Eilandhoppen op de Cookeilanden

14-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.745 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek 3 paradijselijke eilanden
 • Unieke fietstocht op Rarotonga
 • Snorkelen met tropische vissen bij Aitutaki
 • Leer meer over de lokale bevolking
 • Heerlijk ontspannen op het strand
 • Mysterieuze grottentour op Atiu

Maak kennis met de Cookeilanden tijdens deze 14-daagse reis, waarbij u 3 verschillende eilanden aandoet; Rarotonga, Aitutaki en Atiu. De extreem vriendelijke bevolking gecombineerd met het helderblauwe water en parelwitte zandstranden zorgt voor een onvergetelijke vakantie!

De Cookeilanden zijn een archipel bestaand uit 15 eilanden, waarvan u er 3 bezoekt. De reis begint in Rarotonga, het hoofdeiland van de archipel waar ondanks de afgelegen ligging, de tijd zeker niet heeft stilgestaan. Tijdens uw verblijf op Rarotonga kunt u diverse activiteiten ondernemen om het eiland beter te leren kennen, waaronder een bijzondere fietstocht. Halverwege de reis vliegt u verder naar het iets kleinere Aitutaki. Dit eiland is al een stuk ongerepter dan Rarotonga, met een prachtige lagune welke voor een onvergetelijk uitzicht zorgt. U sluit de reis af in Atiu, waar u de kans heeft de grotten van het eiland te bezoeken.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers van en naar de accommodaties, overnachtingen, excursies en binnenlandse vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Cook eilanden uit 15 eilanden bestaan, verdeeld over 2,2 miljoen vierkante kilometer in de oceaan?

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam – Rarotonga

  Vandaag gaat u op weg naar het paradijs! U stapt op het vliegtuig voor de lange vlucht naar de Cook Eilanden, welke zeker de moeite waard zal zijn! Als u aankomt op het eerste eiland, Rarotonga, wordt u naar uw luxe accommodatie gebracht. Geniet van het prachtige uitzicht en rust uit van uw reis.

 • Dag 3 – 6 Rarotonga

  In deze dagen ontdekt u Rarotonga, het meest bezochte eiland van de Cook archipel. Sta versteld van het azuurblauwe water en de parelwitte zandstranden. Ga mee op een fietstocht over het eiland, waarbij de gids u veel lokale verhalen verteld. Ook heeft u de kans om mee te gaan op een safari excursie, waarbij u de tropische omgeving van het eiland ontdekt. Liever wat minder actief? Dan leent het strand zich voor de ultieme ontspanning.

 • Dag 7 Rarotonga – Aitutaki

  Het is tijd om een ander eiland te ontdekken; Aitutaki. Per binnenlandse vlucht vliegt u in 45 minuten  van Rarotonga naar Aitutaki. Vanaf het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw tweede luxe accommodatie gebracht.

 • Dag 8 – 9 Aitutaki

  U heeft twee volle dagen om Aitutaki te ontdekken. Ondanks dat het op redelijk korte afstand van Rarotonga ligt, voelt het alsof u in een andere wereld bent beland. Niet alleen is Aitutaki officieel een atol in plaats van een eiland, religie speelt een grote rol in het dagelijks leven. U wordt meegenomen op een culturele tour waarbij u meer leert over de lokale keuken en hoe traditionele medicijnen worden gemaakt. Daarnaast gaat u mee op een korte cruise door de prachtige lagune van Aitutaki. U kunt heerlijk snorkelen in het warme water en de meest kleurrijke tropische vissen spotten.

 • Dag 10 Aitutaki – Atiu

  U gaat op weg naar het derde en laatste eiland van deze reis; Atiu. Dit rotsachtige eiland is erg populair onder vogelaars en is een waar eco-paradijs. U vliegt de korte afstand van Aitutaki naar Atiu en wordt ter plaatse naar uw accommodatie gebracht. Atiu is vergeleken met Rarotonga en Aitutaki het rustigste en meest ongerepte eiland.

 • Dag 11 Atiu

  Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Atiu te ontdekken; u heeft de keuze uit meerdere excursies. Ga bijvoorbeeld mee met de eco-tour over het eiland, waarbij een gids u meer verteld over Atiu en de natuur. Als u ervan houdt om bijzondere vogels te spotten, kunt u kiezen voor een Birdwatchers tour. Of bezoek de mysterieuze grotten van het eiland met de Kopeka Cave Tour. Uiteraard is er ook ruimte om heerlijk uit te rusten.

 • Dag 12 – 14 Atiu – Rarotonga – Amsterdam

  Helaas is de reis weer voorbij, u vliegt vanaf Atiu eerst terug naar Rarotonga, vanwaar u het traject terug naar Amsterdam neemt. Zowel voor uw heen- en/of terugreis kijken we graag met u naar eventuele mogelijkheden voor een stopover.

 • Little Polynesian ligt aan het Titikaveka strand aan de zuidkust van Rarotonga, het hoofdeiland van de Cook Eilanden. U kijkt uit over de beschermde, heldere lagune die uitnodigt tot een frisse duik of om de onderwaterwereld te verkennen tijdens het snorkelen....
 • Wegdromen onder de palmbomen en snorkelen in de heldere lagune. Het Pacific Resort ligt aan een prachtig en rustig strand op Aitutaki. Vanuit uw sfeervolle en ruime bungalow of villa, die omgeven wordt door palmbomen en tropische planten, kijkt u uit...
 • Verblijf in een villa op Atiu Island binnen een tropische tuin, tussen de ananasvelden en met uitzicht over het regenwoud richting de oceaan. De eenvoudige bungalows zijn gebouwd van lokale materialen waaronder het hout van de mango-, kokosnoot- en acaciaboom....
Route
Een bijzondere reis waarbij u eerst verblijft op Rarotonga, vervolgens vliegt u door naar Aitutaki. De laatste nachten brengt u door in Atiu. Naast heerlijk ontspannen op het strand zijn bij de reis diverse excursies inbegrepen.