Citybreak Toronto & Montréal

8-daagse stedenreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 2.145 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ga actief door Toronto met de fiets
 • Ontdek Toronto vanaf de CN Tower
 • Ook mogelijk; bezoek de Niagara Falls
 • Rondleiding door Old Montréal
 • Bezoek de Notre-Dame Basiliek
 • Culinaire diversiteit in beide steden

Maak tijdens deze Citybreak kennis met twee interessante Canadese steden; Toronto en Montréal. Beide steden bieden een bijzondere combinatie: waar Toronto een multiculturele sfeer en hoog scoort op culinair gebied, is Montréal met zijn Franse invloeden en vele festivals wat meer relaxed.

Vanaf Amsterdam vliegt u aan op Toronto, waar deze Citybreak begint. U heeft 2 volle dagen om de stad te ontdekken. We hebben alvast een activiteit voor u ingevuld; een fietstocht langs de mooiste bezienswaardigheden. Geniet van de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Wanneer u het maximale uit de reis wilt halen, kunt u een dagtocht naar de Niagara Falls ondernemen. Vanuit Toronto vliegt u door naar Montréal, waar u direct de Franse sfeer proeft. Ook hier heeft u 2 volle dagen om de stad beter te leren kennen. Daarnaast hebben we ook hier een activiteit voor u geregeld; u gaat namelijk mee op een rondleiding door Old Montréal. Laat u verrassen door deze levendige en creatieve stad!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen, transfers en twee excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Het mogelijk is om op het randje van de CN Tower in Toronto te lopen? Tijdens de Edgewalk loopt u 20 minuten buiten op 356 meter hoogte, vanwaar u ongetwijfeld de meest indrukwekkende foto kunt maken!
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Toronto

  U stapt op het vliegtuig voor een hele bijzondere citybreak naar Toronto en Montréal. Als eerste is Toronto aan de beurt, een multiculturele stad waar wel meer dan 140 talen worden gesproken. Mede dankzij het tijdsverschil komt u dezelfde dag nog aan en heeft u de rest van de dag om kennis te maken met Toronto. Vanuit uw hotel loopt u zo naar het prachtige Lake Ontario, daarnaast zijn er leuke winkels en cafés te vinden. In de avond kunt u een van de uitstekende restaurants van wereldniveau uitproberen, waar Toronto bekend om staat.

 • Dag 2-3 Toronto

  U heeft 2 volle dagen om wereldstad Toronto te ontdekken, het is tevens de grootste stad van Canada. Een bezoek aan de CN Tower is onmisbaar, waarbij u per lift 346 meter hoog wordt gebracht, het uitzicht is onvergetelijk mooi. Ook qua musea zit u goed; Toronto beschikt over het grootste natuurhistorische museum van Canada. Tijdens uw verblijf in Toronto hebben we tevens een fietstocht voor u geregeld. Tijdens deze fietstocht komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden en pittoreske plaatsen waar je alleen met de fiets kunt komen. Wilt u het uiterste uit uw bezoek halen, kunt u er voor kiezen om de wonderlijke Niagara Falls te bezoeken vanuit Toronto.

 • Dag 4 Toronto – Montréal

  Het is weer tijd om Toronto te verlaten, in ongeveer 5 kwartier vliegt u naar Montréal. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in het centrum van Montréal gebracht. De rest van de dag heb je alle tijd om Montréal te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het grootste ondergrondse winkelcentrum ter wereld. Daarnaast merk je dat Montréal veel Europese invloeden heeft en de meest bijzondere cuisine. In Montréal houden ze van de meest gekke combinaties, zoals poutine – frites overgoten met jus en kaas. Mocht u liever wat meer culinair willen dineren; Montréal biedt een wijd scala aan restaurants.

 • Dag 5-6 Montréal

  U krijgt ook 2 volle dagen om Montréal beter te leren kennen. We hebben alvast een rondleiding met een gids voor u gereserveerd, u mag kiezen voor een rondleiding door het oosten- of westen van Old Montréal. Beide tochten bieden sowieso een mooi indruk van de stad met informatie over geschiedenis, architectuur en geheime plekjes van Old Montréal. Uiteraard brengt u sowieso een bezoek aan de beroemde Notre-Dame Basiliek. De rest van de tijd mag u naar eigen wens indelen. Bezoek bijvoorbeeld Boulevard Saint-Laurent, een creatief bolwerk welke ook wel bekend staat als een openlucht kunstgalerij. Daarnaast worden er door het jaar heen talloze festivals georganiseerd, er is altijd wel iets te doen!

 • Dag 7-8 Montréal – Amsterdam

  Na deze korte maar mooie indrukken die u afgelopen week heeft opgedaan, is het helaas weer tijd om naar huis te gaan. U vertrekt vanuit Montréal terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag weer aankomt.

 • In dit boutique hotel gaan design en comfort hand in hand. Een modern interieur met veel glas, hout, neutrale kleuren en een Scandinavisch tintje. Het hotel is gelegen in het Entertainment District in Toronto vlakbij Rogers Centre en de CN Tower vanwaar...
 • Hotel Nelligan is een boutique hotel in het oude gedeelte van Montreal dat bestaat uit vier gebouwen daterend uit 1850. Het gebouw heeft nog veel oorspronkelijke kenmerken zoals de honderd jaar oude, rauwe stenen muren. Gecombineerd met een hedendaags...
Route
Vanaf Amsterdam komt u aan in Toronto, waar u 3 nachten verblijft. Vanuit hier reist u naar Montréal, ook hier verblijft u 3 nachten. Vanuit Montréal vliegt u weer terug naar Amsterdam.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy Donselaar, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy Donselaar
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Merel Marks, specialist in Noord-Amerika, Oceanië en Midden-Amerika. U bereikt Merel op nr. 073 - 548 20 60.
  Merel Marks
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Costa Rica, Thailand, Maleisië en Dubai.
 • onze specialisten
  Chloë Massar, Latijns-Amerika, Azië & Oceanië specialist. U bereikt Chloë op nr. 073 - 548 20 60.
  Chloë Massar
  Expertise: Australië, Bolivia, Borneo, Cambodja, Canada, Colombia, Ecuador, Filipijnen, Galápagos eilanden, Indonesië, Laos, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland & Peru.