Het onontdekte noorden van Peru

15-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.795 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Onvergetelijk Chan Chan
 • Magische ruïnestad Kuélap
 • Wandeling naar de Gocta waterval
 • Koloniaal en pittoresk Trujillo
 • Sarcofagen van Karajía
 • Cultuur van de Chachapoya indianen

Ga tijdens deze 15-daagse rondreis op ontdekking in het nog nauwelijks bezochte noorden van Peru. Noord-Peru biedt een ongekende rijkdom aan natuur, cultuur en historische schatten van de pre-Inca cultuur. Ontdek indrukwekkende ruïnes, graftombes en reliëftekeningen.

Nog maar weinig toeristen hebben het noorden van Peru bereisd. Eigenlijk vreemd want dat landsdeel heeft zoveel te bieden. Een bezoek aan de noordelijke regio is meer dan de moeite waard, zeker als u geïnteresseerd bent in cultuur en archeologie. Een kennismaking ter plaatse met de oude beschaving van de Chachapoyas is een unieke beleving. Deze reis start in de koloniale hoofdstad Lima. Vanuit Lima vliegt u naar de noordelijk gelegen stad Chiclayo, een oude stad met een bijzondere ligging nabij de kust en jungle. In Chiclayo vindt u een aantal interessante musea waaronder het Tumbas Reales en de Huaca Rajada. Vervolgens gaat de reis door naar Trujillo, de vroegere hoofdstad van het keizerrijk Chímu. Vanuit Trujillo brengt u een bezoek aan de Tempel van de Zon en de Maan en de indrukwekkende ruïnes van Chan Chan. Daarna maakt u een 7-daagse tocht door de Chachapoyas regio die ook wel het gebied van het ‘wolken volk’ wordt genoemd. Hoogtepunten zijn de magische ruïnes van Kuélap en de raadselachtige sarcofagen van Karajia. Tevens maakt u een wandeling naar de Gocta waterval - een prachtige tocht door de vallei met een bijzonder natuurfenomeen. Deze reis zit vol verrassingen en u zult versteld staan van het vele dat Noord-Peru te bieden heeft. Omdat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten kunt u sneller en comfortabeler rondreizen zodat u meer tijd overhoudt om dit ongerepte deel van Peru te verkennen. Natuurlijk ontbreekt tijdens de reis de aandacht voor de Peruaanse gastronomie niet.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht Amsterdam-Lima met de KLM, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Peru is het land van de mummies. U vindt er hier zelfs meer dan in Egypte.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Lima

  Vandaag begint uw reis naar het noorden van Peru! Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt u naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids die u naar uw hotel brengt. U verblijft in de wijk Miraflores waar veel restaurants en winkels zijn. Heb een eerste kennismaking met Lima en maak een wandeling over de boulevard vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Grote Oceaan. Ontdek waarom Lima ook wel de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika wordt genoemd.

 • Dag 2 Lima - Chiclayo

  In de ochtend brengt u een bezoek aan het Rafael Larco Museum, een van de interessantste musea van het land. In dit gebouw laat men op een indrukwekkende manier de mooiste kunstcollecties zien van goud en zilver uit de pre-Spaanse tijd. In de middag wordt u per privétransfer naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Chiclayo in Noord-Peru. Bij aankomst op de luchthaven wordt u per privétransfer naar uw hotel in Chiclayo vergezeld waar u de komende twee nachten verblijft.
  Al sinds de 16e eeuw leven er mensen in Chiclayo. De plek waar Chiclayo werd gesticht is gekozen vanwege een goede handelsroute met de kustregio, de hooglanden en het achterland van de jungle. Chiclayo is in al die jaren uitgegroeid tot het commerciële hart van een wijde omgeving. Maak kennis met de vele restaurants en stap een of meer cafés in de buurt van het hotel binnen. Wist u dat de grote markt in de stad bekend staat vanwege de Heksenmarkt waar talloze kruiden en geneesmiddelen verkocht worden?

 • Dag 3 Chiclayo

  Vandaag maakt u tijdens een privétour kennis met de omgeving van Chiclayo. Door uw Engelssprekende gids wordt u in de ochtend opgehaald voor een bezoek aan de tempel van Ventarron en aan Sipán, een stadje dat ooit het godsdienstige en politieke centrum van de Mochecultuur was. In de middag bezoekt u Tucume, een bijzondere vallei in Noord-Peru, waar diverse piramides te bezichtigen zijn. Niet die typisch gebouwde piramides maar door de natuur gevormde ‘huacas’. In dit gebied ligt ook het museum ‘Tumbas Reales de Sipán’. Dit bijzondere museum laat tal van archeologische ontdekkingen zien zoals keramiek en goud, en er is een afdeling met reproducties van tombes. Hier kunt u de goudschat uit de grafpiramides van Sipán, één van de grootste archeologische vondsten van Zuid-Amerika, bewonderen.

 • Dag 4 Chiclayo - Trujillo

  Vandaag reist u verder naar Trujillo dat ten zuiden van Chiclayo ligt. Deze derde stad van Peru beschikt over een mooi bewaard gebleven koloniaal centrum. Op weg naar Trujillo stopt u voor een bezoek aan San José de Moro. Dit is een archeologische vindplaats welke als ceremoniële begraafplaats diende. Een stukje verder ligt El Brujo, ook een begraafplaats uit de Mochecultuur, waar de ‘Lady of Cao’ begraven ligt. Zij was de eerste vrouwelijke heerser in oud-Peru en deze mummie is in 2006 gevonden. Waarschijnlijk regeerde ze zo’n 1700 jaar geleden over de Chicama vallei dichtbij Trujillo. Een bezoek aan dit museum in El Brujo is dan ook zeer interessant. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Trujillo gebracht voor de komende twee nachten.

 • Dag 5 Trujillo

  Trujillo is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de citadel van Chan Chan, de oude hoofdstad van het Chimurijk. Nadat u door uw privégids bent opgehaald gaat u tijdens deze dagtour de bijzondere omgeving van Trujillo verkennen. U brengt een bezoek aan diverse archeologische plaatsen zoals Huacas del Sol y de la Luna. Dit zijn twee archeologische plaatsen dicht bij elkaar, bestaand uit ‘el Sol’ en ‘la Luna’ ofwel de Tempel van de Zon en van de Maan. Er wordt een bezoek gebracht aan de Moche vallei ten zuiden van Trujillo. Na de lunch staat er een hoogtepunt op het programma: de ruïnes van Chan Chan. Deze indrukwekkende ruïne is een van de grootste in Zuid-Amerika. Op haar hoogtepunt had deze stad 60.000 inwoners. De gids vertelt u meer over de geschiedenis van dit bijzondere complex en u zult zien waarom dit archeologische monument een Unesco Werelderfgoed is. Na afloop wordt u teruggebracht naar Trujillo voor uw tweede overnachting. 

 • Dag 6 Trujillo - Cajamarca

  Vandaag maakt u een lange maar spectaculaire rit naar de groene valleien in de buurt van Cajamarca. Deze stad is een van de best bewaarde koloniale plaatsen in Peru. De reis zal ongeveer 6,5 uur duren. Onderweg zullen er verschillende stops plaatsvinden voordat u op een hoogte van circa 2.700 meter bij uw eindbestemming in de Andes arriveert. Cajamarca is een goede uitvalsbasis om de Amazone regio te bezoeken. Laat u de komende dagen verrassen; proef de kaas- en melkproducten waar deze stad in de Peruaanse Andes om bekend staat.

 • Dag 7 Cajamarca

  De komende dagen brengt u door in de omgeving van Cajamarca. In de ochtend maakt u met een Engelssprekend gids een halve dag lang een tour door Cajamarca waarbij men u meer vertelt over het uiterlijk van deze stad en haar geschiedenis. U wandelt door de eeuwenoude Incastad. In het oude centrum bevinden zich prachtige kerken en er wordt een bezoek gebracht aan de Santa Apolonia heuvel. U bereikt dit uitkijkpunt na een klim van 300 treden, waarna u wordt beloond met een schitterend uitzicht over de hele stad. In de middag gaat u naar de verbazingwekkende Cumbemayo op de Cumbe heuvel welke 20 kilometer ten zuidwesten van Cajamarca ligt. Dit archeologische complex wordt omringd door een indrukwekkende groep stenen en bijzondere geologische vervormingen die door de wind en regen zijn gemaakt. Ook ziet u een uitgebreid systeem van waterkanalen. Deze aquaducten worden beschouwd als meest opvallende waterwerken van de precolumbiaanse culturen.

 • Dag 8 Cajamarca - Leymebamba

  Vandaag is het begin van uw bijzondere 7-daagse reis naar een ander gebied in het noorden van Peru. U vertrekt naar Chachapoyas, een ongerept stuk van Noord-Peru!
  U reist naar de Amazone regio over een van de meest spectaculaire wegen in Peru. Onderweg passeert u glooiende heuvels en steekt de Marañon rivier over via een hangbrug. Vanaf hier gaat de weg stijgen en rijdt u door verschillende ecologische systemen de bergen in. Geniet van het uitzicht en vergeet vooral niet de mooiste foto’s te maken. De eindbestemming voor vandaag is Leymebamba dat op 2.158 meter boven zeeniveau in de nevelwouden van Chachapoyas ligt. U zult vernemen waarom inwoners van Chachapoyas ‘Krijgers van de wolken’ worden genoemd; ze leven in een gebied dat voortdurend in wolken gehuld is. Hier verblijft u de komende twee nachten in een pittoreske accommodatie.

 • Dag 9 Leymebamba

  Vandaag brengt u een bezoek aan het Leymebamba museum. Hier zijn meer dan 200 mummies geherbergd die 20 jaar geleden in Laguna de los Cóndores werden ontdekt. Daarnaast worden er andere lokale archeologische vondsten tentoongesteld en wordt er uitleg gegeven over de etnografische geschiedenis van deze regio en over de Chachapoyas beschaving. U wordt vervolgens naar de fascinerende tombes van Revash gebracht. Dit zijn miniatuurhuizen welke in een klif zijn gemaakt en als tombe dienden. Hier kunt u nog kleine grotschilderingen zien die getuigen van de oude Chachapoyas cultuur. Na een korte wandeling bereikt u een uitkijkpunt vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving. Vervolgens reist u terug naar uw hotel.

 • Dag 10 Leymebamba - Kuélap - Cocachimba

  U reist verder naar het noorden en gaat naar de indrukwekkende ruïnes van Kuélap, een ommuurde stad die dateert uit de tijd voor de Inca’s. U zult merken waarom Kuélap vaak de tweede Machu Picchu wordt genoemd. Net als Machu Picchu ligt Kuélap op een berg en is de tweede adembenemende ruïne van Peru. De uitzichten vanaf Kuélap over de wijde omgeving zijn fenomenaal. Met een kabelbaan bereikt u de top van de ruïne. Geniet tijdens deze rit van een spectaculair uitzicht. Na dit bezoek wordt u naar uw accommodatie in de Cocachimba vallei gebracht, temidden van de ongerepte jungle. De komende twee nachten overnacht u in de buurt van de watervallen van Gocta.

 • Dag 11 Cocachimba

  Deze dag neemt uw privégids u mee naar de magische watervallen van Gocta. Deze plek staat als één van de hogere watervallen ter wereld bekend. U bepaalt of dat deze waterval met recht ‘een verbogen schat’ van Noord-Peru mag worden genoemd. Via een mooi voetpad voert uw wandeling naar de 771 meter hoge Gocta watervallen. Toen de Duitse onderzoeker Stefan Ziemendorff deze watervallen ‘ontdekte’ vermoedde hij dat deze de derde hoogste waterval ter wereld was. Om de watervallen te bereiken loopt u circa vijf kilometer door een dichtbebost woud en over ongelijk terrein. Na deze twee uur durende wandeling bereikt u de watervallen en kunt u genieten van het natuurfenomeen. Met wat geluk ziet u de rode rotshaan en zeker andere bijzondere vogel- en diersoorten. Daarna reist u verder de bergen van Chachapoyas in naar de archeologische plek Karajia. Hier zijn de zeven Chachapoya-mummies van Sacrcopaghi te bezichtigen. Het bijzondere aan deze sarcofagen is dat ze liefst tweeënhalve meter hoog zijn en al 750 jaar uitkijken op de zonsopgang. Door hun moeilijke bereikbaarheid zijn deze graven goed bewaard gebleven

 • Dag 12 Cocachimba - Tarapoto - Pumarinri

  In alle vroegte begint uw reis naar Pumarinri, een lodge op circa 30 kilometer van de stad Tarapoto. Tarapoto, wordt de ‘stad van de palmbomen’ genoemd. Deze stad ligt in de uitlopers van de het Amazonegebied en er zijn opvallende verschillen in temperatuur en begroeiing met het gebied van waaruit u komt. De komende twee nachten verblijft u in een mooie eco-lodge aan de oevers van de Huallaga rivier in het midden van een jungle. Hier kunt u volop genieten van de natuur om u heen!

 • Dag 13 Pumarinri

  Wat is er fijner dan uw reis afsluiten in deze natuurrijke omgeving? Vandaag kunt u kiezen of u zich gaat ontspannen aan het zwembad of dat u de voorkeur geeft aan ‘inspannende’ activiteiten. U kunt prachtige wandelingen maken in het regenwoud en een frisse duik nemen in de verschillende beken. De Pumarinri Amazon Lodge organiseert verschillende tours waar u zich ter plaatse voor kunt aanmelden. En vergeet vooral niet om de Peruaanse gerechten te proeven. 

 • Dag 14-15 Pumarinri - Tarapoto - Lima - Amsterdam

  Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Tarapoto gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Bij aankomst op de luchthaven daar, stapt u over op de terugvlucht naar Nederland waar u de volgende dag aankomt.  

 • Dit sfeervolle en karakteristieke hotel ligt in Lima in een rustige wijk aan de rand van Miraflores. Hotel Antigua Miraflores is gevestigd in een herenhuis in Spaanse koloniale stijl en ligt slechts enkele minuten lopen van het centrale park Miraflores...
 • Het Casa Andina Select Chiclayo hotel ligt op korte afstand van het centrum en het vliegveld. Het is een goede uitvalsbasis om de omgeving van Chiclayo te verkennen. Chiclayo is een stad die niet direct in de meest bezochte regio’s van Peru ligt,...
 • Hotel Costa del Sol Trujillo Centro heeft een perfect centrale ligging in Trujillo aan de Plaza de Armas, het meest centrale plein. Het hotel ligt in een prachtig koloniaal pand en bestaat uit 73 kamers. De kamers zijn warm ingericht en bestaan uit onder...
 • Op een heuvel, net buiten Leymebamba, ligt Kentitambo. De lodge biedt uitzicht op het Museo Leymebamba dat meer dan 200 mummies herbergt die 20 jaar geleden in Laguna de los Cóndores werden ontdekt. De karakteristieke lodge bestaat uit drie bungalows...
 • De Gocta Andes Lodge is uniek om zijn ligging in de Cocachimba vallei; in een idyllische setting met een onvergetelijk uitzicht op de Gocta watervallen. Bij het ontwerp van de lodge is het zicht op deze watervallen als uitgangspunt gebruikt. De ruime...
 • Wilt u logeren in het midden van de jungle? Op een toplocatie, aan de oevers van de Huallaga rivier, ligt de Pumarinri Amazon Lodge. Hier ontmoet de Andes de Amazone. Deze eco-lodge is omringd door een groot privéreservaat met bossen en rivieren....
Route
Tijdens deze rondreis maakt u in het hoge noorden van Peru kennis met cultuur en indrukwekkende archeologische vondsten. Vanuit Lima vliegt u noordwaarts naar de koloniale stad Chiclayo. En vervolgens reist u naar Trujillo, maakt diverse wandelingen en u ontdekt eeuwenoude ruïnesteden. Een bezoek aan Kuélap, de Machu Picchu van Noord-Peru, ontbreekt tijdens de tocht niet. U sluit de reis naar het ongerepte noorden af met een verblijf in de omgeving van de Gocta waterval. Vanuit Lima vliegt u terug naar Amsterdam
Jan Janse bezocht Peru

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.