Ecuador Exclusief

18-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.495 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verken koloniaal Quito en Cuenca
 • Mysterieus nevelwoud
 • Ongerepte natuurervaring in de Amazone
 • Verblijf in mooie accommodaties
 • Indrukwekkende vulkanen
 • Spectaculaire treinreis door de Andes

Ontdek het natuurschoon dat Ecuador te bieden heeft. Geniet in stijl van indrukwekkende vulkanen, van een mysterieus nevelwoud en de ondoordringbare Amazonejungle. Doordat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om luxueus te genieten van deze veelzijdige bestemming.

De eerste dagen verblijft u in de mooie stad Quito met zijn prachtige koloniale gebouwen. Met een gids verkent u de belangrijkste bezienswaardigheden en bekijkt u de omgeving vanuit een helikopter. U vervolgt uw reis naar het mysterieuze nevelwoud met kabbelende beken, tropische vogels en veel unieke plantensoorten. Uw volgende bestemming is de Amazone waar u in een ecolodge verblijft die wordt beheerd door een indianengemeenschap. Zij kennen het gebied als geen ander en nemen u graag mee op ontdekkingstocht door de jungle. Na deze bijzondere natuurervaring reist u zuidwaarts over de ‘Avenue of Volcanoes’. In het Andesgebergte liggen indrukwekkende vulkanen, waaronder de bekende Cotopaxi vulkaan. Via de warmwaterbronnen en watervallen bij Baños en na een spectaculaire treinreis door de Andes, komt u aan in het koloniale stadje Cuenca. U sluit uw reis af in Guayaquil.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM retourvlucht Amsterdam - Quito/Guayaquil, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u hier graag over.

Wist u dat
 • Ecuador dankt haar naam aan de ligging op de evenaar (equator).
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Quito

  U vliegt vanuit Schiphol Airport naar Quito. Bij aankomst in de hoofdstad van Ecuador wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids. Per privétransfer wordt u naar uw hotel in het historische centrum gebracht waar u de komende twee nachten overnacht. Eenmaal in uw hotel heeft u alle tijd om uit te rusten van de vliegreis en kunt u zich voorbereiden op de komende dagen. Of gaat u meteen uw eerste indrukken opdoen van deze levendige stad met zijn prachtig koloniaal centrum?

 • Dag 2 Quito

  Vandaag beginnen de ervaringen in Ecuador sky high. U wordt naar Tambillo gebracht waar u met maximaal 5 andere passagiers in een helikopter stapt om over het Andesgebergte te vliegen en zo de machtige vulkanen en bergen van Ecuador te bekijken. Gedurende ongeveer 45 minuten vliegt u over de hoogtepunten van deze omgeving zoals de vulkanen Antisana, Cotopaxi en Rumiñahui en u vliegt over de stad Machachi. Zorg ervoor dat u uw camera meeneemt want u kunt ongetwijfeld sublieme foto’s maken!
  Daarna reist u terug naar Quito en leert u de mooiste plekjes van deze stad kennen tijdens stadstour die een halve dag duurt. De hoofdstad heeft een van de best bewaarde historische centra van Latijns-Amerika en ligt op een hoogte van circa 2.800 meter. De stad is in de zestiende eeuw bovenop de ruïnes van een Incastad gebouwd. U wandelt met een Engelssprekende gids naar het oude centrum waar u een prachtige basiliek, het grote plein met een paleis en de kathedraal zult zien. In het klooster San Francisco vindt u rijke interieurs die de Barokschool van Quito, een mengeling van Spaanse, Italiaanse, Vlaamse en inheemse kunst, goed weergeven. Ook gaat u naar de beroemde heuvel Panecillo waar zich op de top de ‘De Heilige Maagd van Quito’ bevindt. Deze plek is een prachtig uitkijkpunt over de stad. U zult zien waarom het koloniale centrum door Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed. ’s Avonds kunt u een van de vele restaurants binnengaan die Quito rijk is.

 • Dag 3 Quito - Mashpi

  U verlaat Quito en reist met een privétransfer naar het noordwesten voor een bezoek aan het weelderig begroeide nevelwoud van Ecuador. Middenin het Andes-regenwoud verblijft u in uw eindbestemming van vandaag, de qua architectuur unieke Mashpi Lodge. De omgeving rond de lodge is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. In het privéreservaat van 1.000 hectare vindt u een grote variëteit aan bijzondere flora en fauna. Dankzij de panoramische ramen heeft u vanuit de lodge een prachtig uitzicht op de groene omgeving. De komende dagen kunt u van de serene natuurpracht genieten.

 • Dag 4 Mashpi

  Onder begeleiding van een gids kunt u de hele dag in het regenwoud op avontuur gaan. Er zijn in de omgeving wandelpaden uitgezet waarbij u beekjes en watervallen passeert. Geniet van de mooie natuur met haar gevarieerde wildpopulatie en opvallend veel vogelsoorten waaronder verschillende kolibries. Of wilt u liever gaan ontspannen in de Spa of toch deelnemen aan een yoga-sessie? De keuze is aan u! National Geographic geeft aan deze accommodatie niet voor niets het predicaat ‘unique lodge of the world’.

 • Dag 5 Mashpi - Quito

  Na de laatste ochtendactiviteiten in het reservaat brengt een privétransfer u terug naar Quito. Hier overnacht u voordat u doorreist naar het Ecuadoriaanse Amazonegebied. De komende vier avontuurlijke dagen verblijft u daar in de jungle.

 • Dag 6 Quito - Amazone

  U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Quito gebracht voor een vlucht naar het Amazonegebied. Na aankomst op de luchthaven van Coca wordt u verwelkomd en reist u per gemotoriseerde kano naar het Napo Wildlife Center aan de Napo rivier. Tijdens deze circa vier uur durende kanovaart komt u meer te weten over de planten en dieren in de omgeving. Met een beetje geluk spot u junglebewoners zoals apen en kaaimannen. De komende dagen staat een ultieme natuurbeleving centraal en verblijft u in de lodge die wordt gerund door Kichwa indianen, de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

 • Dag 7-8 Amazone

  De eco-lodge ligt aan de rand van een uniek reservaat dat deel uitmaakt van het Yasuní Nationaal Park. Het reservaat wordt zoals de lodge beheerd door de Kichwa indianen. Zij laten u kennismaken met de indrukwekkende natuur en cultuur. De zeven meter hoge uitkijktoren biedt een schitterend uitzicht over het meer en regenwoud. Tijdens uw verblijft kun u samen met een natuurgids eropuit trekken om de mooiste plekjes van de jungle te verkennen. In deze prachtige omgeving leven onder meer felgekleurde papegaaien, toekans, apen en de reuzenotters. En als u geluk heeft ziet u de wereldberoemde roze rivierdolfijn voorbij komen. Een schitterend gezicht.

 • Dag 9 Amazone - Cotopaxi

  Vandaag laat u deze bijzondere natuurbeleving achter u en keert u terug naar Quito vanwaar u zuidwaarts naar Cotopaxi rijdt. Gedurende de rit heeft u fraaie uitzichten over het Andesgebergte. De komende twee nachten verblijft u in een haciënda aan de rand van het Cotopaxi National Park.

 • Dag 10 Cotopaxi

  Vandaag staat een bezoek aan het nationale park Cotopaxi met de gelijknamige vulkaan gepland. De actieve en met sneeuw bedekte vulkaan is het symbool van Ecuador. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Als u door het Cotopaxi National Park rijdt kunt u de gigantische Cotopaxi-vulkaan met een hoogte van 5.897 meter niet missen. De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan van Ecuador én van de wereld. Samen met de condor is de vulkaan hét symbool van Ecuador.

 • Dag 11 Cotopaxi - Baños

  U reist verder naar Baños, de toegang tot de regenwouden van het Amazone gebied. Watervallen en warmwaterbronnen omringen de stad die niet voor niets de naam Baños ofwel ‘baden van het heilige water’ heeft gekregen. Onderweg naar Baños maakt u tijdens de schitterende tocht een stop bij het fotogenieke kratermeer Quilotoa. Quilotoa staat bekend om haar liefst 3.850 meter hooggelegen lagune die diep verscholen in de Andes ligt. De lagune laat veel soorten ecosystemen binnen een klein gebied zien. U vindt er vruchtbare woestijnen, uniek gevormde bergen en afgelegen kleurrijke dorpjes. In de schaduw van de vulkaan liggen schattige dorpjes waar de mensen nog volgens voorouderlijke tradities leven. Ga op de rand van de enorme krater staan, kijk uit over het door mist bedekte hemelsblauwe meer en laat u overrompelen door de schoonheid van het gebied. U overnacht in een hotel aan de voet van de vulkaan Tungurahua.

 • Dag 12 Baños

  Baños de Agua Santa, kortweg Baños, ligt op een hoogte van 1.800 meter en is omringd door watervallen en vulkanische warmwaterbronnen. Paardrijden, wandeltochten, raften en bergbeklimmen, in dit gebied is genoeg actiefs te beleven. Het levendige centrum met haar vele winkeltjes en restaurants is een verkenning waard. Vandaag bezoekt u de omgeving en maakt u onder andere een wandeling naar de waterval Pailon del Diablo.

 • Dag 13 Baños – Riobamba

  Na het ontbijt vertrekt u richting Riobambo. Onderweg maakt u eerst een stop bij de Salasacas gemeenschap waar u meer leert over de weeftechnieken van de Salasaca cultuur. Daarna reist u naar Chimborazo, de hoogste berg en vulkaan van het land. Gedurende de reis ziet u de soorten vegetatie snel veranderen en arriveert u in een woestijnachtige omgeving.
  Op uw reis door dit maanachtige landschap maakt u kans om vicuñas te spotten, een van de vier kameelachtigen waartoe ook de alpaca en de lama behoren. Na zo’n 2,5 uur bereikt u het Carrel toevluchtsoord op een hoogte van 4.600 meter. Onder begeleiding van een Spaanssprekende gids gaat u de berg op richting het 400 meter hoger gelegen Whymper kamp. Vanaf deze rustplaats heeft u een prachtig uitzicht over de uitgestrekte landschappen en imposante bergketens. Na zo’n verblijf op grote hoogte te hebben ervaren, daalt u af en bereikt Riobamba, de voormalige hoofdstad van Ecuador, waar u overnacht.

 • Dag 14 Riobamba - Cuenca

  In de vroege ochtend maakt u een treinrit aan boord van de Trans-Andes. Deze authentieke trein brengt u via een sterk zigzaggende route de zogenaamde Duivelsneus af naar een lager gelegen gebied. Daarna gaat de rit per auto verder naar de oude Incastad Ingapirca. Deze archeologische vindplaats is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Ecuador. U vervolgt uw reis naar de koloniale stad Cuenca. Bij aankomst in Cuenca zult u ontdekken waarom het historisch centrum op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Het zal voelen alsof u even terug in de tijd gaat. Terug naar de tijd van de Inca’s en terug naar het Spaans koloniale tijdperk. Veel bouwwerken in de stad dateren uit deze periode. Cuenca ademt zo veel historie dat men de stad soms het ‘Athene van de Andes’ noemt. Geniet van de vele restaurants die Cuenca rijk is.

 • Dag 15 Cuenca

  Samen met uw Engelssprekende chauffeur verkent u de omgeving. U kunt de marktsteden Gualaceo en Chordeleg bezoeken die bereikbaar zijn via een schilderachtige rit door het Andesgebergte. Beide steden staan bekend om hun ambachtelijke handwerk. In de vallei van Chordeleg komt u folkloristisch handwerk tegen. Vervolgens kunt u in Gualaceo de grootste orchideeënkwekerij van Zuid-Amerika bezoeken of u bewondert de beschilderde Macana-sjaals van alpacawol. In de koloniale tijden werd in de Santa Barbara rivier goud gewonnen. Het gevolg hiervan merkt u aan de rijkdom in het stadscentrum en aan de vele juweliers. Bezoek het centrum van de stad en bekijk de koloniale architectuur. Tip: vooral op dinsdag, vrijdag en op zondagen is het bezoeken van de markt de moeite waard. Dan worden hier diverse lokale gerechten bereid zoals ‘hornado’ (een in zijn geheel gebakken varken) en ‘tortillas’ (aardappelomeletten). iBuen provecho!

 • Dag 16 Cuenca - Guayaquil

  De rit gaat vandaag door de meest indrukwekkende hooglanden van Ecuador naar de eindbestemming aan de kust, de stad Guayaquil. Deze enorme vlaktes die we passeren zijn bedekt met meren en betoverende bossen. U vertrekt na een stadstour vanuit Cuenca naar het Cajas National Park, een natuurgebied met uitgerekte grasvlaktes, kleine waterlopen en hoge bergpieken. U gaat met een natuurgids het park verkennen. U begint bij het op ongeveer 4.000 meter gelegen hoogste punt van het park. Wandelend over een zo hier en daar modderig pad ziet u verschillende kleurrijke en opvallende vegetatie. De route komt door een woud met polylepisbomen, een van de oudste boomsoorten ter wereld. Lopend door de overwoekerende en laaghangende takken krijgt u het gevoel dat u midden in een sprookjesbos staat. U loopt verder omlaag naar een plaats waar uw chauffeur al staat te wachten. Men brengt u naar het hotel in Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. Hier kunt u ’s avonds genieten van een diner in het hotel.

 • Dag 17-18 Guayaquil - Amsterdam

  Per transfer wordt u naar de luchthaven van Guayaquil gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland waar u de volgende dag aankomt.

  Wilt u deze reis nog verlengen met een bezoek aan de Galapagos eilanden? Dat kan! Wij helpen u graag. Neem contact met ons op via 073 - 548 20 60.

 • Casa Gangotena is een stijlvol hotel aan het San Francisco pleinin Quito. Het is gehuisvest in een prachtig koloniaal huis midden in het centrum van het oude Quito. Binnen de poorten treft u een oase van rust temidden van een bruisende stad. De verschillende...
 • De Mashpi Lodge is een modernekleinschalige jungle-lodge in het regenwoud, op circa 100 kilometer ten noordwesten van Quito. Het is een perfecteuitvalsbasis om de Ecuadoriaanse Andes en het bijzondere regenwoud reservaat Mashpi te verkennen. Mashpi Lodge...
 • Het Napo Wildlife Center is één van best gelegen lodges om het Ecuadoriaanse regenwoud te verkennen. Liefhebbers van jungle en wildlife halen hier dan ook hun hart op! Napo Wildlife Center ligt als enige lodge ten zuiden van de Napo rivier aan de rand...
 • In Lasso, aan de rand van het Cotopaxi National Park ligt dekoloniale haciënda San Agustin de Callo. Dit is een van de weinige bewaarde plekjes in Ecuador die nog aan de Incatijd herinneren. De haciëndais namelijk gebouwd op de plek van een...
 • Op ongeveer één kilometer vande plaats Baños, op weg naar Puyo, ligt Samari SpaResort. Het hotel is gevestigd in een charmant landhuis omgeven door weelderige tuinen en biedt panoramisch uitzicht over de vallei. De koloniale stijl...
 • Hacienda Abraspungo heeft een mooie ligging op ongeveer 2.600 meter hoogte in de Guano Vallei. Hethotelligt net buiten het historische stadje Riobamba in een rustige residentiële wijk. Het is een charmant onderkomen met een sfeervolle uitstraling.De...
 • Mansión Alcazar is een bijzonder boetiek hotel in het hart van het koloniale centrum van Cuenca. Het hotel is gehuisvest in een prachtig gerestaureerd herenhuis uit de periode van de 19e eeuw. Zodra u naar binnen stapt, heeft u het gevoel in een ander...
 • Wanneer u in Hotel del Parque verblijft, slaapt u in een mooi gerestaureerd 19e-eeuws pand. Het boetiekhotel bevindt zich in het hart van de stad Guayaquil, in ‘Parque Histórico’ in de wijk Samborondón. Het historische pand heeft...
Route
Ecuador is een veelzijdig land met een prachtige natuur. Vanuit Quito reist u naar het mysterieuze nevelwoud en het groene Amazonegebied. Via de indrukwekkende ‘Avenue of Volcanoes’ reist u zuidwaarts. Onderweg maakt u een spectaculaire treinrit door het Andesgebergte.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba