Het Diepe Zuiden van Amerika

14-daagse autoreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 2.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Tennessee, Mississippi, Louisiana
 • Rijke muziekhistorie
 • Geschiedenis Amerikaanse Burgeroorlog
 • Volg de Mississippi River
 • Bezoek elegante plantagehuizen
 • Ontdek ‘The Big Easy’ New Orleans

Een veertiendaagse reis langs de Mississippi River, door drie verschillende staten in het Diepe Zuiden van Amerika. U doorkruist Tennessee, Mississippi en Louisiana. Een gebied met een grote historische waarde en vol muziek.

Het Diepe Zuiden bloeide tijdens de industriële revolutie op door de katoenindustrie. Plantage-eigenaren leefden in weelde en woonden in statige plantagehuizen, oorspronkelijk gebouwd door rijke kolonisten. U kunt verschillende huizen uit die tijd bezoeken en inzicht krijgen in hun uitgebreide historie. Helaas bestaat deze historie ook uit de trieste verhalen van duizenden slaven die destijds werden gedwongen op de plantages te werken. De meningsverschillen tussen noord en zuid leidden uiteindelijk tot de Amerikaanse Burgeroorlog. Gedurende uw reis ontdekt u dat dit gebied veel herinneringen draagt aan deze historische gebeurtenissen. Bezoek bijvoorbeeld Vicksburg, waar een groot slagveld een keerpunt betekende in de oorlog. Maar ook de stad Memphis, waar jaren later Martin Luther King werd vermoord. De vrije stad New Orleans is met haar multiculturele samenleving misschien wel een goed voorbeeld van de progressie die is gemaakt in de afgelopen jaren.

Het Zuiden wordt ook gekenmerkt door de oorsprong van talloze muziekstromingen. U verblijft in belangrijke muzieksteden als Nashville en Memphis. Country, jazz, blues en rock-‘n-roll vonden hier hun oorsprong. Er waren enorme concertzalen, beroemde opnamestudio’s, theaters, cafés en pleintjes. Ook nu nog leeft de muziek overal. Dagelijks laten grote en kleine artiesten en muzikanten zich inspireren door de legendes die hun voorgingen. Daarnaast zijn de steden een bedevaartsoord voor muziekliefhebbers en fans. Tijdens uw verblijf in Memphis kunt u onder andere een bezoek brengen aan Graceland, het landgoed van rock-‘n-‘roll legende Elvis Presley.

Deze bijzondere reis geeft een goed beeld van het Diepe Zuiden via een route langs de beroemde Mississippi River. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, autohuur en overnachtingen inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Elvis Presley 200 liedjes op nam in de RCA Studio B op de Music Row in Nashville.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Nashville

  U start uw reis met een vlucht van Amsterdam naar Nashville, Tennessee. 

 • Dag 2 Nashville

  Nashville heeft de bijnaam ‘muziekstad’ door haar levendige muziek- en entertainmentindustrie. Een stad waar muziek wordt gespeeld, geschreven en opgenomen. Nashville was ooit de bakermat van de countrymuziek, maar trekt nog altijd muzikanten en artiesten uit allerlei genres aan om muziek te schrijven en op te nemen. U kunt een bezoek brengen aan tal van grote concerthallen maar ook kleinere clubs en cafés. Naast de enorme muziekindustrie biedt Nashville ook een rijke historie en cultuur. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Parthenon in Centennial Park, een replica van het origineel in Athene. Of de historische Hermitage, het presidentiële huis van de zevende president van Amerika: Andrew Jackson. Rondom de stad vindt u verschillende authentieke plantagehuizen waar u onder andere kunt leren over de historie van de katoenplantages, slavernij en Amerikaanse Burgeroorlog. 

 • Dag 3 Nashville - Memphis

  U verlaat Nashville en reist verder richting Memphis.

 • Dag 4 Memphis

  U verblijft in Memphis, de grootste stad van de staat Tennessee en tevens muziekstad. In Memphis liggen de grondbeginselen van onder andere de blues en rock-‘n-roll. De grootse attractie is dan ook het landgoed van rock-‘n-roll legende Elvis Presley: Graceland. Maar ook vindt u er tal van opnamestudio’s, concertzalen, theaters en cafés. Memphis is ook de stad waar Martin Luther King werd doodgeschoten op het balkon van het Lorraine Motel. In dit motel vindt u tegenwoordig het National Civil Rights Museum. Het centrum van Memphis grenst aan de Mississippi River, met verschillende parken langs de oever, waaronder die van Mud Island. 

 • Dag 5 Memphis - Greenwood

  Vanuit Memphis reist u verder richting het zuiden naar Greenwood. Onderweg passeert u de grens van Tennessee met de staat Mississippi. Greenwood was het centrum van de katoenplantages tijdens de 19e eeuw. Vanuit de plaats werd katoen naar grote steden als New Orleans en Memphis vervoerd. Greenwood heeft een roerende geschiedenis wat betreft de slavenarbeid in Amerika. 

 • Dag 6 Greenwood - Vicksburg

  U verblijft in Vicksburg aan de Mississippi River, de stad die bekend staat door de doorslaggevende gebeurtenissen rondom de Amerikaanse Burgeroorlog. Hier kunt u een bezoek brengen aan Vicksburg National Military Park, waar de Slag van Vicksburg plaatsvond. Dit was het laatste gevecht als aanval op Vicksburg en zorgde voor een keerpunt in de oorlog. Tevens vindt u in Vicksburg McRaven House dat bekend staat als een van de grootste spookhuizen van Mississippi. 

 • Dag 7 Vicksburg - Natchez

  U reis vervolgt zich nog verder in zuidelijke richting waar u enkele nachten verblijft in de plaats Natchez.

 • Dag 8 Natchez

  Natchez is een charmant stadje aan de Mississippi River met veel historische, vooroorlogse huizen. In de stad leefden veel rijke plantage-eigenaren en hun families. U kunt een bezoek brengen aan goed bewaard gebleven monumenten met een rijke historie. Enkele voorbeelden zijn Rosalie Mansion, een villa uit 1823 die tijdens de Burgeroorlog diende als regionaal hoofdkwartier van de Union. Of de prachtige villa’s Magnolia Hall en Stanton Hall. Ook het bijzondere achthoekige gebouw Longwood en de begraafplaats Natchez City Cemetery zijn een bezoekje waard.

 • Dag 9 Natchez - Vacherie

  U verlaat Mississippi voor de staat Louisiana. Hier verblijft u in Vacherie, in een historisch plantagehuis uit 1839 dat een prachtig voorbeeld is van de vooroorlogse architectuur van het Amerikaanse zuiden. In de omgeving van Vacherie vindt u meerdere van deze historische plantages.

 • Dag 10 Vacherie - New Orleans

  Daar waar de Mississippi River uitmondt in zee, daar eindigt ook uw reis. Vandaag komt u aan op de eindbestemming van uw reis, het kloppend hart van Louisiana: New Orleans.

 • Dag 11-12 New Orleans

  Geniet van New Orleans, stad van de muziek en food. Kweekvijver van de jazz en blues en rijk aan trendy restaurants. Deze multiculturele stad, met als bijnaam ‘The Big Easy’, wordt onder andere gezien als feeststad. Beroemde evenementen als het jaarlijkse Mardi Gras dragen daar zeker aan bij. Maar New Orleans is meer dan dat. Breng een bezoek aan de historische wijk French Quarter, met gezellige straten, cafés en restaurants. Rond het hart van de wijk, Jackson Square, treft u tal van historische gebouwen. Maar ook in Garden District ziet u veel van de geschiedenis terug. Hier liggen verschillende plantagehuizen en villa’s uit de 19e eeuw.

 • Dag 13-14 New Orleans - Amsterdam

  U heeft uitgebreid kennis gemaakt met het Diepe Zuiden. Vandaag maakt u zich helaas alweer op voor de terugreis richting Amsterdam.

 • Ontdek de bakermat van de countrymuziek vanuit het Renaissance Nashville Hotel. Op loopafstand vindt u het levendige centrum met tal van bezienswaardigheden, restaurants, clubs en cafés. De moderne kamers hebben grote ramen met uitzicht op de stad...
 • Dit hotel staat bekend om een wel heel bijzondere traditie. Al decennia lang kunt u dagelijks toeschouwer zijn van de eenden parade van het hotel onder leiding van een eenden meester. In 1933 werden een aantal eenden door de eigenaar, in een jolige bui...
 • The Alluvian Hotel is een modern boutique hotel in het centrum van Greenwood. Hiermee bevindt u zich in het hart van de Mississippi Delta. Het kleinschalige hotel heeft ruime suites en kamers met een modern interieur en warme aardetinten. Deze zijn voorzien...
 • Dit statige landhuis werd in 1818 gebouwd door rijke landeigenaren. Het hotel is gelegen op een groot, groen landgoed aan de rand van Natchez. De kamers en suites liggen verspreid over het hoofdgebouw en verschillende bijgebouwen in de tuin. De kamers...
 • Dit plantagehuis uit 1839 is wellicht het meest gefotografeerde huis langs de Mississippi River. Het dankt haar naam aan de prachtige oprijlaan, omringd door statige eiken. Het verblijf heeft een interessante historie die u kunt ontdekken tijden een rondleiding...
 • Dit hotel dankt haar naam aan de oprichter, Antonio Monteleone, een schoenmaker uit Sicilië die zich rond 1880 in New Orleans vestigde. Hij kocht het hotel, gelegen aan het populaire Royal Street, en breidde het later uit. Het hotel was een geliefde...
Route
Maak kennis met de rijke muziekhistorie en de geschiedenis van de Amerikaanse Burgeroorlog in het Diepe Zuiden. Via de muzieksteden Nashville en Memphis rijdt u zuidwaarts langs plantages naar het kloppend hart van Louisiana, New Orleans.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.