoken in het opknappen van de vele historische monumenten en tegenwoordig wordt de stad beschouwd als culturele hoofdstad van Iran. In Shiraz treft u een van de oudste moskeeën van Iran, de Jameh-ye Atigh moskee. Ook brengt u een bezoek aan de Vakilmoskee, de bazaar en de beroemde Eram tuinen. U eindigt de tour bij de beroemde Tombe van Hafez die aan de beroemde dichter Hafez is gewijd die in de 14e eeuw in Shiraz woonde.

 • Dag 10: Shiraz

  U begint de dag met een bezoek aan de Afif-Abadtuin, een grote Perzische tuin in het westen van de stad Shiraz. Het in 1863 ontworpen complex bestaat uit een voormalig koninklijk verblijf, een historisch wapenmuseum en een Perzische tuin dat voor iedereen toegankelijk is. Hierna bezoekt u Shapouri House en Zinat Al-Moluk House, een van de meest historische en architectonische monumenten uit het Qajar-tijdperk. Het Zinat Al-Moluk House ligt naast het Narenjestan Qava, een historisch huis in de beroemde Naranjestantuin. Wandel door de tuin en geniet van de schoonheid van deze prachtige tuin in het centrum van de stad.

 • Dag 11: Shiraz – Isfahan

  U laat Shiraz achter u en gaat op weg naar Isfahan. Isfahan is voor velen de mooiste stad van Iran. Deze fascinerende stad, aan de ooit rijkdom brengende Zijderoute was een van de belangrijkste hoofdsteden van de Safavidische dynastie (1501 tot 1722). Gedurende 2500 jaar heeft het de meest diverse talen, culturen en gewoontes in zich verenigd. Sjah Abbas I, ook wel de Grote genoemd, die in 1587 aan de macht kwam, heeft deze stad tot zijn glorieuze hoofdstad gemaakt. De architectuur, kunsten en tapijten uit die periode zijn nooit meer geëvenaard. In de avond kunt het Iraanse nachtleven ontdekken bij de beroemde Khaju brug. Deze brug is de mooiste brug over de Zayandeh rivier en in de avond struinen de Iraniërs over de bruggen.

 • Dag 12 – 13: Isfahan

  U heeft twee dagen om te genieten van de schoonheid van Isfahan. U ziet prachtige gebouwen en de stad heeft diverse voorbeelden van de islamitische architectuur zoals het Royal (Imam) plein. Ook het indrukwekkende Ali-Qapu paleis en de imposante Eman- en Sheikh Lotfollah moskee staan op het programma, een van de hoogtepunten tijdens uw reis. In Isfahan bevindt zich het op een na grootste plein ter wereld “het Nakhs e-Jahanplein”. Dit  de toegangspoort tot een van de grootste bazaars die Iran kent. Dit plein zult u ook zeker zien. Hieraan ligt het paleis van Sjah Abbas, met een verhoogd terras zodat de sjah zijn geliefde sport, het polospel, goed kon volgen. Natuurlijk kan een bezoek aan de ‘Grand Bazaar’ niet ontbreken tijdens uw reis, waar u kunt struinen langs de kleine winkeltjes.

 • Dag 14: Isfahan – Kashan

  Via het pittoreske dorp Abyaneh rijden we naar de stad Kashan, die in een oase ligt. Deze stad is een klein mysterie, niemand weet precies hoe oud de stad is. Het dorp is bekend vanwege de roodkleurige huizen en de kleurrijke klederdracht. Na uw bezoek gaat u op weg naar Kashan waar u de tuinen van Fin bezoekt, een belangrijk monument in de stad. In de tuin kunt u genieten van de rust en de natuurlijke hot-springs. Vervolgens bezoekt u het traditionele huis Tabatabaei, waar u meer te weten komt over de kunst van de unieke manier van ambacht.

 • Dag 15: Kashan – Teheran

  Na het ontbijt reist u terug naar de hoofdstad van Iran, Teheran. Na aankomst in Teheran heeft u de dag ter vrije invulling. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen of wandel door de winkelstraten waar u uw laatste inkopen kunt doen.

 • Dag 16: Teheran – Amsterdam

  U heeft de dag ter vrije besteding tot u wordt opgehaald bij uw accommodatie voor uw transfer naar de luchthaven van Teheran. U vliegt vervolgens via Dubai terug naar Amsterdam waar u in de avond aankomt op Amsterdam Airport Schiphol. Een indrukwekkende ervaring rijker!

 • Het Espinas Palace Hotel is een door een familie geleid hotel aan de noordwestkant van Teheran. Het maakt indruk door de stijlvolle lobby en het prachtige uitzicht op de bergen in het noorden en de stad in het zuiden. Dit boetiekhotel is een goede uitvalsbasis...
 • Het moderne Zandiyeh Hotel ligt in het hart van de stad Shiraz en in de buurt van het historische Zandiyeh complex. Gebouwd met een unieke uitstraling en geïnspireerd door de historische architectuur van Shiraz, biedt het hotel haar gasten een onvergetelijk...
 • Het Abbassi Hotel is het oudste hotel van Isfahan en bestaat ruim 300 jaar. Het is een onmisbaar erfgoed in de architectuur van de stad. Zowel internationale toeristen als lokale inwoners bestempelen het zelfs als 's werelds mooiste hotel. De Perzische...
Route
U vliegt vanaf Amsterdam naar Teheran, de hoofdstad van Iran. U vertrekt met privéchauffeur en gids naar Yazd en Shiraz en reist via Isfahan en Kashan weer terug naar de hoofdstad.