China door kinderogen

17-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.395 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Vliegeren op de Chinese Muur
 • Lunch in de hutongs van Beijing
 • Terracotta Leger bij Xi'an
 • Reuzenpanda's van Chengdu
 • Felgroene rijstterrassen
 • Sprookjesachtige Yulong Rivier

Hoewel China misschien niet de eerste bestemming is waaraan u denkt om met uw kinderen te bezoeken, biedt dit land verrassende mogelijkheden. Vlieger op de Chinese Muur, zie de panda's van Chengdu en fiets tussen de schilderachtige rijstterrassen van Yangshuo.

Beijing is de enorme hoofdstad van China‚ waar het goed toeven is voor u en uw kinderen. In de metropool onderneemt u verschillende bijzondere activiteiten‚ zoals vliegeren op de Chinese Muur, het verkennen van de charmante hutongs en het bijwonen van een bijzondere Kung-Fu theatershow. In de nachttrein naar Xi’an valt u al snel in slaap met alle belevenissen nog op uw netvlies. 

In de oude hoofdstad maakt u een fietstocht en bezoekt u het wereldberoemde Terracottaleger. Chengdu is de volgende stad van uw reis‚ waar een leuke verrassing voor u en uw kinderen wacht. In het Giant Panda Breeding Center leven reuzenpanda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving en worden ze bestudeerd door onderzoekers die zich inzetten voor het behoud van de reuzenpanda in de natuur.  Als echte safarigangers gaat u met uw kinderen op zoek naar de dieren die er dan wel zeer knuffelbaar uitzien, maar dat toch zeker niet zijn. 

Via Guilin reist u naar het bergachtige omgeving van Longsheng‚ waar u van de frisse berglucht geniet tijdens verschillende wandelingen. De rijstvelden met een verschillende terrasniveaus zijn hier schitterend. Ook in Yangshuo is het de natuur die ontzagwekkende indruk maakt. Tijdens een boottocht over de Yulong rivier kijkt u uw ogen uit. Aan weerszijden torenen de indrukwekkende karststeenrotsen op. Nadat u kennis heeft gemaakt met wereldstad Shanghai zit uw reis er helaas weer op. Met herinneringen voor het leven keren u en uw kinderen weer terug naar huis.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Het Zomerpaleis werd zomers door de keizer gebruikt om te ontsnappen aan de benauwde hitte in de Verboden Stad.
 • Xi’an ligt op Zijderoute.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Beijing

  U vliegt met KLM rechtstreeks naar Beijing, waar u de volgende dag aankomt. U wordt naar uw hotel in de stad gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • Dag 3 Beijing

  Bezoek de Verboden Stad en wandel rond het Beihai Lake. U luncht bij een lokale familie in de hutongs, oude woonwijken met smalle straatjes en traditionele huizen. ’s Avonds een kung-fu show. 

 • Dag 4 Beijing

  Een rustige start. Na de lunch bezoekt u het Zomerpaleis. ’s Avonds dineert u bij restaurant Duck de Chine waar uitstekende pekingeend op de menukaart staat.

 • Dag 5 Beijing - Xi'an

  Een bezoek aan de Chinese Muur mag niet ontbreken! Het is erg leuk om op de Chinese Muur te vliegeren en picknicken. Later reist u per trein naar Xi’an. 

 • Dag 6 Xi'an

  Na aankomst op het treinstation wordt u naar uw hotel gebracht. Hier kunt u even opfrissen en ontbijten. Later op de dag maakt u een fietstour door de stad.

 • Dag 7 Xi'an

  Ontdek het Terracottaleger, een van de grootste archeologische vondsten van de vorige eeuw. Naderhand leren uw kinderen hoe ze zelf een kleine Terracotta soldaat kunnen maken. 

 • Dag 8 Xi'an - Chengdu

  U vliegt van Xi’an naar Chengdu. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

 • Dag 9 Chengdu

  Dit is waar uw kinderen waarschijnlijk al de hele reis naar uitkijken: een bezoek aan het Giant Panda Breeding Center. Hier leven reuzenpanda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving en worden ze bestudeerd door onderzoekers die zich inzetten voor het behoud van de reuzenpanda in de natuur. Na terugkomst in Chengdu bezoekt u de Wenshu tempel en het People’s Park.

 • Dag 10 Chengdu – Longsheng

  U vliegt naar Guilin, vanwaar u per auto naar uw accommodatie in de mooie natuurrijke omgeving van Longsheng wordt gebracht.

 • Dag 11 Longsheng

  U bezoekt het Huangluo Yao dorpje, waar oude tradities nog steeds in ere worden gehouden. Yao vrouwen mogen hun haar niet afknippen tot ze 16 zijn – de leeftijd waarop zij op zoek gaan naar een echtgenoot. Er is een heuse competitie gaande wie het langste haar heeft; het record staat nu op 1,75 meter! Vervolgens bezoekt u het oude dorpje Ping’an. ’s Middags maakt u een wandeltocht langs prachtige rijstvelden die trapsgewijs zijn opgebouwd. 

 • Dag 12 Longhsheng – Yangshuo

  U reist per auto verder naar Yangshuo, een schitterende omgeving die al vele schrijvers, schilders en fotografen wist te trekken. Het is leuk om het platteland met zijn kleine dorpjes en eindeloze rijstvelden omgeven door karstgebergte per fiets te verkennen. ’s Avonds ziet u een voorstelling opgevoerd door honderden acteurs die scenes uit het plattelandsleven uitbeelden.

 • Dag 13 Yangshuo

  Het dorpje Xingping is erg leuk om te bezoeken: u vindt hier traditionele huizen uit het tijdperk van de Ming en Qing dynastie. Daarnaast is de setting met de omringende steile bergpieken erg mooi. Per bamboeraft maakt u ’s middags een ontspannende boottocht over de Yulong rivier. Een uitstekende mogelijkheid om nog eens goed te genieten van de bijzondere omgeving. 

 • Dag 14 Yangshuo – Shanghai

  Op de weg terug naar Guilin bezoekt u nog de Reed Flute Cave, een mooie grot die dankzij de bijzondere verlichting ongelooflijk fotogeniek is. Na dit bezoek wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Shanghai. Na aankomst in deze miljoenenstad wordt u naar uw hotel gebracht.

 • Dag 15-16 Shanghai

  Verken de stad met een uitgebreide stadstour die u onder meer de Franse wijk, het art district en de oude stad ziet. De volgende dag heeft u vrij te besteden.

 • Dag 17 Shanghai - Amsterdam

  U wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis. U landt aan het einde van de dag op Schiphol.

 • Yangshuo Secret Garden is een sfeervol en kleinschalig boetiekhotel op het platteland van Yangshuo, vlakbij de Yulong rivier. Het gebeurt niet zelden dat kunstenaars zich voor langere tijd in het hotel ophouden om zich te laten inspireren door de schitterende...
 • The Old Chengdu Club is een boetiekhotel met een bijzondere eigen stijl in het oude centrum van Chengdu. Het is gebouwd in de stijl van een traditioneel Chinees dynastiehuis. In het hotel vindt u diverse kunstcollecties. Er zijn mooie binnenplaatsen waar...
Route
Deze kindvriendelijke reis combineert cultuur met natuur. Start in Beijing en reis per trein naar Xi’an. Vervolgens vliegt u naar de panda’s van Chengdu. Een volgende vlucht brengt u in de natuurrijke omgeving van Guilin, Longsheng en Yangshuo. U eindigt de reis in de moderne metropool Shanghai.
Erik Joosten bezocht China

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen