Grande Tour Cambodja

14-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.125 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Angkor Wat bij zonsopgang
 • Per cyclo door Phnom Penh
 • Vaar over de Mekong-rivier
 • Maak kennis met de lokale bevolking
 • Franse koloniale stijl in Battambang
 • Bezoek traditionele dorpjes

Laat u verrassen door de vele facetten van Cambodja. Vaar over de Mekong-rivier en het Tonlé Sap meer, maak kennis met de lokale bevolking in de traditionele dorpjes en bezoek de steden Siem Reap, Battambang en Phnom Penh. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het tempelcomplex Angkor Wat niet in deze bijzondere rondreis.

Ontdek de vele facetten van Cambodja tijdens deze rondreis. Begin uw reis in de hoofdstad Phnom Penh waar u middels een stadstour per cyclo kennis maakt met deze stad. Ontdek de geschiedenis van het roerige verleden en wandel over de sfeervolle promenade aan de oevers van de Mekong rivier en het Tonle Sap meer. Verblijf op het eiland Koh Trong midden in de Mekong rivier en beleef de onvergetelijke zonsondergang. Vaar met een boot over de rivier en vang een glimp op van de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Proef traditionele Khmer maaltijden in de kleine dorpjes en maak kennis met de vriendelijke bevolking. Via Kampong Thom reist u naar Siem Reap. Bezoek onderweg het bijzondere Sambor Prei Kuk tempel wat een plek heeft weten te bemachtigen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Bewonder de onvergetelijke zonsopgang bij Angkor Wat en ontdek deze bijzondere tempel. Bezoek tevens Angkor Thom en Beng Mealea tempel die ver weggestopt zit in de jungle. Bezoek lokale dorpjes waarbij u het productieproces van Palmwijn en Palmsuiker bijwoont. Een onvergetelijke boottocht brengt u naar Battambang, de tweede stad van Cambodja waar de Franse koloniale stijl goed bewaard is gebleven. U eindigt de reis in de hoofdstad Phnom Penh waar u tijdens uw laatste avond geniet van een afscheidsdiner alvorens u de volgende dag weer terugvliegt naar Amsterdam. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer auto met chauffeur en Engelssprekende gids, ferryovertochten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Angkor Wat op de nationale vlag van Camodja prijkt?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Phnom Penh

  U vliegt, via Bangkok, naar de hoofdstad van Cambodja; Phnom Penh. Wanneer u aankomt op de luchthaven van Phnom Penh wordt u verwelkomd door uw lokale Engelssprekende gids, die u naar u hotel brengt. Phnom Penh werd ooit beschouwd als een van de mooiste steden van het oosten en ondanks de turbulente geschiedenis heeft de stad zijn koloniale charme weten te behouden. De hoofdstad van Cambodja is een bruisende stad en heeft een schitterende ligging aan de samenvloeiing van de Mekong rivier en het Tonlé Sap meer. Brede boulevards en gebouwen uit het koloniale tijdperk weerspiegelen de glorieuze dagen en dragen bij aan de allure van de stad waar Aziatische en westerse tradities op een fascinerende manier samenkomen. Geniet van een sfeervolle cruise tijdens zonsondergang en bewonder hoe de stad tot leven komt. Vanavond laat u zich verwelkomen tijdens een heerlijk Khmer welkomstdiner in een liefdadigheidsrestaurant waar voormalige straatkinderen de fijne kneepjes van het vak leren.

 • Dag 3: Phnom Penh

  U wordt ’s ochtends opgehaald door uw gids die u vandaag de hoogtepunten van de stad laat zien in een Cyclo, een traditioneel vervoersmiddel. U bezoekt de Wat Phnom waar u Khmer-architectuur en standbeelden kunt bewonderen. Langs de oever van de rivier reist u naar het Koninklijk Paleis. Het paleis dateert uit 1866 en herbergt de zilveren pagode, vernoemd naar de meer dan 5000 zware zilveren tegels die de vloeren bedekken. Hierna bezoekt u het Tuol Sleng Genocide Museum. Een grimmig, maar interessant bezoek waarbij u meer de weten komt over de opmerkelijke geschiedenis van Cambodja. Later in de middag gaat u naar het riviergebied van Phnom Penh waar u wandelt over de sfeervolle promenade in Franse stijl. Aan het begin van de avond vinden er verschillende activiteiten plaats, zoals bewegingslessen en Khmer-dansen. U kunt eventueel deelnemen aan een Khmer-dansles voor een onvergetelijke ervaring.

 • Dag 4: Phnom Penh - Kratie

  U laat Phnom Penh achter u en gaat op weg naar Kampong Cham, een voormalig Franse handelspost langs de Mekong rivier. Nadat u een stadstour heeft gemaakt door het centrum bezoek u Wat Nokor, een Boeddhistische tempel die dateert uit de 11e eeuw. Na uw bezoek reist u door naar de Kratie-provincie waar u verblijft op het eiland Koh Trong, op slechts 10 minuten per boot vanaf de stad Kratie. De provincie Kratie is een bosrijke omgeving waar de meeste inwoners langs de oevers van de Mekong wonen. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding om het pittoreske eilandje te verkennen. Geniet van de zon die onder gaat achter de Mekong rivier en ontdek waarom dit een van de mooiste plekken is om de zonsondergang te bewonderen. 

 • Dag 5: Kratie

  Een schilderachtige route met prachtige uitzichten langs de Mekong rivier brengt u naar het dorp Kampi. Kampi is een van de beste plaatsen om de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen te bewonderen. Stap in Kampi aan boord van een lokale boot en probeer een glimp op te vangen van de dolfijnen. Hierna gaat u naar het dorpje Sambo waar u de Wat Sorsor Mouy Roy bezoekt. De zogenoemde historische ‘100 pilaren pagode’ is rijkelijk versierd met diverse schilderingen en Boeddhabeelden. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u terug u naar Koh Trong. Dit eiland in de Mekong rivier vertoont het typische Cambodjaanse dorpsleven, waar het levensonderhoud grotendeels afhangt van de rijstteelt en de fruitteelt. Na aankomst gaat u naar de tempel van het eiland waar een lokale boer een boomplantproject heeft opgezet om het ooit dichtbeboste eiland opnieuw te cultiveren. Draag bij aan het project door hier uw eigen boom te planten en laat een positief spoor achter op het eiland.

 • Dag 6: Kratie - Kampong Thom

  Na het ontbijt laat u het eiland Koh Trong achter u en reist u naar de provincie Kampong Thom. Onderweg stopt u bij de berg Phnom Santuk waar de 980 treden u naar de top van de berg leiden. Op de top van de berg bezoekt u de pagode en geniet u van een panoramisch uitzicht over het schitterende landschap. Vervolgens reist u door naar Kampong Thom. Kampong Thom is een klein rivierdorpje gelegen ten noordwesten van Kampong Cham, tussen Siem Reap en Phnom Penh. Het heeft nog veel oude Franse provinciale architectuur waardoor het er sfeervol uitziet. Het is een plezierige plaats om de middag door te brengen.

 • Dag 7: Kampong Thom - Siem Reap

  Vandaag bezoekt u het tempelcomplex Sambor Prei Kuk, waar u een van de oudste tempels van Cambodja kunt bewonderen. In het dichte woud staan 'vergeten' en onbekende Khmertempels, weelderig overwoekerd door bomen, struiken en onkruid. De Prasat Prey Ku met zijn talloze afzonderlijke tempelsverspreid in de dichte jungle, zijn niet hetzelfde als Angkor. De ligging en sfeervolle atmosfeer maakt een bezoek meer dan de moeite waard. De drie belangrijkste tempels zijn verbonden door kleine en schaduwrijke paden. Geniet van een prachtige wandeling door de jungle en bewonder de adembenemende uitzichten. Na uw bezoek stopt u bij een dorp om de lokale productie te bekijken en om het lokale leven van dichtbij mee te maken. De inwoners van het dorp bereiden speciaal voor u een zeer smakelijke lunch met lokale producten. Na de lunch reist u naar Siem Reap waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft.

 • Dag 8: Siem Reap

  Sta vroeg op en beleef een van de hoogtepunten van je reis door Cambodja: een bezoek aan Angkor Wat bij zonsopgang. Het kijken naar de eerste zonnestralen over het grootste religieuze bouwwerk ter wereld zorgt voor een onvergetelijk moment. Na zonsopgang geniet u van een ontbijt in Angkor Café tegenover Angkor Wat voordat u het tempelcomplex betreedt. Angkor Wat is gebouwd tijdens het bewind van koning Suryavarman II aan het begin van de 12e eeuw en symboliseert het huis van de goden. In de tempel zijn de muren bedekt met stenen beelden en reliëfs met afbeeldingen van de hindoeïstische mythologie en de oorlogen die Suryavarman II voerde tijdens zijn bewind. Vervolgens reist u naar het platteland waar waterbuffels rondwandelen en kinderen in schooluniformen op hun fietsen en ossenkarren de oogst van vandaag vervoeren. Bezoek de Angkor Silk Farm en bekijk het proces van zijdecreatie. In de middag bezoekt u de Ta Prohm-tempel, gebouwd halverwege de 12e tot de vroege 13e eeuw. Ta Prohm is uniek omdat de tempel grotendeels is overgroeid door junglebomen en wijnstokken. Geniet ten slotte van een schitterende zonsondergang boven de rijstvelden en keer vervolgens terug naar Siem Reap.

 • Dag 9: Siem Reap

  In de ochtend bezoekt u de oude stad van Angkor Thom, de laatste hoofdstad van het Grote Khmer-rijk onder het bewind van Jayavarman VII. De stad is omgeven door een acht meter hoge muur en tekent een perfect vierkant. Vervolgens bezoekt u de Bayon-tempel, een meesterwerk dat dateert uit de 12e eeuw. Later vandaag gaat u naar het gigantische Tonlé Sap-meer, waar u de kans krijgt om meer te weten te komen over het dagelijkse leven rondom het meer. Tonlé Sap is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, waarvan de grootte sterk varieert, afhankelijk van het seizoen. Tijdens het natte seizoen is het meer ongeveer vier keer zo groot dan in het droge seizoen. U stapt aan boord van een lokale boot en bezoekt Kampong Phluck, een dorp waar de huizen op palen staan. Onderweg passeert u drijvende huizen en indrukwekkende overstroomde bossen, die het leven op het water uitbeelden. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in Siem Reap.

 • Dag 10: Siem Reap

  Na het ontbijt reist u naar het rustig gelegen Beng Mealea, een tempel die diep in de Cambodjaanse jungle is weggestopt. Tijdens de rit vangt u een glimp op van het prachtige Cambodjaanse platteland en vertelt uw gids over geschiedenis van de regio. Na aankomst verkent u de ruïnes van de voorheen onontdekte tempel Beng Mealea. Vervolgens reist u naar de parel van het Angkor-gebied, de mooie tempel van Banteay Srei. De zogenaamde "Citadel van de Vrouwen" toont enkele van de beste voorbeelden van klassieke Khmer-kunst. Banteay Srei is uniek omdat de tempel is gebouwd van roze zandsteen, dat nergens anders in Angkor wordt gezien. Op de terugweg stopt u bij een lokale gemeenschap waar u de mogelijkheid krijgt om met de lokale bevolking te communiceren over hun levensstijl. Bekijk hoe rijstpapier wordt geproduceerd en proef de Palmwijn en Palmsuiker, een populaire specialiteit in de regio.

 • Dag 11: Siem Reap - Battambang

  Vandaag stapt u aan boord van een van de meest verbluffende boottochten in Cambodja. Met een comfortabele privéboot reist u van Siem Reap naar Battambang. Het Tonlé Sap-meer beschikt over een uitzonderlijk watersysteem. Het water wordt teruggedrongen vanuit de Mekong-rivier door de ongelooflijke hoeveelheid water tijdens het regenseizoen. Hierdoor overstroomt het meer en nabijgelegen velden en bossen. De bewoners moeten hun leefomstandigheden aanpassen waardoor u veel drijvende huizen ziet. In de middag komt u aan in Battambang, de tweede grootste stad van Cambodja. Nog niet zo lang geleden lag de stad binnen het bereik van de voormalige Khmer Rouge en was daarom voor de meeste reizigers verboden terrein. Door het gebrek aan ontwikkeling herbergt Battambang een aantal van de best bewaarde koloniale Franse gebouwen van Cambodja. Battambang was vroeger de rijstkom van Cambodja, hoewel tegenwoordig de productie van rijst wordt uitgebreid met grote sinaasappel- en juteplantages. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u het charmante stadscentrum verkennen waar de vriendelijke bevolking u welkom heet.

   

  Noot: De boottocht van Siem Reap naar Battambang is alleen mogelijk tijdens het regenseizoen van juli tot december, omdat de waterstanden te laag zijn tijdens het droge seizoen. Indien u reist in het droge seizoen wordt u per transfer naar Battambang gebracht.

 • Dag 12: Battambang

  U bezoekt vandaag Phnom Sampeau wat ‘Ship Hill’ betekent in de Khmer-taal, vanwege zijn onderscheidende vorm. Vanaf de kleine tempel op de top heeft u een fantastisch uitzicht over het heldergroene landschap van rijstvelden en suikerpalmen. Phnom Sampeau is tevens de thuisbasis van de beruchte dodengrotten, die een herinneringen zijn aan het roerige verleden van Cambodja. ’s Middags bezoekt u Ancient House in het dorpje Wat Kor. In het oudste Khmer-houten huis in Wat Kor krijgt u een rondleiding van de huisvrouw. Op weg naar Wat Banan doorkruist u lokale dorpen en boerderijen voordat u aankomt bij de 11-eeuwse tempel.  Klim naar de top en geniet van het uitzicht over het prachtige landschap en wandel door de oude tempel. Vervolgens bezoekt u enkele culturele dorpen rondom Battambang waar u meer leert over de productie van rijstpapier, prahoc (typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (plakkerige rijst gevuld met bamboe) en andere Cambodjaanse lekkernijen.

 • Dag 13: Battambang - Phnom Penh

  U verlaat Battambang en reist naar Kampong Chhnang, bekend om zijn traditionele aardewerk. In een dorp in de buurt van Kampong Chhnang, bekijkt u de verschillende aspecten van het maken van aardewerk en woont u de productie bij van traditionele rijstwijn. Hierna reist u naar Oudong, de voormalige koninklijke hoofdstad van Cambodja. In Oudong geniet u van een traditionele Khmer-lunch in een picknick hut aan de voet van de berg. Klim vervolgens de trap op naar de top van de berg Oudong en geniet van een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Op weg naar Phnom Penh bezoekt u Koh Chen, een eiland in Tonlé Sap. Koh Chen staat bekend als het 'Zilveren Dorp' door de productie van zilveren sieraden. Neem uw tijd en wandel door het dorpje en bekijk de vele zilveren ateliers in de huizen van de lokale bevolking. In de middag komt u aan in Phnom Penh. Als afsluiter van een bijzondere reis door Cambodja geniet u van een authentiek afscheidsdiner Malis, een gerenommeerde plek voor Khmer-eten in Phnom Penh. De chef-kok, Luu Meng, is een Khmer-beroemdheid en werkte samen met internationale koks.

 • Dag 14: Phnom Penh - Amsterdam

  Helaas is uw rondreis door Cambodja tot een einde gekomen. U wordt naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht. U vliegt, via Bangkok, terug naar Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • La Rose Suites is een luxe viersterren boetiekhotel gelegen in een rustige zijstraat in het hart van de bruisende hoofdstad van Cambodja. La Rose Suites is de perfecte locatie voor een wandeling door het park of langs de boulevard. Ervaar tijdens uw verblijf...
 • Het authentieke hotel Rajabori Villas is gelegen in een natuurrijke oase op het eiland Koh Trong midden in de machtige Mekong rivier. Dompel u onder in de lokale cultuur van het échte Cambodja en ontdek wat Rajabori Villas u te bieden heeft. Het...
 • Sambor Village ligt verborgen in een weelderige tuin rondom een schaduwrijk zwembad. Het enige boetiekhotel in Kampong Thom heeft een ideale ligging aan de rustige rivieroever van de schilderachtige Stung Send-rivier en is tevens de perfecte uitvalsbasis...
 • The Shinta Mani Shack is een luxe boetiekresort in de lommerrijke Franse wijk tussen de koninklijke tuinen en de sfeervolle, oude markt. De comfortabele kamers van het resort zijn voorzien van een verrassende ‘Bensley-twist’. De invloeden...
 • In het hart van een traditioneel Khmer-dorp nabij Battambang en omringd door het prachtige Cambodjaanse platteland, vindt u het boetiekhotel Maison Wat Kor. U verblijft in een van de prachtige houten huizen op palen midden in de weelderige omgeving van...
Route
Begin uw rondreis in Phnom Penh en reis via Kratie en Kampong Thom naar Siem Reap. Bezoek het onvergetelijke Angkor Wat tempelcomplex en bezoek vele kleine dorpjes. Vaar per privéboot naar Battambang waar de koloniale stijl goed zichtbaar is. Vervolgens reist u via Kampong Chhnang terug naar Phnom Penh.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica