De oude koningssteden van Marokko

7-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.875 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de rijke historie van Marokko
 • Dwaal door de wirwar van oude steegjes en souks
 • De minaretten, fonteinen en mozaïeken in de oudste koningsstad Fez
 • Bezoek het Djemaa el Fna plein in sprookjesachtig Marrakech
 • Bewonder de Romeinse nederzetting Volubilis en Meknes
 • Fascinerende steden Fèz, Meknès en Marrakesh

Deze drie koningssteden van Marokko, Fèz, Meknès en Marrakesh hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal ooit de hoofdstad geweest van het koninkrijk. Laat uzelf onderdompelen in de historie van het prachtige land en geniet van de bijzondere cultuur. De smalle straatjes van de oude medina, de drukbezochte pleinen en de kleine theehuizen waar de lokale inwoners samenkomen. Marokko is een unieke bestemming!

Fèz is de oudste van deze drie, wat in de negende eeuw tot koningsstad werd benoemd. De oude medina is een waar doolhof, waar door de smalle steegjes ook ezels en paarden doorheen kruisen. Meknès is minder druk, maar net zo spectaculair. Hier wordt u verrast door de Moulay Ismael, een ommuurde stad waar u meerdere paleizen, tuinen en moskeeën kunt bezoeken. Uiteraard brengt u tevens een bezoek aan de Romeinse nederzetting Volibilius. De reis eindigt in de grootste koningsstad: Marrakesh. Bekend om de drukte, zal u samen met de gids de wirwar van straatjes in de medina doorkruisen om de stad beter te leren kennen. Geniet van deze bijzondere stad, die een magische sfeer krijgt in de avonduren. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

De vierde en tevens laatste koningsstad van Marokko Rabat is? Dit is momenteel de hoofdstad. 

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Casablanca

  U vliegt met KLM naar Casablanca. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door uw privéchauffeur en naar uw accommodatie gebracht. U bezoekt vandaag het grootse en indrukwekkende Hassan II-moskee. Het ligt op een spectaculaire locatie op een platform aan de Atlantische Oceaan en binnen in de moskee is een deel van de vloer gemaakt van glas, zodat de aanbidders boven de zee kunnen knielen.

 • Dag 2: Casablanca – Volubilis Ruïnes - Meknes - Fez

  's Ochtends vervolgt u uw reis naar Fes. Onderweg maakt u een stop bij de Romeinse ruïnes van Volibilis, waar mensen uit de hele Middellandse Zee en Noord-Afrika rond de 1e eeuw migreerden naar het vruchtbare Atlasgebergte. Volubilis was een oude Berberse en Romeinse stad, die u nog steeds het gevoel geeft alsof u in de Gouden Eeuw loopt. Nadat u de dramatische ruïnes en goed bewaarde oude huizen en tempels hebt verkend, wordt u ontvangen in de naburige stad Mekes, waar u een rondleiding krijgt door de prachtige keizerlijke poorten. U eindigt deze dag in Fez.  

 • Dag 3: Fez

  Deze dag staat in het teken van het verkennen van Fez. Deze stad is opgericht in 781 n.C. en heeft een bijzondere sfeer. De medina hier is de oudste medina ter wereld en samen met de gids ontdekt u de levendige steegjes. Als lunch bezoekt u verschillende soeks waar u traditionele Marokkaanse hapjes kunt proeven, waaronder gedroogd vlees, olijven, sardientjes of pittige aardappelkoekjes. U ontdekt de wereld van specerijen in de theekuil en maakt kennis met de joodse wijk van de medina. Er wordt een zeer smakelijk diner voor u verzorgd bij het hotel.  

 • Dag 4: Fez

  Een bezoek aan de legendarische leerlooierijen mag niet ontbreken, hier wordt al generaties lang leer geverfd, wat voor een indrukwekkend beeld zorgt. Daarna wandelt u naar ‘s werelds oudste en langst werkende studie instituut ter wereld; de Universiteit van Al Quaraouiyine, opgericht in 859 n.C. Na de lunch wandelt u door de wijk waar de ambachtsmannen al eeuwenlang hun werk uitoefenen, bekend om de ambachten van goederen variërend van houtsnijwerk, metalen, leerbewerking en meer. Leer van de beste hoe u een boek kunt inbinden op de traditionele methode, en hoe u het leer kunt bewerken. 

 • Dag 5: Fez - Marrakesh

  In de ochtend stapt u in de auto voor de reis naar Marrakesh, een prachtige route door de binnenlanden van Marokko. Onderweg luncht u in een lokaal restaurant. Met zonsondergang wandelt u naar het Djemaa El Fna- plein in Marrakesh. Dit legendarische plein zal al uw zintuigen prikkelen. Van slangenbezweerders tot acrobaten, verhalenvertellers, waarzeggers, henna-tattoo kunstenaars, muzikanten en voedselverkopers, de sfeer creëert een plek van ongeëvenaarde energie. U zult dan op je gemak genieten van het diner en genieten van de bruisende sfeer van Marrakesh. 

 • Dag 6: Marrakesh

  Vandaag gaat u Marrakesh ontdekken. Allereerst bezoekt u de grootste moskee van de stad, Koutoubia. Samen met het Bahia Paleis vormt dit een iconisch beeld van Marrakesh. Vervolgens wandelt u de medina in voor een smakelijke lunch. ‘s Middags wandelt u door de smalle steegjes van de medina, langs de oude Joodse wijk. In 1500 was dit een bruisende wijk, waar Joden en Arabieren samenwerkten als bakkers, juweliers, suikerhandelaren, ambachtslieden om hun zaken te gezamenlijk te doen groeien. Verdwaal in de medina, waar de straatjes aan een doolhof doen denken. 

 • Dag 7: Marrakesh - Amsterdam

  U verlaat Marokko en wordt middels een transfer naar de luchthaven van Marrakesh gebracht. Hiervandaan vliegt u met KLM naar Amsterdam. Welkom thuis na deze indrukwekkende reis! 

 • Bij binnenkomst in dit prachtige authentieke boetiekhotel zult u overspoelt raken met een gevoel van sereniteit en warmte en kennis maken met de ware cultuur van de eeuwenoude koningsstad Fes. Palais Amani is gevestigd in het voormalige huis van een van...
 • Sinds het elegante La Maison Arabe Hotel in 1946 haar deuren opende, is het een begrip in Marokko en ver daarbuiten. De sfeervolle ambiance en het hoffelijke personeel maken het hotel tot een plek waarnaar mensen keer op keer blijven terugkomen. De fraai...
Route
U vliegt met KLM naar Casablanca, hier overnacht u om vervolgens via Meknes naar Fez te reizen. In Fez verblijft u enkele dagen om vervolgens per auto naar Marrakesh te rijden. Na een aantal dagen vliegt u wederom met KLM naar Amsterdam.
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.