Cultuur en natuur in Israël

9-daagse reis
op basis van 2 personen
Nu vanaf € 10.445 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Historisch Jeruzalem
 • Ontmoet de locals
 • Bezoek de heilige plaatsen in het noorden
 • Kosmopolitisch Tel Aviv

Duik in het historische en christelijke verleden van Israël en beleef de hedendaagse cultuur. Na een aantal dagen in Jeruzalem reist u naar het mooie noorden waar u onder andere Nazareth en het meer van Galilea bezoekt. U sluit af in het kosmopolitische Tel Aviv.

U begint in Jeruzalem waar u kennis maakt met een expert op het gebied van het christendom in Israël. U bezoekt de prachtige Old City van Jeruzalem en het oude Bethlehem. U ontdekt de Bijbelse plaatsen in het noorden bij het meer van Galilea en Nazareth. Ook Capernaum ontbreekt niet, waar u het huis van Petrus bezoekt.  Op de route naar Tel Aviv maakt u stops in de prachtige historische pareltjes Akko en Ceaserea. U sluit af in Tel Aviv waar u de oude Jaffa Port bezoekt maar ook de trendy kant van Tel Aviv ontdekt. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten, transfers en binnenlandse vluchten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

 

 

Wist u dat

Er zijn 50 koshere McDonald's in Israël.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv - Jeruzalem

  U vliegt vandaag rechtstreeks met El Al naar Tel Aviv, waar u in de middag arriveert. bij aankomst wordt u opgehaald en naar Jeruzalem gebracht. Zodra u Jeruzalem inrijdt wordt er gestopt op een viewpoint met schitterend uitzicht over de Tempelberg. U checkt in bij uw hotel.

 • Dag 2: Jeruzalem

  In de ochtend ontmoet u Yiscar Harani een expert op het gebied van Christelijke zaken in Israël. Zij is docent bij het Avshalom Instituut voor Israël Studies en werkt voor het Ministerie van Toerisme. Zij zal u vanmorgen veel vertellen over de geschiedenis het Heilige Land.
  Aansluitend gaat u de Old City van Jeruzalem bezoeken. De Old City van Jeruzalem is een buitengewoon heilige plaats voor Joden, christenen en moslims. U struikelt hier bijna letterlijk over de heilige plekken. Uw gids neemt u mee naar de bezienswaardigheden die het meest belangrijk en heilig zijn voor deze drie religies. U begint met een bezoek aan de wereldberoemde Klaagmuur en u vanaf hier heeft u ook een schitterend uitzicht op de Rotskoepel. Uw gids zal u stapje voor stapje meenemen in het verleden van Jeruzalem en u het belang van de stad voor de drie religies uitleggen. Vervolgens gaat u dieper in op het christelijke erfgoed van de stad. Breng een bezoek aan de tuin van Gethsemane, de Heilige Grafkerk, u loopt een deel van de Via Dolorosa en bezoekkt de berg Zion inclusief de tombe van Koning David en de kamer van het laatste avondmaal. Vanaf de Olijfberg geniet u van een prachtig uitzicht over Jeruzalem. Aansluitend brengt u een bezoek aan het Jeruzalem Archeologisch Park, ook bekend als The Davidson Center. Een indrukwekkende plek waar u letterlijk wordt omgeven door geschiedenis. U bezoekt onder andere de zuidelijke stadsmuur, de Robinsonboog en Herodian Street.
  Noot: een bezoek aan Koepel van de rots dient van tevoren aangevraagd te worden i.v.m. veiligheidsmaatregelen.
  In de middag wordt u naar uw hotel gebracht.

 • Dag 3: Jeruzalem - Bethlehem - Jeruzalem

  Vandaag gaat u met uw gids Yad Vashem bezoeken: Israëls officiële monoment van de Holocaust, gelegen op de westelijke helling van Mount Herzi. In het complex vindt u het Hoclaust History Museum, the Children’s Memorial en The Hall of Remembrance, the Holocaust Art Museum. Ondanks dat bij velen het verhaal van de Holocaust bekend is, laat een bezoek aan Yad Vashem diepe indruk achter. Noot: Het museum is niet geschikt en toegankelijk voor kinderen onder de 10 jaar.
  In de middag gaat u naar Bethlehem, ook bekend als The City of David, het hart van het oude Jeruzalem. Dit is het oudste deel van Jeruzalem, ouder dan de ommuurde Old City. Bethlehem ligt slechts 8 kilometer van het centrum van Jeruzalem vandaan, maar omdat het onder de Palestijnse Gebieden valt duurt het wat langer in verband met security checks bij de grens. Bethlehem is een speciale plaats voor Christenen: Hier werden delen van de bijbel geschreven. U bezoekt de Geboortekerk, waar Jezus zou zijn geboren. Het archeologische deel bestaat uit een lang netwerk van tunnels waar in de Oudheid koningen werden gekroond en inwoners schuilden voor de vijand. Samen met uw gids wandelt u door de vele ondergrondse tunnels van de historische plek. U kunt door het water van de Hezkiah’s tunnel lopen, neem wel waterschoenen met een goed profiel mee! Noot: De Israëlische gids mag Bethlehem niet in dus deze brengt u tot de grens waar u wordt opgehaald door een Palestijnse gids. Een paspoort is verplicht aangezien u een grens passeert.
  De rest van de dag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u de Mahane Yehuda Market bezoeken en een kookworkshop doen.

 • Dag 4: Jeruzalem - Masada - Dode Zee - Jeruzalem

  U wordt vroeg opgehaald voor uw rit naar de Judean desert. De eerste stop is Masada, Het oude fort van Koning Herodus op een rots midden in de woestijn. Koning Herodus vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek omdat hij in gevaar was. Het hoogste deel is 400 meter en is bereikbaar met een kabelbaan of via het slangenpad. Tegenwoordig staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst. Behalve dat het een toeristische bestemming is, wordt Masada ook gebruikt voor de voltooiing van de legeropleiding van Israëliërs. Zij moeten ‘s nachts via het slangenpad naar boven lopen en worden daarna beëdigd.

  Na het bezoek aan Masada kunt u drijven in de Dode Zee. De mineralen in deze extreem zoute zee, zijn helend voor uw huid en na een bad in de Dode Zee voelt u zich als herboren. Door het hoge zoutgehalte blijft u vanzelf drijven.
  Qasr al-Yahud ligt op de oever van de Jordaan. Volgens de overlevering was Jezus hier gedoopt door Johannes de Doper. Vandaag de dag is dit een mooie en vredige plek, waar mensen zich nog steeds laten dopen. U wordt hierna teruggebracht naar uw hotel.
  Noot: Neem slippers mee en oude badkleding want door het hoge mineraal gehalte kan er blijvende schade aan badkleding ontstaan.

 • Dag 5: Jeruzalem - Meer van Galilea

  Vandaag checkt u uit bij uw hotel in Jeruzalem en wordt u opgehaald voor de rit naar het noorden. U brengt onderweg een bezoek aan Mount Tabor. De rit naar de top is prachtig, met mooie uitzichten na elke haarspeldbocht. Aansluitend rijdt u naar Nazareth, hier bezoekt u de Kerk van de Aankondiging. Hier zou engel Gabriël Maria hebben verteld dat zij het kindje Jezus ter wereld zou brengen. Uw schouders en knieën dienen bedekt te zijn tijdens een bezoek aan de kerk. Ondanks dat deze plek een grote rol speelt in het christelijke geloof, is Nazareth Israëls grootste Arabische stad. Het is een fantastische plek om het beste Arabische eten te proeven, of het nou streetfood is of een formeler restaurant, uw gids kan u zeker ene goede lunchplek adviseren. Hierna wordt de reis vervolgd naar Kana, de plek waar Jezus zijn eerste wonder zou hebben verricht, hier veranderde hij water in wijn tijdens een bruiloft. Ook ziet u de Katholieke kerk uit 1879, de plek waar dit zou hebben plaatsgevonden. Tenslotte wordt u naar uw hotel gebracht voor de nacht.

 • Dag 6: Meer van Galilea - Capernaum - Meer van Galilea

  Vandaag gaat u naar de plaatsen die een grote rol spelen in het christelijke geloof. Het meer van Galilea was de plek waar volgens de christenen Jezus leefde en predikte. In Capernaum bezoekt u de Mount of Beatitudes. Voorts kunt u hier de synagoge van het stadje bezichtigen. Zeker interessant is een bezoek aan het huis van Petrus. Men bouwde een achthoekige Byzantijnse kerk over het voormalige huis van Petrus. De kerk zweeft als het ware boven het huis van Petrus. Door de glazen vloer in het midden van de kerk heeft u zicht op de resten van het huis van Petrus. De vele fundamenten die u rondom de synagoge ziet liggen zijn van woonhuizen. Tenslotte bezoekt u de goed bewaard gebleven ‘Jesus Boat’, een vissersboot uit de tijd van Jezus die te zien is in Kibboets Ginosar. U wordt teruggebracht naar uw hotel.

 • Dag 7: Meer van Galilea - Akko - Ceasarea - Tel Aviv

  U checkt uit bij uw hotel en rijdt richting Tel Aviv. Onderweg bezoekt u Akko, de oude stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Akko heeft een karakteristieke middeleeuwse en oosterse uitstraling, met veel oude gebouwen en muren. In de Hellenistische en de Romeinse tijd droeg de stad de naam Ptolemaïs. De oude stad is nu een van de steden in Israël met een overwegend Arabische bevolking. Als de tijd het toelaat kunt u met uw gids de Arabische Markt bezoeken. Daarna gaat u naar
  Mount Carmel waar u het klooster van de profeet Elia bezoekt. De route gaat verder langs de kust naar Ceasarea, de historische stad die voor een groot deel is gebouwd door Koning Herodus. Uw gids zal de belangrijkste historische gebeurtenissen aan u uitleggen terwijl u de frisse zeelucht kunt opsnuiven. Het amfitheater is nog bijna in takt. Uw rijdt verder naar uw hotel in Tel Aviv.

 • Dag 8: Tel Aviv - Jaffa

  U brengt deze ochtend met uw gids een bezoek aan een van de oudste havens ter wereld: Jaffa Port. Aansluitend brengt u een bezoek aan Neve Tzedek, de mooiste en oudste wijk van Tel Aviv. Uw gids vertelt u alles over de geschiedenis van de stad, hoe de eerste moderne Hebreeuwse stad ter wereld uit de zandvlakten en –duinen is herrezen. U bezoekt de levendige Camel Market, waar u lokale lekkernijen proeft. Uit de grote diversiteit van de Israëlische keuken, blijkt dat Israël een land is met veel immigranten. Vervolgens bezoekt u het centrale deel van de stad. U brengt een bezoek aan Rothchild Boulevard en komt langs de Independance Hall waar David Ben Gurion de onafhankelijkheid van de staat Israël verklaarde in 1948. U zult de verschillende stijlen in architectuur zien in dit deel van de stad: van eclectische bouwwerken tot de bekende Bauhaus gebouwen in de Witte Stad. Noot: De Camel Market is gesloten op vrijdag en zaterdag.
  Vanmiddag staat er nog iets bijzonders op het programma: u brengt met uw gids een bezoek aan een fascinerende Arabisch-Israëlische vrouw. Terwijl u met elkaar koffiedrinkt, leert u over de waarde van de koffie rituelen in de Arabische gemeenschap.

  U leert over de sociale geschiedenis van Jaffa en de Adjami buurt, welke bekendheid kreeg bij het grote publiek door de gelijknamige Oscar winnende film. Uw gastvrouw kan u van alles vertellen over de voor- en nadelen van het leven als Arabische in een voornamelijk Joodse maatschappij zodat u een goed beeld krijgt van het leven van de minderheid Arabieren in Tel Aviv. Een bijzondere ervaring!
  U wordt teruggebracht naa uw hotel en daar kunt u relaxen, eten en u voorbereiden op een speciale avond, u duikt het nachtleven van Tel Aviv in! Een lokale gids neemt u mee naar de beste hotspots, uiteraard rekening houdend met uw wensen. Wilt u cocktails drinken, loungen of de hipste club bezoeken, alles is mogelijk!

 • Dag 9: Tel Aviv - Amsterdam

  Vanmorgen wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

 • The David Citadel is het toonbeeld van architectuur en design. Het hotel is ontworpen als een moderne versie van de Old City en het nieuwere broertje van het bekende hotel King David. Gelegen tussen de oude en nieuwe stad, is dit de perfecte uitvalsbasis...
 • Aan de oostzijde van het Meer van Galilea en aan de voet van de Golan Hoogte ligt het luxe villa resort The Setai. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden die Noord-Israël te bieden heeft. Het hotel bestaat voornamelijk uit...
 • In het levendige Tel Aviv ligt het prachtige boetiekhotel The Norman. Gevestigd in twee historische gebouwen ademt dit hotel een elegantie van de jaren 20. De gebouwen zijn gerestaureerd om de sfeer en grandeur van die periode te behouden. Tussen de twee...
Route
U begint met de cultuur en de Bijbelse verleden van Jeruzalem. Vervolgens reist u naar het noorden, waar u Bijbelse plaatsen Nazareth, Capernaum en het meer van Galilea bezoekt. U sluit af in de moderne metropool Tel Aviv.