De Mayas van Mexico en Guatemala

17-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.955 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Culturele erfgoederen
 • Verblijf in prachtige haciënda’s
 • Indrukwekkende ruïnes
 • Schilderachtige Lake Atitlán
 • Koloniale architectuur in Antigua
 • Kleurrijke bevolking

In Mexico en Guatemala vindt u indrukwekkende ruïnes uit het Mayaverleden. Tijdens deze reis verkent u bijzondere archeologische vindplaatsen.

De kennismaking met het rijke Mayaverleden begint al gelijk na aankomst in Mexico. De eerste dagen van uw reis verblijft u in Chichén Itzá‚ waar het grootste archeologische tempelcomplex van Yucatán ligt. Met uw huurauto rijdt u naar de omgeving van Merida, waar u overnacht in twee verschillende haciënda’s. U heeft alle tijd om Merida, dankzij zijn vele witte huizen ook wel de ‘witte stad’ genoemd, en ruïnes in de omgeving te verkennen. In Uxmal kunt u imposante Mayatempels bewonderen. Nadat u hier een aantal dagen heeft doorgebracht‚ rijdt u naar het sfeervolle en kleurrijke stadje Campeche. Palenque is uw volgende bestemming. De archeologische vindplaats van Palenque is mooi gelegen in het Lacandona regenwoud. De huurauto laat uw achter in Mexico en per transfer wordt u naar Flores in Guatemala gebracht. Hier bezoekt u de meest bekende Maya ruïne van Guatemala, Tikal. Kunt u zich voorstellen dat deze tempels hier al duizenden jaren staan? De koloniale stad Antigua mag niet ontbreken in uw reis. Samen met een gids maakt u een stadswandeling en verkent u de voormalige hoofdstad. Het kratermeer Lake Atitlán ligt op 1500 meter hoogte en wordt omringd door twaalf vulkanen. De komende nachten verblijft u aan dit prachtige meer. U maakt een boottocht naar twee dorpjes aan het meer, waar u kennismaakt met de lokale cultuur. Vanuit Guatemala Stad vliegt u terug naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw intercontinentale vluchten, binnenlandse vluchten, vervoer ter plaatse, autohuur, overnachtingen, diverse maaltijden en excursies inbegrepen.

Wist u dat
 • De ruïnestad Tikal werd vanaf de 4e eeuw voor Christus tot de 10e eeuw na Christus bewoond door de Maya-beschaving.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Chichén Itzá

  Vanaf Amsterdam vliegt u naar Cancun in Mexico. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Chichén Itzá. Uw accommodatie ligt naast het grootste archeologische tempelcomplex van Yucatán.

 • Dag 2 Chichén Itzá - omgeving Merida

  In de ochtend heeft u gelegenheid om de ruïnes van de Mayastad te bezoeken met het indrukwekkende El Castillo. ’s Middags rijdt u naar uw volgende accommodatie, in de omgeving van Merida.

 • Dag 3 omgeving Merida

  Geniet van de prachtige groene omgeving en de uitstekende hotelfaciliteiten. Of breng een bezoek aan Merida. Een stadje met vele witte gebouwen en een levendig centraal plein.

 • Dag 4 omgeving Merida

  U rijdt naar uw volgende exclusieve haciënda. Deze sfeervolle accommodatie biedt comfort, uitstekende faciliteiten en service.

 • Dag 5 omgeving Merida

  Vandaag kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de antieke Mayastad Uxmal. Hier vindt u prachtige bouwwerken waaronder de Piramide van de tovenaar.

 • Dag 6 omgeving Merida - Campeche

  De sfeervolle kuststad Campeche is uw volgende bestemming. Oude stadsmuren en forten herinneren aan vroegere tijden. 

 • Dag 7 Campeche - Palenque

  Voordat u langs de Golf van Mexico zuidwaarts naar de stad Palenque rijdt, kunt u nabij Campeche een bezoek brengen aan de archeologische Maya vindplaats Edzná, dat in 1907 werd ontdekt. 

 • Dag 8 Palenque

  De bekende Mayaruïnes van Palenque zijn door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed en zijn zeker een bezoek waard. Dit prachtige complex ligt net buiten de gelijknamige plaats, verscholen in de jungle.

 • Dag 9 Palenque - Flores

  In de ochtend levert u uw huurauto in bij het hotel en maakt u een excursie naar de archeologische vindplaats Yaxchilan. De overblijfselen vormen de grens tussen Mexico en Guatemala. Vervolgens wordt u per transfer naar uw accommodatie in Flores gebracht.

 • Dag 10 Flores

  Middenin de jungle ligt de verloren stad Tikal. Een verzameling eeuwenoude tempels omgeven door een prachtige natuur. 

 • Dag 11 Flores - Antigua

  U vervolgt uw weg naar de koloniale stad Antigua. Vanuit Flores vliegt u naar Guatemala Stad en per transfer wordt u naar uw accommodatie gebracht.

 • Dag 12 Antigua

  Antigua ligt in Panchoy vallei, aan de voet van de Agua vulkaan. Te voet verkent u deze mooie stad met prachtige historische gebouwen zoals kerken, kathedralen en kloosters. Het oude centrum is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 • Dag 13 Antigua - Lake Atitlán

  De Britse schrijver Aldous Huxley noemde Lake Atitlán ‘het mooiste meer ter wereld’. Het prachtige kratermeer, omringd door kleine dorpjes, is uw volgende bestemming.

 • Dag 14 Lake Atitlán

  Vandaag maakt u een boottocht naar de traditionele dorpjes Santiago en San Juan en maakt kennis met de cultuur. Zo bezoekt u lokale textielbedrijfjes en de Mayaheilige Maximon.

 • Dag 15 Lake Atitlán

  Een vrije dag om te genieten van de prachtige natuur. Er zijn tal van buitenactiviteiten die u kunt ondernemen, zoals wandelen, kajakken en paardrijden.

 • Dag 16-17 Lake Atitlán - Amsterdam

  Per transfer wordt u naar de luchthaven van Guatemala Stad gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

 • Nog geen vijf minuten lopen van de tempels van Chichén Itzá ligt deze oude hacienda. De hacienda is omringd door een prachtige tuin met eeuwenoude bomen en fleurige bloemen. In de tuin liggen verschillende kamers en cottages variërend in grote tot maximaal...
 • Deze oude hacienda ligt op 30 minuten van Mérida nabij Chichén Itzá. De gebouwen in verschillende zachte kleuren en het kapelletje nemen u terug in de tijd. De hacienda is omringd door tuinen met vele verschillende bloemen en planten....
 • Tussen Uxmal en Mérida ligt Hacienda Temozon. Hier verblijft u in een grote kamer of een suite voorzien van een terras en plungepool. De hacienda is gelegen in een rustgevende, grote tuin. Er is een tennisbaan, zwembad, jacuzzi en een zeer bijzondere...
 • Dichtbij het oude centrum van Campeche ligt de kleurrijke Hacienda Puerta Campeche. Het verblijf bestaat uit historische huizen uit de 17e eeuw die met behoud van authentieke charme geheel zijn gerenoveerd. De 15 kamers zijn voorzien van een Mexicaans...
Route
Ontdek de archeologische schatkamer van Yucatán met indrukwekkende Mayatempels zoals Chichén Itzá en Uxmal. In Guatemala bezoekt u Tikal, de meest bekende Maya ruïne. Ook maakt u kennis met het koloniale Antigua en het enorme kratermeer Lake Atitlán.
Lisette Joosten bezocht Mexico

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.