Een introductie van Zambia

11-daagse reis
Nu vanaf € 6.645 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Indrukkwekkende watervallen
 • Kanoën op de Zambezi rivier
 • Verblijf met uitzicht op Zambezi en Luangwa rivier
 • Afwisselende natuur
 • Wandelen in South Luangwa National Park
 • Bijzondere safari's

Maak kennis met Zambia tijdens deze 11-daagse reis waarbij u de drie belangrijkste highlights van het land bezoekt. U combineert een verblijf bij de machtige Victoria Falls met een verblijf aan de Zambezi rivier vlakbij het Zambezi National Park. Deze eerste dagen van de reis staan vooral in het teken van prachtige natuur en activiteiten op en aan het water. U sluit de reis af in South Luangwa National Park voor een safari in optima forma!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Wanneer de Zambezi Rivier de hoogste waterstand heeft er ruim 500 miljoen liter water per minuut over de rotswand van Victoria Falls valt.

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Johannesburg - Livingstone

  Vanuit Amsterdam vliegt u naar Johannesburg waar u een nacht verblijft in de OR Tambo City Lodge. De volgende dag vliegt u naar Livingstone, Zambia. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar Chundukwa River Lodge gebracht. Vanuit uw lodge heeft u een prachtig uitzicht op de Zambezi rivier.

 • Dag 3 Livingstone

  Uiteraard mag een bezoek aan de watervallen niet ontbreken. De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen ter wereld en liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. De watervallen vormen een van de zeven natuurwonderen ter wereld. In de lokale taal worden de watervallen ook wel Mosi-oa-Tunya genoemd: de rook die dondert. In het park bij de watervallen kunt u zelf rondlopen langs de diverse uitkijkpunten. Desgewenst kunt u ook een helicopter-, of microlight maken om de immense muur van water van bovenaf te aanschouwen. Avonturiers kunnen ook nog kiezen om te raften of te bungeejumpen. Aan het einde van de dag geniet u van de zonsondergang over de rivier tijdens een zogenaamde sunset cruise. 

 • Dag 4 Livingstone - Lusaka - Lower Zambezi National Park

  U vervolgt uw reis langs de Zambezi rivier. Een binnenlandse vlucht brengt u naar Lusaka vanwaar u per transfer naar uw lodge aan de rivier wordt gebracht. Ook hier heeft u weer uitzicht op de rivier welke de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. 

 • Dag 5-6 Lower Zambezi National Park

  U vult deze dagen met tochtjes op de rivier. Dit kan op een boot maar ook in een kano. Nijlpaarden en krokodillen zijn volop aanwezig. Vanuit uw lodge kunt u ook een nabijgelegen bananenplantage en een dorpje bezoeken. U sluit de dagen af met een maaltijd onder het bladerdak van een reusachtige mangoboom. 

 • Dag 7 Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park

  Tijd om op safari te gaan. U vliegt naar Mfuwe vlakbij het South Luangwa National Park. Een gids wacht u op en brengt u naar uw lodge aan de South Luangwa rivier, een van de drie grote rivieren van Zambia. In de middag kunt u meteen al op safari. Met een boot van de lodge steekt u de rivier over en gaat in het park op zoek naar het vele wild. 

 • Dag 8-9 South Luangwa National Park

  U brengt de dagen door met safari's in het park. Er leven grote populaties Thornicroft giraffen, olifanten en buffels en in de rivier veel krokodillen en nijlpaarden. Maar ook roofdieren komen hier veelvuldig voor.  Het park staat ook bekend om de wandelsafari's. In 1954 organiseerde Norman Carr, een parkwachter, hier de eerste wandelsafari. En ook nu kunt u nog te voet op zoek naar wild. De concentratie wild rondom de rivier en de lagunes is een van de hoogste in Afrika. 

 • Dag 10-11 South Luangwa National Park - Lusaka - Amsterdam

  Uw kennismaking zit er helaas alweer op. Na alle indrukken, een camera vol foto’s en vele herinneringen rijker, reist u vandaag weer terug naar Nederland. U vliegt via Mfuwe en Lusaka terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • Chundukwa River Lodge is gelegen aan de oever van de Zambezi River, op 25 kilometer van de Victoria Falls. Vanuit uw verblijf heeft u prachtig uitzicht op de Zambezi rivier, Chundu Island en het Zambezi National Park. De lodge is gelegen in een gebied...
 • Op slechts 3 uur rijden vanuit Lusaka en een boottransfer van 15 minuten ligt Kanyemba Lodge midden in de bush aan de Zambezi Rivier. U verblijft in een rondavel met eigen terras temidden van weelderige groene gazons en stenen wandelpaden, vanwaar u kunt...
 • U verblijft in een klassieke safarilodge in een bosrijke omgeving met uitzicht op de Luangwa rivier. De lodge bestaat uit acht chalets, die zijn gebouwd op verhoogde houten platforms met rieten daken. Elk chalet is ingericht in Afrikaanse stijl en beschikt...
Route
Een introductie in wat Zambia te bieden heeft waarbij de Zambezi Rivier en Luangwa Rivier centraal staan. Bezoek de wereldberoemde Victoria watervallen, ga kanoën op de Zambezi Rivier en maak safari's in het South Luangwe National Park.
Elly van Tilburg bezocht Zambia

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada