Het mooiste van Borneo

16-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.295 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Orang-oetans bij Sepilok
 • Mooie junglewandelingen
 • Op zoek naar vogels, apen en ander wildlife
 • Wandel over hangbruggen
 • Primair regenwoud Danum Valley
 • Strand Kota Kinabalu

Borneo is bekend om zijn uitgestrekte, groene regenwouden vol kleurrijke vogels, apen en ander wildlife. Verblijf op de mooiste plekken in de jungle en geniet op een van de paradijselijke stranden.

Borneo is bekend om zijn uitgestrekte, groene regenwouden vol kleurrijke vogels, apen en ander wildlife. De reis heeft een bijzondere ontmoeting met orang-oetans in petto. In het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre leren orang-oetans om zelfstandig in het wild te leven. Ze worden geleerd om zelf eten te vinden, maar tweemaal per dag is er een voedingsbeurt waar de dieren op af kunnen komen. Hierna is het tijd voor onvergetelijke jungle ervaringen. Per boot wordt u naar de eerste junglelocatie Sukau gebracht. Ook verblijft u in het Tabin Wildlife Reserve en Danum Valley. U maakt prachtige wandeltochten waarbij u op zoek gaat naar apen, vogels en ander wildlife. U gaat zelfs in een open safari wagen op zoek naar dieren. In Danum Valley leven onder meer de Sumatraanse neushoorn, olifanten en orang-oetans in het wild. Zij houden zich echter vaak goed verscholen, maar ook als u deze dieren niet ziet komt u genoeg ander interessante wild tegen. De laatste week van uw reis brengt u door in een aangenaam resort aan de kust van Kota Kinabalu. Hier kunt u nog even heerlijk ontspannen en nagenieten van alle indrukken die u heeft opgedaan.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met chauffeur/gids, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • In het primaire regenwoud Danum Valley leven orang-oetans, Sumatraanse neushoorns en olifanten in het wild.
Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Sandakan

  U vertrekt vandaag vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur en vervolgens naar Sandakan op Borneo. U komt daar de volgende ochtend aan.

 • Dag 2: Sandakan – Sepilok

  Na aankomst op de luchthaven van Sandakan wordt u naar Sepilok gebracht waar u overnacht in een lodge in de jungle.

 • Dag 3: Sepilok

  Bezoek het Sepilok Orang Utan Rehabilitatiecentrum waar orang-oetans leren om na gevangenschap in de vrije natuur te leven. U komt rond etenstijd wat hopelijk de kans geeft de dieren te zien.

 • Dag 4: Sepilok – Bilit Rainforest

  Per auto en boot vertrekt u naar het Bilit regenwoud. ’s Middags maakt u een boottocht over de rivier en ziet u misschien neusapen en vogels in de bomen.

 • Dag 5: Bilit Rainforest

  In de vroege ochtend maakt u een junglewandeling naar een meer om vogels te kijken. Laat in de middag maakt u nog een boottocht op zoek naar de junglebewoners.

 • Dag 6: Bilit Rainforest – Tabin Wildlife Reserve

  De tocht naar het Tabin Wildlife Reserve gaat ook weer over land en via water. U verblijft in een charmante houten bungalow langs de rivier. Een korte wandeling door de jungle leidt ’s middags naar een observatietoren die mooi uitzicht biedt op het primaire regenwoud. Meestal kunt u vanaf de toren kleurrijke vogels zien. Een grote mineraalrijke modderpoel in de buurt trekt veel wildlife aan, getuige de talloze pootafdrukken van olifanten, herten en andere jungledieren.

 • Dag 7: Tabin Wildlife Reserve

  ’s Ochtends vroeg kunt u een wandeling door het regenwoud maken op zoek naar bijzondere vogelsoorten. Na het ontbijt wandelt u naar de Lipad waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen.

 • Dag 8: Tabin Wildlife Reserve – Danum Valley

  Een rit over onverharde wegen brengt u bij uw lodge in de jungle van Danum Valley. In dit unieke primaire regenwoud maakt u vanmiddag een wandeling. Vanaf de ‘canopy walkway’, een smalle houten brug hoog in de boomtoppen, geniet u van prachtige uitzichten.

 • Dag 9: Danum Valley

  Een tocht door het regenwoud brengt u naar de Coffin Cliff vanwaar u mooi uitzicht heeft over de jungle. Er is ook tijd om even af te koelen en te ontspannen bij de zogenaamde jacuzzi pool. ’s Middags kunt u ontspannen bij de lodge, nog een wandeling maken of per zwemband stroomafwaarts over de Danum River ‘tuben’. Zodra het donker is gaat u er met de gids op uit om te zien welke dieren u nog kunt spotten.

 • Dag 10: Danum Valley

  Wederom een hele dag om de mysteries van de jungle te doorgronden. U wandelt vandaag onder meer naar twee watervallen en neemt de geluiden van de jungle in u op. Ook vandaag kunt u een nachtwandeling maken.

 • Dag 11: Danum Valley – Kota Kinabalu

  Na de lunch wordt u naar het vliegveldje van Lahad Datu gebracht, vanwaar u naar Kota Kinabalu vliegt. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

 • Dag 12-14: Kota Kinabalu

  U sluit de reis heerlijk ontspannen af in een luxe strandresort. Geniet de komende dagen van de paradijselijke uitzichten en alle luxe en comfort die het resort biedt.

 • Dag 15-16: Kota Kinabalu - Amsterdam

  U wordt naar de luchthaven gebracht. Via Kuala Lumpur vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt. Het einde van een bijzondere natuurreis!

 • Het Sepilok Nature Resort bestaat uit vrijstaande houten bungalows die prachtig in een enorme jungletuin met vijver liggen. De bungalows hebben een eenvoudige inrichting die past bij deze natuurlodge. Het beroemde Sepilok orang-oetancentrum ligt op tien...
 • Deze luxe accommodatie heeft een rustige ligging direct aan het strand. Kota Kinabalu bevindt zich op 45 minuten rijden. Het grote resort wordt omgeven door groene bossen en subtropische tuinen. U loopt zo het langerekte poederstrand op. De kamers bevinden...
 • De Borneo Rainforest Lodge is een rustige accommodatie aan de oevervande Danum Rivier. Het is een kleinschalige lodge, wat uw verblijf in de jungle extra bijzonder maakt. Het is de beste accommodatie in de wijde omgeving. Ubent hier echt op de juiste...
Route
Deze reis brengt u in de mooiste regenwouden van Borneo. Begin bij de orang-oetans in Sepilok en reis over weg en water naar Bilit Rainforest en vervolgens naar Tabin Wildlife Reserve. Het primaire regenwoud Danum Valley is de laatste junglebestemming. Blaas uit op het strand van Kota Kinabalu.
Jan Janse bezocht Maleisië

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika