Het onbekende India

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in het unieke Chhatrasagar Camp
 • Ontdek de romantische steden Udaipur en Jaipur
 • Verken 'blauwe stad' Jodphur
 • Zonsopgang bij de Taj Mahal
 • Struin door de straten van het drukke Delhi
 • Bewonder luipaarden in Bera

Delhi is uw startpunt voor een onvergetelijke rondreis door het noorden van India! Ontdek deze miljoenenstad alvorens u naar het 'Venetië van India' vliegt, Udaipur. Ga op zoek naar de luipaarden met een jeepsafari vanuit de unieke Bera Safari Lodge en verblijf in het unieke Chhatrasagar tentenkamp. Reis via Jaipur naar Agra waar een onvergetelijke zonsopgang bij de Taj Mahal op u wacht!

U begint uw rondreis door het onbekende noorden van India in Delhi. Ontdek deze miljoenenstad samen met een gids alvorens u naar het 'Venetië van India' vliegt, Udaipur. Verken deze romantische stad en verblijf in een hotel in het midden van Lake Pichola, gegarandeerd een unieke en bijzondere ervaring! Ga op zoek naar de luipaarden met een jeepsafari vanuit de unieke Bera Safari Lodge in het woestijnachtige gebied van het Aravalli gebergte. Bezoek het majestueuze Mehrangarh Fort net buiten Jodhpur en wandel door het oude centrum. Verblijf in het unieke Chhatrasagar tentenkamp en geniet van de rust in deze onbekende parel van India. Reis vervolgens naar Jaipur waar u het schitterende Amber Fort bezoekt. U eindigt deze bijzondere reis in Agra waar een onvergetelijke zonsopgang bij de Taj Mahal op u wacht!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met privéchauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Als een Indiase vrouw een rode streep in de scheiding van het haar heeft, het betekent dat ze getrouwd is en haar man nog leeft.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Delhi

  U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Delhi waar u midden in de nacht aankomt. Na aankomst wordt u direct naar uw hotel gebracht in Delhi waar u kunt genieten van uw nachtrust. Delhi is de hoofdstad van India waar ruim 12 miljoen mensen wonen. Delhi is hét verkeersknooppunt en uw startpunt voor een onvergetelijke rondreis door het noorden van India!

 • Dag 2: Delhi

  Samen met een gids gaat u vandaag de miljoenenstad Delhi verkennen. U begint de dag met een bezoek aan het oude gedeelte van Delhi waar u onder meer de Jama Masjid Moskee en het Red Fort verkent, een schitterend ommuurd paleis dat gebouwd is met rode zandstenen. Stap in een traditionele riksja bij de Chandni Chowk markt en laat u naar de specerijenmarkt brengen. 's Middags rijdt u langs de statige overheidsgebouwen die dateren uit het Britse tijdsperk zoals de Indian Gate en het Presidentieel paleis. U eindigt de tour bij de prachtige Humayun’s tombe en de minaret van Qutab Minar. 

 • Dag 3: Delhi - Udaipur

  U verlaat Delhi en wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Udaipur. Na aankomst in Udaipur wordt u per privétransfer naar uw bijzondere accommodatie gebracht op een eiland in Lake Pichola. De romantische stad Udaipur wordt vaak het Venetië van India genoemd. De stad is omgeven door bergen en ligt aan de rand van drie meren. In Udaipur heerst een ontspannen en liefdevolle sfeer door de aanwezigheid van onder andere indrukwekkende paleizen, tempels en prachtig aangelegde tuinen.

 • Dag 4: Udaipur

  Ontdek 's ochtends samen met een gids de romantische stad in het zuiden van Rajasthan. Bezoek onder meer de magnifieke en boeddhistische Jagdish tempel, onderdeel van het City Palace in het midden van de stad. Stap in de namiddag aan boord van de boot en maak een tocht over het schitterende en pittoreske Lake Pichola. In de avond geniet u van een kookdemonstratie bij een lokale familie in een traditioneel Indiaas huis. Na deze leerzame demonstratie geniet u van een overheerlijk, Indiaas diner bij de gemoedelijke familie.

 • Dag 5: Udaipur - Bera

  In de ochtend reist u door het Indiaanse landschap naar Bera, een dorpje op circa 3 uur rijden vanaf Udaipur. Bera ligt te midden van het woestijnachtige Aravalli gebergte en is de thuisbasis van de indrukwekkende luipaarden. Het fotograferen van luipaarden in dit rustgevende gebied een grote wens van iedere luipaardliefhebber. In de middag maakt u vanuit uw luxueuze lodge een jeepsafari door de nabijgelegen dorpjes, met geluk spot u de verlegen en goed gecamoufleerde luipaard! Vergeet uw camera niet om deze onvergetelijke momenten vast te leggen. 

 • Dag 6: Bera - Jodhpur

  U laat het rustgevende Bera achter u om uw reis te vervolgen naar Jodhpur, ten noordwesten van Bera. 's Middags arriveert u in Jodhpur, te midden van de zandduinen van de Tharwoestijn. U overnacht in het oude stadsgedeelte aan de voet van het prestigieuze Meherangarh Fort. Het oude stadsdeel wordt omringd door een 10 kilometer lange muur met 8 poorten. De nieuwe stad bevindt zich rondom dit ommuurde gebied. Door zijn ligging aan de zijderoute werd Jodhpur door veel reizigers en kooplieden bezocht.

 • Dag 7: Jodhpur

  Het majestueuze Mehrangarh Fort is gelegen op een 125 meter hoge berg. Na een bezoek aan het imponerende fort reist u naar het indrukwekkende marmeren paalgraf, Jaswant Thada, net buiten de stad. Jaswant Thada stamt uit 1899 en is gebouwd met gesneden bladeren van marmer wat het bouwwerk laat glinsteren als de felle zon schijn. Hierna wandelt u samen met uw gids rondom de prachtige klokkentoren midden in het oude centrum. Stap in een traditionele tuk-tuk en verbaas u over deze bijzondere stad, die ook wel 'blauwe stad' genoemd vanwege de indigokleurige muren van de huizen in de binnenstad.

 • Dag 8: Jodhpur - Chhatrasagar

  U laat Jodhpur achter u en reist naar Chhatrasagar, gelegen aan de oevers van een immens reservoir wat door de lokale bevolking is gemaakt. Deze magische plek is een hoogtepunt van uw reis door het noorden van India. Aanschouw de pelikanen die op hun gemak aan het drijven zijn in het reservoir. Aan het begin van de twintigste eeuw had Chhatra Sagar zich ontwikkeld tot een weelderige, groene oase. Met zijn betoverende uitzichten en open ruimtes werd Chhatrasagar de plek waar een select gezelschap in alle rust kon feesten. Voor elk gezelschap werd een luxueuze tent gemaakt zodat iedereen kon overnachten en zo ontstond deze bijzondere accommodatie. Het tentenkamp werd kleinschalig gehouden zodat de unieke sfeer behouden werd.

 • Dag 9: Chhatrasagar - Jaipur

  Geniet van het uitzicht tijdens uw ontbijt voordat u uw reis vervolgt naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. In 1883 werd ter gelegenheid van het bezoek van prins Albert gebouwen in het oude centrum roze gekleurd, wat tot de dag van vandaag ervoor zorgt dat Jaipur ook bekend staat als 'de roze stad'. Deze fascinerende stad met zijn romantische charmes is onmisbaar tijdens uw rondreis door het noorden van India vanwege de traditionele Indiase cultuur en de schitterende bezienswaardigheden waar onder het Amber Fort.

 • Dag 10: Jaipur

  Na het ontbijt bezoekt u het indrukwekkende Amber Fort dat op ongeveer twaalf kilometer van Jaipur ligt. Amber was in vroeger tijden de hoofdstad van Rajasthan, voordat deze werd overgedragen naar Jaipur. Bij aankomst in Amber wordt u per auto naar het fort gebracht om bijzondere paleizen, de spiegelzaal en de majestueuze stadswallen te bezoeken. 's Middags gaat u samen met uw gids de stad verkennen waarbij u onder meer een bezoek brengt aan het imposante stadspaleis, wat tegenwoordig fungeert als museum, en het Paleis der Winden waar u kunt struinen langs de honderden kleine raampjes.

 • Dag 11: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

  Er staat vandaag een lange reisdag op de planning, die onderweg wordt doorbroken door een bezoek te brengen aan de verlaten stad Fatehpur Sikri. Deze unieke stad is gebouwd door de Mogolheerser Ahkbar de Grote voor de Mughal keizer. Tot op de dag van vandaag vindt u hier de adembenemende Moskee en drie paleizen die gebouwd waren voor de drie favoriete vrouwen van de keizer. Na aankomst in Agra bezoekt u het Rode Fort dat gebouwd is tussen 1565 en 1573 door drie verschillende generaties van de Mughal keizers. Bewonder de sprookjesachtige paleizen binnen het ommuurde fort zoals Khas Mahal en Jahangir. 

 • Dag 12 - 13: Agra - Delhi - Amsterdam

  In de vroege ochtend reist u naar de wereldberoemde Taj Mahal om de indrukwekkende zonsopgang mee te maken. De Taj Mahal behoort tot één van de zeven wereldwonderen en is gebouwd door grootmogol Shah Jahan om de herinnering te vereeuwigen aan zijn vrouw Mumtaz Mahal na haar tragische dood in 1631. Nadat u het indrukwekkende marmeren mausoleum heeft bewonderd keert u terug naar uw hotel voor uw ontbijt. Vervolgens reist u naar Delhi waar u gebruik kunt maken van uw hotelkamer alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht. Aan het einde van de avond vliegt u rechtstreeks terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

 • TheImperial is een legendarisch hotelmet eenunieke geschiedenis. Hetwerd in 1931 gebouwd toen New Delhi officieel als hoofdstad van India werd aangewezen. Het hotel staat bekend omhaar moderne koloniale stijl enen ligt op eensteenworp afstand van de beroemde...
 • Het beroemde Taj Lake Palace, gelegen in het midden van Lake Pichola, is een droom van wit marmer en mozaïek. Dit sprookjesachtige paleis werd in 1746 gebouwd door Maharadja Jagat Singh II, 62e opvolger van de koninklijke dynastie van de Mewar. Taj...
 • De Bera Safari Lodge is een combinatie tussen een luxe homestay en een safari lodge, perfect voor de avontuurlijke reiziger.Deze accommodatie ligt midden in de natuur en biedtvier luxe buitenverblijven met een prachtig uitzicht. De eigenaar van de lodge...
 • Hotel Raas was het eerste boetiekhotel van Jodhpur en ligt aan de voet van het indrukwekkende Meherangarh Fort in het oude stadsdeel. Het hotel bestaat uit vier gerestaureerde gebouwen waarover de moderne kamers en suites zijn verspreid. Alle kamers hebben...
 • Samode Haveli is een klein, intiem heritage hotel met een persoonlijke service. Het is zorgvuldig gerestaureerd waardoor er een unieke ambiance van het hedendaagse en het historische samenkomen. Met zijn ingetogen luxe is het hotel een viering van traditionele...
 • Het luxe en sfeervolle hotel ITC Mughal behoort tot een van de beste hotels van Agra door de ultieme luxe en warme Indiase gastvrijheid. De elegante kamers en suites zijn stijlvol ingericht met moderne faciliteiten. Ontspan tijdens een spabehandeling...
Route
U begint uw reis door het onbekende India in New Delhi. Hierna reist u, via Udaipur, naar Bera om luipaarden te spotten. Na het verkennen van Jodhpur reist u naar Chhatrasagar waar u in alle rust geniet van de prachtige uitzichten. In de 'roze stad' Jaipur geniet u van de romantische charmes en de prachtige paleizen en forten. U eindigt de reis bij de wereldberoemde Taj Mahal waar u de zon op ziet komen achter het marmeren mausoleum.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen