Compleet Zimbabwe

15-daagse reis
Op basis van twee personen
Nu vanaf € 9.345 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Reis langs alle hoogtepunten
 • Verblijf in luxe kampen op unieke locaties
 • Vervoer per vliegtuigje
 • Wandelen, kanoën, boottochten en jeepsafari's
 • Watervallen, bossen, savannes en rivieren
 • Volledig verzorgd

Zimbabwe is het land van de onvergetelijke safari's in een prachtige Afrikaanse wildernis. Dit ervaart u tijdens deze luxe 15-daagse reis. U verblijft in mooie kleinschalige accommodaties op de mooiste plekjes waar u op verschillende manieren op safari gaat. De reis door Zimbabwe wordt compleet gemaakt met een verblijf bij de Victoria Falls. Kortom, een reis die u nog lang bij zal blijven!

U verblijft in mooie kleinschalige accommodaties op de mooiste plekjes waar u op verschillende manieren op safari gaat. Dit kan in een open jeep waarbij u dicht bij het wild kunt komen. Te voet ervaart u de spanning van de bush. Tijdens een boottocht ziet u het wild van dichtbij drinken aan de oevers van de rivier, terwijl u met een kano tussen krokodillen en nijlpaarden door manoeuvreert. In Matobo Hills snuift ook nog een stukje cultuur op als u de schilderingen van de bushmen of de begraafplaats van Cecil Rhodes bezoekt. De reis door Zimbabwe wordt compleet gemaakt met een verblijf bij de Victoria Falls. Kortom, een reis die u nog lang bij zal blijven!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Matopos in de lokale taal 'kale hoofden' betekent? Waarschijnlijk vanwege het rotslandschap met de vele kopjes waar de natuur miljoenen jaren lang voor erosie heeft gezorgd.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 -2 Amsterdam - Johannesburg - Matobos National Park

  U vliegt met KLM naar Johannesburg, waar u een nacht verblijft en de volgende dag doorvliegt naar Bulawayo. Hier wordt u opgewacht en per transfer naar Camp Amalinda gebracht. In deze lodge welke gebouwd is tussen de miljoenen jaren oude rotsen staan safari, cultuur en geschiedenis centraal. 

 • Dag 3 Matobo National Park

  Camp Amalinda ligt in een oude schuilplaats van de Bosjesmannen en ademt de sfeer uit van het ongetemde Afrika. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten georganiseerd. Per safari gaat u op zoek naar de bedreigde neushoorn of kunt u deelnemen aan een cultureel bezoek naar de Matabele. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in het openluchtrestaurant.

 • Dag 4 Matobo National Park - Hwange National Park

  Per transfer wordt u naar het grootste beschermde natuurpark van Zimbabwe gebracht, het Hwange National Park. Dit park heeft geen natuurlijk grenzen en beslaat samen met Botswana meer dan 14.000 vierkante kilometer. Hwange National Park is ondanks de enorme concentratie olifanten, leeuwen en impala's een ongerepte bestemming gebleven. Het park is, mede door de omvang, nog steeds ongerept en er zijn geen geasfalteerde wegen. Het landschap is zeer divers, wat garant staat voor een interessante safari.

 • Dag 5-6 Hwange National Park

  Hwange biedt een enorme variatie aan wild met veel vogelsoorten en zoogdieren zoals antilopen, giraffen, leeuwen, luipaarden, neushoorns en nog veel meer. De olifanten van Hwange National Park zijn wereldberoemd en de populatie behoort tot de grootste in de wereld.

 • Dag 7 Hwange National Park - Victoria Falls

  U wordt vanuit het park naar Victoria Falls gevlogen, per transfer wordt u naar uw accommodatie aan de Zambezi Rivier gebracht. De Victoria Falls zijn onbeschrijfelijk mooi, zeker na het regenseizoen in april en mei als het water het hoogste niveau bereikt. 

 • Dag 8 Victoria Falls

  De Victoria Watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het park bij de watervallen. Maar ook activiteiten die door de lodge worden georganiseerd zijn mogelijk, zoals safari's in het Zambezi National Park of een boottocht bij zonsopgang of -ondergang. 

 • Dag 9 Victoria Falls - Matusadona National Park

  Uw volgende bestemming is het Matusadona National Park waar u verblijft in het luxe Changa Camp aan het meer van Kariba. Hier kunt u kiezen uit een variatie aan rustgevende als spannende activiteiten. 

 • Dag 10 Matusadona National Park

  Of u nu het water op gaat en probeert de beroemde Tiger Fish aan de haak te slaan, een wandeling door de bush maakt met een ervaren gids of een jeepsafari maakt op zoek naar het grotere wild, voor iedereen is er iets te kiezen. Tussendoor kunt u op het strandje plaatsnemen en het uitzicht op Lake Kariba in u opnemen. 

 • Dag 11 Matusadona National Park - Mana Pools National Park

  U sluit uw reis af in het mooiste park van Afrika: Het Mana Pools National Park dat op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. De schoonheid van het landschap en de uitbundige hoeveelheid aan dieren is verbluffend. De afgelegen ligging zorgt voor weinig bezoekers en staat garant voor een authentieke safari-beleving. Niet alleen tijdens safari's maar ook rond uw kamp heeft u de kans om olifanten, buffels, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden te zien.

 • Dag 12 - 13 Mana Pools National Park

  Mana Pools ligt aan de machtige Zambezi Rivier. De rivier stort bij Victoria Falls naar beneden in een kloof vol stroomversnellingen. De dam van Lake Kariba zorgt er echt voor dat de rivier verder meandert door de vallei waardoor er eilanden en zandbanken zijn ontstaan. Het gebied is dankzij de rivier rijk aan open grasvlakten en verschillende boomsoorten. Het park wordt gekenmerkt door het grote aantal krokodillen en nijlpaarden. U heeft kans om ook leeuwen, cheeta's, hyena's en ander wild te spotten. Het park is bovendien het leefgebied van de zeldzame wilde hond. Uw dagen zijn gevuld met safari-activiteiten zoals een wandelsafari, gamedrive of een tocht per kano over de rivier. Tussen de safari's door kunt u ontspannen in het kamp en genieten van het heerlijke eten en de uitstekende service. 

 • Dag 14-15 Mana Pools - Harare - Johannesburg - Amsterdam

  Uw prachtige reis komt helaas ten einde. U vliegt vanuit Mana Pools naar Harare. Hier checkt u in voor de vlucht via Johannesburg naar Amsterdam. De volgende dag landt u met een koffer vol ervaringen weer op Schiphol.

 • Camp Amalinda is een exclusieve safarilodge in Matobo National Park. Het kamp ligt verscholen in een eeuwenoude bushman schuilplaats, tussen de imposante rotsblokken van de Matobo Hills. Camp Amalinda bestaat uit negen suites met rieten dak, waaronder...
 • The Hide is een van de oudste safari-tentenkampen in Zimbabwe. Het ligt in een privégebied in het Hwange National Park. Dit kleinschalige kamp heeft in de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd op het gebied van persoonlijke service en kwaliteit...
 • Voor een verblijf in een kleinschalig en authentiek tentenkamp vlakbij de Victoria Falls maar op een rustige locatie bent u bij Zambezi Sands op de perfecte plek. Het kamp ligt in het nationale park aan de Zambezi Rivier. De tenten in bedouine stijl liggen...
 • Changa Safari Camp ligt op de oevers van Lake Kariba bij het Matusadona National Park. U verblijft hier midden in de wildernis bestaande uit mopane bossen, graslanden, een kustlijn met diverse zijrivieren en vol met olifanten, buffels, antilopen, nijlpaarden...
 • Het Mana Pools National Park en de naburige privé-concessie Sapi maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Great Plains Conservation beheert de Sapi concessie. Voorheen was Sapi een jachtgebied, maar Great Plains heeft het reservaat omgevormd tot een...
Route
Het beste van Zimbabwe in één reis. U begint in het Matobo National Park, vervolgt de reis naar Hwange National Park en bezoekt de machtige Victoria watervallen. Aan het meer van Kariba kunt u tussen de safari's door even bijkomen en genieten van mooie zonsondergangen. In Mana Pools sluit u de reis af in een van de mooiste parken van Afrika.
Jan Janse bezocht Zimbabwe

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada