Exclusief op safari in Zuid-Afrika

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.395 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in exclusieve lodges
 • Oog in oog met The Big Five
 • Bushdiners onder de fonkelende sterrenhemel
 • Op safari in malariavrije wildreservaten
 • Verken stadsjungle Kaapstad
 • Hoogwaardige persoonlijke service

Beleef een allesomvattende natuurervaring in Zuid-Afrika’s meest iconische wildparken. U verblijft in exclusieve lodges in malaria-vrije privéreservaten van waaruit u op zoek gaat naar de Big Five. Aansluitend ontdekt u de stadsjungle Kaapstad. Een perfecte combinatie van natuur, stad en unieke belevenissen zorgen ervoor dat Zuid-Afrika een onuitwisbare herinnering op u achterlaat.

De exclusieve lodges behoren tot een indrukwekkend portfolio van luxe accommodaties dat door een familiebedrijf wordt gerund. U voelt zich hier ‘home away from home’ en de passie van het personeel ziet u terug in de hoogwaardige persoonlijke service. De lodges liggen op spectaculaire locaties en vormen derhalve de perfecte uitvalsbasis om de hoogtepunten van Zuid-Afrika te ontdekken. Start uw reis in Johannesburg en ga van daaruit op zoek naar de Big Five en andere fascinerende dieren in het Marakele National Park tijdens uw verblijf in Maratba Safari Lodge. In Madikwe Game Reserve vloeit de Kalahari woestijn over in bushvelden. Het reservaat vormt de thuisbasis van een roedel zeldzame wilde honden. Hierna reist u terug naar Johannesburg voor uw binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Hier kunt u heerlijk aan de kust genieten, bijkomen van uw safari avontuur en genieten van befaamde hoogtepunten als de Tafelberg, V&A Waterfront en Robben Island.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt (in de safari lodges ook lunch, diner en lokale drankjes), vermelde safari-activiteiten, huurauto, binnenlandse vlucht en privé transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Kaapstad een van de jongste populaties ter wereld heeft? Bijna de helft van de bevolking in de Westkaap is jonger dan 25 jaar.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  Vanuit Amsterdam vliegt u vandaag met KLM rechtstreeks naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u begeleidt naar uw accommodatie nabij de luchthaven van Johannesburg.

 • Dag 2 Johannesburg - Marakele Game Reserve

  In de ochtend haalt u de huurauto op en begint u aan een prachtige rit door de ongerepte natuur naar Marakele Game Reserve. Aan de voet van het Waterberg Gebergte, op een oude handelsroute, ligt Marataba Safari Lodge. Deze exclusieve lodge weerspiegelt waar Afrika voor staat: van de eeuwenoude Afrikaanse cultuur tot de kleurenpracht die de omgeving tentoonspreidt. U verblijft in een tented suite voorzien van alle luxe zoals een binnen- en buitendouche en een behaaglijk terras met uitzicht over de vlaktes. 

   

 • Dag 3-4 Marakele Game Reserve

  Tijdens uw verblijf in de wildreservaten zijn uw maaltijden en lokale drankjes inbegrepen. Twee keer per dag maakt u een gamedrives waarbij u met een open 4x4 jeep, een gekwalificeerde gids en een tracker op pad gaat. De tracker zit vaak voor op de auto en probeert sporen te ontdekken welke u naar een ontmoeting met wilde dieren kunnen leiden. Neemt u tijdens de tochten een warm vest mee, want het kan in de ochtenden en tijdens de zonsondergang fris zijn.

 • Dag 5 Marakele Game Reserve - Madikwe Game Reserve

  Van het Marakele Game Reserve rijdt u zuidwaarts naar het Madikwe Game Reserve. De Madikwe Safari Lodge is gelegen in een afwisselend landschap waar het open woestijnlandschap van de Kalahari samenvloeit met de bush. Vanuit de lodge kijkt u uit op uitgestrekte vlaktes en u kunt er verschillende diersoorten bewonderen. De lodge is verdeeld in drie kleinschalige‚ exclusieve kampen‚ waar u zich absoluut één met de natuur voelt. In de zomer ontspant u heerlijk bij uw eigen 'plunge pool', en in de winter geniet u voor de open haard met een goed boek in uw suite.

 • Dag 6-7 Madikwe Game Reserve

  Het Madikwe Game Reserve belooft een spectaculaire wild ervaring. Hier kunt u niet alleen de Big Five tegenkomen, maar het reservaat geniet ook bekendheid vanwege de populatie zeldzame wilde honden. Het eigenzinnige landschap met rode aarde, uitgestrekte open savannes en glooiende heuvels dragen bij aan een bijzondere safaribeleving. Voor ruim 300 vogelsoorten is het reservaat een belangrijke rustplaats tijdens de migratie wat het tot een geliefde bestemming bij vogelspotters maakt. Ochtend- en avondsafari’s onder leiding van gekwalificeerde gidsen staan vast op het programma, maar ook bush walks, vogelspotten, sterrenkijken en een bezoek aan de lokale gemeenschap behoren tot de mogelijkheden. 

 • Dag 8 Madikwe Game Reserve - Johannesburg - Kaapstad

  U verlaat de ongerepte wildernis en rijdt terug naar Johannesburg, waar u de auto inlevert. Aan het eind van de dag vliegt u naar de moederstad van Zuid-Afrika; Kaapstad. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en middels een privé transfer naar uw accommodatie gebracht. U verblijft in MORE Cape Cadogan, gelegen in een karaktervolle wijk in het centrum van Kaapstad met vele winkels en restaurants op loopafstand. Het luxueuze boetiekhotel Cape Cadogan is gevestigd in een prachtig historisch pand in Victoriaanse stijl dat in 1984 werd uitgeroepen tot nationaal monument.

 • Dag 9-10 Kaapstad

  Kaapstad is een bijzondere stad waar u zich uitstekend zal vermaken. Met de dagelijkse transferservice van Cape Cadogan brengt u gemakkelijk een bezoek aan Victoria & Albert Waterfront, waar het letterlijk bruist tot ’s avonds laat. Maar ook een beklimming van de Tafelberg is de moeite waard en levert u een fenomenaal uitzicht op! Naast Robben eiland, een tour naar Kaap de Goede Hoop en de pinguïns op Boulders Beach bij Simon’s Town biedt Kaapstad talloze mogelijkheden voor ontspannen avonturen. 

 • Dag 11 Kaapstad - Amsterdam

  Helaas is het einde van deze prachtige reis in zicht. U vertrekt pas laat in de avond, wat de kans biedt nog een volle dag van Kaapstad te genieten. Sluit de reis af met een subliem diner in Kloof Street alvorens u per privé transfer naar de luchthaven van Kaapstad wordt gebracht. Hiervandaan vliegt u met een rechtstreekse vlucht van KLM terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend arriveert. 

 • Dag 12 Aankomst Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam. Welkom thuis met een koffer vol nieuwe herinneringen! 

   

 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Het hotel heeft verschillende soorten...
 • Aan de voet van het Waterberg Gebergte, op een oude handelsroute, ligt Marataba. Deze exclusieve lodge weerspiegelt waar Afrika voor staat, van de eeuwenoude Afrikaanse cultuur tot de kleurenpracht die de omgeving tentoonspreidt. De tented suites zijn...
 • Madikwe Safari Lodge is gelegen in een afwisselend landschap in het noordoosten van het malariavrije Madikwe Game Reserve. In dit deel van het reservaat gaat het open woestijnlandschap van de Kalahari over in de bush. De toegang tot het park is volledig...
 • Het karaktervolle boetiekhotel Cape Cadogan is gelegen in een rustige wijk, net buiten het centrum van Kaapstad. De gunstige locatie biedt gemakkelijke toegang tot de vele restaurants en winkels in Kloof Street en bezienswaardigheden als V&A Waterfront...
Route
Het gedeelte ten noorden van Johannesburg, tegen de grens met Botswana, is een uitstekend gebied om de Big Five te spotten. Ook de wilde hond kunt u hier tegenkomen. Combineer uw exclusieve safari met een bezoek aan de sprankelende stadsjungle Kaapstad en u heeft een reis met veel verschillende mogelijkheden.
Erik Joosten bezocht Zuid-Afrika

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika