Het beste van Oman

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Grand Mosque van Muscat
 • Prachtige wadi's
 • Dramatische landschappen van Jabal Akhdar
 • Overnacht in de woestijn
 • Schildpadden van Ras al Jinz
 • Ontspannen in Musandam

Maak kennis met de verleidingen van Oman. De mooie paleizen, witte stranden, groene oase's, ruige bergen en mysterieuze woestijnen volgen elkaar op tijdens deze prachtige rondreis.

Uw reis start in de mooie hoofdstad van Oman‚ Muscat. Verken de witte stad aan de zee en bewonder het paleis van de sultan, de grote moskee en een levendige souk. Per 4WD auto met chauffeur reist u vervolgens richting de oude hoofdstad Nizwa waar een imposant fort herinnert aan het dynastierijke verleden. Fiets door de oude stad en geniet vanuit uw bijzondere accommodatie van eindeloze vergezichten over het droge berglandschap. Nog spectaculairder is uw volgende bestemming, het Jabal Akhdar gebergte. Met uw 4WD auto maakt u een gave tocht door de bergen. Later zult u ook wandelen door het gebied en daarbij diverse kleine bergdorpjes passeren. De reis gaat verder naar Wahiba Sands. U overnacht in een tentenkamp waar u allerlei activiteiten kunt ondernemen, waaronder een jeeptocht door de woestijn. Maar het mooiste is toch wel de extreem heldere sterrenhemel die het kamp ’s nachts verlicht. U keert terug naar de kust en verblijft in Ras al Jinz, een natuurgebied waar jaarlijks duizenden schildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Gelukkig is het gebied beschermd‚ zodat de diertjes dit in alle rust kunnen doen. Samen met een ranger brengt u in de avond –wanneer de schildpadden het meest actief zijn- een bezoek aan het reservaat. Via Muscat reist u naar het afgezonderde schiereiland Musandam in het noorden van Oman. Hier kunt u snorkelen en tijdens een tocht op een traditionele dhow ziet u misschien wel dolfijnen. Als betoverd keert u na twee weken huiswaarts. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, vervoer met chauffeur/gids en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Zeshonderd vrouwen hebben zes jaar lang gewerkt aan het Perzische gebedskleed in de Grand Mosque van Muscat.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Muscat

  U vliegt met KLM naar Muscat. U landt ’s avonds en wordt door uw chauffeur/gids naar uw hotel gebracht.

 • Dag 2 Muscat

  Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een Muscat City tour. Muscat heeft haar naam te danken aan de natuurlijk haven en baai waarin Muscat ligt. Muscat betekent namelijk 'ankerplaats'. Muscat biedt haar bezoekers een zeldzame kans om getuige te zijn van een modern centrum dat in harmonie opgaat met zijn traditionele cultuur. De Grand Mosque is het paradepaardje van Muscat. Het is een van de grootste moskeeën ter wereld met een extravagant interieur. Naast de moskee bekijkt u nog verschillende andere highlights in de stad met uw gids. 

 • Dag 3 Muscat

  Een vrije dag in Muscat, die u misschien wel fijn bij het zwembad van uw hotel wilt doorbrengen.

 • Dag 4 Muscat - Jabal Akhdar

  U gaat op weg naar Nizwa, een oude hoofdstad waar u het imposante fort bezoekt dat de hele omgeving domineert. Ervaar deze stad als alleen mogelijk is per fiets en baan uzelf een weg door het doolhof van kleine straatjes en steegjes. De omringende stadsmuur, de moskee en de levendige souk maken dit een afwisselende tocht. U bezoekt ook de indrukwekkende Falaj Daris, de grootste falaj in Oman en een UNESCO werelderfgoed locatie, nu gevestigd in een prachtig park. 

 • Dag 5 Jabal Akhdar

  U verblijft in een bijzondere accommodatie in de bergen. Het Jabal Akhdar gebergte is een bijzondere plek. Het is moeilijk bereikbaar, maar met uw 4WD maakt u een prachtige tocht. U wandelt vandaag met een gids door de omgeving. Het gebergte wordt ook wel ‘het groene gebergte’ genoemd, omdat de bergen, kloven en ravijnen hier verrassend genoeg aardig wat begroeiing kennen. Er zijn in dit gebied zelfs diverse rozenplantages te vinden. Deze dag staat in het teken van een mooie, lange wandeling door de bergen. U passeert kleine dorpjes en typisch Omaanse irrigatiekanalen. U geniet van een picknicklunch en verkent Wadi Bani Habib. 

 • Dag 6 Jabal Akhdar - Wahiba Sands

  Onderweg naar de woestijn Wahiba Sands stopt u bij een traditioneel bedoeïendorpje waar een levendige handel plaats vindt in fruit, groenten, kamelen en geiten. Dan volgt een leuke woestijnsafari die onderbroken wordt voor een kopje koffie of thee bij een bedoeïenfamilie. U overnacht in een mooi tentenkamp middenin de woestijn.

 • Dag 7 Wahiba Sands - Ras al Jinz

  U gaat naar Wadi Bani Khalid, een prachtige oase diep in de bergen. Het groene water en de palmbomen vormen een mooi contrast met het droge rotslandschap. Na wat vrije tijd gaat de tocht verder naar Ras al Jinz, aan de kust. Op het strand komen schildpadden ’s avonds aan het land om eieren te leggen. Met een gids kunt u dit ritueel van gepaste afstand aanschouwen.

 • Dag 8 Ras al Jinz - Muscat

  Onderweg naar Muscat bezoekt u Wadi Shaab, wat letterlijk ‘ravijn tussen de kliffen’ betekent. Geniet van de idyllische plek voor u verder rijdt en stopt in het vissersdorp Quriyat. U overnacht in een resort aan zee, net buiten Muscat.

 • Dag 9 Muscat - Musandam

  U wordt naar het vliegveld van Muscat gebracht voor de vlucht naar Khasab. Het schiereiland Musandam ligt helemaal in het noorden van Oman en wordt van de rest van land gescheiden door de Verenigde Arabische Emiraten. Geniet van ontspanning en rust in deze bijzondere omgeving.

 • Dag 12-13 Musandam

  U maakt een cruise op een traditionele dhow. Misschien ziet u onderweg wel dolfijnen. Ook is er tijd om te snorkelen en worden er snacks en drankjes geserveerd aan boord. De rest van uw verblijf in Musandam kunt u relaxen in de zon bij uw resort.

 • Dag 12-13 Musandam - Dubai - Amsterdam

  U wordt per auto naar Dubai gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. U landt de volgende dag op Schiphol.

 • Tussen de contouren van het Saig Plateau in het legendarische Al Hajar gebergte in Oman, vindt uhet betoverende Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort. Het luxueuze resort bevindt zich op 2.000 meter boven zeeniveau aan de rand van een prachtige vallei. Het...
 • Het Desert Nights Camp in de Wahiba Sands woestijn ligt op een paar uur rijden van Muscat vandaan. Het kamp bestaat uit comfortabele bedoeïententen die midden in de hoge zandduinen liggen. De tenten zijn zeer ruim en comfortabel en beschikken naast een...
 • Een van de meest bijzondere ervaringen in Oman is het observeren van de beschermde schildpadden die hun eieren komen leggen op het strand. In het Ras al Jinz Turtle Reserve overnacht u in een hotelkamer of een vrijstaande canvastent op een verhoogd platform...
 • In het noordelijke deel van het schiereiland Musandam ligt het Atana Musandam Resort. Dit prachtige resort is geïnspireerd door een typisch Omani-dorp. Het moderne resort heeft een luxe uitstraling en goede service. Vanuit uw kamer met balkon of terras...
Route
De reis start in Muscat, waarna u per 4WD met chauffeur/gids richting Nizwa rijdt. U verblijft onder meer in het Jabal Akhdar gebergte en in de woestijn Wahibi Sands. Ook bezoekt u Ras al Jinz aan de kust. De laatste dagen brengt u door op het schiereiland Musandam.