Het echte bushleven in Zambia

15-daagse safari reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 8.275 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Spot veel wildlife
 • Veelzijdige safarigebieden
 • Slapen onder de sterrenhemel
 • Prachtige bushcamps
 • Ongerepte natuur
 • Wilde honden bij Old Mondoro Camp

Zambia is nog altijd een van de meest authentieke safarilanden, met moeilijk begaanbare wegen en een beperkt aantal accommodaties. De ongerepte natuur en het wild is echter van een bijzondere schoonheid en het ontdekken waard.

Zambia is nog altijd één van de meest authentieke safarilanden‚ met moeilijk begaanbare wegen en een beperkt aantal accommodaties. De ongerepte natuur en het wild is echter van een bijzondere schoonheid en het ontdekken waard. Zeker als u houdt van stilte en rust. Het South Luangwa National Park in Zambia is één van de mooiste safarigebieden op het Afrikaanse continent. De Luangwa rivier is een belangrijke waterbron en trekt vele dieren aan. Het park biedt een prettig leefklimaat voor vele roofdieren‚ zoals leeuwen‚ hyena's en luipaarden. Maar ook de imposante olifanten en nijlpaarden doen het hier goed. Niet voor niets worden in het gebied vele natuurreportages opgenomen. Zambia is bij uitstek geschikt voor wandelsafari’s. Te voet kunt u op pad met een deskundige ranger. De ranger wijst u onderweg op mooie plekken in de natuur en natuurlijk op het wild dat u vanaf een veilige afstand kunt aanschouwen. Ook in het veelzijdige Lower Zambezi National Park onderneemt u verschillende safari activiteiten‚ zodat u de ultieme safarivakantie beleeft. We hopen dat u veel dieren zult zien!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner en safari activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Traditionele genezers spelen nog altijd een belangrijke rol in het leven in Zambia. Elk dorp heeft een natuurgenezer die de bevolking bijstaat in tijd van nood en ziekte. 
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Nairobi - Lusaka

  U vliegt met KLM via Nairobi naar Lusaka, waar u de volgende dag aankomt.

 • Dag 2 Lusaka

  Wanneer u aankomt heeft u een Meet en Greet en wordt u per privé-transfer naar uw hotel in Lusaka gebracht. 

 • Dag 3 Lusaka - South Luangwa National Park

  Vandaag vliegt u van Lusaka naar Mfuwe in South Luangwa vliegt. Dit nationale park herbergt het grootste aantal diersoorten van heel Zambia. U kunt hier onder meer olifanten‚ buffels‚ nijlpaarden‚ leeuwen en luipaarden zien.

 • Dag 4-6 South Luangwa National Park

  Uw accommodatie ligt in een ongerept gebied in het ruige noorden van het nationale park. Tafika Lodge bestaat uit vijf chalets van natuurlijke materialen. Het zijn ruim opgezette huisjes met grote‚ comfortabele bedden onder muskietennetten‚ eigen sanitaire voorzieningen en een openluchtbadkamer met douche. De persoonlijke benadering‚ uitmuntende keuken en toegewijde gidsen maken een verblijf in Tafika zeer aangenaam.

 • Dag 7 South Luangwa National Park

  Vandaag reist u door naar uw tweede kamp. Geniet van de natuur en let goed op: wellicht ziet u ineens de lange nekken van giraffes aan het einde van uw blikveld opduiken‚ of ziet u door uw verrekijker een luipaard rusten in een boom. 

 • Dag 8-9 South Luangwa National Park

  Van alle safarilodges in South Luangwa ligt het Kapamba bushcamp het meest zuidelijk‚ in een zeer afgelegen en authentieke wildernis. In het ontwerp van dit bushcamp is aandacht besteedt aan elk detail. Zo zijn de stenen chalets vrij open‚ waardoor u een fantastisch uitzicht heeft op de omringende natuur. In de ongerepte bush maakt u loopsafari's die zelfs voor fervente safarigangers een ware belevenis vormen.

 • Dag 10 South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park

  U vliegt naar Lower Zambezi‚ een prachtig ongerept gebied. Hier kunt u wederom veel wild spotten. De meeste dieren verschansen zich dichtbij het water van de Zambezi rivier. Hier ziet u kuddes olifanten drinken! Naast de safari's die u maakt‚ kunt u ook boottochten en kanosafari's maken. Een ideale manier om nijlpaarden en krokodillen van dichtbij te zien. 

 • Dag 11-13 Lower Zambezi National Park

  Old Mondoro is het enige bush camp in het Lower Zambezi National Park en ontleent haar naam aan een oude witte leeuw die deze omgeving frequent heeft bezocht. Hoewel de leeuw is overleden‚ leeft haar wilde ziel volgens de legenden nog altijd voort in haar nakomelingen die nog steeds in dit speciale deel van Afrika leven. Het kamp ligt aan de oever van de Zambezi rivier‚ waarop u een prachtig uitzicht heeft. U maakt loopsafari's in het savannegebied‚ trekt overdag en 's nachts per open jeep de omgeving in en ontdekt de grote populatie zeldzame wilde honden waar Old Mondoro bekend om staat. 

 • Dag 14 Lower Zambezi National Park - Lusaka - Nairobi - Amsterdam

  ’s Ochtends maakt u nog een safaritocht‚ waarna u naar de luchthaven van Lusaka wordt gebracht. Hier wacht uw vlucht per KLM, via Nairobi, terug naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend aan op Schiphol.

 • Dag 15 Aankomst Amsterdam

  Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!

  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan.

 • U verblijft in Tafika Camp, gelegen in het noorden van South Luangwa National Park. Het kamp beschikt over zes ruime chalets, met een openlucht badkamer met douche, en een familiekamer met twee slaapkamers. In Tafika kunt u naast een traditionele safari...
 • Old Mondoro is een kleinschalig bushcamp in het Lower Zambezi National Park. Het kamp ontleent haar naam aan een oude, witte leeuw die deze omgeving regelmatig bezocht. Hoewel de leeuw niet meer leeft, leeft haar wilde ziel nog altijd voort in haar nakomelingen...
 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
 • Kapamba Bush Camp is een geheel nieuw kamp, die als een van de weinige kampen ook open is in december. Van alle safarilodges in South Luangwa ligt deze het meest zuidelijk, in een zeer afgelegen gebied. Ondanks haar locatie kunt u gebruik maken van faciliteiten...
Route
Een prachtige safari reis voor de ultieme safari belevenis. U verblijft in sfeervolle bushcamps waar u optimaal geniet van de rust en het wildlife. U verblijft een langere tijd in het South Luangwa National Park en kunt zo optimaal genieten van ruim 9000 vierkante meter natuurpark.
Peter van Tilburg bezocht Zambia

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada