Cuba Tradicional

8-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.075 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandel door oud Havana
 • Vaar door de grotten Cuevas del Indio
 • Treed in de voetsporen van Hemingway
 • Bezoek het onbekende Remedios
 • Maak kennis met het échte Cuba
 • Stap terug in de tijd van de suikerbaronnen

Cuba, waar de klok eeuwen lijkt te hebben stil gestaan, spreekt tot de verbeelding. Langzaam komt het land in de 21ste eeuw en het is fascinerend om de ontwikkeling van dichtbij te zien.

Cuba heeft alles en is daarmee ook een van de meest interessante eilanden in het Caribische gebied. De ruwe  gebergtes, wild en onaangeroerde valleien, golvende vlaktes met suikerriet, tabaksplantages die smaragdgroen glimmen in de zon en maar liefst 7 elegante 15de -eeuwse steden boordevol fascinerend erfgoed en karakter. Het geheel wordt omringd door enkele van ’s werelds mooiste stranden. Waar u ook zult komen de enthousiaste en vriendelijke Cubanen zullen u met open armen verwelkom. Bienvenido a Cuba!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner zoals genoemd, alle omschreven excursies inclusief de bijbehorende entreegelden, de reis per airconditioned minivan en deskundige Engelssprekende privéchauffeur/gids inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Wij u absoluut aanbevelen om minimaal één overnachting in een Casa Particular door te brengen zodat u echt kennis maakt met de lokale bevolking.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Havana

  Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM naar Havana José Martí International Airport waar u verwelkomd wordt en naar uw hotel in het centrum van Havana wordt begeleid.

 • Dag 2 Koloniaal Havana en het elan van de jaren '50

  Met uw gids wandelt u door het oude Havana, wat in zijn geheel aangemerkt is als Werelderfgoed. In Hotel Ambos Mundos treedt u in de voetsporen van Ernest Hemingway, een beroemde schrijver, waar hij zijn werkkamer had. Al struinend door de stad maakt u niet alleen kennis met de geschiedenis van de stad maar ook het dagelijkse leven. In de middag rijdt u door het Havana van de jaren '50 zoals het Plein van de Revolutie, een van de grootste pleinen ter wereld.  Het is niet moeilijk om een beeld te vormen van de geschiedenis die zich hier voltrokken heeft.

 • Dag 3 Havana – Pinar del Rio – Viñales – Las Terrazas

  De provincie Pinar del Río, waarin Viñales en nog belangrijker de vallei van Viñales ligt, is de groenste provincie van Cuba en hier wordt de beste tabak ter wereld geteeld. Aansluitend aan uw bezoek aan een van de beroemde tabaksplantages reist u naar het pittoreske dorp Viñales, waar de tijd letterlijk heeft stil gestaan. 5 kilometer ten noorden van Viñales vaart u door de Cuevas del Indio, ofwel Indianen grot. Het dorp Las Terrazas, waar u verblijft, ligt in Sierra del Rosario, en is een UNESCO biosfeer reservaat. Het gebied leent zich uitstekend voor wandeltochten en u kunt hier genieten van de enorme diversiteit aan tropische flora en fauna.

 • Dag 4 Las Terrazas – Varkensbaai - Cienfuegos

  U rijdt naar het midden van het eiland via Peninsula de Zapata, het grootste moerasgebied van de Caribbean. Met een speedboot vaart u door de mangrovebossen naar het Taino dorp, de inheemse bevolking van Cuba. Via de beroemde Varkensbaai komt u aan in Cienfuegos, met een fraai gerestaureerd centraal plein waar u onder andere het Palacio de Valle vindt.

 • Dag 5 Cienfuegos – Valle de los Ingenios - Trinidad

  Langs de mooie kustroute rijdt u vandaag naar de best bewaarde koloniale stad op het eiland, Trinidad. Het is een romantisch stadje met rondom het idyllische, centrale plein de villa’s van de voormalige suikerbaronnen, nu meestal musea. In de middag brengt u een bezoek aan de Valle de Los Ingenios, ook wel de vallei van de suikerfabrieken genoemd. Van het einde van de 18de eeuw tot het einde van de 19de eeuw was deze vallei het centrum voor de productie van suiker. In de piekperiode telde de vallei meer dan 50 suikerrietfabrieken met meer dan 30.000 slaven.

 • Dag 6 Trinidad – Santa Clara – Remedios

  Na een spectaculaire rit over het Escmabray gebergte reist u naar het historische plaatsje Santa Clara. U kunt hier een bezoek brengen aan het mausoleum, museum en monument van de beroemde volksheld Che Guevara. Rijdend richting de kust komt u aan in Remedios, een kleine plaats met een vergelijkbare sfeer als in Trinidad. Remedios staat landelijk bekend om de Parrandas, een zeer unieke en traditiegetrouwe viering in aanloop naar Kerstmis van 16 tot 24 december. Struin over het idyllische hoofdplein met de Parroquia San Juan de Bautista kerk uit de 16de eeuw.

 • Dag 7 Remedios – Havana – Amsterdam

  U neemt afscheid van dit indrukwekkend eiland en wordt naar de luchthaven van Havana gebracht voor uw terugreis naar Nederland. Helaas is er een einde gekomen aan de reis naar dit bijzondere land.

 • Dag 8 Amsterdam

  In de ochtend komt u aan in Amsterdam.

 • Een mooie combinatie van traditie, elegantie en stijl gelegen in het hart van Havana in Central Park. De keuze is aan u om te verblijven in het traditionele, koloniale gedeelte of het moderne gedeelte maar beiden zijn voorzien van de beste comfort en...
 • De letterlijke betekenis van casa particular is privé huis en in Cuba betekent het dat u in een accommodatie verblijft van privé eigenaren, vergelijkbaar met een zogenoemde bed and breakfast. Een casa particular varieert van een geheel eigen appartement...
 • Te midden van en omgeven door de authentieke Cubaanse ziel, het stadsmuseum van Cuba en UNESCO Werelderfgoed ligt één van de meest indrukwekkende accommodaties op het eiland waar luxe, traditie, historie en cultuur samensmelten tot een perfecte...
Route
Na aankomst op Cuba maakt u kennis met het moderne en oude Havana. Vanuit de stad reist u via de kust met Varkensbaai en Cienfuegos naar de mooiste stad van Cuba, Trinidad. Het gebergte van Escambray wordt gevolgd door Santa Clara en Remedios waar uw reis eindigt.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.