Het verrassende zuiden van India

19-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.475 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Prachtige hindoetempels Chikmagalur
 • Ongerept Nagarhole National Park
 • Scenic treinrit door bergen Ooty
 • Unieke Meenakshi tempel Madurai
 • Ontspannen dag aan boord houseboat
 • Koloniale sfeer in Cochin

Het zuiden van India is vruchtbaar, tropisch en ontzettend veelzijdig. Geniet van prachtige Hindoetempels, vaar met een traditionele ‘houseboat’ door Kerala en ga op safari in het Nagarhole National Park. Een heerlijke reis door het andere India!

Na aankomst in de grootste stad van Zuid-India, Bangalore, is Chikmagalur de eerste bestemming van uw reis. U bezoekt hier de Hoysala tempels die u zult versteld doen staan van de fijne beeldhouwwerken en het unieke design. U daalt verder naar het zuiden en komt aan in de charmante stad Mysore. Uw gids leidt u langs paleizen, tempels, historische gebouwen en over ruime boulevards. Van de stadse drukte reist u naar de rust van het Nagarhole National Park. In dit ongerepte natuurgebied staan de komende dagen safari’s op het programma waarbij u op zoek gaat naar de natuurlijke bewoners; tijgers, olifanten en vele andere dieren. Hoewel de kans vrij klein is dat u de met uitsterven bedreigde tijger daadwerkelijk ziet, is een safari hoe dan ook een onvergetelijke beleving. U gaat de bergen in en komt uit in Ooty, een dorpje op 2300 meter. Dankzij de hoogte is het klimaat koeler en is het hier goed toeven. U gaat aan boord van de Toy Train en maakt een spectaculaire rit door het adembenemende landschap. Meer naar het zuiden komt u aan Madurai, dat ook wel de tempelstad genoemd wordt. Veruit de indrukwekkendste tempel is de kleurrijke Shree Meenakshi tempel, die dagelijks alleen al duizenden hindoe pelgrims trekt. Vlakbij de oostkust vindt u Kumarakom op een cluster van eilandjes in het Vembanadmeer. Vervolgens gaat u aan boord van een Kettuvallam. Dit is een traditionele houten boot die vroeger als transportmiddel werd gebruikt. U vaart door de groene omgeving en overnacht aan boord van de charmante boot. Cochin is de laatste bestemming van uw reis. Dit was vroeger een belangrijke haven van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Proef de historie voordat u terugvliegt naar Nederland.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Zuidelijke bewoners lieten de plaats Ooty, de ‘queen of hillstations’ links liggen waardoor de Britten het in 1800 ontwikkelden.
Programma
 • Dag 1-2: Amsterdam – Bangalore

  U vliegt met Emirates via Dubai naar Bangalore, waar u de volgende ochtend aankomt. U wordt naar uw hotel gebracht en kunt uw reis rustig beginnen.

 • Dag 3 Bangalore – Chikmagalur

  U reist verder naar Chikamagalur. Onderweg bezoekt u Sravanabelagola, een enorm beeld van 17 meter hoog. Het granieten beeld werd in 981 na Christus gebouwd en wordt als heilig beschouwd.

 • Dag 4 Chikmagalur

  U bekijkt de Hoysala tempels in Belur en Halebid. Deze hindoetempels zijn bekend om de fijne beeldhouwwerken die het hele bouwwerk beslaan. Een uniek voorkomen!

 • Dag 5 Chikmagalur – Mysore

  Op weg naar Mysore, een aangename stad met veel geschiedenis en charme. U vindt er vele paleizen, mooie boulevards en historische gebouwen.

 • Dag 6 Mysore

  Met uw gids verkent u de stad. U gaat onder meer naar de kunstgalerie in het Jag Mohan Palace waar een interessante schilderijencollectie hangt.

 • Dag 7 Mysore – Nagarhole National Park

  De reis gaat verder naar het Nagarhole National Park gebracht. In dit gebied leeft een klein aantal tijgers. U heeft een grotere kans op het zien van olifanten, herten en krokodillen. U verblijft in een mooi, luxe jungleresort.

 • Dag 8 Nagarhole National Park

  Deze dag maakt u in de ochtend en middag game drives door het park. (in dit gebied zijn privésafari’s niet toegestaan; u maakt de game drives dus met andere gasten).

 • Dag 9 Nagarhole National Park – Ooty

  Ooty is een bergdorpje op een hoogte van 2300 meter. Dankzij de aangename temperaturen en de vruchtbare omgeving is het hier eigenlijk altijd goed toeven.

 • Dag 10 Ooty

  U wordt naar het station gebracht voor een bezienswaardige rit per Toy Train naar Coonor. Onderweg ziet u theeplantages en beboste groene heuvels. Na aankomst op het station bezoekt u de lokale markt. 

 • Dag 11 Ooty – Pollachi

  Om de lange rit naar Madurai op te breken, verblijft u een nacht in Pollachi. Dit plaatsje is bekend om haar export van kokosnoten. 

 • Dag 12 Pollachi – Madurai

  Madurai wordt wel het ‘Athene van het Oosten’ genoemd omdat hier een aantal klassieke, eeuwenoude bouwwerken te vinden zijn. De oude stad ligt aan de oevers van Vaigai rivier.

 • Dag 13 Madurai

  Verken met uw gids de bijzondere architectuur van Madurai. U gaat onder meer naar het paleis van Tirumalai Nayak, wat met al haar zuilen een prachtig plaatje is. Ook bezoekt u de Meenakshi tempel, een van de bekendste tempels van Zuid-India. Het is gewijd aan de Hindoegoden Meenakshi en Shiva. De tempel telt twaalf rijkelijk met Hindoebeelden versierde torens. 

 • Dag 14 Madurai – Thekkady

  Na het ontbijt rijdt u naar Thekaddy, ook wel de specerijenhoofdstad van India genoemd. In de heuvels in de omgeving vindt u plantages waar onder meer kardemom, kaneel, koffie, vanille, thee en knoflook worden verbouwd. De omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.

 • Dag 15 Thekkady – Kumarakom

  De reis gaat verder naar Kumarakom, een prachtige bestemming met mangroves, rijstvelden en kokosnootplantages. Kumarakom is eigenlijk een cluster van kleine eilandjes in het Vembanadmeer, verbonden door lieflijke waterwegen. 

 • Dag 16 Kumarakom – Alleppey

  U gaat aan boord van een typisch Indiase house boat. U vaart over de waterwegen en kanalen van Kerala die dorpjes langs het water met elkaar verbinden. U overnacht aan boord van de house boat. Aan boord geniet u van een smakelijke lunch en diner. 

 • Dag 17 Alleppey – Cochin

  U gaat van boord en wordt naar Cochin gebracht, de commerciële hoofdplaats van Kerala. U vindt hier nog veel Portugese en Hollandse invloeden. De VOC gebruikte Cochin lange tijd als uitvoerhaven voor de kruiden en specerijen die in Kerala werden geoogst en per boot naar Nederland werden vervoerd. 

 • Dag 18 Cochin

  U verkent de stad met uw gids. In de avond gaat u naar een Kathakali dansvoorstelling waar u getuige zult zijn van deze traditionele lokale dans.

 • Dag 19 Cochin – Amsterdam

  U vliegt ’s ochtends van Cochin via Dubai naar Amsterdam. U landt in de avond op Schiphol.

Route
Het prachtige, minder bekende zuiden van India laat zich zien. Start in Bangalore en reis na de tempels van Chikmagalur door naar charmant Mysore. Vervolgens safari in Nagarhole, een treinrit door de bergen bij Ooty en tempels van Madurai. Vaar over de wateren van Kerala en eindig ontspannen in Cochin.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen