Hoogtepunten van Brazilië

19-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.695 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de beroemde Corcovado- en Suikerbrood berg
 • Neem een kijkje achter de schermen bij het Carnaval
 • Ontdek ‘s werelds grootste verzameling watervallen in Iguaçu
 • Geniet van de jungle in de Amazone
 • Gourmet foodtour in Salvador
 • Sluit af aan het strand van Morro de Sao Paulo

Ontdek de hoogtepunten van Brazilië en combineer zowel de bruisende stad Rio en het koloniale Salvador, maar geniet ook van de schitterende natuur in Iguazu en de Amazone en sluit af aan het strand in Morro de Sao Paulo.

De eerste dagen van uw reis brengt u door in Rio de Janeiro. Naast de hoogtepunten zoals de Corcovado- en Suikerbroodberg neemt u ook een kijkje achter de schermen bij het Carnaval waar Brazilië zo bekend om is. Na de stad is het tijd voor één van de zeven wereldwonderen der natuur; de Iguaçu watervallen. U bezoekt de Argentijnse zijde en aanschouwt de watervallen van dichtbij, zelfs vanaf het water tijdens een unieke bootsafari! Vanaf de Braziliaanse zijde heeft u een schitterend panorama uitzicht op de watervallen. Na de watervallen reist u door naar de natuurlijke schatkamer van Brazilië; het Amazonegebied. Een bijzonder rijk tropisch regenwoud. Vanuit de natuur sluit u de reis af aan de kuststreek van Noordoost-Brazilië. U bezoekt de historisch stad Salvador. Deze stad die voor lange tijd bekend stond als Bahia is doorspekt met Afrikaanse invloeden. Dit ziet en proeft u voornamelijk terug in de keuken waar u veel pittige gerechten en vis tegenkomt. Het historische centrum‚ Pelourinho‚ staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een uniek bezoek dankzij haar gekleurde koloniale huizen‚ de barokke kerken‚ de vele musea en de vrolijke klanken van de samba. De reis sluit u vervolgens af aan het paradijselijke Morro de Sao Paulo.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

De Amazone behoort tot de grootste rivieren ter wereld.

Programma Accommodaties
 • Amsterdam - Rio de Janeiro

  U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Rio de Janeiro, waar u in de avond aankomt. Uw privégids haalt u op en brengt u naar uw accommodatie. 

 • Dag 2 Rio de Janeiro

  Vandaag gaat u met een Engelssprekende privégids een stadsexcursie maken. Tijdens deze tour bezoekt u de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad, de Corcovadoberg en de Suikerbroodberg. Op de Corcovadoberg, die 710 meter hoog is en waar u per tandradbaan naartoe reist, staat het bekende Christusbeeld in Art Nouveaustijl. Inmiddels is dit beeld een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De uitzichten die u hier heeft, zijn onvergetelijk. Corcovado ligt in het National Park Tijuca, een bijzonder stukje regenwoud binnen de stadsgrenzen van Rio de Janeiro. Na uw lunch, die bij de prijs inbegrepen is, vervolgt u uw tocht door Rio en bezoekt u de moderne kathedraal en het uitgestrekte Aterro de Flamengopark. Daarnaast bezoekt u de wereldberoemde Suikerbroodberg, Pão de Açucar, in het midden van de Guanabarabaai. U kunt de top alleen per kabelbaan bereiken. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. 

 • Dag 3 Rio de Janeiro

  Deze tour neemt u mee achter de schermen van het beroemde carnaval van Brazilië. In een groot magazijn dat dient als hoofdkantoor van een van Rio's toonaangevende Samba-scholen, ziet u hoe de extravagante praalwagens en glamoureuze kostuums van de fascinerende carnavalsoptochten worden gemaakt. Daarnaast leert u meer over de geschiedenis van carnavalsvieringen in Rio en kunt u zelfs, onder het genot van een caipirinha, enkele fantastische carnavalskostuums proberen. De Carnival Experience tour wordt georganiseerd door Grande Rio, een van de bekendste sambascholen van de stad. Pimpolhos da Grande Rio is zowel de sambaschool voor jongeren van de groep als een niet-gouvernementele organisatie die sociale inclusie en onderwijs bevordert door middel van kunst, cultuur en Carnaval. In samenwerking met bedrijven uit de lokale gemeenschap heeft de organisatie een reeks artistieke en culturele activiteiten om leer- en groeimogelijkheden te creëren voor honderden kinderen en tieners. Het belangrijkste doel van dit project is om lokale jongeren in de cultuurindustrie te brengen door hun ontwikkeling als professionals te structureren op het gebied van productie, dans, muziek, beeldende kunst, schoonheid en vreemde talen. 

 • Dag 4 Rio de Janeiro

  Deze dag heeft u ter vrije besteding in Rio de Janeiro. 

