De drie belangrijkste parken in Zambia

13-daagse safari reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.325 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Elke dag safari activiteiten
 • Veelzijdigheid aan dieren
 • Veel natuurschoon
 • Overnachtingen aan de rivieren
 • Inclusief binnenlandse vluchten
 • Bezoek de drie belangrijkste natuurparken

Leer safari land Zambia goed kennen en bezoek in 13 dagen de drie belangrijkste parken van het land. In de nationale parken Kafue, South Luangwa en Lower Zambezi vult u uw dagen met safaritochten op zoek naar zoveel mogelijk wild. Een onvergetelijke beleving!

Het grootste en oudste wildpark van Zambia‚ het Kafue National Park‚ is uw kennismaking met het bijzondere natuur- en wildleven in Zambia. Het landschap is gevarieerd‚ met onder meer rivierbossen‚ open vlaktes en savanne. Volledig op hun gemak in hun natuurlijke habitat ziet u hier leeuwen‚ zebra’s en wildebeesten. Ook voor jachtluipaarden en cheeta’s is Kafue hun thuis. Na drie dagen vol safariplezier vertrekt u per vliegtuigje naar het veelzijdige South Luangwa National Park. Om u al het moois dat in dit gebied te zien is niet te ontzeggen‚ onderneemt u na aankomst ’s middags gelijk een safaritocht. In dit park vindt u onder meer een grote concentratie olifanten‚ buffels‚ leeuwen en nijlpaarden. U gaat er meerdere keren per dag op uit om zoveel mogelijk van het park te zien. Aan de machtige Zambezi rivier‚ met zijn vele bewoners als nijlpaarden en krokodillen‚ ligt het Lower Zambezi National Park. Hier verblijft u de laatste dagen van uw bijzondere avontuur. Een aanrader is om vanaf de rivier een safaritocht te maken: zo ziet u olifanten en andere dieren van dichtbij drinken aan de oever van de rivier en aanschouwt u de bewoners van de Zambezi van heel dichtbij. Na de vele safari-activiteiten die u de afgelopen dagen heeft ondernomen om de bijzondere parken te verkennen‚ heeft Zambia ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op u achtergelaten.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner en safari-activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De Pygmeeën waren waarschijnlijk de eerste bewoners van Zambia.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Nairobi - Lusaka

  U vliegt met KLM via Nairobi naar Lusaka, waar u de volgende dag aankomt

 • Dag 2 Lusaka

  Wanneer u aankomt heeft u een Meet en Greet en wordt u per privé-transfer naar uw hotel in Lusaka gebracht. 

 • Dag 3 Lusaka - Kafue National Park

  Per transfer reist u naar uw accommodatie in het Kafue National Park‚ Zambia’s grootste wildpark. In dit prachtige gebied onderneemt u de komende dagen diverse safari-activiteiten. U verblijft in een mooie accommodatie aan de Kafue rivier. Vanaf hier kunt u niet alleen deelnemen aan game drives‚ maar ook aan loopsafari’s en safari’s waarbij u per boot op zoek gaat naar wild.

 • Dag 4-5 Kafue National Park

  U ontdekt de uitgestrekte open vlaktes waar duizenden rode lechwe antilopen grazen. In de mopanibossen treft u de statige sabel- en roan antilopen‚ het wildebeest‚ de zebra en de buffel in grote getale aan. Belangrijke roofdieren in het Kafue National Park zijn de leeuw‚ het luipaard‚ de cheeta en het jachtluipaard. 's Avonds geniet u van een sundowner terwijl u uitkijkt op de wildernis waar de zon langzaam ondergaat.

 • Dag 6 Kafue National Park - South Luangwa National Park

  U wordt per transfer naar Lusaka gebracht‚ waar u naar het plaatsje Mfuwe vliegt. Vanaf hier wordt u naar uw accommodatie in een ander gedeelte van het South Luangwa National Park gebracht. Ook hier vult u de dagen met diverse safari-activiteiten.

 • Dag 7-8 South Luangwa National Park

  South Luangwa herbergt het grootste aantal dierensoorten van heel Zambia. U vindt er olifanten‚ kuddes van honderden buffels‚ nijlpaarden die de rivier bevolken‚ meer dan 400 soorten vogels en een gezonde populatie leeuwen en luipaarden.

 • Dag 9 South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park

  Van Mfuwe vliegt u naar Kasaka in het Lower Zambezi National Park. Ook in dit mooie park zult u veel dieren en een prachtige natuur aantreffen. Elke dag staan er verschillende safari-activiteiten op het programma om u zoveel mogelijk te laten genieten van de omgeving 

 • Dag 10-11 Lower Zambezi National Park

  Dit wereldberoemde natuurgebied ligt aan de machtige Zambezi rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Aangetrokken door de open grasvlaktes en het permanente water‚ scharen grote kuddes olifanten‚ buffels en antilopen zich aan de oevers. Vanuit uw luxueuze tent kijkt u uit op deze dierrijke oevers. De komende dagen trekt u tweemaal per dag de wildernis in onder leiding van deskundige lokale gidsen. U heeft de keus uit game drives per open 4WD (overdag en in het donker)‚ wandelsafari's‚ bootsafari's of kanosafari's. De safari's op het water zijn hier het meest bijzonder!

 • Dag 12 Lower Zambezi National Park - Lusaka - Amsterdam

  ’s Ochtends maakt u nog een safaritocht‚ waarna u naar de luchthaven van Lusaka wordt gebracht. Hier wacht uw vlucht per KLM, via Nairobi, terug naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend aan op Schiphol.

 • Dag 13 Aankomst Amsterdam

  Wij hopen dat u heeft genoten van een prachtige reis!

  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan.

 • Midden in het Kafue National Park, op circa drie uur rijden vanaf Lusaka, ligt direct aan de imposante Kafue rivier de Mukambi Safari Lodge. Het centrale deel van Mukami bestaat uit drie grote houten dekken, die uitzicht bieden op de Kafue rivier en Kafue...
 • U verblijft in een klassieke safarilodge in een bosrijke omgeving en met uitzicht op de Luangwa rivier. De lodge bestaat uit tien chalets, die zijn gebouwd op verhoogde houten decks. Onder de rieten kap vindt u verkoeling gedurende de warme middaguren....
 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
Route
Deze route voert langs de drie belangrijkste nationale parken van Zambia. Tijdens uw reis verblijft u in mooie, exclusieve accommodaties op rustige locaties. U komt enkel grote hoeveelheden wild tegen!
Peter van Tilburg bezocht Zambia

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada