Het mooiste van Tanzania & Zanzibar

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.625 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Prachtige privésafari's
 • Flamingo's bij Lake Manyara
 • Rijk dierenleven Ngorongoro
 • Picknicklunch op de kraterbodem
 • Intiem tentenkamp Serengeti
 • Ontspannen op Zanzibar

Een heerlijke combinatie: veelzijdige safari’s en ontspanning op paradijselijke stranden. U reist door wildrijke natuurparken in het noorden van Tanzania en blaast vervolgens op Zanzibar uit van uw avonturen.

Nadat u aangekomen bent in Arusha, gaat de reis echt van start wanneer wordt opgehaald door uw chauffeur/gids en aan de rit naar Lake Manyara begint. Wanneer u aan Lake Manyara denkt, verschijnt misschien het beeld van een grote, roze wolk aan flamingo’s op uw netvlies. Dat er rond het meer nog veel dieren te zien zijn, ontdekt u tijdens uw eerste game drive. U overnacht in een sfeervol tentenkamp waar u geniet van eindeloze uitzichten over de vlaktes. Aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area verblijft u in een comfortabele lodge waar het na afloop van de game drives goed toeven is. De Ngorongoro krater staat bekend om zijn enorm rijke dierenleven dus een safari in dit gebied is een waar avontuur. De beroemde Serengeti is uw laatste safaribestemming. Gedurende de dagen dat u hier bent, gaat u er meerdere keren op uit om afwisselende game drives te maken. Dan is het tijd om naar uw aangename onderkomen op Zanzibar te vliegen. Dit prachtige specerijeneiland met zijn ongerepte stranden is de ideale afsluiter van elke safari in Tanzania.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De beroemde migratie in de Serengeti begint grofweg in mei, wanneer het gras opraakt en de dieren hun heil noordwaarts zoeken.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Arusha

  U vliegt met KLM naar Arusha. U landt in de avond, waarna u naar uw accommodatie wordt gebracht.

 • Dag 2 Arusha – Lake Manyara

  Op naar Lake Manyara, dat wordt bevolkt door duizenden flamingo’s en waar giraffen, zebra’s en olifanten graag hun dorst komen lessen. U krijgt een picknicklunch en maakt de eerste game drive.

 • Dag 3 Lake Manyara – Ngorongoro

  Na nog een game drive in het Lake Manyara NP vertrekt u naar uw lodge aan de rand van het vulkanische Ngorongoro Conservation Area. 

 • Dag 4 Ngorongoro

  Ngorongoro kent een ontzettend rijk dierenleven – alleen de giraffe weet de steile afdaling naar de krater niet te maken. U maakt een game drive en geniet van een picknicklunch.

 • Dag 5 Ngorongoro – Serengeti

  Op weg naar de Serengeti, het meest beroemde safarigebied ter wereld dankzij talloze documentaires en natuurfilms. Onderweg zult u het nodige wild zien. 

 • Dag 6-7 Serengeti

  Figureer deze twee dagen in uw eigen natuurfilm! U trekt er meerdere keren per dag op uit om safari’s te maken en zoveel mogelijk wild te zien. U verblijft in een klein, luxe tentenkamp waar het tussen de game drives door goed toeven is. Vanaf uw veranda kunt u kuddes zebra’s, wildebeesten en gazellen voorbij zien trekken.

 • Dag 8 Serengeti – Zanzibar

  U keert terug naar Arusha, vanwaar u vliegt naar Zanzibar. U wordt naar uw hotel gebracht dat een heerlijke ligging heeft aan een ongerept stuk strand.

 • Dag 9-11 Zanzibar

  Wat is er fijner dan uw rondreis zo ontspannen af te sluiten? Tuur uit over de paradijselijk blauwe zee, ga snorkelen, laat u in de watten leggen in de spa, geniet!

 • Dag 12-13 Zanzibar – Amsterdam

  In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Dar es Salaam. ’s Avonds laat vertrekt hier uw vlucht naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend op Schiphol.

 • Dit kleinschalige tentenkamp ligt aan de rand van de Rift Valley met uitzicht over Lake Manyara en Mount Losimingori. Achter de lodge liggen de groene, vruchtbare Ngorongo hooglanden die toegang bieden tot de Ngorongoro Crater. De lodge bestaat uit tenten,...
 • Gold is een oase van luxe en elegantie waar u heerlijk tot rust kunt komen. Afrikaanse, Aziatische en Arabische sferen zorgen ervoor dat u zich in een andere wereld waant. Gelegen aan de Indische Oceaan, in het noordwesten van het eiland,en het prachtige...
Route
In een 4x4 safariwagen met gids/chauffeur maakt u de mooiste game drives in Tanzania. Start in het Lake Manyara National Park, waarna de Ngorongoro Conservation Area uw volgende bestemming is. Ook in de beroemde Serengeti maakt u meerdere game drives. Tot slot vliegt u naar Zanzibar voor een ontspannen strandverblijf.
Lisette Joosten bezocht Tanzania

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika