China Deluxe

15-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.145 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Reuzenpanda's van Chengdu
 • Wandelen in het stenen woud
 • Fietsen langs Erhai meer
 • Minderheden Dali en Lijiang
 • Mythische Tiger Leaping Gorge
 • Verrassend Pudacuao National Park

Grillige bergpieken, oogverblindend heldere bergmeren en kolkende rivieren; qua natuur heeft deze 15-daagse reis veel te bieden. Maar ook de geschiedenis en cultuur komen tot leven en dat alles natuurlijk geheel in luxe en stijl. Het zal u aan niets ontbreken tijdens deze reis!

Doe het net even anders en concentreert u zich twee weken lang op prachtige locaties die zich even van de gebaden paden bevinden. Deze reis staat in het teken van eeuwenoude historie, traditionele minderheid groeperingen en bovenal serene rust in oogverblindend mooie natuur. Uw reis begint in Chengdu. U ziet hier het grootste Boeddhabeeld ter wereld, uitgehouwen in een rotspartij langs de Min Rivier. De meest bekende icoon van deze streek is echter de reuzenpanda. U bezoekt het Panda Breeding Centre, waar men informatie en kennis over de dieren verzamelt en de populatie in stand probeert te houden. 

U laat de stad achter om te dwalen door het immense en indrukwekkende stenen woud nabij Kunming. Vanaf hier reist u naar Dali, dat ooit deel uitmaakte van florerende koninkrijken en dynastieën. Nog altijd is deze omgeving het thuis van de Bai minderheid. Uw volgende bestemming is Lijiang, een historisch stadje omgeven door imposante bergtoppen. Vanaf de top van Lion Hill heeft u mooi uitzicht over het oude centrum. In de omgeving van Lijiang woont de Naxi minderheid, waar de vrouwen de touwtjes in handen hebben. U ontdekt de kleine dorpjes waar zij wonen per fiets. Onderweg naar Zhongdian stopt u bij de fenomenale Tiger Leaping Gorge. De grote verrassing van deze reis is misschien wel het Pudaocuo National Park met zijn meren, glooiende vlaktes, bergen, wilde dieren en prachtige kleuren. U kunt hier schitterend wandelen. 

De laatste dagen van uw reis brengt u door in Hong Kong, waar lang vervlogen tijden samenvloeien met de ultramoderne bouwstijl van de 21e eeuw.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Reuzenpanda’s eten de hele dag door bamboe en weten dan wel zo’n 40 kilo weg te werken.
Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Chengdu

  U vliegt met KLM rechtstreeks naar Chengdu. U komt de volgende dag aan. Uw gids wacht u op en brengt u naar uw hotel in de stad.

 • Dag 3 Chengdu

  Een uitstapje naar Leshan, waar het grootste Boeddhabeeld ter wereld te vinden is. Alleen zijn tenen zijn al 8,5 meter lang. De boeddha is uitgehouwen in een klif langs het water. 

 • Dag 4 Chengdu - Kunming

  Iets buiten de stad ligt het Panda Breeding Center. Zo’n honderd reuzenpanda’s leven hier in een nagebootste natuurlijke omgeving met wetenschappelijke doelen. Na uw bezoek vliegt u naar Kunming.

 • Dag 5 Kunming - Dali

  Bezoek het stenen woud, een groot gebied vol door erosie uitgesleten steile rotspartijen en pilaren. Even verderop ligt het zwarte stenen woud, een gebied minstens zo mooi maar minder toeristisch. 

 • Dag 6 Dali

  Dali is de thuisbasis van de Bai minderheid, een bevolkingsgroep die zich voornamelijk hult in wit en woont in kenmerkende huizen. Wandel door het oude centrum en bezoek een lokale markt.

 • Dag 7 Dali - Lijiang

  ’s Ochtends gaat u naar Shibaoshan waar u een bijzondere verzameling tempels, grotten en stenen sculpturen aantreft. Maak een korte wandeling en geniet van het uitzicht op omringende dorpjes en valleien. Vervolgens rijdt u naar Lijiang. Dit is het thuis van de Naxi minderheid, waar vrouwen de touwtjes in handen hebben. Met uw gids verkent u de omgeving en geniet u van het uitzicht op de stad vanaf Lion Hill. Ook ziet u het Mu paleis, een lokale markt en het Black Dragon Pond Park vanwaar u de beroemde Jade Dragon Mountains ziet liggen.

 • Dag 8 Lijiang

  U maakt vandaag een fietstour door het oude stadje Baisha, bewoond door de Naxi minderheid. Zo krijgt u op een leuke manier inzicht in het dagelijks leven in dit traditionele deel van China.

 • Dag 9 Lijiang

  Een vrije dag in Lijiang.

 • Dag 10 Lijiang - Zhongdian

  Onderweg naar Zhongdian stopt u bij de Tiger Leaping Gorge. Hier heeft de Yangtze rivier de Jade Dragon Snow Mountain en de Haba Xueshan op dramatische wijze gespleten. Het wonderbaarlijke resultaat is een woeste rivier die zich een weg door de hemelshoge kloof baant. Nadat u zich aan deze natuurlijke schoonheid heeft vergaapt‚ rijdt u door naar de op 3280 meter gelegen stad Zhongdian met veel Tibetaanse invloeden.

 • Dag 11 Zhongdian

  U bezoekt het prachtige Pudaocuo national park, waar u met name in de nazomer en herfst een explosie aan kleuren ziet. Hier kunt u onder meer zwartnek kraanvogels zien. Rond het Shudu meer kunt u een wandeltocht van 3 kilometer maken. Ook rond het Bita meer kunt u schitterend wandelen. Natuur van deze orde – grote meren, uitgestrekte vlakken en beboste bergen – verwacht u misschien helemaal niet in China en juist daarom is het een van de bijzondere smaakmakers van deze reis. U brengt vandaag ook nog een bezoek aan kloosterdom Songzanlin met zijn gouden daken, gebedsvlaggen en kleine huisjes waar de 600 monniken leven.

 • Dag 12 Zhongdian - Hong Kong

  U wordt naar het vliegveld van Kunming gebracht voor de korte vlucht naar Hong Kong. Eenmaal aangekomen in de stad bent u vrij om de metropool te verkennen.

 • Dag 13-14 Hong Kong

  De leuke wijk Tsim Tsa Tsui op Kowloon is hét centrum van Hong Kong met talloze winkels, restaurants, eettentjes, wolkenkrabbers en een fenomenaal uitzicht op de skyline van het tegenover gelegen zakelijke district op Hong Kong Island. Achter die skyline laat Hong Kongs groene gezicht zichzelf zien. Vanaf de Victoria Peak heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad.

 • Dag 15 Hong Kong - Amsterdam

  Er komt een einde aan deze unieke rondreis. U wordt ’s ochtends opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Met KLM vliegt u terug naar Amsterdam, waar u aan het begin van de avond op Schiphol landt. 

 • The Old Chengdu Club is een boetiekhotel met een bijzondere eigen stijl in het oude centrum van Chengdu. Het is gebouwd in de stijl van een traditioneel Chinees dynastiehuis. In het hotel vindt u diverse kunstcollecties. Er zijn mooie binnenplaatsen waar...
 • Het New Era hotel is een prima onderkomen op een centrale locatie in Kunming. Het is een modern hotel meteen wat zakelijke uitstraling. De kamershebben een comfortabele inrichting.Er zijn goede faciliteiten zoals een westers en Chinees restaurant, een...
Route
Deze reis speelt zich voor een groot gedeelte af in de natuurprovincie Yunnan. Na een verblijf in Chengdu waarbij u o.a. de reuzenpanda’s ziet, vliegt u naar Kunming. Zie het Stenen Woud en reis per auto naar Dali. De volgende bestemmingen zijn Lijiang en Zhongdian. U eindigt in Hong Kong.
Jan Janse bezocht China

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen