Chimpansee Safari

10-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 9.475 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Oog in oog met chimpansees
 • Grootste en wildrijkste gebieden in Tanzania
 • Op safari met rangers
 • Verblijf in luxe lodges met veel afwisselende activiteiten
 • Ongerepte natuur
 • Indrukwekkende flora en fauna

Ontdek de ongerepte wildernis van Tanzania en bezoek Katavi National Park en Mahale Mountains National park. U gaat op safari in uitgestrekte savannes, oneindige weilanden, moerassen en tijdelijke meren.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen, genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen of wijzigingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Mahale National Park is het enige park in Tanzania waar u oog en oog komt te staan met de chimpansees.

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Arusha

  U vliegt met KLM rechtstreeks naar de safarihoofdstad en tevens de toegangspoort tot Noord-Tanzania: Arusha. In de avond arriveert u in Arusha en wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw lodge gebracht.

 • Dag 2: Arusha – Katavi National Park

  Na een vroeg ontbijt vliegt u met een binnenlandse vlucht naar het Katavi National Park. Hier wordt u welkom geheten en vervolgens wordt u naar uw verblijf gebracht. Na een overheerlijke lunch maakt u uw allereerste game drive. Samen met een professionele ranger verkent u per jeep het park. De ranger vertelt u uitgebreid over de vegetatie en 'inwoners' van het park. U gaat op zoek naar het wild, dus vergeet uw verrekijker en fototoestel niet!

 • Dag 3 – 4: Katavi National Park

  De komende dagen geniet u van diverse wandel en jeepsafari's in het enorme wildgebied. Het Katavi National Park herbergt een van de grootste populaties van nijlpaarden en krokodillen. Hier bevinden zich het gelijknamige meer, Lake Chala en de Katumarivier. Maar ook de aanwezige roofdieren als cheeta's, leeuwen, wilde honden en de enorme kuddes olifanten, zebra's en buffels maken dit park tot een waar paradijs.

 • Dag 5: Katavi National Park – Mahale Mountain National Park

  Per binnenlandse vlucht reist u naar uw volgende bestemming in het westen van het land; het Mahale Mountains National Park. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw kamp gebracht aan het Taganyika meer. Het meest bijzondere dat dit gebied te bieden heeft is de chimpansee. Er leven hier zo'n duizend chimpansees in diverse groepen. Uw verblijf biedt u de perfecte locatie voor het bekijken en fotograferen van de chimpansees in de bossen.

 • Dag 6 – 8: Mahale Mountain National Park

  De komende dagen kunt u genieten van de activiteiten welke uw accommodatie aanbiedt in dit bijzondere park zoals boottochten, wandelingen en wateractiviteiten. De chimpansees bevinden zich in het omliggende regenwoud met vele vlinders, vogels en planten. Onder begeleiding van een gids en spoorzoeker probeert u de chimpansee te ontdekken. Er is nooit een garantie, maar de kans dat u ze vindt is groot. Gedurende de wandeling geniet u van de dieren in hun oorspronkelijke leefomgeving. U ziet hoe ze spelen en slapen in de boomtoppen en hoe ze eten verzamelen. Tevens vindt u hier andere apen, zoals de baviaan en de colobus.

 • Dag 9 – 10: Mahale Mountain National Park – Amsterdam

  Er komt een einde aan uw indrukwekkende rondreis door Tanzania. In de middag vliegt u, via Arusha, terug naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Schiphol en kijkt u terug op een onvergetelijke reis!

 • Verblijf op een van de grootste koffieplantages van Tanzania bij Arusha Coffee Lodge. In dit bijzondere verblijf heeft de koffieboon zelfs zijn weg gevonden tot in het interieur van de kamers en suites. Deze zijn voorzien van een balkon of terras en doorgaans...
 • Chada Katavi is een klein en intiem safarikamp bestaande uit ruime safaritenten met een open karakter. De tenten gaan goed op in hun natuurlijke omgeving waardoor u vanuit uw verblijf goed zicht heeft op de open vlakte en passerende dieren als olifanten...
 • De chalets van Greystoke liggen aan een ongerept zandstrand met uitzicht over het helderblauwe water van Lake Tanganyika, een van de diepste meren ter wereld. De lodge ligt op een rustige, afgelegen locatie in Mahale Mountains National Park, die alleen...
Route
Samen met professionele rangers gaat u de 2 adembenemende parken Katavi en Mahale ontdekken. U start uw reis in Arusha om vervolgens door te vliegen naar Katavi waar u de komende dagen wild gaat spotten. Vanuit de airstrip al hier reist u verder naar Mahale waar u de komende 4 dagen diverse activiteiten gaat ondernemen en uiteraard op zoek gaat naar de chimpansees.
Lisette Joosten bezocht Tanzania

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika