Combinatie Rwanda en Oeganda

13-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 11.574 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Combinatie van Rwanda en Oeganda, het groene hart van Afrika
 • Ontdek de vele verschillende primaten in beide landen
 • Berggorilla’s in Volcanoes National Park, Rwanda
 • Chimpansees in Kibale Forest, Oeganda
 • Comfortabele accommodaties met veelal prachtige uitzichten
 • Rondreis met privé gids in een safari landcruiser

Het beste van beide landen! Ga opzoek naar de imponerende berggorilla in Rwanda, de Afrikaanse mensaap, Chimpansee, in Oeganda, maar ook de bijzondere Golden Monkey en vele andere primaten! Laat u verrassen door de vele kleuren groen van de natuur in beide landen en de vriendelijke bevolking.

U vertrekt met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Kigali. Deze stad kent een roerige geschiedenis welke u terugvindt in het museum en haar verhalen. Vanuit Kigali reist u met uw privé gids naar Volcanoes National Park, een prachtig landschap met vijf vulkanen op de achtergrond, uw startpunt voor de Gorilla- en Golden Monkey tracking. Het park ligt tegen Oeganda aan en na uw verblijf van drie overnachtingen gaat u ook de grens over. Een uitgebreid verblijf in Queen Elizabeth National park geeft u de gelegenheid om nader kennis te maken met dit uitgestrekte park. Uitgestrekte savannelandschappen, maar ook dichte bossen en dichtbegroeide kloven met een breed kanaal welke dwars door het park stroomt. De reis wordt afgesloten met een andere bijzondere primaatsoort, de chimpansee. Wanneer u de tracking start kunt u mogelijk de indrukwekkende geluiden van de mensapen al horen, heel bijzonder! 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, lunch en diner inbegrepen (behalve in Kigali; alleen ontbijt), genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur.  

Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Ze in Rwanda iedere laatste zaterdag van de maand iedereen zijn of haar werkzaamheden tussen 08u00 en 11u00 staken en de lokale gemeenschap gaat helpen met bijvoorbeeld het opruimen van de straat, gras maaien, etc?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam – Kigali

  Vandaag vliegt u van Amsterdam rechtstreeks naar Kigali waar u in de avond zal arriveren. U wordt ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. 

 • Dag 2: Kigali

  Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat u op pad voor een stadstour door deze diverse stad. Kigali is het zakelijk hart van Rwanda, maar kent ook vele kleurrijke markten met souvenirs en lokaal handwerk Ook brengt u een bezoek aan het Genocide Memorial. Het monument herdenkt de zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Rwanda. In 1994 escaleerde de jarenlange spanningen tussen de Hutu’s en de Tutsi’s wat leidde tot de Genocide. Een aangrijpend stukje geschiedenis.

 • Dag 3: Kigali – Volcanoes National Park

  Na de eerste dagen in Kigali vertrekt u vandaag verder in het land van de duizend heuvels. Samen met uw prive gids/chauffeur gaat u naar Volcanoes National Park.  Hier verblijft u de komende drie nachten nabij het Volcanoes National Park, een prachtig landschap met vijf vulkanen - de Virungas - als achtergrond. 

 • Dag 4: Volcanoes National Park

  Volcanoes National Park staat met name bekend om de zeldzame berggorilla, maar naast deze primaat zijn er ook de bijzondere Golden Monkey’s te vinden. Deze met bedreigde diersoort leeft alleen in dit uitgestrekte gebied. De Golden Monkeys verblijven wat lager op de heuvels van de vulkaan, zodat u vandaag niet veel bergop hoeft te wandelen. Als u deze zeer actieve apen heeft gevonden, mag u maximaal een uur bij de groep verblijven. Een foto maken kan een uitdaging zijn, daar ze houden van slingren, springen en spelen! Deze tracking maakt u uiteraard onder leiding van de ervaren gidsen van het park. 

 • Dag 5: Volcanoes National Park

  Vandaag gaat u wat verder de vulkaan op, u gaat vandaag namelijk opzoek naar de zeldzame berggorilla! Al vroeg wordt u naar het hoofdkwartier van het park gebracht waar kennis maakt met uw gids. Hij vertelt u over de groep gorilla's die u gaat opsporen en wat u allemaal te wachten staat. Afhankelijk van de groep waar u op wordt ingedeeld (maximaal 8 reizigers), maakt u een korte of lange wandeling het park in en de helling van de vulkaan op. Zodra u bij de groep gorilla's aankomt, heeft u een uur de tijd om erbij te blijven. U komt zo dichtbij deze gigantische primaten en staart oog in oog naar elkaar zonder te weten wie het eerst de stilte verbreekt. Dit uur is een van de meest adembenemende ervaringen die u ooit zult beleven. 

 • Dag 6: Volcanoes National Park – Queen Elizabeth National Park, Ishasha Sector

  Vandaag passeert u de grens en zet u uw reis voort in Oeganda. Na een wat langere rit van ca 5 tot 6 uur, afhankelijk van de wegomstandigheden, komt u aan in de zuidelijke Ishasha sector van Queen Elizabeth National Park. Dit park is in 1954 vernoemd naar de Koningin van Groot-Britannië. De evenaar doorkruist het park dat wordt omgeven door de meren George en Edward. 

  U verblijft twee nachten in het Ishasha Wilderness Camp.  

 • Dag 7: Queen Elizabeth National Park, Ishasha Sector

  Vandaag maakt u een game drive door Ishasha. Dit gebied is beroemd vanwege de boomklimmende leeuwen die u met geluk kunt spotten. 

  In dit gebied komt ook de tseetsee vlieg voor. Een steekvlieg welke met name door de kleuren (donker) blauw en zwart wordt aangetrokken. Advies is dan ook om deze kleuren niet in uw kleding terug te laten komen.  

 • Dag 8: Queen Elizabeth National Park

  Het Queen Elizabeth National Park is op te delen in drie regio's: Mweya Peninsula, Kyambura Gorge en Ishasha. Vandaag vertrekt u verder noordelijk het park in om ook de andere regio’s te verkennen. Houdt onderweg zeker uw ogen open, mogelijk dat u onderweg ook wild spot! 

  U verblijft in de Kyambura Gorge Lodge, gelegen aan de rand van het park. Dit voormalig koffiehuis heeft een orachtig uitzicht op de glooiende savanne en de Kyambura kloof op de achtergrond. 

 • Dag 9: Queen Elizabeth National Park

  Naast game drives door het park, maakt u vandaag ook een boottocht over het Kazinga kanaal. Het 32 kilometer lange kanaal verbindt de meren Edward en George en trekt o.a. olifanten, buffels en de Oegandese kob. Daarnaast staat het kanaal bekend om de krokodillen, vele nijlpaarden en uiteraard de vele verschillende vogelsoorten welke Oeganda rijk is. Deze boottocht duurt ca twee uur. 

 • Dag 10: Queen Elizabeth National Park – Fort Portal

  De volgende stop is Fort Portal. De komende twee nachten geniet u van een prachtig uitzicht over het meer van Kyaninga, een kratermeer, aan e voet van het Rwenzori gebergte. De lodge bestaat met name uit hout en biedt een hele goede service. 

 • Dag 11: Kibale Forest

  De voornaamste reden voor het verblijf in Fort Portal is het bezoek aan Kibale Forest, de natuurlijke leefomgeving van de Chimpansee!  

  In de hele vroege ochtend vertrekt u naar het startpunt van de trektocht en na een korte uitleg gaat u samen met de ervaren gids op pad. Dit bosgebied heeft een dichte vegetatie en kent glooiingen. Aan de hand van sporen en uitwerpselen gaan de spoorzoekers op zoek naar de chimpansees. U zult al snel het ‘geschreeuw’ door de bossen horen, zonder nog een chimpansee te spotten, indrukwekkend om te ervaren! De beleving wordt compleet als u daadwerkelijk deze mensaap ziet, dit kan al spelend in de hoge bomen, maar ook op de grond. Ook bij deze tracking blijft u maximaal een uur, als u ze eenmaal heeft spot, rondom de apen.  

  Naast de chimpansee kent Kibale Forest nog 12 andere primaatsoorten, waaronder de red colobus monkey en de meer onbekende  L’Hoest’s monkeys. Uw potentiele vaardigheden voor het spotten van wildleven zal zeker van pas komen! 

  Voor de natuurliefhebbers en vogelspotters kunt u deze middag nog een begeleide wandeling maken in het nabij gelegen Bigodi Wetlad Sanctuary. Ook hier vindt u veel verschillende primaten en meer dan 130 verschillende vogelsoorten! 

 • Dag 12: Kibale Forest – Entebbe

  Nadat u wederom ontwaakt met een prachtig uitzicht, maakt u zich vandaag op voor de terugreis naar de luchthaven. Een rit van ca 5 tot 6 uur. Onderweg in zowel Rwanda als Oeganda komt u vele lokale bevolking tegen, kinderen welke aan het spelen zijn en enthousiast naar u zwaaien wanneer u voorbij komt. Ook vele koffie- en theeplantages zijn te vinden in deze regio. Mocht u graag een pakje thee mee willen nemen, geef het dan zeker aan bij uw gids/chauffeur.  

  In de avond vertrekt uw vlucht vanuit Entebbe rechtstreeks terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend arriveert.  

 • Dag 13: Amsterdam

  U kijkt terug op een bijzondere reis naar Afrika! 

   

  We passen het programma graag compleet naar uw wensen aan. 

 • Het kleinschalige luxe boetiek hotel The Retreat ligt in de welvarende wijk Kiyovu. Een korte wandeling heuvel op brengt u naar restaurants, cafés en winkels. Het stijlvolle hotel is ontworpen door Italiaanse architecten en gebouwd door Rwandese...
 • De Virunga Lodge ligt hoog op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de Virunga vulkanen en de omgeving. Wanneer u richting het westen kijkt, ziet u de Musanze vallei en in oosten liggen de meren Burera en Ruhondo. De komende nachten is deze kleinschalige...
 • Ishasha Wilderness Camp is een kleinschalig kamp in het zuiden van Queen Elizabeth National Park. Het kamp ligt aan de Ntungwe rivier in de ongerepte natuur van Ishasha. Dit gedeelte van het park staat bekend om de boom klimmende leeuwen. De ruime en...
 • Volcanoes Kyambura Gorge Lodge ligt aan de rand van het Queen Elizabeth National Park. Het voormalige koffiehuis is omgetoverd tot een smaakvolle lodge. Dankzij de ligging heeft u een prachtig uitzicht op de glooiende savanne en de Kyambura kloof met...
 • De Kyaninga Lodge heeft een prachtig ligging met uitzicht op het kratermeer en wordt omringd door een mooie tuin. De bouw van deze bijzondere lodge heeft zes jaar in beslag genomen. U overnacht in een ruime houten cottages met veel privacy. Deze zijn...
Route
Een prachtige reis waarbij hoogtepunten van zowel Rwanda als Oeganda worden bezocht. Het beste van het groene hart in Afrika!
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada