De drie belangrijkste parken in Zambia

13-daagse safari reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 8.845 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Elke dag safari activiteiten
 • Veelzijdigheid aan dieren
 • Bezoek de drie belangrijkste natuurparken
 • Overnachtingen aan rivieren
 • Inclusief binnenlandse vluchten
 • Veel natuurschoon

Leer safari land Zambia goed kennen en bezoek in 13 dagen de drie belangrijkste parken van het land. In de nationale parken Kafue, South Luangwa en Lower Zambezi vult u uw dagen met safaritochten op zoek naar zoveel mogelijk wild. Een onvergetelijke beleving!

Het grootste en oudste wildpark van Zambia‚ het Kafue National Park‚ is uw eerste kennismaking met het bijzondere natuur- en wildleven in Zambia. Het landschap is gevarieerd‚ met onder meer rivierbossen‚ open vlaktes en savanne. Volledig op hun gemak in hun natuurlijke habitat ziet u hier leeuwen‚ zebra’s en wildebeesten. Ook voor jachtluipaarden en cheeta’s is Kafue hun thuis. Na drie dagen vol safariplezier vertrekt u per vliegtuigje naar het veelzijdige South Luangwa National Park. Om u al het moois dat in dit gebied te zien is niet te ontzeggen‚ onderneemt u na aankomst ’s middags gelijk een safaritocht. In dit park vindt u onder meer een grote concentratie olifanten‚ buffels‚ leeuwen en nijlpaarden. U gaat er meerdere keren per dag op uit om zoveel mogelijk van het park te zien. Aan de machtige Zambezi rivier‚ met zijn vele bewoners als nijlpaarden en krokodillen‚ ligt het Lower Zambezi National Park. Hier verblijft u de laatste dagen van uw bijzondere avontuur. Een aanrader is om op de rivier een bootsafari te maken: zo ziet u olifanten en andere dieren vanuit een ander perspectief en komt u dichtbij de bewoners van de Zambezi. Na de vele safari activiteiten van de afgelopen dagen in bijzondere natuurparken, heeft Zambia ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op u achtergelaten.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De Pygmeeën waarschijnlijk de eerste bewoners van Zambia waren.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Lusaka

  U vliegt met KLM via Nairobi naar Lusaka, waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen door een lokale vertegenwoordiging en per privé transfer naar uw hotel in Lusaka gebracht, waar u rustig kunt bijkomen van de vlucht.

 • Dag 3 Lusaka - Kafue National Park

  Per transfer reist u naar uw accommodatie in het Kafue National Park‚ Zambia’s grootste en oudste wildpark. In dit prachtige gebied onderneemt u de komende dagen diverse safari activiteiten. U verblijft in een accommodatie gelegen aan de Kafue rivier. Vanuit de lodge worden dagelijks game drives aangeboden. In een safarivoertuig gaat u onder begeleiding van een gids op zoek naar wild. Deze worden vroeg in de ochtend en aan het einde van de middag uitgevoerd. Een andere optie is een wandelsafari’s waarbij u zicht te voet tussen de wilde dieren begeeft.

 • Dag 4-5 Kafue National Park

  U ontdekt de uitgestrekte open vlaktes waar duizenden rode lechwe antilopen grazen. In de mopanibossen treft u statige sabel- en roan antilopen‚ wildebeesten‚  zebra's en buffels in grote getale aan. Belangrijke roofdieren in het Kafue National Park zijn de leeuw‚ cheeta, jachtluipaard en wilde honden. Geniet 's avonds tijdens een boottocht van een prachtige zonsondergang onder het genot van een hapje en drankje, een zogenoemde sundowner.

 • Dag 6 Kafue National Park - South Luangwa National Park

  U wordt per transfer naar Lusaka gebracht‚ waar u naar het plaatsje Mfuwe vliegt. Vanaf hier wordt u naar de Kafunta River Lodge gebracht. De lodge ligt in een bosrijke omgeving met uitzicht op de Luangwa rivier, net buiten South Luangwa National Park. De komende dagen vult u diverse safari activiteiten in het nabij gelegen park.

 • Dag 7-8 South Luangwa National Park

  South Luangwa herbergt het grootste aantal dierensoorten van heel Zambia. Rond en in de Luangwa rivier treft u tal van wild. Olifanten‚ buffels‚ zebra's, antilopen, nijlpaarden en meer dan 400 soorten vogels leven in het wildpark. Onder begeleiding van een ervaren gids trekt u dagelijks het nationale park in en maakt u een game drive, zowel in de ochtend als namiddag. De vroege ochtend is ook geschikt om een wandelsafari te maken.

 • Dag 9 South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park

  Van Mfuwe vliegt u naar Jeki in het Lower Zambezi National Park. Vanuit Jeki reist u over land en water verder naar Chongwe Camp. Ook in dit mooie park zult u veel dieren en een prachtige natuur aantreffen. Elke dag staan er verschillende safari activiteiten op het programma om u zoveel mogelijk te laten genieten van de omgeving.

 • Dag 10-11 Lower Zambezi National Park

  Dit wereldberoemde natuurgebied ligt aan de machtige Zambezi rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Aangetrokken door de open grasvlaktes en het permanente water‚ scharen grote kuddes olifanten‚ buffels en antilopen zich aan de oevers. De komende dagen trekt u tweemaal per dag de wildernis in onder leiding van deskundige lokale gidsen. U heeft de keus uit game drives per open safarivoertuig (overdag en in het donker)‚ wandel-‚ boot- en kanosafari's. De safari's op het water zijn hier het meest bijzonder!

 • Dag 12-13 Lower Zambezi National Park - Lusaka - Amsterdam

  Na een laatste ontbijt keert u terug naar Jeki, vanwaar u doorvliegt naar Lusaka. Vanuit Lusaka neemt u de KLM vlucht terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
 • De Mukambi Safari Lodge ligt midden in Kafue National Park, direct aan de oever van de imposante Kafue rivier. De lodge is gebouwd in een typisch Afrikaanse stijl. In het hoofdgebouw bevinden zich de lounge, restaurant, bar en het zwembad. U verblijft...
 • U verblijft in een klassieke safarilodge in een bosrijke omgeving met uitzicht op de Luangwa rivier. De lodge bestaat uit acht chalets, die zijn gebouwd op verhoogde houten platforms met rieten daken. Elk chalet is ingericht in Afrikaanse stijl en beschikt...
 • Chongwe ligt net buiten het Lower Zambezi National Park, op het punt waar de Chongwe River in de Zambezi River uitmondt. Bijna geheel verscholen en overschaduwd door grote bomen, kunt u hier in alle privacy de Afrikaanse bush ervaren. Omdat het kamp niet...
Route
Deze route voert langs de drie belangrijkste nationale parken van Zambia. Tijdens uw reis verblijft u in mooie, exclusieve accommodaties op rustige locaties. U komt enkel grote hoeveelheden wild tegen!
Elly van Tilburg bezocht Zambia

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada