Cambodja in Stijl

14-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.275 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Vlieg boven de tempels van Angkor
 • Champagneontbijt bij Angkor Wat
 • Per cyclo door het bruisdende Phnom Penh
 • Onderdompelen in de lokale cultuur
 • Verblijf op een luxe eilandresort
 • Proef de beste krab van Cambodja

Geniet van een champagneontbijt tijdens zonsopgang bij Angkor Wat en bekijk de tempels van Angkor vanuit een vogelperspectief tijdens een bijzondere helikoptervlucht. Ontdek Phnom Penh per cyclo, ontmoet de lokale bevolking en dompel uzelf onder in de indrukwekkende Cambodjaanse cultuur. Ontspan op het eiland Koh Krabey en sluit uw reis af aan het strand in het vissersdorpje Kep.

U wordt welkom geheten in Cambodja tijdens een welkomstdiner in Siem Reap. De volgende ochtend geniet u van een uitgebreid champagneontbijt terwijl u de zonsopgang aanschouwt bij Angkor Wat. Bewonder vervolgens de tempels van Angkor vanuit vogelperspectief. Vlieg met een helikopter langs het majestueuze Angkor Wat en over de onbekendere tempels te midden van de jungle. Vervolgens treedt u de beroemde tempel binnen met een gids die u alles vertelt over de rijke geschiedenis. Ontdek de Cambodjaanse keuken tijdens een foodtour in Siem Reap en proef de unieke Kmer BBQ en woon een bierproeverij bij. Dompel u onder in de lokale cultuur en leer over de gebruiken van de Cambodjaanse bevolking. Ontbijt samen met een lokale familie, bezoek een lokale markt en vaar over het enorme Tonlé Sap meer. U woont tevens een speciale voorstelling bij waar er verteld wordt over het leven in Cambodja en de indrukwekkende cultuur. U vliegt vervolgens naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. U geniet van een stadstour per cyclo waarbij uw gids u alle hoogtepunten laat zien. Per auto met chauffeur en ferry reist u naar het eilandresort op Koh Krabey waar u twee volle dagen ter vrije besteding heeft om volledig te ontspannen. U sluit uw reis af in Kep, een lokaal vissersdorpje waar u de bekende krabmarkt bezoekt en tevens te mogelijkheid krijgt om deze lekkernij te proeven. Geniet de laatste dagen van uw verblijf in Cambodja aan het strand en laat u verwennen tijdens het afscheidsdiner. Via Bangkok vliegt u vervolgens weer terug naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, ferryovertochten, vervoer auto met chauffeur en Engelssprekende gids, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

U bij een van de vele kraampjes onder meer gefrituurde vogelspin kan eten?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Siem Reap

  U vliegt vanuit Amsterdam, via Bangkok, naar Siem Reap in Cambodja. Na aankomst in Siem Reap, de charmante stad en de toegangspoort tot de majestueuze tempels van Angkor, wordt u ontvangen door uw Engelssprekende gids die u vervolgens naar uw hotel begeleid. In de avond geniet u van een welkomstdiner in het Embassy Restaurant, een exclusief restaurant dat gerund wordt door de chef-koks Pol & Sok, ook bekend als de ‘Kimsan Twins’. Ruime ervaring heeft hen naar verschillende continenten geleid waardoor zij een van de meest unieke vijfsterren-kwaliteitskeukens hebben geopend. Met een voortdurend wisselend menu op basis van seizoensinvloeden, geniet u van meesterlijk bereide menu’s bestaande uit meerdere gangen die worden gecomplementeerd met bijpassende wijnen.

 • Dag 3: Siem Reap

  U reist in de vroege ochtend door de duisternis naar het Angkor Archaeological Park waar een champagne ontbijt op uw staat te wachten. Kies een goed uitkijkpunt en bewonder de zonsopgang boven het beroemde Angkor Wat. Na het ontbijt ontdekt u de tempels van Angkor vanuit een vogelperspectief. Vlieg met een helikopter langs Angkor Wat en over de schilderachtige, onbekendere tempels in de jungle van Angkor. Vervolgens vliegt u richting het grote Tonlé Sap-meer waar u de drijvende dorpjes van bovenaf kunt aanschouwen. Een bijzondere manier om Cambodja vanuit een ander perspectief te bekijken! Na de onvergetelijke vlucht gaat u samen met een deskundige Angkor Wat verkennen. Angkor Wat werd gebouwd tijdens het bewind van koning Suryavarman II in het begin van de 12e eeuw en werd ontworpen volgens het model van de tempelberg die Mount Meru symboliseert. De middag heeft u ter vrije besteding alvorens u in de avond kennis maakt met de Cambodjaanse keuken. Bezoek een bierbrouwerij, geniet van een unieke Khmer BQQ met uitzicht op de pittoreske Siem Reap rivier en proef het ijs van de plaatselijke ijssalon en sluit de avond af in Asana Wooden House, een traditioneel Kmer-huis verborgen in het hart van de stad om een bijzondere cocktail te proeven.

 • Dag 4: Siem Reap

  Dompel u vandaag onder in de culturen en gebruiken van de lokale bewoners in een typisch Cambodjaans dorp, ontmoet de vriendelijke lokale bewoners en ontdek de traditionele gebruiken. Met een Westers ontbijt op zak reist u naar het dorp Ta Brak waar u samen met een lokale familie uw ontbijt deelt. Bewonder het lokale dorpsleven dat in de ochtend het meest actief is en reis vervolgens per ossenkar door het dorpje naar de lokale markt. Een korte wandeling door het dorp laat u kennis maken met Cambodjaanse groenten, kruiden, fruit en andere lokale producten. Wandel naar een pittoresk plattelandsdorpje en bekijk onder meer hoe de bewoners rijst aan het planten zijn en visvallen maken. Bezoek vervolgens de Bakong-tempel alvorens u een boottocht maakt over het Tonlé Sap-meer. Het Tonlé Sap-meer is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië dat ongeveer 4 keer zo groot wordt tijdens het regenseizoen. Reis vervolgens naar het dorp Kampong Phluck, waar u een goed beeld krijgt van het authentieke leven van de lokale vissers tussen het overstroomde mangrovebos. Stap aan boord van een boottocht over het meer, vaar langs de huizen op palen en geniet van een lunch in een van de drijvende huizen. Woon deze avond een inspirerende show bij in het Phare, the Cambodian Circus. Er wordt een verhaal verteld over het Cambodjaanse leven waarbij gebruik wordt gemaakt van traditioneel en modern theater, muziek, dans en acrobatiek.

 • Dag 5: Siem Reap - Phnom Penh

  De ochtend heeft u ter vrije besteding alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Phnom Penh. Na aankomst in de Cambodjaanse hoofdstad wordt u welkom geheten door een Engelssprekende gids die u naar uw accommodatie begeleid. Phnom Penh werd ooit beschouwd als een van de mooiste steden in Azië en ondanks de turbulente geschiedenis heeft de stad zijn koloniale charme weten te behouden. De bruisende stad is gelegen aan de samenvloeiing van de Mekong rivier en het Tonlé Sap meer. De brede boulevards en gebouwen uit het koloniale tijdperk weerspiegelen de glorieuze dagen en dragen bij aan de allure van de stad, waar Aziatische en westerse tradities op een fascinerende manier samenkomen. In de avond stapt u aan boord voor een onvergetelijke boottocht waarbij u een prachtig uitzicht heeft op de skyline van Phnom Penh.

 • Dag 6: Phnom Penh

  Vandaag gaat u samen met een lokale gids de historische Franse wijk verkennen per cyclo, een traditioneel vervoersmiddel in Phnom Penh. Bezoek het koninklijk paleis dat gebouwd is tijdens de Franse koloniale periode. In hetzelfde complex bevindt zich de zilveren pagode, vernoemd naar de meer dan 5.000 zilveren tegels die de vloeren bedekken. De oorspronkelijke naam van de tempel is Wat Prakeo, wat Tempel van de Smaragdgroene Boeddha betekent. In deze tempel ziet u een verzameling van Boeddha’s in goud, zilver, kristal en brons. Hierna bezoekt u het Nationaal Museum, dat ontworpen is in traditionele Khmer-stijl. Het museum herbergt 's werelds belangrijkste verzameling aan oude Khmer artistieke, archeologische en religieuze voorwerpen uit de 4e tot de 13e eeuw. In de namiddag krijgt u een beter inzicht in de turbulente geschiedenis van Cambodja tijdens een bezoek aan het Tol Sleng Genocide Museum, dat gehuisvest is de voormalige school die werd overgenomen door de Rode Khmer. Bezoek vervolgens de Killing Fields van Choeung Ek waar u verhalen hoort van overlevenden en bevrijders van het kamp. Een grimmig, maar belangrijk bezoek dat u in staat stelt om de geschiedenis van Cambodja beter te begrijpen.

 • Dag 7: Phnom Penh – Koh Krabey

  In de ochtend laat u Phnom Penh achter u en reist u in zuidelijke richting naar Sihanoukville. Het stadje Sihanoukville, ook wel bekend als Kompong Som, is de enige havenstad in Cambodja en is het meest ontwikkelde kustplaatsje. Eenmaal aangekomen in Sihanoukville stapt u in de haven aan boord van de boot die u naar het eiland Koh Krabey brengt. Koh Krabey is een privéeiland voor de zuidkust van Cambodja. Hier geniet u van de rust en het comfort van het luxe eilandresort Six Senses Krabey Island.

 • Dag 8 - 9: Koh Krabey

  U heeft deze dagen geheel ter vrije indeling om volledig te ontspannen. Rust uit op de prachtige zandstranden van Koh Krabey, geniet van de zon op een van de vele ligbedden rondom het zwembad en laat u verwennen in de uitgebreide spa van het resort. Er worden vanuit het eilandresort diverse activiteiten aangeboden waar u optioneel aan kunt deelnemen. Leer bijvoorbeeld de kunst van het bereiden van traditionele Khmer-gerechten waarbij u begeleid wordt door de getalenteerde chef of kies voor een van de vele watersporten zoals snorkelen of vaar met een boot rondom het eiland.

 • Dag 10: Koh Krabey - Kep

  In de ochtend reist u per boot vanaf het Six Senses Koh Krabey terug naar het vasteland. Vervolgens reist u naar de badplaats Kep, een vissersdorpje aan de kust van Cambodja. De overblijfselen van de koloniale villa's getuigen van het florissante verleden toen Kep nog Kep-sûr-mer heette. Het is een voormalig Frans mondain strandoord à la Côte d'Azur met een boulevard. De Rode Kmer heeft echter de villa's met opzet vernield. Daarom is het nu een vreemd vissersdorpje, eigenaardig gelegen in een schitterend droomdecor van prachtige rotskusten en verre oceaanzichten. In de middag bezoekt u populaire krabmarkt in Kep waar de vangst bewaard wordt in manden in ondiep water. Uw gids laat u zien hoe de beste en lekkerste krabben geselecteerd worden. De gammele, houten hutten die aan de rand van het water en naast de markt staan serveren de beste krabben. U krijgt de mogelijkheid om de beste selectie krabben te proeven voordat u terugkeert naar het hotel.

 • Dag 11 – 12: Kep

  Deze dagen heeft u ter vrije besteding in de prestigieuze badplaats van Cambodja uit de jaren zestig die momenteel ontwaakt uit zijn oude glorie. Of u de dagen door wilt brengen op de schitterende zandstranden van Kep, wilt zonnen op een van de ligbedden, totaal wilt ontspannen tijdens een van de talloze massages of simpelweg wilt genieten van een verfrissende cocktail met het zand tussen uw tenen, het is helemaal aan u. Indien u een de dag wilt doorbrengen aan een groter en rustiger strand bent u op Rabbit Island helemaal op uw plek. Voor een meer actieve dag kunt u optioneel een wandeling maken door het Kep National Park of een kookles volgen op een lokale paprika plantage waarbij u gebruik maakt van lokaal geteelde groenten en ingrediënten.

 • Dag 13: Kep - Phnom Penh

  In de loop van de dag wordt u naar Phnom Penh gebracht waar u uw laatste avond doorbrengt in Cambodja. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen en op zoek gaan naar de beste restaurants van de stad om uw laatste avond door te brengen.

 • Dag 14: Phnom Penh – Amsterdam

  U wordt in de ochtend naar de luchthaven gebracht van Phnom Penh. Vervolgens vliegt u, via Bangkok, terug naar Amsterdam. U landt dezelfde dag op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • Beleef in het Phum Baitang een authentieke Cambodjaanse ervaring. Phum Baitang betekent letterlijk vertaald 'het groene dorp' wat u terugziet in de heldergroene omgeving met onder meer weelderige tuinen en prachtige rijstvelden. De ruime villa's op hoge...
 • Zwevend boven het hart van Phnom Penh bevindt zich het luxueuze Rosewood Phnom Penh. Het Rosewood Phnom Penh beslaat de bovenste verdiepingen van de iconische wolkenkrabber Vattanac Capital Tower, een boegbeeld van de moderne architectuur van de stad...
 • Op een privé eiland voor de zuidkust van Cambodja ligt het prachtige Six Senses Krabey Island waar intieme privacy, pure gastvrijheid en serene rust op een bijzondere manier samen komen. Het Six Senses behoort tot een van de meest elegante eilandresort...
 • Ontdek het exclusieve en kleinschalige resort Knai Bang Chatt in de betoverende kustplaats Kep. Het resort staat bekend om zijn kenmerkende mix van privacy en persoonlijke service. Met slechts elf kamers verdeeld over drie verschillende villa’s...
Route
Bewonder de zonsopgang bij Angkor Wat tijdens uw champagneontbijt en vlieg vervolgens over de beroemde tempels per helikopter. Ontdek vervolgens Phnom Penh en reis verder naar het eilandresort op Koh Krabey waar u in alle rust ontspant. Eindig uw reis in de badplaats Kep, aan de zuidkust van Cambodja.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica