Complete safari & natuur beleving Zuid-Afrika

14-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 13.225 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Het beste ervaring van Zuid-Afrika
 • Complete safari beleving
 • Vier prachtige natuur belevingen
 • Bush, Kalahari, Wijn en Kust
 • Malaria vrije safari gebieden
 • Luxe 5 sterren accommodaties

Het beste in wild- en natuurbeleving van Zuid-Afrika. Één reis, 4 verschillende gebieden, een complete beleving! Spot de ‘Big Five’ in Madikwe; ga opzoek naar het zeldzame wild welke in de Kalahari leeft; geniet van het heerlijke eten, drinken en rust in de Wijnlanden; laat uw zintuigen verwennen in het Grootbos reservaat. Complete ontzorging in luxe vijf sterren accommodaties.

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende accommodaties. Dit begint al bij aankomst in Johannesburg, waar u comfortabel in het luxe Intercontinental Hotel tegenover de aankomsthal verblijft. De volgende ochtend vliegt u in een lichtgewichttoestel naar het eerste safariverblijf, Madikwe. Gelegen tegen de grens van Botswana is het een samensmelting van de kalahari en bush. In dit wildrijke gebied verblijft u drie overnachtingen in de Madikwe Safari Lodge. Tussen de safari’s door kunt u ontspannen in uw eigen plungepool. Een vlucht vanuit Madikwe via Johannesburg naar Tswalu brengt u naar de afgelegen groene kalahari. Een verblijf compleet in teken van uw wensen en voorkeuren. U heeft samen met uw reisgezelschap uw eigen gids en tracker. Wilt u de hele ochtend op safari waarbij u opzoek gaat naar bijvoorbeeld de zwarte neushoorn of juist een kortere safari waarbij u geniet van de weidse omgeving, alles wordt hier afgestemd met u. Een heerlijk ruime suite, een waterpool voor de accommodatie en heerlijk eten en drinken, zo hoort een safariverblijf te zijn. Na drie overnachtingen vliegt u richting Kaapstad waarbij u per transfer naar Babylonstoren wordt gebracht. De stijl luxe en ontzorging van deze reis wordt hier perfect verder doorgevoerd. Een heerlijke plek om de indrukken van de safari te laten bezinken. De reis sluit u af met drie overnachtingen in de Grootbos Forest Lodge, gelegen in het Grootbos Private Nature Reserve. Een van de beste plekken op de wereld waarbij u tussen juni en december de walvissen vanaf het land kunt spotten. Een groot fynbos gebied en prachtige Milkwood bomen, ideaal voor de natuurliefhebbers met een neus voor luxe en topservice.  

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, genoemde transfers, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

In het Milkwood Forest van het Grootbos Nature Reserve een boom kan horen drinken?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

  Van Amsterdam vliegt u vandaag naar Johannesburg. Op de luchthaven wordt u opgewacht en begeleid naar uw accommodatie welke comfortabel tegenover de aankomsthal ligt.   

 • Dag 2: Johannesburg - Madikwe

  Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven waar u per lichtgewichttoestel naar Madikwe wordt gebracht, een vlucht van ca 1 uur. Tijdens deze vlucht mag u maximaal 20kg per persoon aan bagage meenemen (ruim- en handbagage) in verband met de beperkte ruimte in het toestel. Het is mogelijk om tegen een toeslag meer bagage mee te nemen of bagage op te slaan zodat u deze later kunt ophalen. 

  De Madikwe Safari Lodge is gelegen in een afwisselend landschap waar het open woestijnlandschap van de Kalahari samenvloeit met de bush. De lodge is verdeeld in drie kleinschalige‚ exclusieve kampen‚ waar u zich absoluut één met de natuur voelt. In de zomer ontspant u heerlijk bij uw eigen 'plunge pool', en in de winter geniet u voor de open haard met een goed boek in uw suite. 

 • Dag 3 - 4: Madikwe

  Het Madikwe Game Reserve belooft een spectaculaire wild ervaring. Hier kunt u niet alleen de Big Five tegenkomen, maar het reservaat geniet ook bekendheid vanwege de populatie zeldzame wilde honden. Het eigenzinnige landschap met rode aarde, uitgestrekte open savannes en glooiende heuvels dragen bij aan een bijzondere safaribeleving. Voor ruim 300 vogelsoorten is het reservaat een belangrijke rustplaats tijdens de migratie wat het tot een geliefde bestemming bij vogelspotters maakt. Ochtend- en avondsafari’s onder leiding van gekwalificeerde gidsen staan vast op het programma, maar ook bush walks, vogelspotten, sterrenkijken en een bezoek aan de lokale gemeenschap behoren tot de mogelijkheden. 

 • Dag 5: Madikwe – Johannesburg – Tswalu

  Na deze eerste dagen verlaat u ongerept Madikwe en vliegt u terug naar Johannesburg. Per korte transfer wordt u naar Fireblad Hangar gebracht. Hier begint uw VIP behandeling. In de lounge kunt u uzelf opfrissen en genieten van een hapje en drankje. U vliegt vervolgens opnieuw per lichtgewichttoestel naar het volgende verblijf, Tswalu – de groene Kalahari en overgang van Karoo naar Kalahari! De vlucht heeft een duur van ca 1 ½ uur en vanuit de lucht heeft u goed zicht op de uitgestrekte regio. 

  Bij aankomst wordt u begroet door uw gids, voor uw bagage wordt gezorgd. Na een verfrissend drankje wordt u naar de lodge gebracht, mogelijk spot u ondertussen al het eerste wild! 

  Aangekomen bij de lodge wordt de uitleg gegeven over de lodge zelf en over uw prachtige en ruime suite. U arriveert halverwege de middag, waarbij u in de suite kort de tijd heeft om op te frissen en als u wilt, kunt u daarna a direct op safari! 

 • Dag 6 –7: Tswalu

  Deze dagen maakt u nader kennis met de Kalahari woestijn. Het gebied is 110.000 hectare groot. Met een maximale bezetting zijn er 30 gasten aanwezig in dit uitgestrekte gebied. U bent dan ook nagenoeg alleen op safari. Met deze afmetingen is het Tswalu Kalahari Reserve het grootste privé beheerde Game Reserve in Zuid-Afrika. De ruimte zorgt voor weidse uitzichten met de bergen op de achtergrond. 

  Tswalu is begonnen als een groot project om zowel het wild als de natuur te behouden door opnieuw duizenden 'verdwenen' dieren in het park te introduceren. In het park, dat vrij is van malaria en andere tropische ziektes, leven nu weer zeventig soorten dieren, inclusief de leeuw, luipaard, witte en zwarte neushoorns en diverse soorten antilopes (waaronder de gemsbok, Roan en Sable antilope). Met veel geluk is het zelfs mogelijk om de zeldzame pangolinaardvark of aardwolf te spotten (beste seizoen zijn over het algemeen juni-juli). 

  Doordat het gebied zo groot is, gaat u echt opzoek naar het wildleven. Uw kundige gids en tracker zoeken nauwlettend naar de sporen, gaan ze te voet volgen en proberen zo het dier op te speuren. Ondanks dat u onderweg vele gemsbokken, gnoe’s en andere antilope zult spotten, zult u het vele wild niet kunnen ‘afvinken’. Dat maakt deze safari ook uniek en tot een andere beleving als het eerdere verblijf in Madikwe. De eurforie als het dier zich laat zien na vele uren zoeken, is onbeschrijfelijk. Een ware toevoeging in beleving voor de safari- en natuurliefhebbers 

 • Dag 8: Tswalu – Kaapstad – Wijnlanden

  Vandaag zegt u zondermeer ‘graag tot ziens’ tegen het personeel van Tswalu en vliegt u in ca twee uur naar Kaapstad. Na aankomst bij de hangar wordt u per privé transfer naar de wijnlanden gebracht.  

  Na de vroege uurtjes tijdens uw safari verblijven is het heerlijk om de komende twee nachten te ontspannen in de exclusieve wijnboerderij Babylonstoren. 

 • Dag 9: Wijnlanden

  Een perfecte combinatie tussen authenticiteit en exclusiviteit, een verblijf in Babylonstoren; een werkende wijnboerderij. Babylonstoren is gelegen tussen Franschhoek en Paarl, in het hard van de Wijnlanden.  

  Geniet van het heerlijk eten in een van de restaurants. Babylonstoren werkt met een ‘farm-to-fork' filosofie. Biologische en seizoensgebonden producten worden verwerkt in de meest heerlijke gerechten.  

  Wandel door de heerlijke tuinen of ontspan in de Spa.  

 • Dag 10: Paarl – Grootbos Nature Reserve

  Vanuit de glooiende Wijnlanden wordt u per privé transfer naar de kust gebracht. Deze prachtige reis wordt in stijl afgesloten met drie overnachtingen in het Grootbos Nature Reserve – Forest Lodge. 

 • Dag 11 - 12: Grootbos Nature Reserve

  Grootbos is een ecolodge gelegen in het Grootbos Private Nature Reserve, tussen Gansbaai en Hermanus.  Na de verschillende safari gebieden en wijnlanden, sluit u met dit verblijf deze ultieme diverse reis in Zuid-Afrika perfect af. 

  Verschillende activiteiten zijn inbegrepen tijdens uw verblijf. U kunt excursies maken per 4WD, te voet of te paard. De stranden met kustgrotten en zoutwaterpoelen zijn ook zeker een bezoekje waard. Tijdens een van de natuurtochten, leggen deskundige gidsen u de wonderlijke relaties uit tussen de planten, insecten, vogels en zoogdieren die in het reservaat leven. Als u een begeleiding wandeling maakt door het Milkwood Forest, vraag dan zeker aan uw gids of hij/zij u een boom kan aanwijzen welke u kan horen drinken! Als u uw oor tegen de boom (zonder schors) legt, kunt u letterlijk de boom horen drinken, ongelooflijk!  

  De Forest Lodge beschikt over vrijstaande suites met waanzinnig uitzicht over het Fynbos landschap en de zee. 

  Tussen de maanden juni en december is deze regio een van de beste plekken ter wereld om de walvissen vanaf land te spotten.  

 • Dag 13: Grootbos Nature Reserve – Kaapstad – Amsterdam

  Daar de vlucht van KLM in de avond vertrekt, kunt u overdag nog van de regio genieten. Vervolgens wordt u per privé transfer naar de luchthaven van Kaapstad gebracht, vanwaar u terug vliegt met een directe KLM vlucht naar Amsterdam. 

 • Dag 14: Amsterdam

  Deze ochtend zult u arriveren op de luchthaven van Amsterdam en kijkt u terug op een prachtige reis, een fotorol vol geschoten met mooie plaatjes, maar belangrijker: herinneringen om voor altijd met een glimlach op terug te kijken.  

 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Het hotel heeft verschillende soorten...
 • Madikwe Safari Lodge is gelegen in een afwisselend landschap in het noordoosten van het malariavrije Madikwe Game Reserve. In dit deel van het reservaat gaat het open woestijnlandschap van de Kalahari over in de bush. De toegang tot het park is volledig...
 • Tswalu betekent in SeTswana 'nieuw begin'. Het park ligt aan de voet van het Korannaberg gebied, ongeveer 300 kilometer ten noordwesten van Kimberley en beslaat ruim 100.000 hectare aan de rand van de Kalahari woestijn. Met deze afmetingen is het Tswalu...
 • Babylonstoren is een kleinschalig boetiekhotel in een prachtig gerenoveerde oude boerderij in de schitterende Drakensteinvallei tussen Franschhoek en Paarl. De eigenaar heeft hier op meesterlijke wijze een ultiem verblijf gecreëerd waarbij luxe terug...
 • Grootbos is een ecolodge gelegen in het Grootbos Private Nature Reserve, nabij Hermanus, in de westkaap van Zuid-Afrika. De natuur rondom de lodge is uniek vanwege de Kaapse flora. Voor natuurliefhebbers die eens iets anders willen dan een Afrikaanse...
Route
Vanuit Johannesburg vliegt u naar Madikwe voor uw eerste safari. Vervolgens vliegt u via Johannesburg naar Tswalu, de groene Kalahari! Na drie heerlijke overnachtingen vliegt u verder naa Kaapstad. Per transfer wordt u naar de wijnlanden gebracht, een rust moment na de indrukwekkende safari. De reis wordt afgesloten aan de kust met prachtige zonsondergangen, in het Grootbos Natuur Reservaat.
Erik Joosten bezocht Zuid-Afrika

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika