Delta, Chobe & Victoria Falls

11-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.345 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf op unieke locaties in Botswana en bij de Victoria Falls
 • Ontdek de Okavango Delta vanuit de lucht!
 • Voel de nevel van de Victoria Falls
 • Ga op safari in een traditionele mokoro
 • Maak een boottocht op de Chobe rivier
 • Ga op wandelsafari en sta letterlijk nóg dichter bij de natuur

Deze 11-daagse reis is een goede kennismaking met de ongekende safarimogelijkheden van Botswana. U vliegt per klein vliegtuig naar twee plekken in de Okavango Delta en Chobe National Park. De reis eindigt bij de immense Victoria Falls, een icoon binnen Afrika!

Uw reis start in de Okavango Delta‚ waar u via Johannesburg naartoe vliegt. U verblijft in een tweetal kleine kampen binnen de Delta. Sanctuary’s Camp is gelegen in een zeer waterrijk gebied, de lodge heeft een prachtige ‘foundation’ gericht op de bescherming van de Afrikaanse olifant. Machaba Camp ligt in de Khwai omgeving, aan de westgrens van Moremi Game Reserve waar zeer grote getalen wild leeft. Op beide locaties maakt u safari’s. Te voet trekt u er ook op uit! Het is tevens heel speciaal om in een traditionele kano (mokoro) te varen. Een traditionele houten boot, waar de lokale bevolking al eeuwenlang gebruik van maakt.  Doorkruis op traditionele wijze het enorme moerasgebied van de Delta. De volgende wildrijke bestemming is Chobe National Park in het noorden van Botswana. Na uw vlucht naar Kasane is het ongeveer 1 uur rijden naar de Westkant van Chobe National Park. De rustige locatie van deze lodge, wat verder weg van het drukkere Kasane, is een absoluut pluspunt. Vanuit uw prachtige suite kijkt u over de ‘Chobe flood plain’, met een beetje geluk ziet u het wild langs trekken! Het is aan te raden om een boottocht te maken over de Chobe Rivier. Onder het genot van een drankje en klein hapje vaart u langzaam over de rivier en is het wild van dichtbij te aanschouwen. Voor de actievelingen is er ook de mogelijkheid om een kanotocht (additionele kosten) te maken vanuit de lodge. Nóg meer water zult u vinden bij het uitzichtpunt van de Victoria Falls. Een prachtige locatie om deze reis te beëindigen. Het is enorm indrukwekkend om deze immense waterval naar beneden te zien storten. Helaas is uw kennismakingsreis tot een einde gekomen. Grote kans dat dit de eerste‚  maar zeker niet de laatste keer wordt dat u in Afrika op safari gaat! 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van de reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen met alle maaltijden en safari activiteiten inbegrepen. 

Wist u dat

Wist u dat de Chobe river ontspringt in de hooglanden van Angola en vervolgens via Namibië, Botswana bereikt? 

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Johannesburg

  U vliegt vanuit Amsterdam naar Johannesburg, waar u overnacht voordat uw safari-avontuur de volgende dag van start zal gaan.  

 • Dag 2 - 3 Johannesburg – Maun - Okavango Delta

  U verblijft de komende twee nachten in Stanley’s Camp. Uw verblijf in een comfortabele en luxe tent van het Camp is een unieke manier om tussen de dierengeluiden het echte Afrika-gevoel te ervaren! De Okavango rivier ontspringt in de hooglanden van Angola, loopt dwars door de woestijn en creëert een wildernis van zoetwater lagunes, kanalen en eilanden. Stanley’s Camp is gelegen op een privéconcessie en maakt volledig gebruik van deze prachtige plaats door middel van de mooie uitzichten over het water van de delta. Dagelijks gaat u tweemaal op safari. Dat kan lopend, per 4WD of per traditionele kano (mokoro) en motorboot als het waterpeil dit toe laat. U heeft een grote kans om hier leeuwen‚ wilde honden‚ hyena’s‚ olifanten en neushoorns te zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen, want hier leven meer dan 450 vogelsoorten. Daarnaast heeft Stanley’s Camp de ‘Living with Elephants’ activiteit waarbij u nauw betrokken wordt bij de olifanten Jabu en Morula

 • Dag 4- 5 Okavango Delta – Delta, Khwai omgeving

  U vliegt per cessna-toestel naar uw volgende lodge in de Okavango Delta waar u wederom twee nachten slaapt. Machaba Camp ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta en grenst direct aan het Moremi Game Reserve. Zowel in de morgen als in de avond gaat u er met rangers op uit in de omgeving. U vindt hier een grote verscheidenheid aan vegetatie gecombineerd met een divers spectrum van dieren in het wild. Enorme kuddes impala’s en Tsessebe’s worden gevonden in het gebied, terwijl in het droge seizoen grote kuddes buffels, gnoes, olifanten en zebra’s in de Kalahari op zoek zijn naar voedsel en water. 

 • Dag 6-7 Okavango Delta – Kasane – Chobe National Park

  U vliegt vandaag verder naar Kasane. Daarna heeft u een transfer van 1 uur naar de westzijde van het park waar de Ngoma Lodge ligt. Het Chobe National Park in het noorden van Botswana telt 1200 vierkante kilometers. Dit grote natuurgebied bestaat grotendeels uit vlak land waar mopane en teakbossen groeien‚ afgewisseld door grasvlakten. Ook hier gaat u op safari en raakt u onder de indruk van de grote aantallen wilde dieren. Net als de andere safarigebieden in het land‚ is het Chobe National Park niet omheind. Vooral aan het einde van de dag kunt u hier schitterende boottochten maken omdat dan groten getale wild an de rand van de rivier komen drinken. Tegen additionele kosten is het zelfs mogelijk om een kanotocht te maken over de Chobe Rivier. 

 • Dag 8 Chobe National Park – Victoria Falls

  U vertrekt naar de wereldberoemde Victoria Falls. Afhankelijk van de grensformaliteiten duurt deze transfer ongeveer 2,5 uur. U reist naar Zimbabwe en verblijft daar de laatste twee nachten van deze reis.  

 • Dag 9 Victoria Falls

  De nevelwolken en het oorverdovende kabaal van de immense hoeveelheid water dat de nauwe kloof instort‚ waren de reden voor de lokale Kololostam de watervallen de poëtische benaming 'Mosi-oa-Tunya' ofwel 'Rook die dondert' te geven. Door het licht van de zon, de opspattende nevel en dynamiek van het water schittert er vaak een regenboog boven het natuurgeweld. 

 • Dag 10 Victoria Falls – Johannesburg

  Alweer de laatste dag van uw reis is aangebroken. U wordt opgehaald bij uw lodge en naar de luchthaven gebracht. Vervolgens vliegt u door naar Johannesburg en neemt u de KLM vlucht naar Amsterdam. 

 • Dag 11 Amsterdam

  ‘s Ochtends landt u op Schiphol. Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis! 
  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan. 

 • De City Lodge op de luchthaven van Johannesburg is een comfortabel hotel voor uw eerste of laatste overnachting in Zuid-Afrika. Het hotel ligt op loopafstand van de aankomsthal van de luchthaven, waardoor u niet afhankelijk bent van een shuttlebusje of...
 • Stanleys Camp is gelegen in het zuiden van het Moremi Game Reserve. Het kamp ligt in een privé reservaat, waardoor het kamp de gasten absolute exclusiviteit kan bieden. De omgeving varieert van waterwegen met lagunes en kanalen tot open graslanden en...
 • Ngoma Safari Lodge ligt aan de westkant van Kasane, na een klein uur rijden vanuit de stad, bereikt u deze luxe lodge. De rustige locatie van deze lodge, wat verder weg van het drukkere Kasane, is een absoluut pluspunt, De accommodatie ligt in het Chobe...
 • De Ilala Lodge is gelegen tussen de Victoria Falls en Zambezi National Park. Hiermee is het een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan deze bijzondere watervallen en het maken van safari's. De kamers van de lodge zijn voorzien van een balkon of terras....
Route
Een mooie, complete safari-reis waarbij u de mooiste natuurfenomenen combineert; de Okavango Delta, Chobe National Park en de Victoria Falls. Om tijd te besparen vliegt u per vliegtuig van het ene naar het andere park. U verblijft in prachtige lodges, wat het echte safarigevoel ten goede komt!
Erik Joosten bezocht Botswana

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.