Citybreak Klassiek Reykjavik

4-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 1.245 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek levendig Reykjavik
 • Zwemmen in de Blue Lagoon
 • Laat u culinair verrassen
 • Spuitende geisers in Geysir
 • Landschap van Thingvellir National Park
 • Bezoek de beroemde Gullfoss waterval

Laat u verrassen door Reykjavik, want deze stad heeft veel te bieden voor een kort verblijf. Het bruisende stadsleven is goed te combineren met de haast buitenaardse natuur in de omgeving.

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. Levendigheid is wellicht niet het eerste waar u aan denkt bij deze stad, maar vergis u niet, want Reykjavik heeft juist veel te bieden. Zo komt u er veel te weten over de IJslandse geschiedenis, die bezaaid is met verhalen over Vikingen, natuurfenomenen en, recentelijk, een sterke hang naar onafhankelijkheid. In de vele restaurants kunt u kennismaken met onder andere de IJslandse keuken. In Reykjavik is er tevens een bruisend nachtleven met festivals. En ook een bezoek aan de natuurrijke omgeving kan tijdens deze reis niet uitblijven. Net buiten de stad treft u al de meest indrukwekkende natuur. Door een gids wordt u meegenomen naar zeer bijzondere plaatsen, waaronder de beroemde Blue Lagoon. Geniet van deze eerste kennismaking met IJsland!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen met ontbijt, excursies en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

In onze zomer de nachten in IJsland erg licht zijn? Gedurende de winter is het precies andersom: lange, donkere dagen.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Reykjavik

  Vandaag begint uw korte reis naar de meest westelijke hoofdstad van Europa, Reykjavik. Dankzij de korte vlucht heeft u na aankomst de tijd om de stad te verkennen. Reykjavik mag dan niet zo groot zijn als Parijs of Londen, toch vindt u er veel bezienswaardigheden, culinaire eetgelegenheden en trendy cafés.

 • Dag 2 Reykjavik

  Al wandelend verkent u het centrum van Reykjavik en maakt u kennis de IJslandse keuken. Een ervaren gids zal u meer vertellen over de lokale bevolking, geschiedenis en tradities. Proef van tien typische IJslandse lekkernijen waaronder lam, vers gemaakt ijs, vis en de beroemde IJslandse hotdog. Tijdens u wandeling ziet u ook de belangrijkste bezienswaardigheden van Reykjavik. De middag kunt u naar eigen wens indelen. Zo heeft u tijd om een museum te bezoeken, bijvoorbeeld het National Museum of Iceland. Vervolgens kunt u helemaal tot rust komen in de warme wateren van de beroemde Blue Lagoon. Dit unieke natuurwonder met aangenaam warm mineraalwater wordt omgeven door zwarte lava. De blauwe kleur springt er dus direct uit en biedt een mooi schouwspel voor fotografieliefhebbers.

 • Dag 3 Reykjavik omgeving

  Maak vandaag kennis met de rijke omgeving van Reykjavik door een bezoek aan drie natuurspektakels. U bezoekt eerst het Thingvellir National Park, een lavalandschap dat haar vermelding op de UNESCO werelderfgoedlijst meer dan waard is. De pittoreske natuur wordt omgeven door met sneeuw bedekte bergtoppen. De route gaat vervolgens verder naar Gullfoss, de meest beroemde waterval van IJsland. Tenslotte bezoekt u Geysir, waar meerdere geisers te vinden zijn. Sommige spuiten het water wel 30 meter hoog voordat het weer terugvalt op aarde. Daarna wordt u teruggebracht naar Reykjavik, de laatste avond is alweer aangebroken.

 • Dag 4 Reykjavik – Amsterdam

  Uw reis door Reykjavik en haar omgeving is ten einde gekomen. Hopelijk heeft u de smaak van IJsland te pakken gekregen! U vliegt weer terug naar Amsterdam, waar u dezelfde dag aankomt.

 • Gelegen op korte afstand van het centrum van Reykjavik ligt het Grand Hotel. Het hotel bestaat uit meer dan 300 kamers en torent trots boven de stad uit. De ruime kamers zijn warm ingericht en beschikken vaak over een prachtig uitzicht over Reykjavik....
Route
U vliegt direct vanuit Amsterdam naar Reykjavik. Tijdens deze reis verblijft u in Reykjavik, vanwaar u diverse bezoeken maakt. Naast de bezienswaardigheden in de stad bezoekt u de Blue Lagoon, Thingvellir National Park, Gullfoss en Geysir.