Compleet Rwanda

14-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.595 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

De hoogtepunten van deze reis

 • Kennismaking met Rwanda
 • Oog in oog met berggorilla's
 • Jungle in Nyungwe Forest National Park
 • Chimpansee trekking
 • Ontspannen aan het Kivumeer
 • Op safari in Akagera National Park

Verken de prachtige natuur van Rwanda. Deze reis brengt u naar bijzondere natuurgebieden. Zo gaat u op safari en staat u oog in oog met berggorilla’s en chimpansees. Laat u verrassen tijdens deze complete rondreis door Rwanda.

Compleet Rwanda, de naam zegt het al. Deze 14-daagse reis brengt u langs alle hoogtepunten die Rwanda te bieden heeft. De reis begint in Kigali, de hoofdstad van het land, waar u kennis maakt met de geschiedenis van het land. Als eerste bezoekt u Akagera National Park. Het park bestaat uit savannes, moerassen en meren. De savanne leent zich uitstekend voor het maken van safaritochten. U kunt onder andere olifanten, buffels en zebra’s spotten. In de omgeving van de moerassen en meren vindt u een grote diversiteit in vogels. In het tropische regenwoud van Nyungwe Forest National Park leven chimpansees. Hier maakt u een trekking op zoek naar deze bijzondere dieren. Langs de oever van het Kivumeer, het grootste zoetwatermeer van Rwanda, kunt u heerlijk ontspannen en bijkomen van de inspanningen. De vulkanische pieken in Volcanoes National Park herbergen het absolute hoogtepunten van deze reis, de berggorilla’s. Onder begeleiding van gidsen trekt u te voet het leefgebied van de gorilla’s in. Een pittige tocht maar zeker de moeite waard. Daarnaast kunt u (optioneel) ook op zoek naar de golden monkeys of een bezoek brengen aan het voormalige onderzoekcentrum en het graf van Dian Fossey. Dankzij haar jarenlange inspanningen is het aantal gorilla’s weer toegenomen. Uw reis eindigt weer in Kigali.

 

 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Rwanda een Belgische kolonie is geweest.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Kigali

  Per KLM vliegt u naar Kigali, waar u in de avond arriveert. Na aankomst wordt u verwelkomd door een Engelsprekende gids en naar uw hotel voor de eerste overnachting wordt gebracht. Kigali is de hoofdstad van Rwanda en tevens het zakelijke hart van het land. In de stad vindt u kleurrijke markten met souvenirs en lokaal handwerk.

 • Dag 2: Kigali

  Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en maakt u een stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden. Tevens brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial.

 • Dag 3: Kigali - Akagera National Park

  In de ochtend wordt u opgehaald en naar Akagera National Park gebracht, waar u in het zuidelijk gedeelte van het park verblijft. Het park is relatief klein maar door de verscheidenheid aan landschappen komt er een grote diversiteit aan dieren voor. Zo kunt er onder andere olifanten, zebra’s, giraffen en luipaarden spotten. Ook herbergt het park ruim 500 vogelsoorten dankzij de aanwezigheid van moerassen en meren. In de middag maakt u een boottocht op Lake Ihema, bekend om de vele nijlpaarden, krokodillen en vogels.

 • Dag 4: Akagera National Park

  Deze dag staat in het teken van safari. Na het ontbijt vertrekt u voor een volle dag safari dor het park zodat u ook volop de moerassen, meren en savannes kunt verkennen. Misschien spot u wel de zeldzame schoenbek ooievaar!

 • Dag 5: Akagera National Park - Kigali

  Uw safari in Akagera zit er op. In de loop van de dag rijdt u terug naar Kigali waar u een nacht verblijft voordat u uw reis voortzet.

 • Dag 6: Kigali - Nyungwe Forest National Park

  Onderweg stopt u bij Kings Palace. Hier krijgt u een rondleiding langs de reconstructie van het vroegere koninklijke verblijf en staat u ook in ook met de met kralen omhangen heilige koeien. Later op de dag staat de Canopy Walk op het pogramma. U maakt een wandeling tussen de boomtoppen over een 70 meter hoge hangbrug. Zo kunt u de jungle ook vanaf grote hoogte bekijken. De brug brengt u zo mogelijk nog dichter bij vlinders, vogels en apen. Uw eindbestemming is uw accommodatie aan Lake Kivu. 

 • Dag 7: Nyungwe Forest National Park

  Een hele dag om de prachtige flora en fauna van Nyungwe Forest National Park te ontdekken. Vroeg in de ochtend gaat u te voet, samen met uw gids op pad, op zoek naar de chimpansees. In de ochtend zijn de chimpansees het meest actief. Van grote afstand zult u ze al horen maar ze weten zich ook goed te verbergen in de bomen. Het is een bijzondere ervaring om deze dieren in hun natuurlijk leefomgeving te aanschouwen. Voor de lunch keert u terug naar uw accommodatie. 

 • Dag 8: Nyungwe Forest National Park - Lake Kivu

  U laat de wildernis van Nyungwe achter u en reist noordwaarts naar Gisenyi, gelegen aan het Kivumeer. Het is het grootste zoetwatermeer van Rwanda en onderdeel van het grote merengebied in Afrika. Tevens is het de grens met buurland Congo. Aan het meer liggen diverse vissersdorpjes, de perfecte locatie om even tot rust te komen van alle indrukken. U maakt een boottocht naar een van de eilanden van Lake Kivu en uw gids staat tot uw beschikking om een bezoek te brengen aan een markt of om de koloniale gebouwen te bezichtigen.

 • Dag 9: Lake Kivu

  Deze dag heeft u ter vrije besteding. U kunt er natuurlijk voor kiezen om bij uw accommodatie te blijven. Maar u kunt ook het water op in een kano of een boot. Op deze manier ziet u in de ochtend of middag de lokale vissers die luid zingend op weg zijn om hun netten uit te werpen of met hun vangst terugkeren.

 • Dag 10: Lake Kivu - Volcanoes National Park

  Vandaag reist u met uw chauffeur/gids naar het Volcanoes National Park. Het park staat bekend als leefgebied van de berggorilla’s, die in het regenwoud op de hellingen van de vulkanen voorkomen.

 • Dag 11-12: Volcanoes National Park

  U heeft twee volle dagen om het nationale park te verkennen. Op dag elf maakt u een onvergetelijke gorilla trekking. Na een korte instructie gaat u samen met gidsen op pad. Aan de hand van sporen zijn de gidsen in staat te achterhalen waar de gorilla’s zich bevinden. Hoe lang een trekking duurt, is op  voorhand niet te voorspellen maar de beloning is het meer dan waard. Dag acht is ter vrije besteding. U kunt er deze dag voor kiezen (optioneel) om nog een trekking te maken waarbij u op zoek gaat naar de golden monkeys. Deze primaatsoort komt alleen in Rwanda, Oeganda en Congo voor. Of bezoek u het voormalige onderzoeksstation van Dian Fossey en haar graf.

 • Dag 13-14: Volcanoes National Park - Kigali - Amsterdam

  Uw kennismaking met Rwanda komt tot een einde. Met uw gids reist u naar de luchthaven van Kigali en vliegt u terug naar Amsterdam, waar u op dag 14 aankomt.

 • In het hart van Kigali, aan een boulevard, ligt het Kigali Serena hotel. De perfecte locatie nabij de internationale luchthaven zorgt ervoor dat dit hotel een prima begin of eindpunt is van uw reis door Rwanda. Het hotel biedt een breed scala aan kamers...
 • De Ruzizi Tented Lodge ligt in het Akagera National Park. Het kleinschalige tentenkamp biedt een prachtig uitzicht op Lake Ihema. De lodge past feilloos in de omgeving en geeft u het gevoel één te zijn met de natuur. De compleet ingerichte safaritenten...
 • Het Emeraude Kivu Resort ligt aan het meer van Kivu op ongeveer drie kwartier rijden van Nyungwe Forest. De locatie levert u een schitterende zonsondergang op als u op het terras geniet van een maaltijd of een drankje. Aan de overkant van het meer ziet...
 • Paradise Kivu is de locatie voor de reiziger die op zoek is naar een warm en huiselijk verblijf in plaats van een hotel met alle materiele luxe faciliteiten. De locatie alleen al leent zich voor een bijzondere aankomst. U kunt namelijk niet alleen per...
 • In het bruisende stadje Musanze op een half uur rijden vanaf het Volcanoes National Park ligt The Bishop's House, een koloniaal huis met een rijke historie. Dit ziet u terug in de sfeer en de details van het huis. U verblijft hier in een van de negen...
Route
Uw rondreis door Rwanda start in de hoofdstad Kigali, waar u kennis maakt met de geschiedenis van het land. Na de safaritochten in Akagera National Park reist u verder zuidwaarts naar het tropische regenwoud van Nyungwe Forest. Hier gaat u op zoek naar de chimpansees. Langs de oevers van het grootste zoetwatermeer, Lake Kivu, reist u noordwaarts. Hier staat er een ontmoeting met gorilla’s op het programma in Volcanoes National Park. Een complete rondreis door Rwanda.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada