Grande Tour Oeganda

15-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.145 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnacht op een privéeiland in de Nijl
 • Bezoek aan Rhino Ziwa Sanctuary
 • Op zoek naar de chimpansee
 • Twee gorillatrekkings in Bwindi
 • Op safari in Queen Elizabeth NP
 • Verblijf nabij het Lake Mburo NP

Deze Grande Tour brengt u langs de prachtige natuur en het schitterende landschap van Oeganda. Bewonder de gorilla’s in Bwindi NP en ontmoet chimpansees in de dichte jungle van Kibale Forest NP. Verblijf op een privéeiland midden in de ruige Nijl en bezoek het grootste park van Oeganda; Queen Elizabeth NP.

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Entebbe in Oeganda. Entebbe is de voormalige hoofdstad van Oeganda en is een prima uitvalsbasis voor uw reis door de parel van Afrika. De volgende dag reist u naar Jinja, de ultieme plek voor avonturiers, waar u overnacht op een privé eiland midden in de rivier de Nijl. Vanaf de accommodatie heeft u een prachtig uitzicht over de Nijl en haar hevige stromingen. Vervolgens reist u in noordelijke richting naar het Murchison Falls National Park. Onderweg bezoek u het Ziwa Rhino Sanctuary en komt u in de middag aan in het Murchison Falls National Park, het grootste park in Oeganda. Het Murchison Falls NP wordt doorsneden door de Nijl die een doorgang heeft door de indrukwekkende watervallen. Een boottocht over de rivier waarbij u een adembenemend uitzicht heeft op de watervallen is het absolute hoogtepunt van uw verblijf. Onderweg naar Hoima doorkruist u kleinschalige dorpen, kleurrijke markten en uitgestrekte theeplantages. Vervolgens reist u naar de dichte jungle van het Kibale Forest National Park. De grootste attractie van dit nationale park zijn de chimpansees. Na aankomst gaat u de onvergetelijke chimpansee tracking doen. Aan de hand van sporen en uitwerpselen gaan de spoorzoekers op zoek naar de chimpansees. Uw volgende bestemming is het Queen Elizabeth National Park, gelegen in het zuidwestelijk deel van Oeganda. Dit park is in 1954 vernoemd naar de Koningin van Groot-Brittannië. U reist dwars door het Queen Elizabeth National Park naar Bwindi National Park. Er bestaan twee soorten gorilla's, namelijk berg- en laaglandgorilla's. Berggorilla's komen uitsluitend op het Afrikaanse continent voor. De dieren bevinden zich in Oeganda in het Bwindi Impenetrable National Park en het Mgahinga Gorilla National Park. U gaat twee dagen de bijzondere gorilla tracking doen in het Bwindi National Park. Samen met professionele gidsen maakt u beide dagen een intensieve trekking door het dichtbegroeide woud, op zoek naar deze dieren. De beloning is alle inspanning zeker waard; u kunt de gorilla’s uitgebreid observeren, terwijl ze spelen, eten of elkaar aan het verzorgen zijn. U laat na drie nachten het Bwindi National Park achter u en reist naar het Lake Mburo National Park. Lake Mburo National Park is één van de kleinere nationale parken van Oeganda maar kent een grote variatie aan wilde dieren en veel vogels. Geniet van de rust en prachtige natuur. De kans is groot dat u nijlpaarden en krokodillen spot. Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door Oeganda. U wordt vanuit het Lake Mburo National Park naar de luchthaven gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De beroemde rivier de Nijl ontspringt in Oeganda?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Entebbe

  Vandaag vliegt u rechtstreeks met KLM naar Entebbe in Oeganda. Na aankomst wordt u middels een privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Entebbe is de voormalige hoofdstad van Oeganda en is een prima uitvalsbasis voor uw reis door de parel van Afrika. Het is een minder drukke plaats dan de hoofdstad Kampala en ligt aan de oevers van het uitgestrekte Victoriameer.

 • Dag 2: Entebbe – Jinja

  Na een heerlijk ontbijt reist u naar Jinja, de ultieme plek voor avonturiers. In Jinja vond de ontdekkingsreiziger John Hanning Speke in 1870 de oorsprong van de Nijl. Deze machtige stroom is een van de langste rivieren ter wereld en stroomt via Soedan en Egypte naar de Middellandse Zee. In Jinja vindt u een monument dat herinnert aan ontdekking van Speke. Jinja is momenteel de tweede stad van Oeganda. U overnacht op een privé eiland midden in de rivier de Nijl en tussen het regenwoud.

 • Dag 3: Jinja

  U wordt vandaag wakker door de fluitende vogels die het eiland hun thuis hebben gemaakt. Vanaf de accommodatie heeft u een prachtig uitzicht over de Nijl en haar hevige stromingen. In de omgeving kunt u vandaag verschillende activiteiten en excursies ondernemen. Zo kunt u een uitstapje maken naar het natuurgeweld van de Bujagali watervallen. Als u avontuurlijk bent ingesteld waagt u zich per raft op de snelstromende Nijl of maakt u een dag safari per quad langs de oever van de rivier. Er zijn mogelijkheden genoeg om uw verblijf onvergetelijk te maken!

 • Dag 4: Jinja – Murchison Falls National Park

  Na een vroeg ontbijt reist u in noordelijke richting naar het Murchison Falls National Park. Onderweg bezoek u het Ziwa Rhino Sanctuary. Het reservaat is geopend in 1998 en heeft tot doel om de neushoorn (zowel de zwarte als de witte) weer terug te brengen in de Oegandese natuurparken. Hierna reist u naar Murchison Falls National Park, het grootste park in Oeganda. U kunt hier dan ook met gemak een aantal dagen doorbrengen en diverse activiteiten ondernemen, zoals game drives, wandelingen en boottochten over de Nijl.

 • Dag 5: Murchison Falls National Park

  Het Murchison Falls NP wordt doorsneden door de Nijl die een doorgang heeft door de indrukwekkende watervallen. Een boottocht over de rivier waarbij u een adembenemend uitzicht heeft op de watervallen is het absolute hoogtepunt van uw verblijf. Het was de ontdekkingsreiziger Samuël Baker die tijdens zijn zoektocht naar de bronnen van de Nijl de watervallen van Murchison ontdekte. Hij vernoemde ze naar de voorzitter van de National Geographic Society, de organisatie die zijn expeditie bekostigde. Over een lengte van zes meter en vanaf een hoogte van 43 meter stort Afrika's langste rivier zich door een nauwe kloof naar beneden. Een waar spektakel.

 • Dag 6: Murchison Falls National Park – Hoima

  U reist vandaag naar Hoima. Onderweg doorkruist u kleinschalige dorpen, kleurrijke markten en uitgestrekte theeplantages. Hoima is de hoofdplaats van de provincie Hoima in het westen van Oeganda. Na aankomst in uw accommodatie heeft u de rest van de middag ter vrije besteding.

 • Dag 7: Hoima - Kibale Forest National Park

  U reist vandaag naar de dichte jungle van het Kibale Forest National Park. De grootste attractie van dit nationale park zijn de chimpansees. Na aankomst gaat u de onvergetelijke chimpansee tracking doen. Dit bosgebied heeft een dichte vegetatie en kent glooiingen. Aan de hand van sporen en uitwerpselen gaan de spoorzoekers op zoek naar de chimpansees. Als u de dieren heeft gevonden, kunt u ongeveer een uur bij ze blijven. Het is een genot om de apen hoog in de bomen te zien spelen en vele geluiden te horen maken. Wie weet heeft u geluk en spot u ook een van de andere apensoorten die hier leven. Ook liefhebbers van vogels, vlinders en bijzondere bloemen en planten komen hier ogen tekort.

 • Dag 8: Kibale Forest National Park – Queen Elizabeth National Park

  Uw volgende bestemming is het Queen Elizabeth National Park, gelegen in het zuidwestelijk deel van Oeganda. Dit park is in 1954 vernoemd naar de Koningin van Groot-Brittannië. De evenaar doorkruist het park dat wordt omgeven door de meren George en Edward. In het noordoosten ziet u bij helder weer de meer dan 5000 meter hoge Rwenzori bergen. Queen Elizabeth National Park is op te delen in drie regio's: het schiereiland, Ishasha en het Maramagambo Forest.

 • Dag 9: Queen Elizabeth National Park

  Vandaag kunt u optioneel deelnemen aan diverse activiteiten. Het gebied rondom Mweya leent zich prima voor het maken van game drives. Het landschap wordt gedomineerd door de aanwezigheid van water. Er zijn zoetwater-, zout- en kratermeren. Een dergelijke omgeving biedt u een grote variatie aan vogels. Met name flamingo's, visarenden en pelikanen voelen zich hier thuis. In de ochtend maakt u optioneel, onder begeleiding van een UWA-gids, een game drive. U heeft kans grote concentraties olifanten, buffels en nijlpaarden te spotten. Tevens kunt u leeuwen en de Oegandese kon zien, een antilope die alleen in Oeganda voorkomt.

 • Dag 10: Queen Elizabeth National Park – Bwindi National Park

  U reist dwars door het Queen Elizabeth National Park naar Bwindi National Park. Er bestaan twee soorten gorilla's, namelijk berg- en laaglandgorilla's. Berggorilla's komen uitsluitend op het Afrikaanse continent voor. De dieren bevinden zich in Oeganda in het Bwindi Impenetrable National Park en het Mgahinga Gorilla National Park. In een groep leven twee tot 35 gorilla's onder leiding van een volwassen zilverrug. De gorilla's zijn vegetarisch en leven van wortels van specifieke planten en bladeren. De diersoort wordt helaas ernstig met uitsterven bedreigd. Mede door het toerisme worden deze gorilla's echter beschermd. Na aankomst in de accommodatie heeft u de rest van de middag ter vrije invulling. Indien gewenst, kunt u een begeleide wandeling door het dorp en de omgeving maken.

 • Dag 11 - 12: Bwindi National Park

  Deze twee dagen gaat u de bijzondere gorillla tracking doen in het Bwindi National Park. Ongeveer de helft van de berggorilla’s leeft in Bwindi National park. De dieren leven in groepen, waarbij de zilverrug zijn harem en jongen leidt en beschermt. Een kennismaking met de zeldzame berggorilla’s vergt enig doorzettingsvermogen. Samen met professionele gidsen maakt u beide dagen een intensieve trekking door het dichtbegroeide woud, op zoek naar deze dieren. De beloning is alle inspanning zeker waard; u kunt de gorilla’s uitgebreid observeren, terwijl ze spelen, eten of elkaar aan het verzorgen zijn.

 • Dag 13: Bwindi National Park – Lake Mburo National Park

  U laat het Bwindi National Park achter u en reist naar het Lake Mburo National Park. Lake Mburo National Park is één van de kleinere nationale parken van Oeganda maar kent een grote variatie aan wilde dieren en veel vogels. In het park liggen vijf meren, waarvan Lake Mburo het grootste meer is. Onder begeleiding van een ervaren gids kunt u optioneel een boottocht maken langs de oevers van Lake Mburo. Geniet van de rust en prachtige natuur. De kans is groot dat u nijlpaarden en krokodillen spot. Daarnaast leeft hier een grote diversiteit aan vogelsoorten, zoals visarenden, aalscholvers en reigers. Als u heel veel geluk heeft, spot u ook de zeldzame schoenbekooievaar.

 • Dag 14 – 15: Lake Mburo National Park – Entebbe – Amsterdam

  Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door Oeganda. Hopelijk heeft u genoten van een onvergetelijk verblijf met vele hoogtepunten. U wordt vanuit het Lake Mburo National Park naar de luchthaven gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol.

 • Op een eiland, midden in de stroomversnellingen van de rivier de Nijl, ligt de Wildwaters Lodge. De lodge wordt omringd door regenwoud, waarin tien kamers liggen. Enkele kamers bieden uitzicht op de stroomversnellingen in de rivier en andere kijken uit...
 • Aan de rivier de Nijl, in de schaduw van grote bomen, ligt de Bakers Lodge. De lodge is vernoemd naar de historische Engelse ontdekkingsreiziger Samuel Baker. Dankzij de ligging aan de rivier worden er regelmatig verschillende soorten vogels, olifanten...
 • De Mihingo Lodge ligt op een granieten rotsblok, grenzend aan Lake Mburo National Park. Dankzij de hogere ligging heeft u een geweldig uitzicht over het nationale park en de vallei. Het luxe kamp biedt een verblijf in canvastenten, gebouwd op een houten...
Route
U reist via Jinja, waar u overnacht op een privéeiland in de Nijl naar het Murchison Falls NP. Vervolgens reist u zuidwaarts naar Kibale Forest NP waar u op zoek gaat naar Chimpansees. De volgende dag gaat u op weg naar Queen Elizabeth NP. U gaat 2 dagen op zoek naar Gorilla's in het Bwindi NP en eindigt uw reis in Lake Mburo NP.