 • Dag 5 Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

  Uw privétransfer brengt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Vanuit Rio vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Iguaçu, waar u door uw privégids wordt opgehaald en naar uw accommodatie in het Nationale Park wordt gebracht. 

 • Dag 6 Foz do Iguaçu

  Vandaag bezoekt u onder leiding van een privégids de Argentijnse zijde van de watervallen van Iguazú. De Argentijnse zijde bestaat uit drie gedeeltes; het hoger gelegen deel, het lagergelegen deel en Garganta del Diablo, beter bekend als de Devil’s Throat. Via een brug bereikt u het adembenemende uitzichtpunt vanwaar u op Devil’s Throat kijkt, wat vaak als hoogtepunt wordt beschouwd. Circa 80% van de watervallen bevindt zich in Argentinië en vanaf deze zijde kunt u de watervallen het best van dichtbij bekijken. U loopt over verschillende, vaak glibberige, wandelpaden door het regenwoud om de watervallen te bewonderen. Onderweg kunt u verschillende dieren tegenkomen zoals neusbeertjes die u nieuwsgierig aanstaren. Uw privégids vertelt u onderweg alles over de immense watervallen, de flora en fauna en begeleidt u door het park. 

 • Dag 7 Foz do Iguaçu

  Deze dag heeft u ter vrije besteding. Ik raad u aan op eigen gelegenheid de watervallen aan de Braziliaanse zijde te bezoeken. 

 • Dag 8 Foz do Iguaçu - Manaus

  U wordt vandaag naar de luchthaven van Iguaçu gebracht en vliegt met een overstap vanuit hier naar Manaus. Afhankelijk van de vlucht komt u of vandaag of morgenvroeg aan en wordt u opgehaald en per privétransfer naar uw accommodatie gebracht.  

 • Dag 9 Manaus - Amazone

  Bij aankomst in uw accommodatie wordt u verwelkomd met een drankje en krijgt u tekst en uitleg over de lodge, de faciliteiten en de activiteiten. Wanneer u vroeg arriveert, kunt u na de lunch een boottocht maken naar de Anavilhanas eilandengroep. 's Avonds dineert u op het terras en gaat u alligators spotten. 

 • Dag 10 & Dag 11 Amazone

  Deze komende dagen gaat u activiteiten ondernemen vanuit de lodge. De Anavilhanas Lodge, aan de brede Rio Negro rivier, heeft een ideale ligging en biedt u een perfecte wildlife-ervaring, vooral door de goede balans in het excursieaanbod tussen natuur en de lokale cultuur. Bovendien werkt de lodge alleen met lokale gidsen en niet, zoals alle andere lodges, met gidsen van buitenaf. Wanneer u op excursie bent, merkt u direct het verschil: de natuurgidsen weten werkelijk alles van de flora en fauna en maken u enthousiast deelgenoot van de wonderbaarlijke rijkdom van de natuur. De dagen zouden er als volgt uit kunnen zien:  

  's Ochtends vroeg, nog vóór het ontbijt, maakt u een boottocht om getuige te zijn van de zonsopkomst en het ontwaken van het regenwoud. Na uw ontbijt kunt u op piranha’s gaan vissen. Vervolgens luncht u weer in de lodge. In de middag bezoekt u het caboclodorpje Tiririca ('caboclos' zijn mensen met een gemengd Europees-Indiaanse afkomst). Het gemeenschapsgevoel is hier nog erg sterk. 's Avonds kunt u lekker uitrusten bij het zwembad van de lodge of een goed boek lezen in een hangmat.  

  Note: Het dagprogramma wordt altijd ter plaatse met u besproken. De weersomstandigheden en uw wensen kunnen van invloed zijn op het programma. 

 • Dag 12 Amazone - Salvador

  Voor het ontbijt maakt u een kanotrip over stukken land die periodiek door het water worden overstroomd - een bijzonder ecosysteem! Ook geniet u van de witte zandstranden aan de Rio Negro, waar u een tijdje aan land gaat. Vervolgens keert u terug naar de lodge voor het ontbijt en heeft u tot de lunch ter vrije besteding. Na de lunch wordt u met een airconditioned busje teruggebracht naar Manaus. Vanuit Manaus vliegt u met een overstap naar Salvador. 

 • Dag 13 Salvador

  Vandaag gaat u met uw Engelssprekende gids op verkenning in zowel de beneden- als ook de bovenstad van Salvador. Beginnend bij de Farol da Barra, een vuurtoren die nu het nautisch museum van de stad herbergt, gaat de excursie naar de haven van Barra, waar u de forten van Santa Maria en São Diogo kunt zien. Vanaf hier gaat de tour verder naar de meer traditionele buurten van Salvador, namelijk Corredor da Vitória, Campo Grande en Piedade. Tijdens uw tour mag een bezoek aan de Pelourinho, het historische centrum van Salvador, dat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, niet ontbreken. Vasthoudend aan de steile hellingen, maken de pittoreske koloniale huizen en kerken van Pelourinho (zoals de Igreja do São Francisco), een must-see voor elke bezoeker van Salvador. De lunch wordt gegeten in een van de verschillende restaurants in Pelourinho. In de namiddag gaat de excursie verder naar verschillende plekken voor een panoramisch uitzicht over de stad. U bezoekt de beroemde Igreja do Bonfim, het toneel voor veel van de verschillende religieuze tradities van Bahia, zoals het beroemde Lavagem do Bonfim-festival, waarbij de trappen van de kerk worden gewassen. De rekken rondom de kerk vormen een kleurenzee van geluksbandjes. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Mercado Modelo. 

 • Dag 14 Salvador

  Vandaag is het tijd voor een gastronomische ervaring in Salvador. De kookles, een marktbezoek en de lunch tijdens deze tour zullen worden geleid door enkele van de lokale vrouwen die de Association of Cooks & Bakeries (ADOCCI) hebben opgericht. Ze zijn allemaal zeer gepassioneerd als het gaat om het creëren van heerlijke, gezonde gerechten en het delen van hun culinaire cultuur met gewillige deelnemers. De kookles vindt plaats in de Uriguai-gemeenschap, zo’n 30 minuten buiten de stad. U ontmoet de vrouwen van ADOCCI en leert hoe het kookproject begon. Hierna gaat u naar een markt en haalt u een aantal essentiële ingrediënten voor de cursus. Verwacht een uitbundige werveling van kleur terwijl de lokale bevolking zich mengt over de verse producten, terwijl de begeleidende chef-koks wijzen op al hun favoriete seizoensgebonden ingrediënten. Beladen met alles wat u nodig heeft, is het tijd voor de bereiding. Nadat u alle tips en trucs onder knie heeft, geniet u van uw verse bereide lunch. 

 • Dag 15 Salvador - Morro de Sao Paulo

  U vliegt vanuit Salvador naar het paradijselijke Morro de Sao Paulo, waar u de komende dagen uw reis aan het strand kunt afsluiten.  

 • Dag 16 & dag 17 Morro de Sao Paulo

  Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Morro de Sao Paulo.  

 • Dag 18 Morro de Sao Paulo – Amsterdam

  U vliegt terug naar de luchthaven van Salvador. Vanuit Salvador vliegt u met een overstap in Rio de Janeiro, met KLM terug naar Amsterdam.  

 • Dag 19 Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam, einde van uw reis. 

 • Wanneer u in luxe en stijl in Rio wilt verblijven, dan is het klassieke Copacabana Palace de juiste plek voor u. Het statige witte gebouw in Art Deco stijl ligt aan de Copacabana boulevard. Alle kamers zijn comfortabel en in een klassieke stijl gedecoreerd....
 • Het Belmond Das Cataratas Hotel ligt op loopafstand van het beste wat de natuur te bieden heeft. Door de unieke ligging aan de Braziliaanse zijde van de Iguazú watervallen is het hotel de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan dit natuurfenomeen. Naast...
 • Anavilhanas Jungle Lodge is een klein, sfeervol hotel dat natuur en comfort op een subtiele en harmonieuze wijze samenbrengt. Het personeel is zeer vriendelijk en zal ervoor zorgen dat u volop geniet. De lodge beschikt over 16 suites die zijn voorzien...
 • Ontdek het paradijs. Dit boetiek hotel ligt aan het rustige Encanto Beach; het laatste strand van Morro de São Paulo. De rustieke, gezellige bungalows zijn verdeeld over een oppervlakte van 10 hectare en ontworpen met volledige rust privacy als doel. ...
 • Casa do Amarelindo is een lieflijk hotel, gevestigd in een prachtig opgeknapt gebouw uit de negentiende eeuw. Het ligt in het hart van de Pelourinho, het historische centrum van Salvador. De ruime kamers zijn luxueus en comfortabel ingericht. Een aantal...
 • Villa Amazonia is gelegen in het historische centrum van Manaus, op slechts een steenworp afstand van het Amazonetheater. Het hotel is gehuisvest in een gerestaureerd herenhuis dat dateert uit het gouden tijdperk. De ruime kamers hebben een modern en...
Route
Vanuit de bruisende wereldstad Rio de Janeiro vliegt u naar de watervallen van Iguaçu om vervolgens door te reizen naar de Amazone. Alvorens u afsluit aan het strand in Morro de Sao Paulo bezoekt u ook het authentieke Salvador.
Erik Joosten bezocht Brazilië

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba