Citybreak naar Rome en Florence

7-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 1.395 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Twee prachtige steden in één reis
 • Florence, bakermat van de renaissance
 • De Eeuwige Stad Rome
 • La vita è bella in Italië
 • Proef de Italiaanse sfeer en gastronomie
 • Zie de wereldberoemde kunstschatten

Italië is een meer dan interessante mediterrane bestemming waar cultuurliefhebbers niet snel uitgekeken raken. U kunt er ook gewoon ‘niets’ doen, de Italiaanse sfeer én gastronomie proevend, al dan niet onder het genot van een kopje espresso of glas wijn. Een ideale bestemming voor een stedentrip. Tijdens deze reis worden Rome en Florence gecombineerd.

Een bezoek aan Rome, soms de Eeuwige Stad genoemd, staat bij velen hoog op het lijstje en de naam alleen al roept een wereld aan verbeelding op. Het is sinds 1871 de hoofdstad en heeft wereldberoemde gebouwen als de St. Pieter, het Colosseum, de Trevifontein en de Sixtijnse Kapel binnen haar grenzen. Het is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Wandel door de smalle straten, over prachtige pleinen en bewonder de talrijke monumenten. Of gaat uw voorkeur uit naar Florence, de bakermat van de renaissance? Ontdek de wereldberoemde kunstschatten van deze stad zoals de Dom, het Palazzo Vecchio en de gelijknamige brug over de rivier de Arno. Er zijn nog veel ‘verborgen’ juweeltjes die ervoor zorgen dat ieder bezoek weer een verrassing is. Proef tijdens deze reis het echte Italiaanse stadsleven en slaap in stijlvolle accommodaties. Geniet van La Dolce Vita!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfer, treinreis en overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Italië het land is dat de meeste bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft staan. Daarbij kunt u 3.000 musea op de to-do lijst zetten.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Rome

  U vliegt van Amsterdam Schiphol Airport naar Rome. Er staat hier een transfer klaar om u naar het hotel in het centrum van Rome te brengen. Het hotel ligt in een historisch pand van waaruit u de komende twee dagen de authentieke stad goed kunt verkennen.  

 • Dag 2-3 Rome

  U kunt op eigen gelegenheid ontdekken waarom Rome de ‘Eeuwige Stad’ wordt genoemd en waarom ‘oude’ Romeinen geloofden dat de stad eeuwig zou blijven bestaan. Dit kunt u op uiteenlopende manieren ervaren; te voet of als passagier in een beroemd Italiaans icoon: de Fiat 500 of Cinquecento. Een voordeel is dat u niet zelf hoeft te rijden. Een Engelssprekende chauffeur brengt u naar legendarische trekpleisters. Uw reis is niet compleet zonder een bezoek aan het Colosseum, het amfitheater van het Romeinse Rijk, aan het Forum Romanum, de kern van het Romeinse imperium. Een ‘must’ is een bezoek aan het Vaticaan met de imposante Sint Pietersbasiliek.
  Tip: het is ook mogelijk Sixtijnse Kapel after-hours te bezoeken tijdens een twee uur durende rondleiding onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Daarbij zijn naast de beroemde kapel ook de fresco’s in de Raphael Room en de Gallery of Maps zeer bezienswaardig.
  Gaat u liever op zoek naar de geschiedenis van de Romeinen? Hiervoor zou u een bezoek kunnen brengen aan San Clemente, die zich ooit van een huis naar schuilkerk en tenslotte tot een basiliek heeft ontwikkeld. En bezoek de Catacomben van Santa Domitilla, de oudste en best bewaarde Romeinse onderaardse begraafplaatsen. Er is zoveel te zien en te beleven. Vergeet niet om regelmatig pauzes in te lassen; kies een ristorante, pizzeria, trattoria of neem een terras. Rome smaakt altijd naar meer. Wie er een keer is geweest, komt zeker terug. Zeker als u een muntje in het water van de Trevifontein hebt gegooid. De fontein ligt op loopafstand van het hotel.

 • Dag 4 Rome - Florence

  Vandaag staat er een 1,5 uur durende treinreis op het programma. In hoge snelheid rijdt u van Rome naar Florence door de uitlopers van de Apennijen, door verlaten streken en een glooiend landschap. Bij aankomst in dé parel van Toscane heeft u genoeg tijd om alvast een voorproefje te nemen op alles wat u hier te wachten staat. Florence heeft genoeg in zich om u de komende twee dagen te vermaken en alle hoogtepunten te zien. Net als in Rome kunnen ook hier kunstliefhebbers hun hart ophalen! 

 • Dag 5-6 Florence

  De Toscaanse hoofdstad Florence is een stad vol wereldberoemde kunst, historische oorden, paleizen, pleinen en musea. Niet voor niets: de bakermat van de renaissance. Als u over de eeuwenoude Ponte Vecchio-brug het oude Florence binnenloopt ‘gebeurt er iets met u’. U volgt de voetsporen van de genieën Michelangelo en Da Vinci die in Florence hebben gewoond. In deze kunstzinnige stad zijn gelukkig nog steeds veel van hun werken te bewonderen. Een bezoek aan de uitgebreide collectie van de Gallerie degli Uffizi kan niet ontbreken. Bewonder de grote collectie werken van Titiaan, Rafaël, Botticelli, Caravaggio, Leonardo da Vinci en veel andere meesters. In verschillende kerken van de stad zijn schilderingen te vinden van onder andere Michelangelo en Giotto.
  Tip: ontdek nog meer in de stad met een privéstadswandeling door de oude straten van Florence.
  Wilt u een bijzonder avondje uit? Voor een avondvullend programma kunt u terecht in Teatro del Sale van de Florentijnse chef-kok Fabio Picchi. Het restaurant is onderdeel van een voormalig 14e-eeuws klooster. Na het afsluiten van een ‘lidmaatschap’ schuift u aan een lange tafel in de eetzaal aan die daarna naar een theateropstelling wordt omgezet. Naast eten en wijn is er altijd een cultureel programma met dans, toneel of verschillende genres muziek. 
  Wilt u uw kennis van de originele Italiaanse keuken uitbreiden? Dit kan met een cursus waarin de soorten olijfolie aan de orde komen, hun gebruiksmogelijkheden en hoe ermee te koken.

 • Dag 7 Florence - Amsterdam

  Vandaag wordt u met de transfer naar de luchthaven van Florence gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.

 • Hotel dei Borgognoni ligt op een unieke locatie tussen de Spaanse Trappen en de Trevifontein, en in een van de mooiste delen van de bruisende stad. Het charmante hotel is gevestigd in een 19e-eeuws herenhuis dat ooit aan de gebroeders Farmiento behoorde....
 • Dit karakteristieke hotel ligt in het historische hart van Florence, dichtbij Piazzale degli Uffizi en op een steenworp van de Ponte Vecchio. Het gebouw is een voormalig klooster uit de 13e eeuw en het herbergt ook de ruïnes van een oude middeleeuwse...
Route
Tijdens deze gecombineerde stedentrip kunt u uw culturele hart ophalen in Rome en Florence. U kunt de geschiedenis induiken en de gastronomie van Italië proeven. Door de treinreis van Rome naar Florence maakt u ook kennis met een deel van het Italiaanse landschap.