Citybreak naar Tel Aviv en Jeruzalem

7-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 1.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in exclusieve accommodaties
 • Optioneel; met een segway door Tel Aviv
 • Ontdek Rothschild Boulevard, onderdeel van de ‘witte stad’ in Tel Aviv
 • Kom meer te weten over de verschillende religies
 • Ervaar culinair Jeruzalem
 • Optioneel; met een professionele chefkok naar de Mahane Yehuda markt

Israël is een zeer divers land, evenals de religies die er zijn terug te vinden. Tijdens deze 7-daagse citybreak komt de diversiteit ook goed naar voren van de twee steden, het wat meer traditionele Jeruzalem en trendy Tel Aviv. Naast vele historische en culturele bezienswaardigheden is het ook een culinaire bestemming.

Geniet van de Israëlische wijn, lokale kazen en ontdek de geheime keukentips van de broodbakker, slager en restaurant chef. Bewonder het uitzicht van Jeruzalem vanaf de Tempelberg en wandel door de witte stad van Tel Aviv, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Tijdens deze reis heeft u wellicht aan 7 dagen niet genoeg. De gastvrije en vriendelijke inwoners heten u welkom en laten u graag zien hoe zij hun geloof beleven. Combineer de bezienswaardigheden met een dagje strand of een bezoek aan een wijngaard in de Ella Valley.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. Ook kunt u ervoor kiezen om Tel Aviv en Jeruzalem te ontdekken met een privé-gids en chauffeur. Vraag ons naar meer informatie.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers en overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Er zijn diverse accommodaties mogelijk. Wij adviseren u hier graag over.

Wist u dat
 • Israël is de enige Joodse staat ter wereld.
 • De Dode Zee met 400 meter onder de zeespiegel het laagste punt op aarde is.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam-Tel Aviv

  U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport met de KLM rechtstreeks naar Tel Aviv. Bij aankomst wordt u verwelkomt en naar uw hotel gebracht. U verblijft in het elegante The Norman hotel.

 • Dag 2-3 Tel Aviv

  Tel Aviv is een bruisende stad en in grootte, na Jeruzalem, de tweede van het land. De stad is eigenlijk pas in de twintigste eeuw ontstaan. Voor die tijd was er Jaffa, een oude havenstad en inmiddels onderdeel als stadsdistrict van Tel Aviv. Jaffa stond bekend als exporthaven van citrusvruchten zoals de mineola. Richting het einde van de negentiende eeuw kwamen er Joodse mensen uit Rusland die zich ten noorden van Jaffa vestigden, in de tegenwoordig hippe buurt Neve Tzedek. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg de stad een groeispurt. Er kwamen veel architecten naar de stad en er werden veel huizen ontworpen en gebouwd. Deze huizen waren simpele, witte woningen ontworpen om de hitte buiten te houden. Deze wijk kreeg daarom de bijnaam ‘de witte stad’ en staat sinds 2003 ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Sinds 1950 is Jaffa officieel onderdeel van Tel Aviv. In 1948 werd in Tel Aviv door de Joodse leider David Ben-Goerion de onafhankelijke staat Israël uitgeroepen. Tegenwoordig staat deze trendy stad bekend om de grote hightech bedrijven die zich hier willen vestigen. Het is een stad waar een grote tolerantie heerst en grote diversiteit aan culturen is terug te vinden. Door de fantastische stranden, de gezellige winkels, heerlijke restaurants en diverse architectuur is Tel Aviv een interessante bestemming, zeker voor een stedenreis. Een optionele activiteit is de Segway tour over de promenade en de haven, één van de meest populaire plaatsen waar de locals genieten in hun vrije tijd. De promenade ligt direct aan de Middellandse Zee en geeft tijdens warme dagen enige verkoeling. De grootste markt van Tel Aviv is de Carmel Market. Hier kunt u optioneel een tour maken en op zoek gaan naar leuke souvenirs en lokale producten. Op en rond de markt kunt u verschillende kleine hapjes en lekkernijen proeven maar eet niet teveel want bij deze optionele tour is een 10-gangen diner inbegrepen bij Hatraklin, een heerlijke Meat & Wine Bistro.

 • Dag 4 Tel Aviv-Jeruzalem

  U heeft een transfer van Tel Aviv naar Jeruzalem. U rijdt via Highway 1 in circa anderhalf uur naar Jeruzalem. Deze weg volgt de oude handelsroute tussen Jaffa en Jeruzalem. De weg is inmiddels een goed onderhouden snelweg door heuvelachtig gebied. U kunt vandaag gebruiken om te lunchen in de stad Jeruzalem maar u zou deze dag ook nog (optioneel) verder door kunnen rijden naar de stad van de palmbomen, Jericho en de Dode Zee. Jericho staat bekend als de oudste continue bewoonde stad ter wereld en gedurende meer dan 11.000 jaar waren er verschillende nederzettingen. Er zijn talloze opgravingen geweest naar onder andere de oude stadsmuren die volgens de bijbel zijn omgevallen tijdens een inval van de Israëlieten.

 • Dag 5-6 Jeruzalem

  Jeruzalem wordt binnen het Jodendom, Christendom en de Islam gezien als een heilige stad en als bakermat voor deze religies. De stad is geannexeerd door Israël en wordt door dit land beschouwd als hoofdstad. Jeruzalem wordt echter ook opgeëist door de staat Palestina. Als bezoeker van deze indrukwekkende stad vindt u hier veel religieuze en historische bezienswaardigheden. Één van de meest bekende plaatsen is de Westmuur, ook wel de ‘Klaagmuur’ genoemd. Deze muur staat bovenop de Tempelberg en heeft de naam Klaagmuur gekregen doordat de Joodse bevolking zich beklaagden over de verwoesting van de Joodse tempel ‘Beit Adonai’. Naast de bekende bezienswaardigheden in Jeruzalem kunnen wij ook diverse optionele tours boeken. Onderneem een privétour met een professionele kok die u meeneemt naar de Mahane Yehuda markt. Kom achter de culinaire geheimen van de winkeliers en restauranthouders op deze historische plek. U bezoekt onder andere een lokale bakkerij om meer te leren over hun broodbakmethodes, een kruidenwinkel om de lekkerste stoofpot van de dag te proeven en sluit af met heerlijke lokale zoetigheden. Iets buiten de stad ligt de Ella Valley, waar u een wijnboerderij kunt bezoeken en genieten van de heerlijke Israëlische wijnen. Op de laatste dag geven wij u als tip mee een diner te boeken in het Norte Dame Rooftop Restaurant. Dit kaas- en wijnrestaurant biedt de gasten niet alleen een spectaculair uitzicht over de skyline van Jeruzalem, maar biedt ook een indrukwekkende selectie aan kaas en wijnen. Naast diverse kaasschotels en kaasfondues kunnen gasten ook kiezen uit een divers palet van zelfgemaakt gebak.

 • Dag 7 Jeruzalem-Tel Aviv-Amsterdam

  Vanuit de hoofdstad vliegt u via Tel Aviv terug naar Nederland met een koffer vol herinneringen aan deze citybreak.

 • In het levendige Tel Aviv ligt het prachtige boetiekhotel The Norman. Gevestigd in twee historische gebouwen ademt dit hotel een elegantie van de jaren 20. De gebouwen zijn gerestaureerd om de sfeer en grandeur van die periode te behouden. Tussen de twee...
 • Naast de historische klokkentoren van Jaffa en de beroemde vlooienmarkt ligt Market House Hotel, een authentiek hotel met een modern klassieke uitstraling en een retro-vintage inrichting. De kamers hebben een artistieke maar gepolijste stijl met een indrukwekkend...
 • Het Mamilla Hotel is een van de meest toonaangevende accommodaties in Jeruzalem. Het hotel is ontworpen in samenwerking met de wereldberoemde architecten Moshe Safdie en Piero Lissoni met als doel zowel de zintuigen te stimuleren alsook lichaam en geest...
 • Het Orient Jerusalem ligt strategisch in het hart van de meest levendige en chique buurt van de stad. Het heeft een panoramisch uitzicht op zowel de Oude als Nieuwe stad. Op korte loopafstand ligt HaTachana, het eerste treinstation van de stad, dat later...
Route
Vanuit Amsterdam Schiphol Airport vliegt u naar Tel Aviv waar u de eerste dagen verblijft. Met een privétransfer reist u verder naar Jeruzalem. De terugvlucht is ook vanuit Jeruzalem, maar u vliegt wel via Tel Aviv.