Compleet Rwanda

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 10.345 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

De hoogtepunten van deze reis

 • Kennismaking met Rwanda
 • Oog in oog met berggorilla's
 • Jungle in Nyungwe Forest National Park
 • Chimpansee trekking
 • Ontspannen aan het Kivumeer
 • Op safari in Akagera National Park

Verken de prachtige natuur van Rwanda. Deze reis brengt u naar bijzondere natuurgebieden. Zo gaat u op safari en staat u oog in oog met berggorilla’s en chimpansees. Laat u verrassen tijdens deze complete rondreis door Rwanda.

Compleet Rwanda, de naam zegt het al. Deze 13-daagse reis brengt u langs alle hoogtepunten die Rwanda te bieden heeft. De reis begint in Kigali, de hoofdstad van het land, waar u kennis maakt met de geschiedenis van het land. Als eerste bezoekt u Akagera National Park. Het park bestaat uit savannes, moerassen en meren. De savanne leent zich uitstekend voor het maken van safaritochten. U kunt onder andere olifanten, buffels en zebra’s spotten. In de omgeving van de moerassen en meren vindt u een grote diversiteit in vogels. De vulkanische pieken in Volcanoes National Park herbergen het absolute hoogtepunten van deze reis, de berggorilla’s. Onder begeleiding van gidsen trekt u te voet het leefgebied van de gorilla’s in. Een pittige tocht maar zeker de moeite waard. Daarnaast gaat u ook op zoek naar de golden monkeys en bezoekt u het voormalige onderzoekcentrum en het graf van Dian Fossey. Dankzij haar jarenlange inspanningen is het aantal gorilla’s weer toegenomen. Langs de oever van het Kivumeer, het grootste zoetwatermeer van Rwanda, kunt u heerlijk ontspannen en bijkomen van de inspanningen. In het tropische regenwoud van Nyungwe Forest National Park leven chimpansees. Ook hier maakt u een trekking op zoek naar deze bijzondere dieren. Uw reis eindigt weer in Kigali.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Rwanda een Belgische kolonie is geweest.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Kigali

  Per KLM vliegt u naar Kigali, waar u in de avond arriveert. Na aankomst wordt u verwelkomt door een Engelsprekende gids en naar uw hotel voor de eerste overnachting wordt gebracht. Kigali is de hoofdstad van Rwanda en tevens het zakelijke hart van het land. In de stad vindt u kleurrijke markten met souvenirs en lokaal handwerk.

 • Dag 2: Kigali

  Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en maakt u een stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden. Tevens brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial.

 • Dag 3: Kigali - Akagera National Park

  In de ochtend wordt u opgehaald en naar Akagera National Park gebracht, waar u in het noordoostelijke gedeelte van het park verblijft. Het park is relatief klein maar door de verscheidenheid aan landschappen komt er een grote diversiteit aan dieren voor. Zo kunt er onder andere olifanten, zebra’s, giraffen en luipaarden spotten. Ook herbergt het park ruim 500 vogelsoorten dankzij de aanwezigheid van moerassen en meren.

 • Dag 4-5: Akagera National Park

  De komende dagen staan in het teken van safari. U kunt het park op verschillende manieren ontdekken. Zo is er keuze uit game drives waarbij u per safarivoertuig het park intrekt op zoek naar wild. Een andere bijzondere ervaring is een avondsafari. Na de ingevallen duisternis gaat u samen met uw gids op pad, op zoek naar dieren die uw alleen ’s nachts tevoorschijn komen. Ook is het mogelijk om te voet of per boot het park te verkennen. Door de diversiteit in activiteiten, heeft u elke keer weer een ander perspectief op de wildernis.

 • Dag 6: Akagera National Park - Volcanoes National Park

  Per transfer wordt u in de ochtend terug gebracht naar Kigali en heeft u gelegenheid om te lunchen. ’s Middags reist u met uw chauffeur/gids naar het Volcanoes National Park in het noordwesten van Rwanda. Het park staat bekend als leefgebied van de berggorilla’s, die in het regenwoud op de hellingen van de vulkanen voorkomen.

 • Dag 7-8: Volcanoes National Park

  Twee volle dagen om het nationale park te verkennen. Op dag zeven maakt u een onvergetelijke gorilla trekking. Na een korte instructie gaat u samen met gidsen op pad. Aan de hand van sporen zijn de gidsen in staat te achterhalen waar de gorilla’s zich bevinden. Hoe lang een trekking duurt, is op  voorhand niet te voorspellen maar de beloning is het meer dan waard. Op dag acht maakt u een trekking waarbij u op zoek gaat naar de golden monkeys. Deze primaatsoort komt alleen in Rwanda, Oeganda en Congo voor. Ook bezoekt u het voormalige onderzoeksstation van Dian Fossey en haar graf.

 • Dag 9: Volcanoes National Park - Kibuye

  U laat de wildernis van Volcanoes National Park achter u en reist zuidwaarts naar het authentieke plaatsje Kibuye, gelegen aan het Kivumeer. Het is het grootste zoetwartermeer van Rwanda en onderdeel van het grote merengebied in Afrika. Tevens is het de grens met buurland Congo. Aan het meer liggen diverse vissersdorpjes, de perfecte locatie om even tot rust te komen van alle indrukken.

 • Dag 10: Kibuye - Nyungwe Forest National Park

  In de ochtend maakt u een boottocht over het Kivumeer waar verschillende eilanden liggen. Geniet van de mooie uitzichten. Later op de dag vervolgt u uw weg naar Nyungwe Forest National Park met een grote diversiteit aan dieren en planten.

 • Dag 11: Nyungwe Forest National Park

  Een hele dag om de prachtige flora en fauna van Nyungwe Forest National Park te ontdekken. Vroeg in de ochtend gaat u te voet, samen met uw gids op pad, op zoek naar de chimpansees. In de ochtend zijn de chimpansees het meest actief. Van grote afstand zult u ze al horen maar ze weten zich ook goed te verbergen in de bomen. Het is een bijzondere ervaring om deze dieren in hun natuurlijk leefomgeving te aanschouwen. Voor de lunch keert u terug naar uw accommodatie. In de middag maakt u wandeling tussen de boomtoppen over een 60 meter hoge hangbrug. Zo kunt u de jungle ook vanaf grote hoogte bekijken. De brug brengt u zo mogelijk nog dichter bij vlinders, vogels en apen.

 • Dag 12-13: Nyungwe Forest National Park - Kigali - Amsterdam

  Uw kennismaking met Rwanda komt tot een einde. Onderweg naar de luchthaven maakt u nog een tussenstop in Butare. Er is gelegenheid voor een lunch en u brengt een bezoek aan het Ethnographic Museum. In het museum vindt u zeven galerijen met meer informatie over de Rwandese cultuur. Het museum dateert uit eind jaren tachtig en is een geschenk van de Belgische Koning Badouin. Na het bezoek wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam, waar u op dag 13 aankomt.

 • In het hart van Kigali, aan een boulevard, ligt het Kigali Serena hotel. De perfecte locatie nabij de internationale luchthaven zorgt ervoor dat dit hotel een prima begin of eindpunt is van uw reis door Rwanda. Het hotel biedt een breed scala aan kamers...
 • Magashi Camp ligt in een privé concessie, in het noordoosten van Akagera National. Het kleinschalige en intieme tentenkamp ligt aan de oevers van het Rwanyakazinga meer en biedt een geweldig uitzicht. De architectuur en het interieur zijn een eerbetoon...
 • De Volcanoes Virunga Lodge ligt hoog op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de Virunga vulkanen en de omgeving. Wanneer u richting het westen kijkt, ziet u de Musanze vallei en in oosten liggen de meren Burera en Ruhondo. De komende nachten is...
 • Aan de oevers van het Kivu meer, in Gisenyi, ligt het Serena Hotel. In de lichte, open lobby wordt u hartelijk verwelkomt. Het hotel wordt omringd door een tropische tuin. De comfortabele, warm ingerichte kamers en suites hebben allen een eigen balkon...
 • Aan de rand van het Nyungwe National Park, in het zuidwesten van Rwanda, ligt het prachtige One & Only Nyungwe House. Omringd door regenwoud en bergen, gelegen tussen de theeplantages van Gisakura, verblijft u in een unieke accommodatie. De elegante...
Route
Uw rondreis door Rwanda start in de hoofdstad Kigali, waar u kennis maakt met de geschiedenis van het land. Na de safaritochten in Akagera National Park, staat er een ontmoeting met gorilla’s op het programma in Volcanoes National Park. Langs de oevers van het grootste zoetwatermeer, Lake Kivu, reist u verder zuidwaarts naar het tropische regenwoud van Nyungwe Forest. Hier gaat u op zoek naar de chimpansees. Een complete rondreis door Rwanda.