De hoogtepunten van Israël in luxe

11-daagse rondreis
Op basis van 4 personen
Nu vanaf € 7.745 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Indrukwekkend Jeruzalem
 • Op avontuur in de Negev woestijn
 • Trendy Tel Aviv
 • Op bezoek bij de Israel Defence Forces
 • Met een Jeep door de Golan Hoogte
 • Ideale familiereis

U zult versteld staan van de afwisseling die Israël u te bieden heeft, Ontdek met deze rondreis de steden in combinatie met de woestijn in het zuiden en de Golan Hoogte in het noorden en verblijf in de beste hotels van het land.

Deze reis is perfect om met het hele gezin te maken. Hoewel Israël maar een klein land is, is het zeer afwisselend zowel qua natuur en cultuur. Na het indrukwekkende Jeruzalem reist u af naar de Dode Zee en de Negev woestijn. U verblijft in een schitterend hotel gelegen op de rand van de Ramon Krater. Na uw woestijn avontuur gaat u Tel Aviv verkennen. U brengt zelfs een bezoek aan de IDF!
De mooie natuur in het noorden gaat u verkennen tijdens uw verblijf aan het meer van Galilea. In Ceasarea gaat u duiken in de gezonken haven en vanuit Galilea bezoekt u de gedemilitariseerde zone bij de grens met Syrië.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Israël kent tot op heden één Olympische gouden medaillehouder: windsurfer Gal Fridman (Athene 2004). Hij geeft tegenwoordig surfclinics bij Tel Aviv, deze kunnen wij voor u boeken. (onder voorbehoud van beschikbaarheid)

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv - Jeruzalem

  Vandaag vliegt u rechtstreeks met El Al naar Tel Aviv. Bij aankomst wordt u door uw chauffeur opgewacht en naar uw hotel gebracht.

 • Dag 2: Jeruzalem

  U wordt door uw gids opgehaald bij uw hotel. U brengt vandaag een bezoek aan Bethlehem, ook bekend als The City of David, het hart van het oude Jeruzalem. Dit is het oudste deel van Jeruzalem, ouder dan de ommuurde Old City. Bethlehem ligt slechts 8 kilometer van het centrum van Jeruzalem vandaan, maar omdat het onder de Palestijnse Gebieden valt duurt het wat langer in verband met security checks bij de grens. Bethlehem is een speciale plaats voor christenen: Hier werden delen van de bijbel geschreven. U bezoekt de Geboortekerk, waar Jezus zou zijn geboren. Het archeologische deel bestaat uit een lang netwerk van tunnels waar in de Oudheid koningen werden gekroond en inwoners schuilden voor de vijand. Samen met uw gids wandelt u door de vele ondergrondse tunnels van de historische plek. U kunt door het water van de Hezkiah’s tunnel lopen, neem wel waterschoenen met een goed profiel mee! Noot: De Israëlische gids mag Bethlehem niet in dus deze brengt u tot de grens waar u wordt opgehaald door een Palestijnse gids. Een paspoort is verplicht aangezien u een grens passeert.


  In de middag is het tijd voor een bezoek aan de Old City. De Old City van Jeruzalem is een buitengewoon heilige plaats voor Joden, christenen en moslims. U struikelt hier bijna letterlijk over de heilige plekken. Uw gids neemt u mee naar de bezienswaardigheden die het meest belangrijk en heilig zijn voor deze drie religies. U begint met een bezoek aan de wereldberoemde Klaagmuur en u vanaf hier heeft u ook een schitterend uitzicht op de Rotskoepel. Uw gids zal u stapje voor stapje meenemen in het verleden van Jeruzalem en u het belang van de stad voor de drie religies uitleggen. Vervolgens gaat u dieper in op het Christelijke erfgoed van de stad. Breng een bezoek aan de tuin van Gethsemane, de Heilige Grafkerk, u loopt een deel van de Via Dolorosa en bezoekkt de berg Zion inclusief de tombe van Koning David en de kamer van het laatste avondmaal. Vanaf de Olijfberg geniet u van een prachtig uitzicht over Jeruzalem. Aansluitend brengt u een bezoek aan het Jeruzalem Archeologisch Park, ook bekend als The Davidson Center. Een indrukwekkende plek waar u letterlijk wordt omgeven door geschiedenis. U bezoekt onder andere de zuidelijke stadsmuur, de Robinsonboog en Herodian Street. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 • Dag 3: Jeruzalem

  Vanmorgen gaat u met een foodexpert de Mahane Yehuda market bezoeken. Mahane Yehuda Market speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van veel inwoners van Jeruzalem. Men komt hier voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor de sociale contacten. De markt is een explosie voor de zintuigen met geuren, kleuren en smaken. Uw gids neemt u mee naar bijzondere plekken waar bijna geen toerist komt en legt u uit wat de markt betekent voor de grote groep immigranten in Jeruzalem. U vindt hier producten uit alle werelddelen. Na uw bezoek aan de markt gaat u een kookles volgen, hier leert u traditionele Israëlische gerechten bereiden. Door de invloed van de vele immigranten naar Israël is de Israëlische keuken ook een smeltkroes van veel verschillende internationale gerechten. Uiteraard sluit u de tour af met een heerlijke lunch door u zelf bereid.
  In de middag bezoekt u Yad Vashem: Israëls officiële monument van de Holocaust, gelegen op de westelijke helling van Mount Herzi. In het complex vindt u het Hoclaust History Museum, the Children’s Memorial en The Hall of Remembrance, the Holocaust Art Museum. Ondanks dat bij velen het verhaal van de Holocaust bekend is, laat een bezoek aan Yad Vashem diepe indruk achter. Noot: Het Holocaust museum is niet geschikt en toegankelijk voor kinderen onder de 10 jaar. De rest van de dag ter vrije besteding.

 • Jeruzalem - Dode Zee - Negev

  Vandaag checkt u uit bij uw hotel in Jeruzalem. Uw gids brengt u naat de Judean Desert. De eerste stop is Masada, Het oude fort van Koning Herodus op een rots midden in de woestijn. Koning Herodus vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek omdat hij in gevaar was. Het hoogste deel is 400 meter en is bereikbaar met een kabelbaan of via het slangenpad. Tegenwoordig staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst. Behalve dat het een toeristische bestemming is, wordt Masada ook gebruikt voor de voltooiing van de legeropleiding van Israëliërs. Zij moeten ‘s nachts via het slangenpad naar boven lopen en worden daarna beëdigd.

  Na het bezoek aan Masada kunt u drijven in de Dode Zee. De mineralen in deze extreem zoute zee, zijn helend voor uw huid en na een bad in de Dode Zee voelt u zich als herboren. Door het hoge zoutgehalte blijft u vanzelf drijven. Noot: Neem slippers mee en oude badkleding want door het hoge mineraal gehalte kan er blijvende schade aan badkleding ontstaan.
  Hierna wordt u naar uw hotel bij de Ramon Krater gebracht. Na het diner wordt u opgehaald voor een bijzondere tour. Veel dieren en insecten in de woestijn zijn alleen ‘s nachts actief en vanavond neemt uw woestijngids u mee op woestijnsafari. Gedurende de zomermaanden zult u met behulp van een speciale UV zaklamp zeker schorpioenen zien, maar ook de gestreepte hyena, woestijnegel en de Negev gazelle leven in de woestijn. Na deze nachtelijke woestijnsafari kunt u met een telescoop de miljoenen sterren bekijken. De lucht in de Negev woestijn is zo helder dat u naast de miljoenen sterren ook nevels en gaswolken kunt waarnemen. Breng warme kleding want het kan, ook in de zomermaanden, flink afkoelen ‘s nachts in de woestijn.

 • Negev woestijn

  Uw gids haalt u op bij uw hotel. U gaat per jeep naar de rand van de Ramon Maktesh krater, waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over het majestueuze landschap. Dit wordt ook wel de Grand Canyon van Israël genoemd. De Maktesh Ramon is een gigantische kuil in de Negev Woestijn, ontstaan door erosie. U daalt af in de krater om naar Wadi Ramon te rijden. Uw gids vertelt u meer over de vorming van het bijzondere landschap. Daarna rijdt u via de bodem van de Maktesh naar de Mt. Gvanim top. U leert over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Uw gids neemt u mee voor een 2 uur durende wandeling, door de rotsachtige krater. Dit wordt afgesloten met een heerlijke privé lunch op deze bijzondere plek. Uiteraard wordt u goed verzorgd en wordt er ook schaduw geregeld. U zult genieten van heerlijk eten en verfrissende drankjes in de stilte van de woestijn.

 • Dag 6: Negev - Tel Aviv

  U laat de woestijn vandaag achter u en gaat op weg met uw gids naar Tel Aviv. Onderweg stopt u bij MAchon Ayalon. In 1946 bouwden Joodse strijdkrachten Machon Ayalon, een geheime kogelfabriek die verborgen was onder een nep-kibboets die was gecreëerd om hun wapenindustrie te verbergen. Ondanks de grote kogel producerende machinerie, kon de fabriek in volledige geheimhouding worden voltooid. Boven de ingang van de fabriek werden een massieve oven en een brullende industriële wasmachine geplaatst om de geluiden en de geuren van het vervaardigen van kogels te maskeren door de kakofonie en de geuren van koken en schoonmaken. De fabriek was zo hermetisch gesloten dat zelfs een aantal mensen die in de kibboets daarboven leefden, niet van de fabriek afwisten. Vandaag de dag is de locatie een museum gewijd aan de ambitieuze fabriek. U kunt nog steeds afdalen in de verborgen ingang onder de wasmachine en de omstandigheden zien, die men moest doorstaan om hun onafhankelijkheid te waarborgen. Hierna wordt u naar uw hotel in Tel Aviv gebracht.

 • Tel Aviv - Jaffa

  U brengt deze ochtend met uw gids een bezoek aan een van de oudste havens ter wereld: Jaffa Port. Aansluitend brengt u een bezoek aan Neve Tzedek, de mooiste en oudste wijk van Tel Aviv. Uw gids vertelt u alles over de geschiedenis van de stad, hoe de eerste moderne Hebreeuwse stad ter wereld uit de zandvlakten en –duinen is herrezen. U bezoekt de levendige Camel Market, waar u lokale lekkernijen proeft. Uit de grote diversiteit van de Israëlische keuken, blijkt dat Israël een land is met veel immigranten. Vervolgens bezoekt u het centrale deel van de stad. U brengt een bezoek aan Rothchild Boulevard en komt langs de Independance Hall waar David Ben Gurion de onafhankelijkheid van de staat Israël verklaarde in 1948. U zult de verschillende stijlen in architectuur zien in dit deel van de stad: van eclectische bouwwerken tot de bekende Bauhaus gebouwen in de Witte Stad.
  Vanmiddag wordt heel bijzonder. U gaat op bezoek bij een expert van de IDF, de Israel Defence Force en krijgt een uniek inkijkje in deze wereld die voor de meeste mensen tot de verbeelding spreekt maar niet zomaar toegankelijk is. U krijgt uitleg over de waarde van de IDF voor het land en de aanpak bij beschietingen en gevechten. Het is mogelijk om zelf ook met een geweer te leren schieten.

 • Dag 8: Tel Aviv

  Een dag ter vrije besteding in Tel Aviv.

 • Dag 9: Tel Aviv- Meer van Galilea

  Vanuit Tel Aviv gaat u met uw gids langs de kust naar het noorden. U begint in Ceasarea, de historische stad met historische haven, voor een groot deel gebouwd door Koning Herodus. Uw gids zal de belangrijkste historische gebeurtenissen aan u uitleggen terwijl u de frisse zeelucht kunt opsnuiven. Het amfitheater is nog bijna in takt. Hierna heeft u de unieke mogelijkheid om de verborgen onderwater ruïnes van de haven te bekijken. Na een aardbeving zijn deze onder water beland. Begeleid door een Dive Master kunt u gaan snorkelen of duiken om de ruïnes te bezoeken. De verzonken haven kent ook een overvloed aan prachtige flora en fauna. Na dit indrukwekkende bezoek rijdt u verder naar het noorden, naar Rosh Hanikra. U gaat met misschien wel de steilste kabelbaan ter wereld naar beneden om naar de zeegrotten te bezoeken. Uw gids vertelt u alles over de bijzondere geologie van deze plek. Aansluitend wordt u naar uw verblijf bij het meer van Galilea gebracht.

 • Dag 10: Meer van Galilea

  Vandaag wordt u opgehaald om richting de Golan Hoogte te gaan, in het uiterste noorden van Israël. Aan de voet van Mount Hermon, vindt u het Banias Natuurreservaat. Het water van de Banias Bron stroomt krachtig door de 3,5 km lange canyon die uiteindelijk uitmondt in de indrukwekkende Banias Waterval. Deze waterval kunt u bereiken via een pad door de canyon. In het National Park vindt u ook de archeologische achterblijfselen van Ceasarea Philippi, de stad die werd gebouwd door Herodus’ zoon Philip. Na een verfrissende duik is het tijd om de wijnlanden van de Golan Hoogte te verkennen. De wijnproductie gaat al lang terug in Israël. In de Bijbel wemelt het van de verwijzingen naar wijn, hieruit blijkt dat Israël een zeer oude wijntraditie kent.

  De moderne wijnbouw in het land dateert pas van het eind van de 19e eeuw. Israël kent een mediterraan klimaat waardoor men voor druivenrassen uit het zuiden van Frankrijk koos. Israël kent 6000 hectare wijngaarden. U stopt bij een van de prijswinnende wijnmakerijen. Hier krijgt u uitleg over het proces van wijn maken en dit wordt uiteraard afgesloten met een wijnproeverij.
  Hierna gaat u met uw gids per jeep naar een nog in werking zijnde Kibboets. Uw gids vertelt u over het leven in een Kibboets en u kunt zelf de verschillende delen van de Kibboets bekijken. U zult leren over het verschil tussen vroeger en nu in een Kibboets: Anno 2017 is de mate van collectivisme in de meeste kibboetsen drastisch verminderd. Kinderhuizen bestaan niet meer en maaltijden worden ook thuis gebruikt.

  Vervolgens rijdt u ‘offroad’ naar de gedemilitariseerde zone langs de Syrische grens (als de situatie het toelaat). Hier ziet u verstopte Israëlische bunkers. Uw gids zal u ondertussen alles vertellen over de relatie tussen met de noordelijke buren en kan u ook vertellen wat de situatie in Syrië nu betekent voor Israël. U keert aan het eind van de middag terug bij uw hotel.

   

 • Dag 11: Meer van Galilea - Tel Aviv - Amsterdam

  U checkt uit bij uw hotel en wordt naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor uw vlucht naar huis.

 • The David Citadel is het toonbeeld van architectuur en design. Het hotel is ontworpen als een moderne versie van de Old City en het nieuwere broertje van het bekende hotel King David. Gelegen tussen de oude en nieuwe stad, is dit de perfecte uitvalsbasis...
 • Zonder twijfel het hotel met de meest spectaculaire ligging van Israël: diep in de Negev Woestijn ligt op de rand van de Ramon Krater het luxueuze hotel Beresheet. De adembenemende omgeving in combinatie met de unieke architectuur en top service, maakt...
 • In het levendige Tel Aviv ligt het prachtige boetiekhotel The Norman. Gevestigd in twee historische gebouwen ademt dit hotel een elegantie van de jaren 20. De gebouwen zijn gerestaureerd om de sfeer en grandeur van die periode te behouden. Tussen de twee...
 • Aan de oostzijde van het Meer van Galilea en aan de voet van de Golan Hoogte ligt het luxe villa resort The Setai. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden die Noord-Israël te bieden heeft. Het hotel bestaat voornamelijk uit...
Route
Met deze reis beleeft u alle aspecten van Israël. Zowel de cultuur als de natuur komt uitgebreid aan bod. Start in Jeruzalem en daal af via Masada en de Dode Zee naar de Negev woestijn. Reis naar Tel Aviv en het historische Jaffa. Ontdek de Golan Hoogte per Jeep en geniet van de rust bij het meer van Galilea.