Divers Java & Bali

21-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.275 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Borobodur en Prambanan tempels
 • Bromo en Ijen vulkaan
 • Snorkelen bij Menjangan Island
 • Lunch in de rijstvelden
 • Mooie routes langs theevelden en vulkanen

Het mooiste van Java en Bali openbaart zich aan u tijdens deze reis. Cultureel erfgoed van wereldklasse, adembenemende vulkaanlandschappen en felgroene rijstvelden domineren uw dagen in Indonesië.

De reis begint op Java, het centrum van Indonesië. Na een stadstour door de drukke hoofdstad Jakarta, reist u verder naar het kalme Bogor. In de botanische tuinen kunt u mooie wandelingen maken. Verder naar het oosten komt u aan in Bandung, waar u in de groene omgeving de Perahu vulkaan en de Ciater warmwaterbronnen bezoekt. Tijdens de treinreis van Bandung naar Yogyakarta heeft u alle tijd om de groene landschappen in u op te nemen.

In een luxe resort in de heuvels zo’n anderhalf uur buiten Yogyakarta kunt u even bijkomen van de reis tot zover. Laat u in de watten leggen en geniet van het uitzicht op de beroemde Borobodur. Uiteraard brengt u een bezoek aan dit indrukwekkende Boeddhistische monument. Ook het prachtige Prambanan tempelcomplex is onderdeel van uw programma. Vervolgens reist u verder naar de voet van de Bromo vulkaan. Nog voordat het licht is gaat u de vulkaan op, zodat u er bij bent wanneer de zon haar eerste stralen op de groene omgeving schijnt. Een minder bekende vulkaan die qua schoonheid niet onder doet voor de Bromo is uw volgende bestemming: de Ijen vulkaan met haar azuurblauwe kratermeer.

Met de ferry komt u uiteindelijk aan op Bali, waar u een schitterende snorkeltocht maakt bij het tropische eilandje Menjangan. In het binnenland bij Ubud staat onder andere een fietstocht langs vulkanen en rijstvelden op het programma. De mondaine badplaats Seminyak met uitgestrekt palmenstrand is de ideale afsluiter van een topreis door Indonesië.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De Bromo is omringd door andere vulkanen en een woestijnachtige vlakte die Sea of Sand wordt genoemd.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 – 2: Amsterdam – Jakarta

  U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Jakarta, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door de lokale vertegenwoordiger van Experience Travel die u naar uw hotel in Jakarta brengt. Jakarta is de hoofdstad en tevens grootste stad van Indonesië met meer  dan acht miljoen inwoners. Deze dynamische metropool is het economische, culturele en politieke centrum van het land.

 • Dag 3: Jakarta – Bogor – Bandung

  Na het ontbijt in het hotel laat u de drukte van de bruisende stad achter en rijdt u door het prachtige landschap naar de Botanische tuinen van Bogor. Dit is het thuisfront van meer dan 15.000 soorten bomen en planten, meer dan 5.000 soorten orchideeën, vogels en vleermuizen. Wandel door de tuinen en geniet van de schitterende landschappen. Vanuit de tuin kunt u Bogor’s Presidentiële Paleis bewonderen, dat bekend staat om zijn kenmerkende architectuur. Het paleis werd in 1744 gebouwd als een schuilplaats voor de Nederlandse gouverneurs en werd later gebruikt door de Britse overheid. Vervolgens rijdt u over de Puncak Pass naar Bandung. Onderweg geniet u van een bergachtig landschap vol met schilderachtige rijstvelden, typische Javaanse dorpjes en een van de eerste koloniale theeplantages. Aan het einde van de dag arriveert u in Bandung.

 • Dag 4: Bandung

  Vandaag bezoekt u de Tangkuban Perahu, een smeulende vulkaan van 2000 meter breed die nog steeds actief is, maar voor het laatst is uitgebarsten in 1983. U maakt een wandeling rond de belangrijkste en tevens grootste krater, Kawah Ratu. Vervolgens bezoekt u de warmwaterbronnen met geneeskrachtige wateren waar u heerlijk kunt vertoeven. Hierna keert u terug naar uw hotel waar u de rest van de dag ter vrij besteding heeft.

 • Dag 5: Bandung – Yogyakarta – Borobudur

  Na een vroeg ontbijt wordt u naar het station van Bandung gebracht, vanwaar u per hogesnelheidstrein naar Yogyakarta reist. In de middag komt u aan in Yogyakarta waar u wordt ontvangen door uw lokale gids. U reist per auto verder naar uw hotel in Borobudur. Na het inchecken heeft u de gelegenheid om de omgeving te verkennen of te genieten van deze mooie plek en het comfort van uw hotel. 

 • Dag 6: Borobudur

  In de vroege ochtend komt u in het donker aan bij het Borobudur tempelcomplex. Dit is een magisch moment om Borobudur te zien, waarbij de eerste, zachte zonnestralen de Boeddha’s en tempelreliëfs in een prachtig daglicht zetten. Omdat u er zo vroeg bij bent, kunt u in relatieve rust het tempelcomplex verkennen. In een restaurant op de heuvel geniet u van een kop koffie en ontbijt, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de Majaksingi vallei met op de achtergrond de Borobudur Tempel en de Mount Merapi vulkaan. Op de weg terug naar Yogyakarta bezoekt de Mendut en Pawon-tempels. Deze piramidevormige tempels bestaan uit drie indrukwekkende gebeeldhouwde stenen beelden. Nadat u de drie meest indrukwekkende tempels van Java heeft gezien, is het tijd om terug te keren naar uw hotel waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. 

 • Dag 7: Borobudur – Yogyakarta

  Na het ontbijt reist u naar een klein dorpje op de hellingen van Mount Sumbing. U wandelt door terrasvormige rijstvelden en weelderige fruitplantages en geniet van de rustige geluiden van het platteland. Ontmoet de lokale bevolking en kijk hoe ze hun dagelijkse taken uitvoeren, zoals het verzorgen van de tuin of het maken van houtskool. De Selogriyo tempel zelf is een vrij bescheiden tempel, maar de wandeling erna toe is meer dan de moeite waard. Na de lunch in een lokaal restaurant keert u terug naar Yogyakarta, waar u zelf invulling aan uw middag kunt geven. In de avond geniet u van een diner in de buurt van Prambanan, gevolgd door een traditionele voorstelling van de Ramanyana balletdans in een open theater, waar u op de achtergrond de prachtige verlichte tempels van Prambanan aanschouwt.

 • Dag 8: Yogyakarta

  Ontdek vandaag de vele culturen die Yogyakarta u te bieden heeft. U bezoekt het Sultan Paleis, ook wel bekend als Kraton. Het paleis is gebouwd tussen 1756 en 1790 en een goed voorbeeld van de traditionele Javaanse sultanaatarchitectuur. Vervolgens verkent u op een becak, de traditionele fietstaxi in Indonesië, het nabijgelegen dorp Kauman. De smalle wandelpaden van dit dorp zijn ontworpen om geluidsoverlast en verkeershinder te voorkomen zodat de leerlingen niet gestoord worden tijdens hun studie. U eindigt de becak-rit bij het Taman Sari Wate Paleis. Voordat u geniet van uw lunch, woont u een korte demonstratie bij over hoe Javaanse leren schaduwpoppen (Wayang Kulit) worden gemaakt. In de middag bezoekt u de Prambanan, het tempelcomplex dat sinds 1991 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Deze enorme, oude tempels zijn gebouwd in de 9e eeuw en de drie belangrijkste heiligdommen zijn gewijd aan de Hindoe drie-eenheid: Brahma, Vishnu en Shiva.

 • Dag 9: Yogyakarta – Bromo

  Vroeg in de ochtend wordt u naar het treinstation van Yogyakarta gebracht voor een schilderachtige treinrit naar Jombang in het oosten van Java. Reizen met de trein door Java is een bijzondere gelegenheid om de lokale bevolking te ontmoeten en tevens de beste manier om te genieten van de prachtige vulkanische landschappen. U vervolgt uw reis naar het nabijgelegen Trowulan, de plaats van de voormalige hoofdstad van het Majapahit Koninkrijk die eeuwenlang over het eiland Java regeerde. Bezoek het archeologische museum en de tempels van Candi Bajang Ratu en Candi Tikus. Geniet van uw lunch in een lokaal restaurant voordat u via een pittoreske bergweg naar een van de ingangen van het Bromo-Tengger National Park wandelt, het grootste vulkanische gebied in de provincie. Check vervolgens in bij uw hotel gelegen aan de rand van Tengger Caldera.

 • Dag 10: Mount Bromo – Ijen

  U ontwaakt vroeg in de ochtend zodat u de eerste ochtendgloren opvangt die achter de Mount Bromo opkomen. Met een jeep reist u naar een uitkijkpunt vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op de Bromo-vulkaan en de omgeving. Beleef in alle rust de glinsterde zonsopgang die van achter de vulkaan tevoorschijn komt. Vervolg uw reis met de jeep richting de krater, welke vaak nog bedekt is met mist in de vroege ochtend. U volgt een trap die leidt naar de rand van de nog actieve Bromo-krater. Daarna keert u per jeep terug naar het hotel voor het ontbijt alvorens u vertrekt voor een lange rit naar het oostelijke deel van het eiland.

 • Dag 11: Mount Ijen

  De wekker gaat vroeg voor uw bezoek aan Mount Ijen. Een rit per 4WD jeep en een stevige wandeltocht van drie kilometer leidt u naar de rand van de krater van Ijen. Bij het beklimmen van de top heeft u genoeg tijd om te genieten van het uitzicht op het kratermeer, dat 200 meter diep is. Het felblauwe kratermeer vormt een onbeschrijfelijk bijzonder geheel met de kleuren van de kraterrand en zwaveldampen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding waar u kunt bijkomen van deze intensieve dagen.

 • Dag 12: Ijen – Pemuteran

  Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor een bezoek aan de Kaliklatak plantage. Deze oude koffieplantage is gelegen op een heuvel met fantastische vergezichten. U leert hier alles over koffie, het verwerkingsproces en natuurlijk heeft u de mogelijkheid om het eindproduct te proeven. Geniet vervolgens van een lunch op de plantage voordat u met de veerboot naar het paradijselijke eiland Bali reist. Na aankomst in de haven van Gilimanuk vervolgt u uw reis naar Pemuteran, in het noordwesten van Bali.

 • Dag 13: Pemuteran

  Vandaag brengt u de dag door bij het eiland Menjangan waar u een heerlijke dag in en op het water gaat beleven. Bij aankomst ontvangt u een snorkeluitrusting en duikt u in het kraakheldere water van het prachtige gebied. Dit gebied staat bekend als een van Bali’s beste onderwaterparadijzen en is tevens de perfecte plek om kennis te maken met de ongelofelijke onderwaterwereld en zijn kleurrijke koraal en tropische vissen. Nadat u de zeebodem heeft afgespeurd en kleurrijke vissen heeft gespot, is het tijd om terug aan boord te stappen waar de lunch voor u klaar staat. Vervolgens keert u terug naar uw hotel, waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft. Verken de ongerepte omgeving en tempels of neem een verfrissende duik in het zwembad van uw hotel.

 • Dag 14: Pemuteran – Ubud

  U reist vandaag naar het fraaie Ubud, bekend om de talloze rijstvelden en de mooie natuur, waarbij u onderweg verschillende stops maakt. In de ochtend reist u naar Brahma Vihara Arama, een zeldzame Boeddhistische tempel in Bali, met unieke architectuur omringd door de mooie natuur. Vervolgens reist u naar verder naar Lake Bratan, waar u de Ulun Danu Temple bezoekt. De tempel is gevestigd in het midden van het kalme water van het meer op en klein stukje land, wat een drijvende indruk creëert. Ulun Danu wordt beschouwd als een van de mooiste tempels van Bali. Vervolgens reist u richting het zuiden. Onderweg bewondert u de schitterende rijstvelden van Jatiluwih, welke zijn opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Wandel gedurende een uur lang door de rijstvelden om het frisse, groene landschap van het gebied te ervaren, aansluitend met een lunch in een lokaal restaurant. Voordat u aankomt in Ubud, bezoekt u de Taman Ayun Temple, die bestaat uit meerdere verdiepingen en omgeven is door een grote pittoreske visvijver.

 • Dag 15: Ubud

  De ochtend staat in het teken van een avontuurlijke fietstocht. Bij aankomst in het nabijgelegen dorp Padang krijgt u een veiligheidsinstructie, waarna de tocht kan beginnen. U fietst door de ongerepte rijstterrassen en dorpjes met traditionele huizen en tempels. Stop om de vriendelijke lokale bevolking te ontmoeten, maak foto’s van de meest schilderachtige plekjes en kom meer te weten over de lokale cultuur van Bali. Om de fietstocht op een traditionele wijze af te sluiten, ontvangt u in een tempel de zegen van een Balineese priester. In de middag ontdekt u de charme van de stad Ubud, waarbij u verschillende musea, paleizen en lokale markten bezoekt. Natuurlijk mag Monkey Forest tijdens een bezoek aan Ubud niet ontbreken, het thuisfront van honderden brutale apen.

 • Dag 16: Ubud

  Begin uw dag op een magische manier bij de Mount Batur tijdens zonsopgang. Midden in de nacht wordt u opgehaald en met een transfer naar de voet van Mount Batur gebracht. Bij aankomst krijgt u eerst een instructie van uw gids, waarna de indrukwekkende tocht kan beginnen. Het eerste deel wandelt u door de jungle voordat u het vulkanische rotsachtige pad bewandeld. Na ongeveer twee uur klimmen nadert u de top van de hoofdkrater, waar u zich ineens op ander terrein bevindt, in een winderige omgeving met weinig rotsen en beplanting. Rond zes uur zult u met eigen ogen de langverwachte en indrukwekkende zonsopgang aanschouwen. Op de terugweg naar beneden staat er een ontbijtje voor u klaar, waar u geniet van een betoverd uitzicht. Bij de afdaling naar beden is er tijd om heerlijk te baden en te ontspannen in een warmwaterbron in de buurt van Batur Lake, alvorens u terugkeert naar het hotel.

 • Dag 17: Ubud – Seminyak

  De ochtend heeft u ter vrije besteding in het culturele hart van Bali. Naast de spookjesachtige rijstvelden is er nog veel meer in Ubud te ontdekken. Kom in de ochtend heerlijk tot rust gedurende een yoga- of meditatieles, neem een verfrissende duik bij de Tegenungan Waterfall of laat u nog even verwennen met een heerlijke massage voordat u vertrekt naar Seminyak. Na de lunch in Indus Restaurant, waarbij u een adembenemend uitzicht heeft over de vallei van de Tjampuhan rivier, wordt u met een transfer naar Seminyak gebracht.

 • Dag 18 – 19: Seminyak

  De komende twee dagen staan in het teken van ontspanning en kunt u uw dagen naar eigen wens invullen. Geniet van de luxe faciliteiten van uw resort of neem een duik in het zwembad of de zee. Geniet in een van de geweldige strandbars- en cafés van heerlijke gerechten en tropische drankjes.  Volg een traditionele kookworkshop waarbij u veel leert over de Indonesische keuken en tevens zelf gerechten leert koken, ontspan tijdens een yoga-sessie, leer surfen op de golven van Seminyak of trakteer uzelf op een dagje in een spa- en wellness centrum.

 • Dag 20 – 21: Seminyak – Denpasar– Amsterdam

  Er is helaas een eind gekomen aan uw rondreis door Indonesië. Afhankelijk van uw terugvlucht wordt u naar de luchthaven van Denpasar gebracht. Vervolgens vliegt u met KLM terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert in Nederland met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • Dit duurzame Resort staat volledig in het teken van de omringende natuur. Het naastgelegen Nationaal Park met haar vele vulkanen is de grootste inspiratiebron geweest tijdens de bouw van dit prachtige resort. De ruime kamers en suites bieden een onvergetelijk...
 • Het luxe en ruim opgezette resort Alila Seminyak geeft haar gasten een fantastische strandervaring, maar laat tegelijkertijd merken dat u op Bali bent. Het resort ligt aan het vulkanische zandstrand en wordt omgeven door een groene, weelderige tuin. De...
 • Het luxueuze Hotel Tentrem is gelegen in het bruisende Yogyakarta op korte afstand van onder andere Malioboro Street en het Koninklijk Paleis. Het woord Tentrem komt voort uit de Javaanse cultuur en heeft een betekenis van rust en kalmte. Deze sereniteit...
Route
Een uitgebreide reis met bekende en minder bekende highlights. Start in Jakarta, waarna u na Bandung al snel in oostelijke richting reist. Bewonder de tempels Borobodur en Prambanan en de vulkanen Bromo en Ijen. Per ferry naar Bali. Van het rustige Pemuteran naar Ubud en tot slot Seminyak.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica