De drie belangrijkste parken in Zambia

15-daagse safari reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 11.945 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Elke dag safari activiteiten
 • Veelzijdigheid aan dieren
 • Bezoek de drie belangrijkste natuurparken
 • Overnachtingen aan rivieren
 • Inclusief binnenlandse vluchten
 • Veel natuurschoon

Leer safari land Zambia goed kennen en bezoek in 15 dagen de drie belangrijkste parken van het land. In de nationale parken Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa vult u uw dagen met safaritochten op zoek naar zoveel mogelijk wild. Een onvergetelijke beleving!

Het grootste en oudste wildpark van Zambia‚ het Kafue National Park‚ is uw eerste kennismaking met het bijzondere natuur- en wildleven in Zambia. Het landschap is gevarieerd‚ met onder meer rivierbossen‚ open vlaktes en savanne. Volledig op hun gemak in hun natuurlijke habitat ziet u hier leeuwen‚ zebra’s en wildebeesten. Ook voor jachtluipaarden en cheeta’s is Kafue hun thuis. Na vijf dagen vol safariplezier vertrekt u per vliegtuigje naar de machtige Zambezi rivier‚ met zijn vele bewoners als nijlpaarden en krokodillen. Een aanrader is om op de rivier een bootsafari te maken: zo ziet u olifanten en andere dieren vanuit een ander perspectief en komt u dichtbij de bewoners van de Zambezi. Tenslotte vliegt u naar het veelzijdige South Luangwa National Park. In dit park vindt u onder meer een grote concentratie olifanten‚ buffels‚ leeuwen en nijlpaarden. U gaat er meerdere keren per dag op uit om zoveel mogelijk van het park te zien.  Na de vele safari activiteiten van de afgelopen dagen in bijzondere natuurparken, heeft Zambia ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op u achtergelaten.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De Pygmeeën waarschijnlijk de eerste bewoners van Zambia waren.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Lusaka

  U vliegt met KLM via Nairobi naar Lusaka, waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen door een lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw hotel in Lusaka gebracht, waar u rustig kunt bijkomen van de vlucht.

 • Dag 3-4 Lusaka - Kafue National Park

  Per transfer reist u naar uw accommodatie in het Kafue National Park‚ Zambia’s grootste en oudste wildpark. In dit prachtige gebied onderneemt u de komende dagen diverse safari activiteiten. U verblijft in een accommodatie gelegen aan de Kafue rivier. Vanuit de lodge worden dagelijks game drives aangeboden. In een safarivoertuig gaat u onder begeleiding van een gids op zoek naar wild. Deze worden vroeg in de ochtend en aan het einde van de middag uitgevoerd. Een andere optie is een wandelsafari’s waarbij u zicht te voet tussen de wilde dieren begeeft.

 • Dag 5-6 Kafue National Park - Busanga Plains

  Vanuit het centrale deel van Kafue reist u tijdens een gamedrive naar het noorden van het park. Hier ontdekt u de uitgestrekte open vlaktes van de Busanga Plains waar duizenden rode lechwe antilopen grazen. In de mopanibossen treft u statige sabel- en roan antilopen‚ wildebeesten‚  zebra's en buffels in grote getale aan. Belangrijke roofdieren in het Kafue National Park zijn de leeuw‚ cheeta, jachtluipaard en wilde honden. 

 • Dag 7 Kafue National Park

  U reist terug naar het centrale deel van Kafue waar u nog een nacht verblijft voordat u uw safari voortzet in het Lower Zambezi National Park.

 • Dag 8 Kafue National Park - Lower Zambezi National Park

  Van Kafue reist u terug naar Lusaka en vliegt u naar Jeki in het Lower Zambezi National Park. Vanuit Jeki heeft u een transfer naar Kutali Camp. Ook in dit mooie park zult u veel dieren en een prachtige natuur aantreffen. Elke dag staan er verschillende safari activiteiten op het programma om u zoveel mogelijk te laten genieten van de omgeving.

 • Dag 9-10 Lower Zambezi National Park

  Dit wereldberoemde natuurgebied ligt aan de machtige Zambezi rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Aangetrokken door de open grasvlaktes en het permanente water‚ scharen grote kuddes olifanten‚ buffels en antilopen zich aan de oevers. De komende dagen trekt u tweemaal per dag de wildernis in onder leiding van deskundige lokale gidsen. U heeft de keus uit game drives per open safarivoertuig (overdag en in het donker)‚ wandel-‚ boot- en kanosafari's. De safari's op het water zijn hier het meest bijzonder!

 • Dag 11 Lower Zambezi National Park - South Luangwa National Park

  U wordt naar de airstrip van Jeki gebracht vanwaar u naar het plaatsje Mfuwe vliegt. Vanaf hier wordt u naar de Kaingo Camp gebracht. De lodge ligt aan de Luangwa rivier. De komende dagen vult u diverse safari activiteiten in het nabij gelegen park. Vergeet ook zeker niet op een keer in een van de hides plaats te nemen en in deze schuilhutten van dichtbij het wild te aanschouwen.

 • Dag 12,13 South Luangwa National Park

  South Luangwa herbergt het grootste aantal dierensoorten van heel Zambia. Rond en in de Luangwa rivier treft u tal van wild. Olifanten‚ buffels‚ zebra's, antilopen, nijlpaarden en meer dan 400 soorten vogels leven in het wildpark. Onder begeleiding van een ervaren gids trekt u dagelijks het nationale park in en maakt u een game drive, zowel in de ochtend als namiddag. De vroege ochtend is ook geschikt om een wandelsafari te maken.

 • Dag 14-15 South Luangwa National Park - Lusaka - Amsterdam

  Na een laatste ontbijt keert u terug naar Mfuwe, vanwaar u doorvliegt naar Lusaka. Vanuit Lusaka neemt u uw vlucht terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
 • De Mukambi Safari Lodge ligt midden in Kafue National Park, direct aan de oever van de imposante Kafue rivier. De lodge is gebouwd in een typisch Afrikaanse stijl. In het hoofdgebouw bevinden zich de lounge, restaurant, bar en het zwembad. U verblijft...
 • In het hart van de Busanga Plains ligt The Plains Camp. Dit kleinschalige kamp biedt ruimte aan maximaal acht personen en bestaat uit vier ruime safaritenten met veranda. In de openluchtbadkamer bevindt zich een traditionele bucketshower en een toilet....
 • Kutali Camp heeft een prachtige ligging op een eiland diep in Lower Zambezi National Park en biedt een bijzondere natuurervaring in dit wildrijke gebied. Dit seizoensgebonden kamp omvat vier tenten strategisch gelegen op de oever van de rivier en zijn...
 • Aan de oevers van de Luangwa rivier, in het wildrijke hart van South Luangwa National Park, ligt Kaingo Camp. Dit kleinschalige kamp is een creatie van de familie Shenton die zich al drie generaties lang inzet voor het natuurbehoud in het park. Er heerst...
Route
Deze route voert langs de drie belangrijkste nationale parken van Zambia. Tijdens uw reis verblijft u in mooie accommodaties op rustige locaties. U komt enkel grote hoeveelheden wild tegen!
Elly van Tilburg bezocht Zambia

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada