Citybreak naar Tbilisi

7-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 1.875 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Tbilisi, een opkomende citybreak
 • Culturele en historische verrassingen
 • Georgië relatief onbekend maar waanzinnig mooi
 • Kloosters en eeuwenoude grotten- en vestingsteden
 • Het natuurschoon van de Kaukasus
 • Proef de Georgische wijncultuur!

Georgië is een voor ons nog relatief onbekend land aan de zuidkant van de Kaukasus, maar waanzinnig mooi. Laat u verrassen door de geweldige natuur, prachtige landschappen, beeldschone dorpjes, schilderachtige steden, oude kloosters en het heerlijke eten. De Kaukasische hoofdstad Tbilisi, gelegen aan de rivier Mtkvari in een vallei omringd door heuvels en bergen, is behalve hoofdstad ook de grootste stad van het land. Het is een opkomende citybreak voor levensgenieters waarbij een bezoek aan de omgeving niet mag ontbreken!

De Georgische hoofdstad kwam begin 2018 in de belangstelling dankzij het tv-programma ‘Wie is de mol?’. Tot dan dachten maar weinig reizigers aan de interessante Kaukasische stad. Hier kunt u zichzelf nog in de Sovjet-tijd wanen. Naast talrijke historische gebouwen en botanisch tuinen biedt de stad mode, kunst en een bruisend nachtleven. Of maak een wandeling langs de rivier die de stad doorkruist. De stad leeft met zijn kleurrijke huizen, galeries, modewinkels, moderne restaurants en cafés. Fraaie kerken, synagogen en moskeeën ontbreken niet. De mengeling van de oude stad en nieuwe architectuur maakt het een hippe stad. De diversiteit van culturen en inwoners van Armeense, Joodse, Russische en Griekse afkomst, zorgen ervoor dat het een levendige stad is. Ga op ontdekking naar wat de omgeving van Tbilisi u nog meer te bieden heeft. Zo maakt u kennis met het land waar Stalin, de vroegere Sovjet-leider is geboren. U kunt tijdens deze reis zijn geboortehuis en standbeeld in het dorpje Gori bezoeken. Ook bezoekt u het historische Mtskheta, de grotten- en vestingstad Uplistshikhe en mag u de wijnregio Kakheti tijdens uw reis niet missen. Onderga de wijncultuur en geniet van de traditionele keuken!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, activiteiten volgens programma en overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Georgië de bakermat van de wijn is? Het maken van wijn werd in Georgië al 8000 jaar geleden voor het eerst ter wereld gedaan.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Tbilisi

  U vliegt van Amsterdam Schiphol Airport naar Tbilisi. U wordt verwelkomd door de chauffeur en deze brengt u naar uw hotel in Tbilisi. De komende dagen heeft u alle tijd om de prachtige hoofdstad van Georgië met haar historische omgeving en natuurlijke schoonheid te verkennen.  

 • Dag 2 Tbilisi

  Vandaag gaat u op eigen gelegenheid de stad verkennen en ervaren dat Tbilisi een moderne stad is met bekende musea en theaters, kunstgalerijen, kerken en archeologische opgravingen. U zou hier dagenlang kunnen rondlopen zonder een moment van verveling. Omgeven door historie, mythes, cultuur en tradities wandelt u door de wonderlijke straatjes met karakteristieke houten balkons. Vanaf het plein bij de Metechi kerk heeft u een fraai uitzicht over heel Tbilisi.
  De verscheidenheid van de stad is goed merkbaar in het oude centrum waar u kort na elkaar een synagoge, een vuurtempel en een moskee aantreft. In schril contrast met het oude centrum staan de moderne Brug van de Vrede, het nieuwe Presidentieel Paleis en het hippe Rike Park. Op de Dry Bridge-markt kunt u cultuur snuiven en vooral een druk volks tafereel gadeslaan. Deze reusachtige vlooienmarkt bestaat uit honderden kraampjes met Sovjet souvenirs, schilderijen, kleurrijke kleden en gewaden. Misschien brengt u een bezoek aan de Anchikhati-basiliek, de oudste kerk in Tbilisi, of gaat naar het historische fort Narikala dat bij goed weer met de kabelbaan bereikbaar is. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad, en u kunt door de botanische tuin gaan wandelen. Het oude district Abanotubani, bekend om de zwavelbadhuizen, ligt aan de voet van het fort Narikala en is een bezoek waard. U merkt daar waarom Tbilisi bekend staat om haar thermale baden, en waar haar naam vandaan komt.
  Vergeet niet om tijdens uw verblijf van de lokale keuken te genieten en proef de nationale specialiteit khachapuri, een zelfgemaakt brood met gesmolten kaas. In Georgië gaan eten en drinken altijd samen en u zult de komende dagen merken dat de wijncultuur in Georgië een belangrijke rol speelt. In de avond heeft u een welkomstdiner in een traditioneel Georgisch restaurant met een kort folklore-optreden.

 • Dag 3 Tbilisi - Mtskheta - Tbilisi

  Na het ontbijt wordt u opgehaald door de Engelssprekende gids waarmee u de regio Khevi gaat verkennen. Het verrassend sprookjesachtige Georgische landschap laat u al op korte afstand van Tbilisi bergen, kerkjes en pittoreske plaatsjes zien. U gaat naar het historische Mtskheta, een van de oudste steden en de voormalige hoofdstad van Georgië. Mtskheta ligt ten noorden van Tbilisi op het kruispunt van de rivieren Aragvi en Mtkvari. De stad wordt het spirituele centrum van Georgië genoemd en heeft oude monumenten die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. U kunt hier een bezoek brengen aan de Svetitschoveli-kathedraal, de belangrijkste kerk van Mtskheta, en aan het Dzjvari-klooster, een meesterwerk uit de vroege middeleeuwen. In het centrum is een aantal winkels en een markt. In een van de vele lokale restaurants gaat u lunchen. In de namiddag reist u terug naar Tbilisi. In de buurt van Turtle Lake stopt u onderweg bij het Openluchtmuseum van Etnografie. Hier zijn traditionele Georgische huizen uit alle regio’s van het land op ware grootte nagebouwd waardoor u een idee krijgt van het bestaan van Georgiërs in vroegere tijden.

 • Dag 4 Tbilisi - Bobde - Sighnaghi - Tsinandali - Tbilisi

  Vandaag gaat u kennismaken met de regio Kakheti, zo’n 80 kilometer oostelijk van Tbilisi. Dit is de meest vruchtbare en pittoreske regio en staat bekend om zijn glooiende hellingen met wijnranken. Kakheti is de belangrijkste wijnstreek aan de voet van de soms 5 kilometer hoge Kaukasus. Hier is de oude wijntraditie, de Qvevri-methode, door Unesco uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed. Tegenwoordig wordt er nog volop wijn in Georgië geproduceerd. Alle elementen die tot een uitmuntende wijn leiden komen hier samen. U brengt een bezoek aan Sighnaghi, een koninklijke stad die omringd is door verdedigingsmuren met 23 torens. Maak een wandeling langs de muren en bewonder de prachtige vallei Alazani. In het charmante dorp Kakheti gaat u in een lokaal familiehuis lunchen en krijgt u een masterclass Churchkhela maken, een traditionele Georgische zoete snack. Daarna heeft u een wijnproeverij in een typisch Kakhetiaanse wijngaard en komt u alles te weten over de traditionele methode die wordt gebruikt om de wijn te verbouwen. Vervolgens kunt u het klooster Bobde en het museum Tsinandali bezoeken. Daarna reist u terug naar Tbilisi.

 • Dag 5 Tbilisi - Uplistshikhe - Gori - Tbilisi

  U gaat de regio Karli, ook wel het hart van Georgië, verkennen. Deze regio is bekend om zijn historische monumenten en zijn aparte landbouw. U bezoekt de grotten- en vestingstad Uplistshikhe, uitgehouwen in een hoge rots en volgens archeologen een van de oudste nederzettingen van Georgië. Hier ziet u overblijfselen van onder meer woningen, een amfitheater, wijnkelders en tempels. Door de vele en ongelijke trappen is een bezoek niet aan te raden voor reizigers die moeilijk ter been zijn. Daarna reist u verder naar Gori, de geboorteplaats van Stalin, gelegen aan de rivier Mtkvari. De bezienswaardigheid van Gori is het Joseph Stalin Museum waarin u kennis maakt met zijn leven en de plaats waar hij vandaan komt.

 • Dag 6 Tbilisi - Ananuri - Kazbegi - Tbilisi

  Natuurliefhebbers kunnen vandaag hun hart op halen. U reist via de Georgian Military Highway naar het Khevi gebied op de hellingen van de Kaukasus. Deze regio in het oosten van het land telt veel kloven van de rivieren Truso, Tergi en Snostskhali. Via kronkelende bergwegen komt u aan bij Ananuri, een kasteelcomplex aan het water. Vervolgens rijdt u verder de bergen in naar Kazbegi. Eenmaal aangekomen vindt u hier enkele wandelroutes waarbij de beklimming naar de Gergeti Trinity Church een echte aanrader is. Deze koepelkerk en symbool van Georgië ligt ligt bij Stepantsminda op liefst 2.170 meter boven de zeespiegel. De wandeling van 6,5 kilometer duurt ongeveer 3 uur en begint bij het dorp Gergeti. Vooral het uitzicht vanaf de plaats Kasbegi is onvergetelijk. Groene valleien, bergen van de Kaukasus en de Kazbek-gletsjer vormen het magnifieke uitzicht. Na deze beklimming wordt u teruggebracht  naar Tbilisi voor een laatste overnachting.

 • Dag 7 Tbilisi - Amsterdam

  Vandaag wordt u naar de luchthaven van Tbilisi gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.

 • Dit boutique hotel bevindt zich in een historische residentie van de adellijke familie Orbeliani, bekend uit het oude Georgië. Het Museum Hotel Orbeliani ligt in het oude gedeelte van Tbilisi, op 100 meter van de Dry Bridge-markt. De Rustaveli Avenue,...
Route
De Kaukasische stad Tbilisi is de uitvalsbasis van deze prachtige citybreak. Vanuit deze hoofdstad maakt u kennis met haar historische omgeving en de natuurlijke schoonheid van Georgië. Proef de gastronomie van Georgië en ervaar hun wijncultuur.