Het mooiste van Rajasthan

21-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.795 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Vaar overde Ganges bij Varanasi
 • Taj Mahal bij zonopkomst
 • Safari in Ranthambore NP
 • Sprookjesachtig Amber Fort
 • Tentenkamp Chhatrasagar
 • Romantisch Udaipur

Het mooie Rajasthan betovert elke reiziger met zijn prachtige forten, paleizen en tempels. De veelzijdigheid aan landschappen maakt deze reis extra bijzonder. Maak een safari, verblijf in een luxe tentenkamp op het platteland en bewonder de Taj Mahal bij zonsopkomst.

Uw reis door India begint in de hoofdstad Delhi. Na een kennismaking met de stad per riksja vliegt u naar Varanasi om een bezoek te brengen aan een van de meest heilige boeddhistische locaties ter wereld. In India worden vele religies beleden‚ waaronder het hindoeïsme. In de ochtend kunt u vanaf het water aanschouwen hoe de mensen hun ziel wassen in het rivierwater van de heilige Ganges terwijl zij hierbij bidden, zingen en zonnegroeten brengen. U vaart langs het tafereel en ziet hoe de eerste voorbereidingen worden getroffen voor de crematies die dag. Te voet wandelt u door de smalle steegjes langs tempels en bewierookte altaren. Er wordt druk onderhandeld over goud en zilver brokaat. Vanwege de grote afstanden in India overbrugt u lange trajecten door de lucht. Zo komt u aan in Orchha‚ de voormalige hoofdstad van een oud koninkrijk die voor veel toeristen verborgen blijft. Via Agra‚ waar u de Taj Mahal bij het ochtendgloren ziet‚ komt u aan in Ranthambore National Park. Tussen de safari’s door kunt u de pittige wandeling ondernemen naar het hooggelegen fort voor een weids uitzicht. Via de zeer bezienswaardige steden Jaipur en Pushkar gaat u verder naar het adembenemende Chhatra Sagr tentenkamp bovenop een damwand. Van het waterrijke gebied reist u naar de zandduinen van de Tharwoestijn voor een verblijf in Jodhpur‚ gelegen aan de Zijderoute. Na Udaipur en Mumbai neemt u afscheid van India.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Inwoners van Rajasthan gaan felgekleurd gekleed als tegenreactie op de doffe kleuren van het droge landschap.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Delhi

  U vliegt met KLM naar Delhi, waar u in de nacht aankomt. U wordt naar uw hotel gebracht waar u gelijk van uw nachtrust kunt gaan genieten.

 • Dag 2 Delhi

  Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour door Old Delhi. Per riksja ziet u bezienswaardigheden als het Red Fort. ’s Middags maakt u een tour door New Delhi.

 • Dag 3 Delhi – Varanasi

  U vliegt naar Varanasi. Op weg naar uw hotel bezoekt u Sarnath, een van de heiligste Boeddhistische plekken ter wereld.  

 • Dag 4 Varanasi

  U maakt een boottocht over de Ganges en ziet lokale Hindoes hun ochtendritueel van een bad, yoga en zonnegroet uitvoeren. Later wandelt u door de straatjes van de oude stad.

 • Dag 5 Varanasi – Khajuraho

  U vliegt naar Khajuraho waar u ’s middags de prachtige tempels van de stad bezoekt. ’s Avonds woont u een mooie geluid en lichtshow bij de tempels bij.

 • Dag 6 Khajuraho – Agra

  In de ochtend bezoekt u Orchha, een oude hoofdstad gevestigd op een eiland in de Betwa rivier. Vervolgens reist u per trein naar Agra. Na aankomst in de avond wordt u naar uw hotel gebracht. 

 • Dag 7 Agra

  Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal rond zonsopkomst. Niet alleen levert dit prachtige plaatjes op, het is ook nog niet zo druk bij het prachtige monument. In de middag bezoekt u het Red Fort en de tombe van Itmad-ud-Daulah, een marmeren monument dat ook wel de Baby Taj wordt genoemd.

 • Dag 8 Agra – Ranthambore

  U gaat vandaag op weg naar het Ranthambore National Park. Onderweg brengt u een bezoek aan Fatehpur Sikri, een oude stad die tijdens zijn hoogtijdagen Londen overtrof in grootte en grandeur. Ook stopt u bij het Bharatpur Bird Sanctuary. In een riksja maakt u een rit door het park.

 • Dag 9 Ranthambore

  In de ochtend en namiddag maakt u safari’s door het park op zoek naar de dieren die hier leven. Met wat geluk krijgt u de tijger te zien. Voor het complete natuurgevoel verblijft u in een mooi tentenkamp.

 • Dag 10 Ranhambore – Jaipur

  De reis gaat verder naar Jaipur, de ‘roze stad’. De stad herinnert aan een rijk verleden vol tradities, koninklijke invloeden en romantische verhalen. 

 • Dag 11 Jaipur

  Iets buiten de stad ligt het sprookjesachtige Amber Fort, ooit het thuis van de koninklijke familie van Jaipur. Het paleis is gemaakt van zandsteen en marmer en straalt een ongelooflijke grandeur uit. Ook van binnen is het prachtig om te zien, dankzij de rijke decoraties. In de middag maakt u een tour door Jaipur en bezoekt u onder met het Paleis der Winden, dat voorzien is van vele kleine ramen zodat de prinsessen ongezien naar buiten konden kijken. 

 • Dag 12 Jaipur – Pushkar

  U rijdt naar Pushkar, een belangrijke plaats voor Hindoe pelgrims. De stad ligt aan een heilig meer, omringd door vele trappen en tempels. Wandel op uw gemak door de autovrije stad. 

 • Dag 13 Pushkar – Chhatrasagar

  Vandaag rijdt u naar een prachtig verblijf op het platteland. Het Chhatrasagar Camp ligt aan het water van een stuwmeer waar pelikanen statig voorbij paraderen. Een verblijf in dit luxe kamp is voor veel reizigers het hoogtepunt van een reis door Rajasthan. Laat u heerlijk in de watten leggen en geniet van de mooie omgeving.

 • Dag 14 Chhatrasagar

  Maak een wandeling naar nabij gelegen dorpjes om het dagelijks leven op het platteland te aanschouwen. In de omgeving van het kamp kunt u ook mooi wandelen en genieten van het rijke vogelleven.

 • Dag 15 Chhatrasagar – Jodhpur

  U rijdt naar Jodhpur, bekend om zijn vele forten, tempels, paleizen en blauwkleurige huizen. De oude binnenstad is volledig omgeven door een eeuwenoude stadsmuur.

 • Dag 16 Jodhpur

  U bezoekt het imposante 15e eeuwse Mehrangarh Fort dat op een berg boven Jodhpur uittorent. In het fort liggen diverse paleizen die prachtig ingericht zijn. U gaat hier voor even terug in de tijd. ’s Middags maakt u een jeepsafari door de woestijnachtige omgeving van Jodhpur.

 • Dag 17 Jodhpur – Udaipur

  Na het ontbijt rijdt u naar Udaipur, volgens velen de mooiste stad van India. Onderweg bezoekt u de tempels van Ranakpur die zijn uitgehouwen uit wit marmer en zich diep in een vallei bevinden.

 • Dag 18 Udaipur

  Verken Udaipur met uw gids. U bezoekt het stadspaleis, de Jagdish tempel, mooie tuinen en u rijdt rond de meren waaraan Udaipur is gelegen. In de middag maakt u een boottocht over Lake Pichola.

 • Dag 19 Udaipur

  Vandaag staat een bezoek op de planning aan de Eklingji tempel die gewijd is aan de hindoegoed Shiva. Ook bekijkt u de mooie Nagda tempel. Beide tempels zijn indrukwekkende bouwwerken net buiten de stad. 

 • Dag 20 Udaipur – Delhi

  U vliegt terug naar Delhi. We reserveren voor u een hotelkamer waar u gebruik van kunt maken tot u rond middernacht wordt opgehaald om naar het vliegveld te gaan.

 • Dag 21 Delhi - Amsterdam

  Met de nachtvlucht van KLM vliegt u terug naar Amsterdam. U landt ’s ochtends op Schiphol. 

 • Sher Bagh is de perfecte plek voor reizigers die graag verblijven in een authentiek Indiaas junglekamp. De twaalf luxe tenten, elk met hun eigen badkamer en kleine veranda, zijn opgezet in een halve cirkel rond een tuin en naast het hoofdgebouw. Daar...
 • Samode Haveli is een klein, intiem heritage hotel met een persoonlijke service. Het is zorgvuldig gerestaureerd waardoor er een unieke ambiance van het hedendaagse en het historische samenkomen. Met zijn ingetogen luxe is het hotel een viering van traditionele...
 • Hotel Raas was het eerste boetiekhotel van Jodhpur en ligt aan de voet van het indrukwekkende Meherangarh Fort in het oude stadsdeel. Het hotel bestaat uit vier gerestaureerde gebouwen waarover de moderne kamers en suites zijn verspreid. Alle kamers hebben...
 • Fateh Garh is een luxe en modern hotel iets buiten Udaipur. Dankzij de mooie ligging heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omringende Aravelli heuvels. De kamers en suites van het heritage hotel hebben een lichte en minimalistische uitstraling....
Route
Een comfortabele rondreis langs de hoogtepunten van Rajasthan. U reist per auto met chauffeur en gids en maakt enkele keren gebruik van de trein of binnenlandse vluchten. Enkele hoogtepunten tijdens de reis zijn Varanasi, Agra, Ranthambore, Jaipur, Chhatrasagar en Udaipur.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen