Cuba Tradicional

10-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 3.125 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandel door oud Havana
 • Bezoek een tabaksplantage in Viñales
 • Breng een bezoek aan de historische Varkensbaai
 • Stap terug in de tijd van de suikerbaronnen
 • Ontdek het onbekende Remedios
 • Historisch Cienfuegos en Trinidad

Cuba, waar de klok eeuwen lijkt te hebben stil gestaan, spreekt tot de verbeelding. Langzaam komt het land in de 21ste eeuw en het is fascinerend om de ontwikkeling van dichtbij te zien. Maak kennis met de Caribische sfeer, koloniale steden en oude historische wijken.

Cuba heeft alles en is daarmee ook een van de meest interessante eilanden in het Caribische gebied. De ruwe gebergtes, wild en onaangeroerde valleien, golvende vlaktes met suikerriet, tabaksplantages die smaragdgroen glimmen in de zon en maar liefst 7 elegante 15de -eeuwse steden boordevol fascinerend erfgoed en karakter. Het geheel wordt omringd door enkele van ’s werelds mooiste stranden. Waar u ook zult komen de enthousiaste en vriendelijke Cubanen zullen u met open armen verwelkom. Bienvenido a Cuba!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, alle omschreven excursies inclusief de bijbehorende entreegelden, 6-daagse Medium category autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Wij u absoluut aanbevelen om minimaal één overnachting in een Casa Particular door te brengen zodat u echt kennis maakt met de lokale bevolking.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Havana

  Vanuit Amsterdam vliegt u met KLM naar Havana José Martí International Airport. U arriveert dezelfde dag op het Caribische eiland Cuba waar u verwelkomd wordt door onze lokale vertegenwoordiger. Een privétransfer brengt u naar uw hotel in het centrum van Havana waar u kunt bijkomen van de lange vlucht.

 • Dag 2: Havana

  Vandaag maakt u een wandeling van circa twee uur door het oude en historische gedeelte van Havana samen met een Engelssprekende gids. Het historische centrum van Havana staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In deze wijk vindt u kleurrijke koloniale gebouwen, mooie pleinen met een mix van barokke en neoklassieke monumenten. Rondom de vier plazas staan schitterende gebouwen, zoals de Iglesia Cathedral de La Habana, en huizen met hun kenmerkende balkons, hekwerken en binnenplaatsen. Hierna stapt u in een klassieke jaren ‘50 auto en ontdekt u het hedendaagse Havana. U rijdt door de residentiële wijken Miramar en El Vedado, de groene long van Havana vanwege de vele parken. Onderweg proeft u een verfrissende cocktail.

 • Dag 3: Havana

  Deze dag heeft u ter vrije besteding op eigen gelegenheid in Havana. Havana is de hoofdstad van Cuba en werd gesticht in 1514. De stad ligt aan de noordzijde van het eiland en het historische centrum van Havana staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Struin door de straatjes, luister naar de straatmuzikanten en ontdek hoe de lokale bevolking leeft in deze grote stad. In de namiddag haalt u uw huurauto op waarmee u over het eiland gaat reizen.

 • Dag 4: Havana - Viñales - Las Terrazas

  U rijdt naar de provincie Pinar del Río, waarin Viñales en nog belangrijker de vallei van Viñales ligt. Dit is de groenste provincie van Cuba en hier wordt de beste tabak ter wereld geteeld. Aansluitend aan uw bezoek aan een van de beroemde tabaksplantages reist u naar het pittoreske dorp Viñales, waar de tijd letterlijk heeft stil gestaan. U rijdt terug in de richting van Havana en slaapt vanavond in het dorp Las Terrazas, in Sierra del Rosario. Het gebied leent zich uitstekend voor wandeltochten en u kunt hier genieten van de diversiteit aan tropische flora en fauna.

 • Dag 5: Las Terrazas - Cienfuegos

  U rijdt vandaag dpor het binnenland naar de beroemde Varkensbaai waar in 1961 de Amerikanen het eiland probeerden binnen te dringen. Vervolgens rijdt u naar de havenstad Cienfuegos, met een fraai gerestaureerd centraal plein waar u onder andere het Palacio de Valle vindt. Deze historische stad wordt ook wel Parel van het Zuiden genoemd en dat is niet voor niets. Wandel op eigen gelegenheid door het centrum en bewonder de prachtige architectuur en ervaar de Caribische sfeer.

 • Dag 6: Cienfuegos - Trinidad

  Vandaag rijdt u via het nationale park Topes de Collantes naar de best bewaarde koloniale stad op het eiland, Trinidad. Het is een romantisch stadje met rondom het idyllische, centrale plein de villa’s van de voormalige suikerbaronnen, nu meestal musea. Verken de pittoreske straatjes te voet en bewonder de pleintje, gebouwen en enkele paleizen.

 • Dag 7: Trinidad

  Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid de Valle de Los Ingenios verkennen, ook wel de vallei van de suikerfabrieken genoemd. Van het einde van de 18de eeuw tot het einde van de 19de eeuw was deze vallei het centrum voor de productie van suiker. In de piekperiode telde de vallei meer dan 50 suikerrietfabrieken met meer dan 30.000 slaven.

 • Dag 8: Trinidad - Santa Clara - Remedios

  Na een spectaculaire rit over het Escmabray gebergte reist u naar het historische plaatsje Santa Clara. U kunt hier een bezoek brengen aan het mausoleum, het museum en het monument van de beroemde volksheld Che Guevara. Rijdend richting de kust komt u aan in Remedios, een kleine plaats met een vergelijkbare sfeer als in Trinidad. Remedios staat landelijk bekend om de Parrandas, een zeer unieke en traditiegetrouwe viering in aanloop naar Kerstmis van 16 tot 24 december. Struin hier over het idyllische hoofdplein met de Parroquia San Juan de Bautista kerk uit de 16de eeuw.

 • Dag 9 – 10: Remedios - Havana - Amsterdam

  Er is helaas een einde gekomen aan uw rondreis door Cuba. U neemt afscheid van dit indrukwekkend eiland en wordt naar de luchthaven van Havana gebracht voor uw terugreis naar Amsterdam. Helaas is er een einde gekomen aan de reis naar dit bijzondere land.

 • Een mooie combinatie van traditie, elegantie en stijl gelegen in het hart van Havana in Central Park. De keuze is aan u om te verblijven in het traditionele, koloniale gedeelte of het moderne gedeelte maar beiden zijn voorzien van de beste comfort en...
 • De letterlijke betekenis van casa particular is privé huis en in Cuba betekent het dat u in een accommodatie verblijft van privé eigenaren, vergelijkbaar met een zogenoemde bed and breakfast. Een casa particular varieert van een geheel eigen appartement...
 • Te midden van en omgeven door de authentieke Cubaanse ziel, het stadsmuseum van Cuba en UNESCO Werelderfgoed ligt één van de meest indrukwekkende accommodaties op het eiland waar luxe, traditie, historie en cultuur samensmelten tot een perfecte harmonie....
Route
Na aankomst op Cuba maakt u kennis met het hedendaagse en oude Havana. Vanuit de stad reist u via de kust met Varkensbaai en Cienfuegos naar de charmante stad van Trinidad. Het gebergte van Escambray wordt gevolgd door Santa Clara en Remedios waar uw reis eindigt.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba