Het mooiste van Tanzania & Zanzibar

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.625 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Prachtige privésafari's
 • Flamingo's bij Lake Manyara
 • Rijk dierenleven Ngorongoro
 • Picknicklunch op de kraterbodem
 • Intiem tentenkamp Serengeti
 • Ontspannen op Zanzibar

Een heerlijke combinatie: veelzijdige safari’s en ontspanning op paradijselijke stranden. U reist door wildrijke natuurparken in het noorden van Tanzania en blaast vervolgens op Zanzibar uit van uw avonturen.

Nadat u aangekomen bent in Arusha, gaat de reis echt van start wanneer wordt opgehaald door uw chauffeur/gids en aan de rit naar Lake Manyara begint. Wanneer u aan Lake Manyara denkt, verschijnt misschien het beeld van een grote, roze wolk aan flamingo’s op uw netvlies. Dat er rond het meer nog veel dieren te zien zijn, ontdekt u tijdens uw eerste game drive. U overnacht in een sfeervol tentenkamp waar u geniet van eindeloze uitzichten over de vlaktes. Aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area verblijft u in een comfortabele lodge waar het na afloop van de game drives goed toeven is. De Ngorongoro krater staat bekend om zijn enorm rijke dierenleven dus een safari in dit gebied is een waar avontuur. De beroemde Serengeti is uw laatste safaribestemming. Gedurende de dagen dat u hier bent, gaat u er meerdere keren op uit om afwisselende game drives te maken. Dan is het tijd om naar uw aangename onderkomen op Zanzibar te vliegen. Dit prachtige specerijeneiland met zijn ongerepte stranden is de ideale afsluiter van elke safari in Tanzania.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De beroemde migratie in de Serengeti begint grofweg in mei, wanneer het gras opraakt en de dieren hun heil noordwaarts zoeken.
Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Arusha

  U vliegt met KLM rechtstreeks naar Arusha, dé toegangspoort tot het noorden van Tanzania. U landt in de avond, waarna u per privétransfer naar uw accommodatie wordt gebracht waar u bij kunt komen van de lange vlucht. De safarihoofdstad Arusha is uw startpunt van een onvergetelijke reis door Tanzania.

 • Dag 2: Arusha – Lake Manyara

  U laat Arusha achter u en reist naar Lake Manyara, een ondiep meer dat wordt bevolkt door duizenden flamingo’s en waar giraffen, zebra’s en olifanten graag hun dorst komen lessen. Na aankomst in deze prachtige regio geniet u van een smaakvolle picknicklunch alvorens u uw eerste game drive gaat maken. Neem uw verrekijker mee en houd uw fototoestel paraat om de mooiste plaatjes te schieten.

 • Dag 3: Lake Manyara – Ngorongoro

  ‘s Ochtends maakt u een game drive in het Lake Manyara Nationaal Park voordat u vertrekt naar uw lodge aan de rand van het vulkanische Ngorongoro Conservation Area. Naast de Serengeti is de Ngorongoro krater een bekende trekpleister in het noorden van Tanzania. Ngorongoro wordt ook wel de 'Tuin van Eden' genoemd. In de vruchtbare groene krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

 • Dag 4: Ngorongoro

  Vandaag maakt u een game drive naar de Ngorongoro krater. Ngorongoro kent een ontzettend rijk dierenleven – alleen de giraffe weet de steile afdaling naar de krater niet te maken. U geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur en het vele wild zoals nijlpaarden, gnoes, leeuwen, hyena's en neushoorns. Deze dieren hebben geen reden om te gaan trekken omdat er voldoende voedsel en water aanwezig is. Het is mogelijk dat u vandaag de ‘Big Five’ spot, hiervoor heeft u echter wel wat geluk nodig. De neushoorn en het luipaard laten zich namelijk niet zo gemakkelijk zien. Na afloop van de tocht keert u terug naar de lodge.

 • Dag 5: Ngorongoro – Serengeti

  U reist naar de Serengeti, het meest beroemde safarigebied ter wereld dankzij talloze documentaires en natuurfilms. Het Serengeti National Park staat bekend om haar oneindige grasvlaktes en het rijke wildleven. Serengeti betekent in het Masai ‘wijde plek'. Wanneer u dit nationale park binnenrijdt zult u de uitgestrekte vlaktes dan ook letterlijk ervaren. De komende dagen maakt u kennis met dit bijzondere park tijdens diverse game drives onder begeleiding van een chauffeur/gids. Hij spot het wild vaak eerder dan u en weet veel over de flora en fauna te vertellen.

 • Dag 6 - 7: Serengeti

  Figureer deze twee dagen in uw eigen natuurfilm! U trekt er meerdere keren per dag op uit om safari’s te maken en zoveel mogelijk wild te zien. Neem uw verrekijker mee en wellicht spot u de Big Five. U verblijft in een klein, luxe tentenkamp waar het tussen de game drives door goed toeven is. Vanaf uw veranda kunt u kuddes zebra’s, wildebeesten en gazellen voorbij zien trekken.

 • Dag 8: Serengeti – Zanzibar

  U keert terug naar Arusha waar uw reis van start ging. Eenmaal aangekomen in Arusha vliegt u naar het eiland Zanzibar. Na een indrukwekkende en inspannende safari is niets beter dan heerlijk ontspannen tijdens een strandverlenging. Voor de kust van Tanzania liggen de exotische eilanden voor het uitkiezen, de een nog paradijselijker dan de ander. Een van deze paradijzen is Zanzibar waar u de komende dagen volledig tot rust komt. Na aankomst wordt u per privétransfer naar uw hotel gebracht dat een heerlijke ligging heeft aan een ongerept stuk strand.

 • Dag 9 - 11: Zanzibar

  Wat is er fijner dan uw rondreis zo ontspannen af te sluiten? Tuur uit over de paradijselijk blauwe zee, ga snorkelen, laat u in de watten leggen in de spa, geniet! Indien u nog energie over heeft, kunt u diverse excursies ondernemen. U kunt bijvoorbeeld Stone Town bezoeken waar u nader kennis maakt met de lokale cultuur of leer kruiden en specerijen herkennen tijdens een bezoek aan een plantage. Daarnaast is het mogelijk om te gaan zwemmen met dolfijnen of op zoek te gaan naar de colobus-apen in Jozani Forest.

 • Dag 12 - 13: Zanzibar – Amsterdam

  Helaas is uw avontuurlijke rondreis tot een einde gekomen. In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht voor uw vlucht naar Dar es Salaam. ’s Avonds laat vertrekt hier uw vlucht naar Amsterdam. De volgende ochtend landt u op Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • Net buiten Arusha ligt Machweo. Het verblijf biedt suites en cottages met een rustgevend interieur. Door de zandkleurige tinten en houten meubels sluit deze goed aan op de natuur rondom het verblijf. Machweo ligt op een heuvel met uitzicht op Mount Meru...
 • Dit kleinschalige tentenkamp ligt aan de rand van de Rift Valley met uitzicht over Lake Manyara en Mount Losimingori. Achter de lodge liggen de groene, vruchtbare Ngorongo hooglanden die toegang bieden tot de Ngorongoro Crater. De lodge bestaat uit tenten,...
 • Deze rustieke lodge ligt op grote hoogte aan de rand van de beroemde Ngorongoro krater. Bij de bouw is er gebruik gemaakt van natuurlijk gesteente uit de omgeving. De lodge gaat daarmee in zijn geheel op in zijn omgeving en is vanuit de krater niet zichtbaar....
 • Ndutu Safari Lodge ligt op de grens met Serengeti National Park in de Ngorongoro Conservation Area. De lodge ligt in de schaduw van grote acacia's en biedt uitzicht op Ndutu Lake. Vanuit de lodge bereikt u eenvoudig moerassen, het meer, bossen en de uitgestrekte...
 • Aan de oostkust van Zanzibar liggen de prachtige villa's van Xanadu. Direct aan een privé zandstrand en omringd door een tropische tuin. Xanadu Villa's & Retreat beschikt over verschillende ruime villa's met ieder een unieke inrichting. Ze zijn voorzien...
Route
In een 4x4 safariwagen met gids/chauffeur maakt u de mooiste game drives in Tanzania. Start in het Lake Manyara National Park, waarna de Ngorongoro Conservation Area uw volgende bestemming is. Ook in de beroemde Serengeti maakt u meerdere game drives. Tot slot vliegt u naar Zanzibar voor een ontspannen strandverblijf.
Erik Joosten bezocht Tanzania

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika