De verborgen parels van Alaska per UnCruise

14-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.675 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

De hoogtepunten van deze reis

 • Verken Glacier Bay NP met een natuurgids
 • Vaar langs de verborgen parels van Alaska
 • Spot bultruggen in Frederick Sound en Chatham Strait
 • Bewonder de gletsjers van dichtbij
 • Wandel door Tongass National Forest
 • Kajakken in afgelegen gebieden

Stap aan boord van de UnCruise en ontdek de verborgen parels van het prachtige Alaska. Beleef een onvergetelijk avontuur door het uitgebreide cruiseprogramma en bewonder gletsjers, spot wilde dieren zoals zeeleeuwen en zeeotters en kajak langs de indrukwekkende wildernis van Alaska's verborgen parel.

U vliegt naar Anchorage waar u kunt bijkomen van de lange vlucht. Na een dag op verkenning in Anchorage reist u door naar de hoofdstad van Alaska: Juneau. Deze bijzondere hoofdstad is enkel per boot of vliegtuig bereikbaar en trekt dankzij de rijke historie en natuurlijke attracties jaarlijks vele bezoekers. Het is tijdens deze reis het startpunt van de cruise langs de verborgen parels van Alaska. U stapt aan boord van de UnCruise en vaart de komende dag door de wateren van Alaska. Bezoek onder meer de beroemde Mendenhall Glacier, vaar door Icy Strait, ontdek Glacier Bay National Park en Tongass National Forest, spot de zwarte beer bij Kuiu Island en vaar tevens door Endicott Arm. Dit zijn enkele hoogtepunten tijdens deze onvergetelijke cruise. Laat u verbazen door de indrukwekkende natuur en de afgelegen plekken in Alaska. Na deze bijzondere UnCruise spendeert u uw laatste dag in de historische hoofdstad. Juneau bestaat uit een oase van smalle straatjes, musea, bars en kunstgaleries. Een bezoek aan Juneau is niet compleet zonder een bezoek aan het Alaska State Museum, de Russisch-Orthodoxe kerk en het State Capital Building. Hierna vliegt u terug naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers van en naar de luchthaven, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemd cruiseprogramma met activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Niet Anchorage maar Juneau de hoofdstad is van Alaska en slechts 30.000 inwoners telt?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Anchorage

  U vliegt vandaag, via Minneapolis, naar Anchorage in Alaska. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Anchorage wordt u ontvangen en reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie in het stadscentrum. Hier kunt u bijkomen van de lange vlucht en genieten van de faciliteiten van het hotel.

 • Dag 2: Anchorage

  U heeft deze dag ter vrije besteding om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Anchorage (vertaald ankerplaats) is de grootste stad van Alaska en het meest centraal gelegen voor het ontdekken van de staat. De stad beschikt over diverse musea en interessante tentoonstellingen. Hier leert u onder andere meer over de geschiedenis van de poiniers, Russische immigranten en indiaanse bevolkingsgroepen. Uiteraard vindt u in het centrum vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

 • Dag 3: Anchorage - Juneau

  U reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven en vliegt vanuit Anchorage naar de hoofdstad van Alaska, Juneau. Deze bijzondere hoofdstad is enkel per boot of vliegtuig bereikbaar en trekt dankzij de rijke historie en natuurlijke attracties jaarlijks vele bezoekers. Hier kunt u uitstekend wandelen maar het is tijdens deze reis het startpunt van de cruise langs de verborgen parels van Alaska.

 • Dag 4: Juneau

  U brengt vandaag een bezoek aan de beroemde Mendenhall Glacier. Onderweg vertelt uw gids u over zowel Juneau’s goudkoorts als de indrukwekkende natuur die u passeert. Mendenhall Glacier Visitor Centre beschikt over exposities, interactieve video’s en een panoramisch uitzicht op de gletsjer. Hierna gaat u walvissen spotten bij Auke Bay in een ultramoderne jetboot voorzien van grote ramen, verwarmd interieur en een buitendek. Bewonder de bultruggen die elk jaar terugkeren naar de voedselrijke wateren rond Juneau. U kunt ook andere wilde dieren zien tijdens de tour, zoals adelaars en een verscheidenheid aan zeevogels. Uw dagexcursie wordt afgesloten met een maaltijd, bestaande uit wilde zalm en andere smakelijke bijgerechten.

 • Dag 5: Juneau, start cruise

  U wordt in de ochtend opgehaald bij uw accommodatie door een vertegenwoordiger van UnCruise. Hij/zij brengt u naar het welkomstcentrum van UnCruise waarna u aan boord stapt van het cruiseschip en wordt verwelkomd met een glas champagne. Maak u klaar voor een reis in luxe naar het afgelegen natuurschoon van Alaska.

 • Dag 6: Icy Strait

  Vandaag vaart u door de wateren van Icy Strait, een van de grootste leefgebieden voor walvissen in zuidoost Alaska. Ga op zoek naar walvissen, bruinvissen, zeeleeuwen en andere wilde dieren in het water. In de middag kunt u in een kajak dichter naar de afgelegen kust peddelen en heeft u kans om beren te spotten.

 • Dag 7: Glacier Bay National Park

  Glacier Bay National Park strekt zich uit over 3,3 miljoen hectare en is tevens UNESCO-werelderfgoed en biosfeerreservaat. Bij Bartlett Cove neemt een parkwachter deel aan uw dag en vertelt u over de geschiedenis van het Glacier Bay National Park. U vindt hier onder meer papegaaiduikers en zeekoeten. Aangekomen op South Marble Island, kunt u ze horen en ruiken voordat u ze ziet. Onderweg ziet u luierende zeehonden en bezoekt u het afgelegen John Hopkins of Tidal Inlet waar de afbrokkelende stukken ijs van de gletsjers in het water vallen.

 • Dag 8: Chatham Strait

  Uw cruise vervolgt zicht naar Chatham Strait, gelegen in het Tongass National Forest. Het schip gaat voor anker in de afgelegen baai bij Chichagof Island. Verwonder u over de prachtige omgeving. Maak een wandeling door het bos waar de bomen met mos bedekt zijn of verken het gebied vanaf het water per kajak of paddle board.

 • Dag 9: Kuiu Island

  U ontwaakt vandaag bij Kuiu Island. Kuiu Island is de thuishaven van de zwarte beer vanwege de aanwezigheid van de vele zalmen. Per kajak of zodiac vaart u de Saginaw baai in, waar de u de beren meestal goed kunt zien. Vanaf het water heeft u een goed uitzicht op de oevers en de hopelijk vele indrukwekkende beren. Stap vervolgens in een kajak en vaar langs de Keku-eilanden of kies voor een wandeling door de afgelegen natuur.

 • Dag 10: Frederick Sound

  Ontdek Frederick Sound en spot immense walvissen en andere wilde zeedieren. Onderweg passeert u Five Fingers Lighthouse en vaart u langs pittoreske baaien en rotsen bedekt met zeehonden. Er is gelegenheid om te kajakken bij Port Houghton of Windsham Bay of trek uw wandelschoenen aan voor een korte wandeling aan land.

 • Dag 11: Endicott Arm / Dawes Glacier

  Als afsluiter van uw avontuurlijke reis door Alaska, vaart u Endicott Arm binnen, door velen geprezen als het prachtigste gebied van Alaska. U krijg tijdens uw allerlaatste dag aan boord van de UnCruise nog een keer de gelegenheid om het majestueuze fjord per kajak of zodiac te ontdekken en u te verbazen over de indrukwekkende – met ijs bedekte – bergen. Sluit uw verblijf op de UnCruise af met een toast en een feestelijk afscheidsdiner.

 • Dag 12: Juneau

  U vaart in de ochtend de haven van Juneau binnen waarna u het cruiseschip verlaat. Hierna wordt u per transfer naar uw accommodatie in Juneau gebracht. Spendeer uw laatste dag in de historische hoofdstad. Juneau bestaat uit een oase van smalle straatjes, musea, bars en kunstgaleries. Net als veel andere steden in Canada en Alaska werd de stad opgericht door goudzoekers in de wildernis. Een bezoek aan Juneau is niet compleet zonder een bezoek aan het Alaska State Museum, de Russisch-Orthodoxe kerk en het State Capital Building.

 • Dag 13 – 14: Juneau – Amsterdam

  Dit is het einde van uw reis door het ruige Alaska. U wordt naar het vliegveld gebracht en vliegt vanuit Juneau weer terug naar Nederland. U arriveert de volgende dag in Amsterdam.

 • Middenin het centrum van Anchorage ligt Hotel Captain Cook. Vanuit het hotel heeft u uitzicht over de stad, de Cook Inlet en op de achtergrond Chugach Mountains en Mount Denali. In de buurt van het hotel liggen winkels, musea en restaurants. De nette...
 • Het historische The Jorgenson House stamt uit het jaar 1915 en is omgebouwd tot een kleinschalig en elegant boetiekhotel. Met haar ligging in een rustige wijk nabij het stadscentrum is het luxueuze Jorgenson House uw ideale uitvalsbasis voor een bezoek...
 • De stijlvolle Wildernes Adventurer behoort tot de vloot van UnCruise en vaart door de wateren van Alaska. Dit schip biedt accommodatie aan 60 gasten en maar liefst 30 crewleden zorgen ervoor dat u een onvergetelijke tijd beleeft. U beschikt over een comfortabele...
Route
Via Anchorage arriveert u in de hoofdstad van Alaska: Juneau. Hier vertrekt de UnCruise naar de verborgen parels van Alaska. Icy Strait, Glacier Bay National Park en Kuiu Island zijn enkele hoogtepunten van uw tocht. Eindig de reis in Juneau waar u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.