De Canadese Rockies per trein en helikopter

12-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 10.275 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Omring u door bergen in de Bugaboos Lodge
 • Per helikopter naar afgelegen wandelgebieden
 • Ongekende vergezichten
 • Onvergetelijke tocht met de Rocky Mountaineer
 • Ontspannen verblijf in Banff
 • Luxueus verblijf in sfeervol Vancouver

Beleef de majestueuze Rocky Mountains op zijn best tijdens deze onvergetelijke reis. Ontdek het bruisende Vancouver en reis per beroemde Rocky Mountaineer door het indrukwekkende berglandschap naar Banff. Vlieg per helikopter naar de verscholen Bugaboos Lodge en verken afgelegen gebieden per helikopter. Een unieke ervaring is gegarandeerd!

U vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Vancouver in West-Canada waar u verblijft in het luxueuze Fairmont Pacific Rim in het stadscentrum van Vancouver. Struin door de bruisende straten van Vancouver en geniet van het altijd levendige Vancouver. Na twee dagen in Vancouver stapt u aan boord van de wereldberoemde Rocky Moutaineer waarmee u dwars door British Columbia reist. Het landschap dat u passeert wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in de provincie British Columbia. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een totaal ander standpunt zien. De trein arriveert na twee dagen in Banff waar u een nacht verblijft alvorens u naar de Purcell Mountains vliegt. U wordt naar het platform gebracht waar u aan boord stapt van de helikopter die u naar de afgelegen Bugaboos Lodge brengt. Op circa 1500 meter hoogte en genesteld tussen torenhoge bergpieken en indrukwekkende natuur bevindt u zich letterlijk in de ‘middle of nowhere’. Twee dagen gaat u samen met een gids per helikopter naar verschillende wandelgebieden op de bergketens om de verscheidenheid aan landschappen in de Bugaboos te ontdekken. Na uw verblijf in de Bugaboos Lodge sluit u uw reis ontspannen af in Banff. Het stadje wordt omringd door het Banff National Park, waar u grote kans heeft om 'wildlife' tegen te komen. Helaas komt er aan uw reis een einde en vliegt u vanuit Calgary met KLM terug naar Nederland waar u aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, treinreis per Rocky Mountaineer, privétransfers van en naar de accommodatie/treinstation, overnachtingen, excursies vanuit de Bugaboos Lodge inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Geschat wordt dat de Rocky Mountains tussen de 50 en 88 miljoen jaar oud zijn?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Vancouver

  U vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Vancouver in West-Canada. Dezelfde dag landt u op de luchthaven en wordt u per privétransfer naar het luxueuze Fairmont Pacific Rim gebracht in het stadscentrum van Vancouver. Hier kunt u bijkomen van de lange vlucht en genieten van alle faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Struin door de bruisende straten van Vancouver en ga op zoek naar een gezellig restaurant waar u geniet van een smaakvol diner.

 • Dag 2 - 3: Vancouver

  Deze dagen heeft u geheel ter vrije besteding in het altijd levendige Vancouver. Kies optioneel voor een rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids en maak kennis met de lokale keuken en diverse lekkernijen. Of ontdek samen met een lokale gids de hoogtepunten van de stad waarbij u tevens een inkijkje krijgt in de geschiedenis van de stad. Maak een wandeling door het natuurrijke Stanley park of huur een fiets en maak een fietstocht door de stad. Een andere mogelijkheid is om Vancouver en haar prachtige omgeving vanuit vogelperspectief te bekijken in een helikopter. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de winkelstraten en shopping malls die Vancouver rijk is. In Vancouver verveelt u zich nooit en wij adviseren u graag.

 • Dag 4: Vancouver – Rocky Mountaineer – Kamloops

  Vandaag stapt u aan boord van de wereldberoemde Rocky Moutaineer waarmee u dwars door British Columbia reist. Het landschap dat u passeert wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in de provincie British Columbia. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een totaal ander standpunt zien. De trein rijdt alleen overdag om u de kans te geven optimaal van deze prachtige route te genieten. U overnacht in een comfortabel hotel in het kleine stadje Kamloops.

 • Dag 5: Kamloops – Rocky Mountaineer – Banff

  Uw onvergetelijke treinreis gaat verder in oostelijke richting door de Canadese Rockies naar de provincie Alberta. Opnieuw ziet u een spectaculair scala aan landschappen terwijl u de Rockies doorkruist over hoge bergpassen en door de lange tunnels. De hoogtepunten van vandaag zijn de Rogers Pass, de Kicking Horse Canyon, de Spiral Tunnels en natuurlijk de gletsjers en de besneeuwde toppen van de Canadese Rockies. Uw treinreis eindigt in het vakantieoord Banff vanwaar u naar uw luxueuze hotel wordt gebracht net buiten het dorp.

 • Dag 6: Banff – Purcell Mountains

  Vandaag begint uw driedaagse heli-wandelavontuur. U wordt naar de het platform gebracht waar u aan boord stapt van de helikopter die u naar de afgelegen Bugaboos Lodge brengt. Op circa 1500 meter hoogte en genesteld tussen torenhoge bergpieken en indrukwekkende natuur bevindt u zich letterlijk in de ‘middle of nowhere’. Na aankomst bij de lodge checkt u in en gaat u in de middag aan boord van de helikopter om uw eerste wandeling te maken onder begeleiding van een gids. Vlieg naar de ongerepte bergtoppen van de Rocky Mountains en laat u verbazen door de indrukwekkende natuur en ongelofelijke uitzichten.

 • Dag 7 - 8: Purcell Mountains

  Deze dagen gaat u samen met een gids per helikopter naar verschillende wandelgebieden op de bergketens om de verscheidenheid aan landschappen in de Bugaboos te ontdekken. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend en uw deskundige gids wijst u de weg door gletsjers en steile bergruggen. Bij het verkennen van de Bobbie Burns, die behoort tot de Columbia Mountains, leert u de verschillende flora en fauna in het landschap kennen. Afhankelijk van uw interesses kunt u een wandeling van een hele dag maken, of na de lunch per helikopter naar een afgelegen alpenmeer vliegen.

 • Dag 9: Purcell Mountains - Banff

  Helaas is een einde gekomen aan uw onvergetelijke verblijf in de Bugaboos Lodge. U vliegt per helikopter terug naar het platform vanwaar u naar Banff wordt gebracht. Banff ligt op een hoogte van 1383 meter en is daarmee het hoogstgelegen stadje in Canada. Het stadje wordt omringd door het Banff National Park, waar u grote kans heeft om 'wildlife' tegen te komen. Banff staat ook bekend om haar Banff Upper Springs waar u heerlijk kunt relaxen in het natuurlijk bronwater.

 • Dag 10: Banff

  Na dagen vol verkenning heeft u uw laatste dag in de Rocky Mountains ter vrije besteding. Wellicht wilt u wandelen door de uitgestrekte alpenweiden, het beroemde Lake Louise verkennen of de grote populatie dieren spotten in de omgeving. Of ga met de Banff Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. Banff National Park behoort tot het oudste nationale park van Canada en is de thuisbasis van onder meer grizzlyberen, poema's, elanden en honderden vogelsoorten. Indien u liever de omgeving verkent met een privé gids regelen wij dat graag voor u.

 • Dag 11 – 12: Banff – Calgary – Amsterdam

  Er komt helaas een einde aan uw avontuur per trein en helikopter door de majestueuze Rocky Mountains. U reist vanaf Banff per privé transfer naar de luchthaven van Calgary. Hiervandaan vliegt u met KLM terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • Verscholen tussen de bergen van het schitterende natuurgebied van The Bugaboos vindt u de historische CMH Bugaboos Lodge. U vliegt per helikopter naar de lodge waar het ongelofelijke uitzicht u zal verwonderen en de bergketens het uitzicht domineren....
 • In het hart van de Rocky Mountains ligt het iconische Fairmont Banff Springs. Canada’s ‘Castle in the Rockies’ biedt al sinds 1888 een service van wereldklasse. Dit luxe resort is het gehele jaar door een perfecte plek om Banff en omgeving alsook de majestueuze...
Route
Reis per trein vanuit Vancouver door de majestueuze Rocky Mountains en bewonder het verbluffende uitzicht. Vlieg per helikopter vervolgens naar de Bugaboos Lodge waar een ongekend avontuur op u staat te wachten en sluit de reis ontspannen af in Banff.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.