Flora en Fauna van Costa Rica en Panama

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 7.695 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Vaar door het Panamakanaal
 • Bezoek UNESCO-wereldergoed
 • Door de jungle van Darién
 • Paradijselijke Golf van Panama
 • Wandelingen door het tropisch regenwoud
 • Snorkelen bij Las Perlas en Granito do Oro

Ontdek de rijke flora en fauna van Costa Rica en Panama tijdens deze onvergetelijke cruise. Wandel door het tropische regenwoud, ontdek de onderwaterwereld, peddel langs paradijselijke eilandjes en vaar over het bijzondere Panama-kanaal.

U wordt welkom geheten door de kapitein en bemanningsleden op het cruiseschip. U stapt aan boord waar uw avontuur begint. Uw cruiseavontuur langs de kust van Costa Rica en Panama begint op het zuidoostelijke puntje van het Costa Ricaanse schiereiland Nicoya nabij het natuurreservaat Curú. De bewoners van dit bijzondere gebied zijn onder meer exotische vogels, slangen etende kikkers en krokodillen. Het cruiseschip vaart naar het zuidelijk gelegen Osa Conservation Area. Dit is de thuisbasis van het grootste nationale park van Costa Rica, Corcovado. Verken het uitgestrekte gebied bij Drake Bay en wandel door de dichte jungle. Uw volgende bestemming is Golfo Dulce, gelegen aan de Pacifische kust van Costa Rica. In de wateren van deze verscholen wildernis zwemmen ook verschillende dolfijnsoorten. Vaar langs de eilanden van het Coiba National Park en stap van boord bij het eiland Granito do Oro. Het kleine eilandje met een dichte jungle wordt omringd door een parelwit zandstrand. Ontwaak in het ultieme paradijs. Ga met een gids op pad om onder meer apen en kolibries te bewonderen of verken de onderwaterwereld tijdens het snorkelen. Vaar langs de vele eilanden en atollen in de Golf van Panama waar honderden vogelsoorten en zeezoogdieren leven. Onderweg verbreedt u uw kennis tijdens de verschillende presentaties van deskundige gidsen. Hierna komt u aan bij de Darién Jungle. Deze regio wordt gekenmerkt door ongerepte zandstranden, grillige rotsachtige kusten, mangrove-moerassen en tropische bossen vol met zeldzame plant-, vogel- en wilde diersoorten. U gaat van boord en op een gemotoriseerde boot vaart u over de Mogue rivier en bezoekt de lokale bevolking. Vervolgens vaart u naar de paradijselijke Pareleilanden. De eilanden zijn bijna allemaal onbewoond en hebben een overvloed aan tropische flora en fauna. Vergeet vandaag uw verrekijker niet, de belangrijkste accessoire om de bijzondere vogelsoorten te bewonderen. Hierna vaart u over het indrukwekkende Panamakanaal die twee zeeën met elkaar verbindt. Op de laatste dag bezoekt u het Fort San Loranzo. Dit UNESCO-werelderfgoed werd in de jaren 1500 gebouwd onder het bewind van Filips de Tweede van Spanje. Helaas is er een einde gekomen aan uw onvergetelijke avontuur langs de kust van Costa Rica en Panama. U zegt de crew gedag en vliegt met KLM terug naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, één overnachting in San José, overnachtingen op het cruiseschip op basis van volpension en genoemde activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Het Panama-kanaal maar liefst 80 km lang is en de afstand tussen San Francisco en New York voor de helft korter maakt?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – San José

  U vliegt vandaag met KLM, via Panama-stad, naar Costa Rica. U landt op de luchthaven van San José waar u wordt ontvangen door een lokale vertegenwoordiger. Hierna wordt u middels een privétransfer naar uw accommodatie in San José gebracht. Tijd om bij te komen van een lange vlucht en u voor te bereiden op uw cruiseavontuur dat u de komende dagen te wachten staat. 

 • Dag 2: San José

  Daar u in de middag wordt opgehaald voor uw privétransfer naar de boot, heeft u deze ochtend ter vrije besteding. Aangekomen bij de haven wordt u hartelijk welkom geheten door de kapitein en bemanningsleden. U stapt aan boord waar uw avontuur begint met een smaakvol diner. 

 • Dag 3: Curú National Wildlife

  Uw cruiseavontuur langs de kust van Costa Rica en Panama is begonnen. Op het zuidoostelijke puntje van het Costa Ricaanse schiereiland Nicoya en midden in de mangroven vindt u het natuurreservaat Curú. De bewoners van dit bijzondere gebied zijn onder meer exotische vogels, slangen etende kikkers en krokodillen. U stapt van boord om de bewoners van dichtbij te bewonderen. Houdt uw ogen open voor de slingerapen en de schitterende blauwkleurige Morfo vlinder. In de middag ontspant u op het strand en kunt u een duik nemen in het water.  

 • Dag 4: Osa Conservation Area

  Het cruiseschip vaart naar het zuidelijk gelegen Osa Conservation Area. Dit is de thuisbasis van het grootste nationale park van Costa Rica, Corcovado. Verken het uitgestrekte gebied bij Drake Bay en wandel door de dichte jungle. Drake Bay staat bekend om de honderden verschillende plant-, boom- en diersoorten. Maar liefst 2,5% van de biodiversiteit van de hele planeet is hier te vinden zoals apen, boomkikkers, kaaimannen, miereneters, geelvleugelara’s, neusberen en 16 verschillende soorten kolibries. Aan het einde van de dag geniet u van de prachtige zonsondergang. 

 • Dag 5: Golfo Dulce

  U komt aan in Golfo Dulce, gelegen aan de Pacifische kust van Costa Rica. U gaat van boord om het botanisch reservaat te verkennen. Van bromeliads, gemberplanten tot toekans en kolibries; er is een caleidoscoop van geluiden en geuren in elke boom waar u tijdens de wandeling langsloopt. In Golfo Dulce, die Osa schiereiland scheidt van het vasteland en een van de slechts vier tropische fjorden op de planeet herbergt, verkent u de zeldzame flora en fauna van de mangroven per kajak en roeiboot. In de wateren van deze verscholen wildernis zwemmen ook verschillende dolfijnsoorten. 

 • Dag 6: Granito de Oro – Coiba National Park

  Vaar langs de eilanden van het Coiba National Park en stap van boord bij het eiland Granito do Oro. Het kleine eilandje met een dichte jungle wordt omringd door een parelwit zandstrand. Granito do Oro wordt benoemd als een van de tien beste duik locaties ter wereld. Snorkel bij het eiland en ontdek de prachtige onderwaterwereld, peddel rondom het eiland in een kayak of wandel door de tropische jungle waar geelvleugelara’s zich afwisselen met brulaapjes en schildpadden.  

 • Dag 7: Golf van Panama

  Ontwaak in het ultieme paradijs. Met een verse kop koffie geniet u op het dek van een prachtig uitzicht over de kustlijn van Panama. Ga met een gids op pad om onder meer apen en kolibries te bewonderen of verken de onderwaterwereld tijdens het snorkelen. Het is ook mogelijk om in een kayak of roeiboot te stappen en op verkenning te gaan. Vervolgens vaart het schip verder en neemt u plaats in een comfortabele loungestoel waarbij u tevens geniet van een prachtig uitzicht. 

 • Dag 8: Golf van Panama

  Vaar langs de vele eilanden en atollen in de Golf van Panama waar honderden vogelsoorten en zeezoogdieren leven. Onderweg verbreedt u uw kennis tijdens de verschillende presentaties van deskundige gidsen. Ondertussen zoekt de kapitein de beste locaties en activiteiten voor u uit om na de presentatie aan deel te nemen. Houdt onderweg uw ogen goed open voor een zilveren glinstering op het water, want misschien ziet u wel de vliegende Mobula rog. 

 • Dag 9: Darién Jungle

  U komt vandaag aan bij de Darién Jungle. Deze regio wordt gekenmerkt door ongerepte zandstranden, grillige rotsachtige kusten, mangrove-moerassen en tropische bossen vol met zeldzame plant-, vogel- en wilde diersoorten. U gaat van boord en op een gemotoriseerde boot vaart u over de Mogue rivier. Uw expeditie gids staat aan uw zijde om de verschillende dieren te spotten zoals de kleurrijke lepelaars, visarenden en wasberen. Hoe langer u vaart hoe dichter u bij de lokale bevolking komt. Eenmaal aangekomen wordt u middels een traditionele dans geheten door de Embera bevolking. U maakt kennis met de lokale bevolking en vervolgens kunt u in het dorpje handgewoven en regenbestendige manden kopen alvorens u terugkeert naar het schip. 

 • Dag 10: Panamakanaal

  De 90 eilanden en bijna 130 eilandjes van de paradijselijke Pareleilanden, ontdekt door Spaanse veroveraars en vernoemd naar de gevonden parels, zijn bijna allemaal onbewoond en hebben een overvloed aan tropische flora en fauna. Vergeet vandaag uw verrekijker niet, de belangrijkste accessoire om de bijzondere vogelsoorten te bewonderen. Met een roeiboot vaart u vandaag door het vogelreservaat van Bartolome Island. Bewonder de indrukwekkende Frigatevogel, bruine pelikanen en de gele mangrovezanger. Voor meer avontuur stapt u in een kayak om het droomlandschap te verkennen en om over het indrukwekkende Panamakanaal te peddelen die twee zeeën met elkaar verbindt. 

 • Dag 11: Fort San Loranzo

  Geniet van uw laatste volle dag in Panama. U bezoekt vandaag het Fort San Loranzo. Dit UNESCO-werelderfgoed werd in de jaren 1500 gebouwd onder het bewind van Filips de Tweede van Spanje. U eindigt de dag met een afscheidsdiner en bekijk vervolgens met het expeditie team uw avonturen van de afgelopen dagen op een groot scherm.  

 • Dag 12 – 13: Panama-stad - Amsterdam

  Na een vroeg ontbijt is er een einde gekomen aan uw onvergetelijke avontuur langs de kust van Costa Rica en Panama. U zegt de crew gedag en bij aankomst in de haven van Panama City wordt u naar de luchthaven gebracht. Vervolgens vliegt u rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert. 

 • Ga op tropisch avontuur in Latijns-Amerika en bewonder de wildernis en het natuurrijkje landschap vanaf de Safari Voyager. Dit bescheiden, stijlvolle en onopgemerkte schip vaart gemakkelijk door de warmwatergebieden en is gebouwd om vocht en warmte te...
Route
Vlieg naar San José en ga aan boord om langs de kust van Costa Rica en Panama naar de haven van Panama-stad te varen. Onderweg komt u langs het natuurreservaat Curú, Golfo Dulce, Pareleilanden en het Panama-kanaal.
Lisette Joosten bezocht Costa Rica

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica