Fotogeniek Galápagos

8-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.695 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • 5-daagse Galápagos Cruise
 • Verblijf op een luxe motorjacht
 • Dragon Hill: land leguanen en flamingos
 • Chinese Hat: penguins
 • Bartolome: Summit Trail
 • Genovesa & Darwin Bay: vogelparadijs

U maakt kennis met de vulkanen en de indrukwekkende flora en fauna van de Galápagos eilanden.

Tijden deze cruise vaart u in het hart van de archipel en bezoekt u onder andere het exclusieve vogeleiland Genovesa.

Data & prijzen

Gedurende het jaar zijn er meerdere vertrekken mogelijk. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum en invulling.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM retourvlucht Amsterdam - Quito/Guayaquil, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, Galapagos Cruise en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De eilandengroep haar naam dankt aan de oudste inwoners namelijk de reuzenschildpad. Galápago betekent namelijk grote schildpad in het Spaans.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Quito

  U vliegt vanuit Amsterdam Schiphol Airport naar Quito. Bij aankomst in de hoofdstad van Ecuador wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw hotel gebracht in het oude centrum.

 • Dag 2 Quito - Baltra

  Per privétransfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor een vlucht naar Baltra Island. De bemanning van het motorjacht Galapagos Odyssey ontvangt u aan boord van de boot die de komende vijf dagen uw verblijf is. Vanaf hier start uw cruise langs de eilanden van de Galápagos Archipel. De Galápagos eilanden zijn uniek vanwege het spectaculaire contact met wilde dieren: de meeste zijn niet bang voor mensen. Een hoogtepunt van deze reis!
  Slechts vier van de Galápagos eilanden zijn bewoond en hiervan heeft Santa Cruz de meeste inwoners. Het eiland ligt centraal en de grootste stad, Puerto Ayora, is de drukst bezochte plaats. U bezoekt vandaag Dragon Hill ofwel ‘Cerro Dragon’. Deze plek op het eiland Santa Cruz kan alleen onder begeleiding van een gids worden aangedaan, en is vernoemd naar de landleguanen die hier leven. Er is een wandelpad van 1,5 kilometer dat langs een poel met flamingo’s en andere kustvogels loopt.

 • Dag 3 Rabida & Chinese Hat

  Vandaag ontwaakt u bij het eiland Rábida. U maakt een natte landing en staat tot uw enkels in het water op het rode vulkanische strand van dit kleine eiland. Tijdens een wandeling over dit strand heeft u de kans een kolonie zeehonden, leguanen en exotische vogels te zien. Flamingo’s bevinden zich dicht bij het strand in een zoutpoel. Van juni tot november nestelt hier een grote kolonie pelikanen. Daarna vaart u naar de kust van San Salvador en wel naar Sombrero Chino. Dit nog relatief jonge vulkanische eilandje dankt zijn naam aan zijn vorm, die van een Chinese hoed. Op San Salvador zijn op het rotsachtige strand vaak pinguïns te zien. Met enig geluk komt u ze tegen tijdens het snorkelen. Daarnaast heeft het eiland aantrekkelijke wandelpaden langs kolonies zeeleeuwen en landleguanen.

 • Dag 4 Genovesa

  U meert aan in de spectaculaire Darwin Bay van het eiland Genovesa om er vogels te spotten en te snorkelen met Galápagos-pelsrobben. Genovesa is een gedeeltelijk geërodeerde vulkaan die beroemd is om zijn kraterwanden, honderden fregatvogels, de roodvoet jan van genten, zwaluwstaartmeeuwen en stormvogels. Darwin Beach is een koraalstrand en slechts te bereiken door een natte landing. Hier kunt u met de gids een korte wandeling maken langs verschillende kolonies van zeevogels. Misschien kiest u hier voor een mooie boottocht met de rubberboot langs de rotswanden. De boot wordt vaak gevolgd door zeeleeuwen. Rond lunchtijd vaart u een mooie route naar El Barranco op Genovesa voor een wandeling over het eiland. U gaat over een steil en rotsachtig pad naar de top van een vijfentwintig meter hoge rotswand waar een groot aantal zeevogels te zien is. Het pad leidt daarna landinwaarts door een gebied met droge vegetatie en langs vogelkolonies. Tijdens de nacht vaart u naar het eiland San Salvador, soms Santiago genoemd.

 • Dag 5 Bartolomé & Sullivans Bay

  Voor de westkust van San Salvador ligt het veel kleinere eiland Bartolomé, ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde eilanden van de Galápagos. Geniet van het uitzicht vanaf de kegelvormige vulkanische berg, Cerro Bartolomé, die u in een half uur via een lange trap beklimt. Buiten het mooie uitzicht over het landschap van gestolde lava ziet u in de verte de bekende broedplaats Pinnacle Rock. U loopt door het 'maanlandschap' dat overgroeid is met Tiquilia. Er wordt teruggekeerd naar één van de mooiste stranden van de Galápagos, het bruine zandstrand met de Pinnacle Rock.
  De nabije Sullivanbaai op het eiland San Salvador is bedekt door een zwart lavaveld waar u overheen loopt. De enige planten die op dit deel van het eiland groeien zijn kleine ‘carpetweed-kruiden’ en de zeldzame lavacactus. Waarschijnlijk treft u lavahagedissen. Bahia Sullivan is een ideale plek om te snorkelen en te zwemmen; en dat zou kunnen tussen de koraalvissen en samen met Galapagos pinguïns!

 • Dag 6 Santa Cruz - Baltra - Guayaquil

  Na het ontbijt verlaat u de boot en brengt u nog een bezoek aan het binnenland van het eiland Santa Cruz, dat uit laaggebergte met nevelwouden bestaat. Aangeraden wordt om een wandeling te maken door dit weelderig groene gebied waarbij u de Galápagos schildpad kunt bewonderen. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Baltra gebracht en vliegt u terug naar het vasteland. In Guayaquil wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht.  

 • Dag 7 Guayaquil - Amsterdam

  Rond de middag wordt u opgehaald bij uw hotel in Guayaquil en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

 • Dag 8 Aankomst Amsterdam

  In de middag komt u aan in Amsterdam.

 • De Galapagos Odyssey is een luxe ‘first-class’ motorjacht voor 16 personen. Met deze boot, die het comfort van een drijvend hotel heeft, kunt u de attracties van de Galápagos Archipel op een originele manier bezoeken. De inrichting van de boot is elegant...
Route
U maakt kennis met de vulkanen en de indrukwekkende flora en fauna van de Galápagos eilanden. Tijden de cruise vaart u in het hart van de archipel en bezoekt u onder andere het exclusieve vogeleiland Genovesa.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba