Citybreak naar Moskou en St. Petersburg

7-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 2.025 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek het Kremlin
 • Maak een uitstapje naar de oude kloosterstad Sergiëv Posad
 • Het is mogelijk een concert of voorstelling in een van de beroemde theaters bij te wonen. Wij regelen dit graag voor u.
 • Zie Russische schilderkunst in het Russisch Museum in St. Petersburg
 • Russische, Nederlandssprekende gidsen vertellen u met verve over hun stad
 • Bewonder de enorme kunstcollectie van de Hermitage

Het land van gouden koepels, paleizen en indrukwekkende musea blijft fascineren. Van het Rode Plein tot de ultramoderne skyline in Moskou en van de Hermitage tot de Noord-Europese flair van St. Petersburg. En als een parel op de tsarenkroon schitteren de buitenverblijven van de Romanovs.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt en de treinreis inbegrepen. 

Wist u dat

Catharina de Grote begon 250 jaar geleden met het verzamelen van schilderijen van onder meer Hollandse Meesters. Vandaag de dag is de kunstcollectie van de Hermitage in St. Petersburg ontzagwekkend groot.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Moskou

  U vliegt met KLM van Amsterdam naar Moskou. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht. Onderweg begint u uw eerste verkenning van de stad.

 • Dag 2 Moskou

  In de ochtend vervolgt u uw verkenning van Moskou, met aandacht voor de geheimen van de Stalintorens en Moscow City. Ook bezoekt u de Nieuwe Tretiakov galerij, met een indrukwekkende verzameling van het Socialistische Impressionisme. Vervolgens krijgt u een rondleiding in het Kremlin, het historische hart van Moskou met regeringsgebouwen en kathedralen. De wandeling voert uiteraard ook over het beroemde Rode Plein. Een aantal bijzondere bouwwerken in Moskou vindt u ondergronds: enkele metrostations hebben met hun kroonluchters en marmer meer weg van een balzaal. Een bijzondere manier om de dag af te sluiten is een avondvoorstelling in de Tsjaikovski-concertzaal of het Bolsjoj-theater (facultatief en onder voorbehoud van repertoire). 

 • Dag 3 Sergiëv Posad

  Vandaag maakt u een uitstapje naar het Russische Vaticaan – de kloosterstad Sergiëv Posad. Het klooster, dat in de 14e eeuw door de heilige Sergius van Radonezj werd gesticht, is een van de grootste en belangrijkste van het land. Alleen al de aanblik van gouden en blauwe koepels maakt indruk, maar het zijn de fresco’s in de kathedralen die het meest vermaard zijn. ’s Avonds kunt u een voorstelling in een van de theaters van Moskou bijwonen (facultatief en onder voorbehoud van repertoire). 

 • Dag 4 Moskou - St. Petersburg

  De ochtend is vrij te besteden. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Poesjkin Museum voor Schone Kunsten. Daarna wordt u naar het station gebracht en vertrekt u per dagtrein naar St. Petersburg. Na aankomst in St. Petersburg de eerste verkenning van de stad. Net als in Moskou komt ook hier de rijke Russische traditie van muziek tot leven. Zo kunt u ‘s avonds genieten van een concert in de Sjostakovitsj-Filharmonie (facultatief en onder voorbehoud programma). 

 • Dag 5 St. Petersburg

  's Ochtends krijgt u een rondleiding in de 250 jaar oude Hermitage. Niet alleen krijgt u een indruk van de schilderijencollecties, ook ziet u hoe bijzondere de interieurs van het Winterpaleis zijn. En dit paleis bevat slechts een selectie van de enorme collectie van de Hermitage. In de middag volgt een rondleiding in de dependance van de Hermitage tegenover het Winterpaleis, met een schitterende verzameling van de Franse Impressionisten, een van de grootste ter wereld. ’s Avonds kunt u facultatief een huisconcert in een patriciërspaleis of een concert in de oudste concertzaal van de stad, de 'Kapella', bijwonen.

 • Dag 6 St. Petersburg

  St. Petersburg heeft nog veel meer te bieden dan de Hermitage. Niet alleen de architectuur van de stad is noemenswaardig, ook zult u ontdekken dat er een stukje Nederlandse geschiedenis in de stad schuilgaat. ’s Middags bezoekt u het Russisch Museum, met een indrukwekkende collectie Russische schilderkunst, waaronder iconen. Op uw laatste avond is er de mogelijkheid een opera- of balletvoorstelling in het Mariinski-theater bij te wonen (facultatief en onder voorbehoud programma).

 • Dag 7 St. Petersburg - Amsterdam

  Voordat u terugreist naar Nederland, ziet u het buitenverblijf van de Romanovs, Tsarskoje Selo, waar u het Catharina paleis en de parken bezoekt. 's Middags transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Amsterdam.

 • Dit elegante vijfsterren hotel is al meer dan een eeuw een integraal onderdeel van de cultuur en geschiedenis van de hoofdstad. Het ligt in het hart van Moskou en wordt omringd door architectonische monumenten, musea, theaters en chique restaurants. In...
 • Dit historische hotel ligt op een zeer centrale locatie in Sint-Petersburg en biedt stijlvolle accommodatie in een fantastische omgeving. Op een steenworp afstand zijn allerlei theaters, musea en andere toeristische bezienswaardigheden te vinden, zoals...
Route
Moskou en St. Petersburg mogen gerust gerekend worden tot de meest verrassende bestemmingen voor een stedentrip. Ontdek hun historisch schoon, musea en moderne dynamiek.
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.