Chimpansee Safari

10-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.475 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ongerepte natuur
 • Oog in oog met chimpansees
 • Grootste en wildrijkste gebieden in Tanzania
 • Verblijf in luxe lodges met veel afwisselende activiteiten

Ontdek de ongerepte wildernis van Tanzania en bezoek Katavi National Park en Mahale Mountains National park. U gaat op safari in uitgestrekte savannes, oneindige weilanden, moerassen en tijdelijke meren.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen of wijzigingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Mahale National Park is het enige park in Tanzania waar u oog en oog komt te staan met de chimpansees.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam Arusha

  U vliegt met de KLM naar Arusha waar u 's avonds aankomt. U wordt welkom geheten door onze lokale agent en naar uw lodge gebracht voor de eerste nacht. 

 • Dag 2 Arusha Katavi

  Na een vroeg ontbijt vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Katavi. Hier wordt u welkom geheten door de medewerkers van uw verblijf en geniet u van een heerlijke lunch en een eerste gamedrive in de middag. Tijdens een gamedrive in Katavi gaat u samen met een professionele ranger per jeep het park verkennen. De ranger vertelt u uitgebreid over de vegetatie en 'inwoners' van het park. Samen gaat u op zoek naar het wild, dus vergeet uw verrekijker en fototoestel niet!

 • Dag 3 - 4 Katavi

  De komende dagen geniet u van diverse wandel en jeepsafari's in het enorme wildgebied. Het park herbergt een van de grootste populaties van nijlpaarden en krokodillen. Maar ook de aanwezige roofdieren als cheeta's, leeuwen, wilde honden en de enorme kuddes olifanten, zebra's en buffels maken dit park tot een waar paradijs. 

 • Dag 5 Katavi Mahale

  Vanaf de airstrip in Katavi vliegt u naar uw volgende locatie, Mahale Mountain National Park. U wordt verwelkomd in het kamp gelegen aan het Taganyika meer. Hier zit u op de perfecte locatie voor het bekijken en fotograferen van de chimpansees in de bossen. 

 • Dag 6 - 8 Mahale

  De komende dagen kunt u genieten van alle activiteiten welke uw accommodatie aanbiedt in dit bijzondere park. U kunt gaan kayakken en snorkelen op en in het meer, diverse wandelingen maken in de indrukwekkende natuur of naar een nabije gelegen dorp, maar uiteraard kunt u hier mee op trekking in het prak om de chimpansees te spotten die hier leven. In dit inmense park wonen slechts nog ongeveer 900 chimpansees, dus u gaat op een ware speurtocht!

 • Dag 9 - 10 Mahale Amsterdam

  Met een vlucht reist u in de namiddag terug naar Arusha om vervolgens vanaf de internationale luchthaven Kilimanjaro terug te vliegen naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt. 

 • Chada Katavi is een klein en intiem safarikamp bestaande uit ruime safaritenten met een open karakter. De tenten gaan goed op in hun natuurlijke omgeving waardoor u vanuit uw verblijf goed zicht heeft op de open vlakte en passerende dieren als olifanten...
 • De chalets van Greystoke liggen aan een ongerept zandstrand met uitzicht over het helderblauwe water van Lake Tanganyika, een van de diepste meren ter wereld. De lodge ligt op een rustige, afgelegen locatie in Mahale Mountains National Park, die alleen...
Route
Samen met professionele rangers gaat u de 2 adembenemende parken Katavi en Mahale ontdekken. U start uw reis in Arusha om vervolgens door te vliegen naar Katavi waar u de komende dagen wild gaat spotten. Vanuit de airstrip al hier reist u verder naar Mahale waar u de komende 4 dagen diverse activiteiten gaat ondernemen en uiteraard op zoek gaat naar de chimpansees.
Ella Janse bezocht Tanzania

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika