Het echte bushleven in Zambia

15-daagse safari reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 11.495 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Spot veel wildlife
 • Veelzijdige safarigebieden
 • Slapen onder de sterrenhemel
 • Prachtige bushcamps
 • Ongerepte natuur
 • Wilde honden bij Old Mondoro Camp

Zambia is nog altijd een van de meest authentieke safarilanden, met moeilijk begaanbare wegen en een beperkt aantal accommodaties. De ongerepte natuur en het wild is echter van een bijzondere schoonheid en het ontdekken waard.

Als u houdt van stilte, rust en natuur is Zambia de perfecte bestemming. Het South Luangwa National Park in Zambia is één van de mooiste safarigebieden op het Afrikaanse continent. De Luangwa rivier is een belangrijke waterbron en trekt vele dieren aan. Het park biedt een prettig leefklimaat voor vele roofdieren‚ zoals leeuwen‚ hyena's en luipaarden. Maar ook de imposante olifanten en nijlpaarden doen het hier goed. Niet voor niets worden in het gebied vele natuurreportages opgenomen. Zambia is bij uitstek geschikt voor wandelsafari’s. Samen met een deskundige ranger gaat u te voet op pad. De ranger geeft meer informatie over de flora en faun en zorgt ervoor dat u het wild vanaf een veilige afstand kunt bewonderen. Ook in het veelzijdige Lower Zambezi National Park onderneemt u verschillende activiteiten voor een ultieme safari ervaring.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Traditionele genezers nog altijd een belangrijke rol spelen in het leven in Zambia. Elk dorp heeft een natuurgenezer die de bevolking bijstaat in tijd van nood en ziekte. 
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Lusaka

  U vliegt met KLM via Nairobi naar Lusaka, waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst wordt u ontvangen door een lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw hotel in Lusaka gebracht.

 • Dag 3 Lusaka - South Luangwa National Park

  Na een korte kennismaking met de hoofdstad van Zambia vliegt u door naar Mfuwe nabij South Luangwa National Park. Dit nationale park herbergt het grootste aantal diersoorten van heel Zambia. U kunt hier onder meer olifanten‚ buffels‚ nijlpaarden‚ leeuwen en luipaarden zien.

 • Dag 4-6 South Luangwa National Park

  Uw lodge ligt in een ongerept gebied in het ruige noorden van het nationale park. De kleinschalige Tafika Lodge heeft een prachtige ligging aan de rivier. De persoonlijke benadering‚ uitmuntende keuken en toegewijde gidsen maken een verblijf in Tafika zeer aangenaam. Dagelijks maakt u tweemaal daags een safari per voertuig in het uitgestrekte park op zoek naar wild. Ook is het mogelijk om de natuur te voet of per mountainbike te verkennen. 

 • Dag 7 South Luangwa National Park

  Vandaag reist u door naar uw tweede kamp in South Luangwa National Park. Geniet van de natuur en let goed op: wellicht ziet u ineens de lange nekken van giraffes aan het einde van uw blikveld opduiken‚ of ziet u door uw verrekijker een luipaard rusten in een boom. 

 • Dag 8-9 South Luangwa National Park

  Van alle safarilodges in South Luangwa ligt het Kapamba bushcamp het meest zuidelijk‚ in een zeer afgelegen en authentieke wildernis. In het ontwerp van de bushcamp is aandacht besteedt aan elk detail. De chalets zijn gedeeltelijk open‚ wat zorgt voor een fantastisch uitzicht op de omringende natuur. In de ongerepte bush maakt u wandelsafari's die zelfs voor fervente safarigangers een ware belevenis vormen.

 • Dag 10 South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park

  Van Mfuwe vliegt u naar Jeki in het Lower Zambezi National Park‚ een prachtig ongerept gebied. Hier kunt u wederom veel wild spotten. De meeste dieren verschansen zich dichtbij het water van de Zambezi rivier, waar u kuddes olifanten kunt zien drinken. Naast de safari's die u maakt‚ kunt u ook boottochten en kanosafari's maken. Een ideale manier om nijlpaarden en krokodillen van dichtbij te zien. 

 • Dag 11-13 Lower Zambezi National Park

  Old Mondoro is het enige kamp in het Lower Zambezi National Park en ontleent haar naam aan een oude witte leeuw die deze omgeving frequent heeft bezocht. Hoewel de leeuw is overleden‚ leeft haar wilde ziel volgens de legenden nog altijd voort in haar nakomelingen die nog steeds in dit speciale deel van Afrika leven. Het kamp ligt aan de oever van de Zambezi rivier‚ wat zorgt voor een prachtig uitzicht. U maakt wandelsafari's in het savannegebied‚ trekt overdag en in de namiddag per jeep het park in om op zoek te gaan naar de grote populatie zeldzame wilde honden waar Old Mondoro bekend om staat. 

 • Dag 14-15 Lower Zambezi National Park - Lusaka - Amsterdam

  ’s Ochtends maakt u nog een safaritocht‚ waarna u naar de luchthaven van Lusaka wordt gebracht. Hier wacht uw vlucht per KLM, via Nairobi, terug naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend aan op Schiphol. Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis.

 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
 • In het noorden van South Luangwa National Park ligt het kleinschalige Tafika Camp in een prachtige setting aan de rivier. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer in het kamp dat over zes ruime chalets beschikt. Gigantische loodhout bomen bieden...
 • Diep verborgen in het uiterste zuiden van South Luangwa National Park ligt het stijlvolle Kapamba, dat als een van de weinige kampen geopend is van april tot en met januari. Ondanks haar zeer afgelegen locatie kunt u gebruik maken van faciliteiten als...
 • Old Mondoro is een kleinschalige bushcamp in het Lower Zambezi National Park. Het kamp ligt aan de oever van de Zambezi rivier en wordt omringd door acaciabomen. Vanuit het kamp heeft u uitzicht op de eilandjes in de rivier, waar regelmatig nijlpaarden...
Route
Een prachtige safari reis voor de ultieme safari belevenis. U verblijft in sfeervolle bushcamps waar u optimaal geniet van de rust en het wildlife. U verblijft een langere tijd in het South Luangwa National Park en kunt zo optimaal genieten van ruim 9000 vierkante meter natuurpark.
Jan Janse bezocht Zambia

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada