De diversiteit van Kaapstad en omgeving

8-daagse reis
Op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen vanaf 12 jaar
Nu vanaf € 2.895 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Diversiteit rondom de Kaap in één week
 • Bezoek Kaapstad
 • Ontdek de eeuwenoude rotstekeningen in de Cederberg
 • Ook veel actieve mogelijkheden in de Cederberg als hiking en mountainbiken
 • Sluit af in het rustige plaatsje Paternoster aan de kust
 • Dit allemaal op relatief korte afstand van elkaar

In één week een enorme diversiteit in gebieden, op maximaal 4 uur rijden afstand van elkaar. Bruisend Kaapstad, natuur & cultuur in de Cederberg en de reis sluit af met een idyllisch verblijf in Paternoster aan de kust.

Doordat er maximaal 1 uur tijdsverschil is met Zuid-Afrika, is de bestemming ook prima geschikt voor een verblijf van één week. Kaapstad en haar omgeving is hiervoor perfect en biedt enorm veel diversiteit. Kaapstad is een bruisende stad, u vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam naar deze stad. Met uw huurauto rijdt u in nog geen vier uur naar een geheel andere omgeving, de Cederberg. Een plek met de mooiste sterrenhemel, eeuwenoude rotstekeningen, actieve mogelijkheden als mountainbiken, hiking en quad biking. Ook biedt Cederberg soft safari als bontebokken, zebra’s, tientallen soorten vogels, bavianen, wilde katten of vossen. Na de Cederbergen rijdt u wederom in ruim 3 uur naar de kust. Paternoster is een klein vissersdorp bij het West Coast National Park. Het leven is hier rustig en gericht op de oceaan. Visliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen, van verse mosselen tot zojuist gevangen krab en kreef tijdens het kreeftseizoen. Gedroogde vis, bokkom, is een specialiteit waar de locals een blokje voor om rijden. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, huurauto, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Cederberg de enige plek ter wereld is waar Rooibos groeit?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Kaapstad

  Van Amsterdam vliegt u vandaag naar Kaapstad. Op de luchthaven wordt u opgewacht en met een privétransfer naar uw accommodatie gebracht.  

  De directe vlucht vanuit Amsterdam naar Kaapstad komt aan in de avond, waardoor de transfer prettig is. 

 • Dag 2: Kaapstad

  Deze ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij uw accommodatie. 

  Verken vandaag de bruisende wereldstad, Kaapstad. Schilderachtige landschappen, de indrukwekkende geschiedenis en een absolute smeltkroes aan culturen. Kaapstad biedt talloze mogelijkheden om deze dag te vullen.  

 • Dag 3: Kaapstad - Cederberg

  Vandaag rijdt u in ruim drie uur naar het Kagga Kamma Natuur Reservaat, genesteld in het schilderachtige Cederberg-gebergte.  

  Ver verwijderd van de stadslichten, in een uitgestrekte open ruimte waar rotsformaties de horizon omlijsten, is er een plek waar natuurliefhebbers een werkelijk unieke omgeving kunnen ontdekken. 

 • Dag 4: Cederberg

  Tijdens uw verblijf in Kagga Kamma zijn de twee begeleide excursies inbegrepen. Een natuurrit, mountainbiken, hiking op pad met een off-road voertuig. Allemaal verschillende mogelijkheden om deze fascinerende omgeving te verkennen.  

 • Dag 5: Cederberg - Paternoster

  In wederom ruim drie uur rijdt u naar de kust. U verblijft de komende twee nachten in het traditionele vissersdorpje Paternoster.  

 • Dag 6: Paternoster

  Paternoster is een rustiek en idyllisch dorpje aan de Atlantische Oceaan, welke doet denken aan een oud Grieks vissersdorpje. Bijna vanzelfsprekend kunt u hier enorm genieten van de uitgebreide visvangst welke vers voor u wordt bereid 

  Het is een plek waar u omringd bent door de natuurlijke schoonheid en heerlijk tot rust kunt komen. Hier kunt u lekker uitwaaien aan het kilometerslange witte zandstrand. 

 • Dag 7 - 8: Paternoster – Kaapstad - Amsterdam

  Met uw huurauto rijdt u in goed en wel anderhalf uur naar de luchthaven van Kaapstad. Hiervandaan vliegt u met KLM rechtstreeks naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert. 

 • Gelegen in het hart van het centrum van Kaapstad, op slechte enkele minuten wandelafstand van de kleurrijke Bo Kaap wijk, vindt u het stijlvolle design hotel Gorgeous George. Gevormd uit twee gebouwen die in de jaren veertig met elkaar verbonden zijn...
 • In de Cederbergen ligt het privéreservaat Kagga Kamma. Daar ontdekt u vreemd gevormde rotsen, die liggend, staand en opeengestapeld het landschap sieren. De San (Bushmen) leefden hier oorspronkelijk, de verschillende rotsschilderingen zijn hier daar het...
 • Strandloper Ocean Boutique Hotel is een boutique hotel in het dorpje Paternoster, aan de westkust van Zuid-Afrika circa 90 minuten rijden van Kaapstad. Het kleinschalige hotel biedt comfortabele kamers en suites met moderne faciliteiten. De kamers zijn...
Route
Vanuit de bruisende stad Kaapstad rijdt u met uw huurauto naar de Cederberg welke op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Na twee overnachtingen in deze rotsachtige omgeving waar u verschillende activiteiten kunt ondernemen, sluit u de reis af in Paternoster aan de kust.
Elly van Tilburg bezocht Zuid-Afrika

Ik heb af en toe mijn adem ingehouden met de kinderen allemaal in hun kano op het water, midden tussen de hippo's. Maar tegelijkertijd besefte ik dat we iets unieks aan het beleven waren.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika