Culinair Kaap

8-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.545 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Culinair genieten in de Kaapregio
 • Verblijf aan een van de vele stranden van Kaapstad
 • Het Leeu House en Esates is gelegen op een steenworp afstand van enkele beste restaurants van Franschhoek
 • Twee dag tours welke geheel in teken staan van de culinaire omgeving
 • De laatste twee nachten verblijf in de Grootbos Forest Lodge met een waanzinnig uitzicht
 • Perfect voor een week ontspanning met de nadruk op fantastisch eten en drinken

Een week geheel gericht op de culinaire wereld van de Kaap. Zuid-Afrika kan zich op dit gebied zeer meten met de top van de wereld. Franschhoek heeft lange tijd bekend gestaan om de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika. Inmiddels zijn er in deze omgeving, maar ook in Kaapstad vele heerlijke restaurants te vinden. Met Grootbos als afsluiter geniet u niet alleen van de heerlijke desserts, maar eveneens van een prachtig uitzicht op de zee.

Naast het fijne eten, staat Zuid-Afrika uiteraard ook bekend om haar sublieme wijnen. Zowel in Kaapstad als in Franschhoek wordt u een volle dag omgeven door de heerlijke geuren en smaken van Zuid-Afrika.  

Grootbos Forest Lodge is een ecolodge welke is gelegen in het Grootbos Private Nature Reserve, nabij Hermanus en Gansbaai. Vanaf de maand juni tot en met eind november heeft u kans op het spotten van de walvissen. De omgeving van Grootbos staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om deze magische dieren vanaf wal te spotten. In het Fynbos reservaat kunt u het gehele jaar door genieten van de kundige gidsen, welke u met veel plezier de vele flora en fauna van dit gebied laten zien.  

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, autohuur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Grootbos Forest Lodge behoort tot de Unique Lodges of the World van National Geographic?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Kaapstad

  Van Amsterdam vliegt u vandaag naar Kaapstad. Op de luchthaven wordt u opgewacht en met een privétransfer naar uw accommodatie gebracht.  

 • Dag 2: Kaapstad

  De keuken van de Cape Malay gemeenschap is de oudste uit de omgeving van Kaapstad. De basis van deze keuken is ontstaan in de periode dat 'Malay' als slaven werkten in de keukens van de 'Hollanders'. De heerlijke, kruidige en vaak pittige gerechten vanuit hun thuisland in Azië is van grote invloed geweest op de gerechten die u vandaag de dag kunt proeven. Zoals in vele culturen draait het bereiden en eten van gerechten ook om tradities, culturen en gewoontes. 

  Deze ochtend sluit u aan bij local ‘foodie’ beroemdheid Cass Abrahams. U start met een intro over de geschiedenis van de keuen en lokale kruiden gevolgd door een kookles waar u onder het toezicht van Cass Abrahams de traditionele gerechten leert maken. Uiteraard kunt u daarna ook genieten van u eigen gemaakte gerechten.  

  In de middag kunt u aansluitend kiezen voor een begeleide wijntour door de Constantia Vallei maken of een middagtour door Kaapstad.  

 • Dag 3: Kaapstad - Franschhoek

  Deze ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij uw accommodatie en rijdt u naar het elegante Franschhoek. U verblijft twee nachten in het Leeu Estates of House. 

 • Dag 4: Franschhoek

  Vandaag staat er een privé tour door de Wijnlanden gepland. Deze dag wordt aangepast naar uw voorkeuren in bijvoorbeeld favorieten (smaak) wijnen. De tour is de gehele dag, lunch is niet inbegrepen.  

 • Dag 5: Franschhoek – Grootbos Private Nature Reserve

  Vanuit de glooiende Wijnlanden rijdt u verder naar de kust. De komende twee nachten verblijft u in de Forest Lodge van Grootbos Private Nature Reserve.

 • Dag 6: Grootbos Private Nature Reserve

  Grootbos is een ecolodge gelegen in het Grootbos Private Nature Reserve, nabij Hermanus, in de westkaap van Zuid-Afrika. De natuur rondom de lodge is uniek vanwege de Kaapse flora. U kunt excursies maken per 4WD, te voet of te paard. De stranden met kustgrotten en zoutwater poelen zijn ook zeker een bezoekje waard. Tijdens een van de natuurtochten, leggen deskundige gidsen u de wonderlijke relaties uit tussen de planten, insecten, vogels en zoogdieren die in het reservaat leven. Veel van deze excursies zijn inbgrpene tijdens uw verblijf.  

  De Forest Lodge is ook gericht op de ‘food experience’ van haar gasten. Heerlijke maaltijden, kleurrijk opgemaakt, zoveel mogelijk biologische producten en geweldige desserts. 

 • Dag 7 - 8: Grootbos – Kaapstad - Amsterdam

  Met uw huurauto rijdt u in naar de luchthaven van Kaapstad. Hiervandaan vliegt u met KLM rechtstreeks naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert. 

 • Het luxueuze boetiekhotel Cape View Clifton biedt met haar ligging op een helling een ononderbroken uitzicht over de kustlijn van Clifton en Camps Bay. Hier vindt u, mede door de ligging aan het strand, de perfecte balans tussen privacy en toegang tot...
 • De Leeu Collection bestaat uit drie verschillende accommodaties in o.a. Franschhoek; Leeu House, gelegen aan de hoofdstraat van Franschhoek; Le Quartier Français, eveneens gelegen in het hart van Franschhoek en herbergt o.a. het prijs-winnende restaurant,...
 • Grootbos is een ecolodge gelegen in het Grootbos Private Nature Reserve, nabij Hermanus, in de westkaap van Zuid-Afrika. De natuur rondom de lodge is uniek vanwege de Kaapse flora. Voor natuurliefhebbers die eens iets anders willen dan een Afrikaanse...
Route
Vanaf Clifton, een van de stranden bij Kaapstad, rijdt u naar Franschhoek voor een culinair verblijf in de vallei. U sluit de reis af in het natuurreservaat Grootbos.
Erik Joosten bezocht Zuid-Afrika

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika