Het klassieke Myanmar

11-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.695 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Het prachtige Shwedagon tempelcomplex
 • Zonsondergang vanaf Mandalay Hill
 • Oude koningssteden als Amarapura
 • Per koets door het tempellandschap van Bagan
 • Kookworkshop in Bagan
 • Varen over het Inle Lake

Licht een tipje op van de mysterieuze sluier van Myanmar en bewonder fotogenieke gouden pagodes, tempelcomplexen en vaar over het Inle Lake. Tijdens deze 11-daagse reis ziet u de hoogtepunten van Myanmar.

Myanmar is de nieuwe sensatie in Azië. Onontdekt, puur en nog niet zo gewend aan toeristen – al zal dat niet lang meer duren. Als u houdt van culturele ontdekkingen, is deze reis uw match. Het is het land waar bewoners zich nog veel per ossenkar verplaatsen en jongens een deel van hun jonge leven vaak in kloosters door brengen. De reis start in de oude hoofdstad Yangon, waar u uiteraard de bezienswaardige Shwedagon pagode ziet. In Mandalay geniet u van een mooie zonsondergang vanaf de top van Mandaly Hill, waar u uitkijkt over de stad, pagodes en kloosters. De Boeddha in de Mahamuni pagode is u een van de meest gerespecteerde Boeddha’s van het land. Als uiting van respect is de Boeddha door de jaren heen door bezoekers bedekt met talloze kleine laagjes bladgoud. Ook bezoekt u de mooie koningssteden in de omgeving. Bagan is een waar tempelparadijs. U maakt een rit per koets door het landschap dat gevuld is met tempels en ruïnes daarvan. Vanaf een wat hoger gelegen tempel heeft u mooi uitzicht over het met heiligdommen gevulde landschap. Tot slot geniet u in de groene omgeving van het Inle Lake van rust en ruimte. Vaar over het meer en bezoek verschillende dorpjes. Terug in Yangon maakt u nog een interessante stadswandeling voor u terugvliegt naar huis.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, vervoer met chauffeur en gids en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De Pahtodawqyi tempel in Mingun is nooit afgemaakt, omdat een astroloog voorspelde dat de koning zou overlijden zodra de tempel klaar zou zijn.

Programma
 • Dag 1-2: Amsterdam – Yangon

  U vliegt via Bangkok naar Yangon. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u uitrusten of alvast de stad verkennen.

 • Dag 3: Yangon

  Tijd voor de must-sees in Yangon. Met een gids bezoekt u de Kyaukhtatgyi pagode en drinkt u een kopje thee in een lokaal theehuis. Sluit de dag af bij de fotogenieke gouden Shwedagon pagode.

 • Dag 4: Yangon – Mandalay

  U vliegt in de ochtend naar Mandalay, het boeddhistische en culturele centrum. U bezoekt diverse pagodes, tempels en werkplaatsen. Vanaf de top van Mandalay Hill heeft u prachtig uitzicht terwijl de zon ondergaat.

 • Dag 5: Mandalay

  In de omgeving van Mandalay liggen diverse oude koningssteden. U bezoekt Mingun en Sagaing, waar het barst van de tempels, witte pagodes en monniken. Een van de mooiste oude koningssteden is Amarapura.

 • Dag 6: Mandalay – Bagan

  U vliegt naar hét epicentrum van tempels en pagodes in Myanmar. Aan het einde van de middag maakt u per koets een rit door het tempellandschap en geniet van een bijzondere zonsondergang.

 • Dag 7: Bagan

  Optioneel kunt u de dag starten met een ballonvaart met misschien wel het mooiste uitzicht ter wereld. Later in de ochtend gaat u met een boodschappenlijstje naar de markt. Verzamel de ingrediënten op uw lijst en maak er in een lokaal restaurant samen met een chef-kok een heerlijke maaltijd van. ’s Avonds maakt u een sunset cruise over de Irrawaddy rivier.

 • Dag 8: Bagan – Inle Lake

  U vliegt naar Heho, vanwaar het nog ongeveer een uur rijden is naar het meer van Inle. Na de bezienswaardige rit gaat u aan boord van een motorboot voor een mooie boottocht over het meer. Zie de drijvende eilandjes, houten woningen op palen en oude vissers die hun bootjes vooruit brengen door met één been te roeien.

 • Dag 9: Inle Lake

  Bezoek de markt waar de inwoners van Inle en bewoners van dorpjes in de bergen naartoe komen om hun waar te verhandelen. Bij een lokale familie volgt u vervolgens een kookworkshop en met elkaar geniet u van de zelfgemaakte lunch. ’s Middags maakt u een wandeling door het dorpje en de mooie omgeving. Per boot keert u terug naar uw accommodatie.

 • Dag 10: Inle Lake - Yangon

  U rijdt terug naar Heho voor de vlucht naar Yangon. ’s Middags maakt u een architectuurwandeling waarbij u onder meer het stadhuis, de St. Mary’s kathedraal en diverse pagodes ziet.

 • Dag 11: Yangon – Amsterdam

  In de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht (via Bangkok) naar Amsterdam. U landt nog dezelfde dag op Schiphol.

Route
Ontdek de hoogtepunten van Myanmar. U begint in Yangon, waar de Shwedagon pagode de show steelt. Na Mandalay en haar nabijgelegen intrigerende koningssteden reist u naar Bagan. Dit is dé tempelhoofdstad van het land, zelfs van Azië. Dan een rustig verblijf aan het Inle Meer voor u terugkeert naar Yangon.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen