De geheimen van China

21-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.145 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandelen over de Chinese Muur
 • Ontdek uniek Pingyao
 • Zie het Terracotta Leger
 • Pieken en kliffen van Zhangjiajie NP
 • Shanghai’s art district
 • Harmonieus Hangzhou

Ontdek China op een manier zoals nog maar weinigen China zagen. Tijdens deze 21-daagse reis gaat u onder meer naar het nog relatief onbekende stadje Pingyao en zullen de uitzichten in het met steile pieken, kliffen en rotsen bezaaide Zhangjiajie National Park u versteld doen staan.

Een zeer bijzondere reis waarbij u werkelijk de geheimen van China ontdekt. Zo reist u na een rustige start in Beijing naar Pingyao, een dorpje dat langzaam meer en meer in de belangstelling komt te staan. Het is een zeer authentiek dorpje waar u als geen ander de sfeer van traditioneel China proeft. De eeuwenoude stadsmuren en koopmanshuizen zijn nog erg goed in tact gebleven. U kunt hier nu nog rustig rondlopen en de oude stijl bewonderen zonder drommen toeristen om u heen die deze bijzondere stad ook ontdekt hebben. Nog zo’n relatief onontdekte plek is Zhangjiajie. Het immense stenenwoud was de inspiratiebron voor de film Avatar. U wandelt hier tussen steile rotspilaren en bergpieken. De uitkijkpunten hebben illustere namen als ‘one step to heaven’ en ‘the corridor in the sky’. En dat is niets teveel gezegd; u geniet hier dan ook van adembenemende uitzichten op de eindeloze pieken en kliffen. Van Zhangjiajie vliegt u naar Shanghai. U verkent deze moderne metropool en wandelt door het levendige art district, maar laat de stad al snel achter u om de waterrijke stadjes te verkennen die met elkaar bekend staan als ‘Venices of China’. Welke plek het dichtst in de buurt komt van Venetië, mag u zelf bepalen. Hangzhou met het prachtige Westlake en zijn perfect gemanicuurde tuinen is de laatste harmonieuze bestemming van uw reis. In drie weken tijd heeft u China gezien op een manier zoals nog maar weinigen China zagen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De Chinese Muur ruim is 6000 kilometer lang en loopt van de Gobi woestijn tot voorbij Beijing.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2: Amsterdam – Beijing

  U vliegt met KLM naar Beijing waar u de volgende ochtend aankomt. Uw gids wacht u op en brengt u naar uw hotel in deze miljoenenstad.

 • Dag 3: Beijing

  U bezoekt vandaag het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Vervolgens ontdekt u de hutongs, kleine en smalle straatjes in een oud en traditioneel deel van de stad.

 • Dag 4: Beijing

  De Chinese Muur is China’s grootste en meest bekende bezienswaardigheid. U bezoekt het gedeelte bij Jinshanling. De muur is hier minder gerenoveerd en doet een stuk authentieker aan dan op andere plaatsen.

 • Dag 5: Beijing

  Vroeg op om een bezoek te brengen aan de Temple of Heaven. Ook gaat u vandaag naar het zomerpaleis met zijn mooie tuinen.

 • Dag 6: Beijing – Pingyao

  U reist naar Pingyao, een uniek stadje met onaangetaste, eeuwenoude stadsmuren en koopmanshuizen verlicht door rode lantaarns. Het stadje is nog altijd een perfect voorbeeld van hoe traditioneel China eruit zag.

 • Dag 7: Pingyao

  Na het ontbijt bezoekt u een karakteristieke koopmanshuis net buiten Pingyao. Pingyao lag op de handelsroute tussen Beijing en Xi’an waardoor het tijdens de Ming & Qing dynastie een welvarende handelsstad werd. De Wang Family Residence bestaat uit een wirwar van kleine binnenpleinen, tempels, smalle straatjes en tuinen. Op de weg terug naar Pingyao stopt u bij Zhangbicun waar u een ondergrondse vesting met ingenieus gangenstelsel bekijkt. Tot slot bezoekt u de boeddhistische tempel van Shuanglin.

 • Dag 8: Pingyao – Xi’an

  Wandel over de grote, oude stadsmuren van Pingyao voor een bijzondere kijk op het stadje. ’s Middags vliegt u van Taiyuan naar Xi’an.

 • Dag 9: Xi'an

  China’s grootste archeologische vondst werd pas in 1974 bij toeval gedaan. Landbouwers ontdekten toen duizenden beelden van soldaten opgesteld in een frontlinie: het inmiddels beroemde Terracotta Leger. U gaat dit wonder vandaag met eigen ogen aanschouwen.

 • Dag 10: Xi’an – Zhangjiajie

  U vliegt naar Zhangjiajie, waar de omgeving diende als inspiratiebron voor de Hollywood kaskraker Avatar. U vindt hier namelijk een bizar gevormd stenenwoud.

 • Dag 11: Zhangjiajie

  Vroeg op om het natuurspektakel te bewonderen. U start de dag in Yellow Stone Village, waar u van een hoog gelegen platform een prachtig uitzicht heeft over de steile, begroeide rotspilaren. Al deze torenhoge pilaren en rotsen vormen een mysterieus landschap. Wandel langs de Golden Whip Stream, een rivier die ook omgeven is door de prachtige karstbergtoppen. De wandeling eindigt in het Suoxi Valley Nature Reserve vol kliffen, rotsen, waterpartijen en bergen. Het kan niet anders dan dat u vandaag compleet overweldigd wordt door de onbeschrijfelijke schoonheid en rust van dit gebied.

 • Dag 12: Zhangjiajie

  Ook deze dag staat in het teken van de bijzondere natuur. U gaat naar mooie uitzichtpunten, waaronder een met de illustere naam ‘one step to heaven’. Om hier te komen wandelt u door een dichtbegroeid bos, en eenmaal bij het uitkijkpunt geniet u van 360 graden uitzicht over de talloze pieken.

 • Dag 13: Zhangjiajie – Shanghai

  Van de kalmte van de natuur naar de drukte van een moderne wereldstad: u vliegt vandaag naar Shanghai. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

 • Dag 14: Shanghai

  Met uw gids verkent u vandaag de stad. Wandel door Fuxing Park in de Franse wijk waar locals hun dag beginnen met tai chi of beginnen aan het eerste potje mahjong van de dag. U zult in deze wijk Frans ogende koloniale panden zien waar nu leuke restaurants, bars en boetieks in gevestigd zijn. Shanghai heeft een hippe kunstbuurt, Tianzifang. U wandelt door de smalle straatjes met galeries en boetieks.

 • Dag 15: Shanghai – Wuzhen

  U laat de stad achter u en bezoekt het charmante stadje Suzhou, bekend om zijn netwerk van kanalen, oude stenen bruggen en prachtige tuinen. U verkent Suzhou per fiets. U eindigt vandaag in het leuke stadje Wuzhen, eveneens bekend om de vele waterwegen. De oude huizen langs het water zijn ’s avonds verlicht met rode lantaarns.

 • Dag 16: Wuzhen – Hangzhou

  ’s Ochtends heeft u tijd om Wuzhen te verkennen. Vervolgens vertrekt u naar Anji, waar u wandelt door het serene bamboebos. In de omgeving liggen ook een aantal theeplantages die u bezoekt. De eindbestemming van vandaag is Hangzhou.

 • Dag 17-19: Hangzhou

  Ontdekkingsreiziger Marco Polo omschreef Hangzhou ooit als ‘heaven on earth’. De rustige, serene sfeer is te danken aan het prachtige West Lake, waar in de lente bomen vol bloesem en ’s zomers waterlelies het meer extra harmonieus doen ogen. U maakt een fietstocht en ziet pagodes, tempels en perfect onderhouden tuinen. De volgende twee dagen heeft u vrij te besteden.

 • Dag 20: Hangzhou – Shanghai

  Per trein reist u terug naar Shanghai. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • Dag 21: Shanghai – Amsterdam

  U wordt in de ochtend opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt terug naar Amsterdam, waar u dezelfde dag op Schiphol aankomt.

 • Het Xi'an Grand Mercure Remin ligt binnen de muren van de eeuwenoude stad Xi'an uit de Ming-dynastie en wordt omgeven door rustige hofjes en elegante tuinen die een unieke, rijk historische sfeer uitademen van de beroemde 'wieg der Chinese beschaving'.De...
 • Aan de oever van het mooie Westlake ligt het comfortabele Sofitel Hangzhou Westlake hotel. Het hotel heeft een klassieke stijl met sfeervolle oosterse details en sfeermakers. Er zijn twee restaurants waar u terecht kunt voor zowel internationale als regionale...
Route
Wissel bekend en onbekend China met elkaar af. Na de start in Beijing reist u naar Pingyao. Via Xi’an vervolgens naar de unieke natuur van Zhanjiajie. Van Shanghai reist u naar de waterrijke stadjes Suzhou en Wuzhen. Het harmonieuze Hangzhou is uw laatste bestemming. Een topcombinatie van natuur en cultuur!
Ella Janse bezocht China

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen